Redoslijed rastavljanja tuša

Anonim

U procesu korištenja tuš kabine, može biti potrebno rastavljanje i rastavljati: na primjer, prenijeti kabinu u drugu sobu, obnovu sloja brtvila, ugradnja nove kabine, itd. Ako se skupština i spajanje strukture obično izvodi kvalificirani stručnjaci, zatim rastavite tuš, koristeći dolje navedene preporuke, možete samostalno uštedjeti na usluzi majstora. Da biste to učinili, trebat će vam minimalni skup jednostavnih ručnih alata i malo vremena. Prije rastavljanja tuš, pažljivo pročitajte informacije o tome kako i na kojoj je redoslijed isključen i rastavljanje kako bi se spriječilo pogreške.

Redoslijed rastavljanja tuša

Prije nego što nastavite demontiranje kabine, pogledajte gdje i kako je povezano.

Odvojite tuš i pripremu za demontažu

Ako namjeravate samostalno rastavljati tuš kabinu, a zatim pripremite potrebne alate za to. Trebat će vam:

  • Odvijač (set odvijača);
  • oštar nož;
  • Sredstva za otapanje brtvila.

Prije svega, tuš kabina treba isključiti iz električne i vodoopskrbne sustave.

Ovaj rad je učinjen u sljedećem redoslijedu:

Redoslijed rastavljanja tuša

Prije nego što počnete raditi, kaputujte dovod vode i odspojite sva crijeva iz kabine.

  • Tuš kabina je odspojen od struje;
  • preklapati dizalice hladne i tople vode;
  • Odvojite fleksibilne crijeva za dovod vode;
  • Isključite kabinu za tuširanje od kanalizacije.

Na kraju, bit će potrebno rastaviti dodatne elemente (raspršivači, police, držači ručnika itd.).

Zatvorite kontrolne dizalice na hladnoj i toploj vodi, zatim odvrnite crijeva za punjenje. Tees i dizalice mogu se ostaviti. Oni će biti potrebni kako bi povezali novu tuš kabinu. Čak i ako se krećete, tuš kabina će moći povezati slijedeće stanare bez obavljanja nepotrebnog rada vezanog uz umetak u vodovodni sustav. Pokazali su tees i dizalice koje još uvijek ne mogu koristiti za novi umetak, a vi morate kupiti nove.

Članak o temi: Kako odabrati program za dizajn zavjese

Odvojite kabinu za tuširanje iz kanalizacijskog sustava. Ako je instalacija izvršena na dvostrukom sifon, demontaža je preplavljena samo na činjenicu da je ispusna cijev izvučena iz sifona. Ako se instalacija napravi na podesivoj tee, onda biste trebali odvrnuti stezaljke ili niti, ovisno o specifičnom modelu tuša.

Zatim je potrebno demontirati sve glazbene instrumente i police, ako ih ima. Osim toga, budite sigurni da rastavite mikser za tuširanje.

Redoslijed rastavljanja tuša

Ako nema posebnog, silikon ukloniti s nožem.

Zatim nastavite demontiranjem same tuš kabine. Prije svega, uz pomoć posebnih sredstava za uklanjanje brtvila, obrađuju se sve veze i zglobovi. Naravno, brtvilo se može ukloniti i mehanički, na primjer, s nožem. Međutim, nakon što shvatite tuš, to će i dalje biti tragovi silikona. To je mnogo prikladnije i učinkovitije za uklanjanje brtvila pomoću posebnog alata. Podmažite ih sve veze i zglobove, naučite vrijeme navedeno na pakiranju alata i pokrenite brzi tempo da biste rastavili tuš kabinu. Ako u roku od 10-15 minuta nećete moći ukloniti sve pojedinosti fiksne s brtvilom, a zatim će se kemijski sastav morat nanijeti. Zato pokušajte sve učiniti vrlo brzo dok se brtviteta zamrznu.

Rastavljanje tuš kabina: fazni instrukcija

Rastavljanje kabine se izvodi u slijedećem nizu:

Redoslijed rastavljanja tuša

Glavni elementi iz kojih se (obično) sastoji od tuš kabine.

  • Uklonjena vrata;
  • Bočne staklene ploče se uklanjaju;
  • Okvir okvira;
  • Paleta je rastavljena.

Vrata tuš kabine visi na valjcima, koji su, pak, umetnuti u vodilice. Morate oslabiti vijak na vrhu valjaka. Ovaj vijak podešava razinu ugradnje vrata tuš kabine i tijekom pritezanja valjci u vodilicama su fiksirani.

Uklonite donje valjke iz donjih vodiča. Vrata tuš kabine visi na vrhu valjaka. Podignite vrata i uklonite ga s gornjeg vodiča. Ne zaboravite da su vrata dovoljno teška, pa je poželjno za ovaj posao s asistentima. Također zapamtite da su vrata snimana unutar tuša. Kada uklonite uklonjene vrata, morate kontrolirati njegove rubove.

Članak o temi: Kutna ormarić u spavaćoj sobi: Vrste, punjenje, veličine, dizajn

Sljedeći korak je ukloniti staklene bočne ploče kabine. Uklanjanje bočne trake je najteža faza rada. Pričvršćivanje ploče na okvir okvira je vrlo jednostavan. S jedne strane, ploča je umetnuta u zidnu traku okvira, a s druge strane se pritisne središnji postolje. Od dna i iznad ploče se održava pomoću posebnih zatvarača.

Redoslijed rastavljanja tuša

Ako valjci nisu uklonjeni s vrata vrata, morate odvrnuti vijke za pričvršćivanje tkanine.

To je potrebno prvo izaći. Nakon što se ispadne iz središnjeg stakala i uklanjajući zatvarače, pokušajte stisnuti staklo u tušu. Rad je kompliciran jednim od vijaka na stalku.

Činjenica je da su utore na glavi glave poderane, pa je nemoguće jednostavno odvrnuti. Pažljivo prebacivanje stalak na strani, oslobodite 1 stranu ploče. Brtvljenje silikonskih brtvila tijekom rada prianjaju se na metal. S obzirom na to, uklonite ploču s zidne daske možda neće raditi, i morat će ga samo izrezati nožem.

Redoslijed rastavljanja okvira i demontiranje palete

Prije svega, morate odvrnuti vijke, s kojima je okvir pričvršćen na zid. Nakon toga, potrebno je izrezati silikon pomoću noža (ili ga ukloniti s posebnim alatom). Uklonite okvir staklenom pločom i stavite na pod. Bočne letvice pukotine sastoje se od 2 dijela. Jedan od njih je sam okvir. Drugi, vodič, pričvršćen na zid. Uklanjanje vodilica vidjet ćete vijke s kojim se okvir povlači. Odvrnite ih i dobit ćete:

Redoslijed rastavljanja tuša

Paleta je uspješno odrezana, baza je ostala u estrihu.

  • niži i gornji luk;
  • 2 trake na zidu;
  • 2 bočne letvice okvira;
  • Središnji stalak, koji se, u pravilu, može odvrnuti, samo stavljajući pod.

U sljedećoj fazi morat ćete odbaciti paletu tuša. Ako je paleta za tuširanje na nogama i stoji izravno na podu kupaonice, onda će biti vrlo jednostavno ukloniti ga. Mnogo je teže demontirati paletu, koja je instalirana u podne estrihe. Osim toga, baza tuša često je zaštićena mozaikom keramičkih pločica ili dekorativnog zaslona. Stoga, ako želite zadržati integritet tuša tuša, onda je njegovo demontaže najbolje pouzdano od strane kvalificiranog tehničara.

Članak o temi: Dekoriranje starog ormarića vlastitim rukama

Međutim, možete pokušati učiniti sami. Uklonite zaštitnu traku oko perimetra tuš palete, uklonite silikon oko njega. Provjerite je li moguće premjestiti. Ako paleta ne pomakne, uzmite nekoliko nosača i primjenjujući potrebne napore, skinite ga. Raspanje će biti doslovno, iz metalnog okvira.

Dalje, morat ćete uzeti čekić i otpustiti paletu s estriha. Pažljivo, uz pomoć noža ili posebnog alata, uklonite iz zidova silikonskih ostataka. Uklonite ostatke ljepila i mrlja. Nakon toga, moguće je da se planira instalirati tuš kabinu.

To je sve. Sada znate kako ispravno rastaviti tuš kabinu vlastitim rukama. Ako je montaža i priključak kabine za tušu nisu bili za vas, onda s prekidom i rastavljanjem, najvjerojatnije ćete se moći sami nositi. Dobar posao!

Čitaj više