Barcs za zavjese rade sami iz perli i diskova

Anonim

Za ukrašavanje zavjesa možete koristiti pickup, ukosnica, vrpce i druge dodatke. Kosenci se koriste za okupljanje tkanine za porter, zavjese i zavjese, omogućuju vam da stvorite lijepe i uredne nabore. Stezaljke se mogu koristiti kao atraktivan dekor element. Možete kupiti gotove dodatke, ali mnogo ugodnije napraviti ih sa svojim vlastitim rukama koristeći za ovu razne vrpce, perle, gumbe i druge proizvode pod bojom porter, pozadine, presvlake namještaja.

Barcs za zavjese rade sami iz perli i diskova

Svi ukosnici i vrpci moraju biti uredno smješteni i simetrično, tako da je vizualni učinak maksimum.

Možete koristiti različite stavke za izradu popusta, čak i korišteni diskovi su prikladni kao osnova. Najlakša je opcija vrpca s kopčom ili bez njega. Često je traka pričvršćena na zid da malo podigne tkivo, ali možete ograničiti samo zavjese.

Velika raznolikost se odlikuju ukosnicama za dječje sobe, njihova proizvodnja može se vjerovati čak i za djecu, što će biti rado.

Prednosti korištenja zavjesa

Barcs za zavjese rade sami iz perli i diskova

Niže će biti smješteni krastavci, što će manje prirodno svjetlo prodrijeti u sobu.

Same zavjese mogu biti pravi umjetničko djelo, ali lijepo ukrasiti nabore, možete koristiti posebne ukosnice za zavjese i porter. Pištolji, vrpce i ostali dodaci imaju sljedeće prednosti:

  1. Sposobnost da ne samo preskočite svjetlo u sobu, već i pružaju prekrasnu draperiju.
  2. Jednostavnost korištenja zavjesa koji se lako otvaraju ili zatvaraju.
  3. Visoka funkcionalnost. Pištolji se mogu postaviti na različite visine, potpuno otvaraju svjetlo ili pružaju ugodan sumrak na vrući dan.
  4. Sposobnost diverzifikacije unutarnjeg dizajna, dopunjajte ga zanimljivim elementima.

Da biste napravili ukosnice, možete koristiti razne materijale, perle, vrpce, drvene elemente, prstenje. Moguće je žeti proizvod u bilo kojem stilu, proces se može privući proces. To su izvrsne obrazovne vježbe koje ne samo da će razviti motocikl, već i fantaziju.

Master klasa proizvođač ukosnica za zavjese iz perli

Ako se koriste čvrste i teške zavjese, možete napraviti prekrasan podizač kuglica vlastitim rukama. Da biste to učinili, uzimajte:

  • Prekrasne velike perle od stakla ili plastike različitih veličina, oblika i boja;
  • trajna linija ribolova;
  • igle i niti;
  • Upleteni dekorativni kabel.

Članak o toj temi: zaključavanje vrata s ručkom: uređajem, vrstama i snagom

Ribolovna linija može se u potpunosti zamijeniti metalnom žicom, čiji je promjer trebao biti 0,1-0,2 cm. Obično je potrebna duljina od 250 cm.

Barcs za zavjese rade sami iz perli i diskova

Za ukrašavanje zavjesa koristite različite dodatke, uključujući ukosnjujuće i pickups, vrpce.

Proces proizvodnje stezaljke se ne razlikuje u poteškoćama:

  1. Kuglice su uredne i čvrsto pričvršćene na žicu na takav način da se slobodno kreću. Rubovi žice moraju se premotati tako da se kuglice ne cijepaju.
  2. Postoji nekoliko takvih kabela iz perli, oni će se koristiti za svaku stranu zavjese.
  3. Upletena kabel je blago omotana, krajevi su ojačani snažnim nitima. Sam kabel može biti dvaput.
  4. Da biste ukrasili preuzimanje, morate koristiti velike perle, za svaki kabel dovoljno 2-3 komada.
  5. Metalni prsten je pričvršćen na zid u blizini prozora kroz koji će biti napravljen kabel s perli. Potrebno je to učiniti na takav način da je duljina slobodnih krajeva dovoljna za vezanje zavjesa.

Ako će se pogodba za zavjese koristiti u dječjoj sobi, umjesto perli, možete uzeti plastične figure životinja, junaka crtića, bajke, boje. Pearl kuglice su prikladne, izrađene u obliku geometrijskih volumena.

Master klasa izrade ukosnica iz rabljenih pogona

Za zavjese izgledaju lijepo, možete koristiti stezaljku. Za svoju proizvodnju potrebno je pripremiti sljedeće materijale:

  • CD disk (možete uzeti nepotrebno);
  • Široke trake ispod boje zavjese;
  • Nekoliko boja od tkanine. Mogu se lako kupiti u bilo kojoj trgovini za šivanje ili samo sami napraviti;
  • Škare, niti, iglice.

Barcs za zavjese rade sami iz perli i diskova

Kosenci se obično koriste za sastavljanje tkiva tkanine i zavjese, omogućuju vam da stvorite lijepe i uredne nabore.

Proces proizvodnje stezaljke je vrlo jednostavan:

  1. Prvo, potrebno je izrezati jezgru s diska kako biste dobili krug s širinom od 3 cm.
  2. Disk je ukrašen uz pomoć vrpce, uredno je omotana oko perimetra izratka.
  3. Rubovi vrpce su ušiveni na takav način da šav nije vidljiv, nakon toga, ruža je napravljena od druge vrpce. Za to je traka presavijena na pola, uvrnuta u obliku puž.
  4. U prsten morate šivati ​​ružu i nekoliko kupljenih boja, pažljivo sakriti sve šavove.
  5. Za stezanu tkaninu možete koristiti bilo koji tanki objekt. Ako postoji nepotrebna igla, onda se može izrezati na 2 dijela, svaki je potrebno žeti vrpcu.

Članak o temi: Kako prikupiti metalne strehe dva red: detaljan opis

Ovaj jednostavan, ali vrlo atraktivan dizajn za tanke zavjese, gusta zavjesa neće moći držati sličnu stezaljku.

Vrste pickups za zavjese

Danas, za zavjese možete koristiti pickupove koji se razlikuju po izgledu, materijali, odredište. Najčešće se koriste u žici, koje na krajevima imaju četke, ukrasne ukrase itd. Umjesto kabela, možete koristiti pletenicu, vrpcu, lijepe perle prikupljene na ribolovnoj liniji. Prilikom odabira, značajka zavjesa treba uzeti u obzir, materijal iz kojeg su napravljeni. Za glatke zavjese bolje je koristiti vrpce ispod boje platna ili s malo drugačijom nijansom. Za uzorku, moguće je koristiti dekorativne kabele, ukosnica, čiji će se pojaviti biti usklađen s tkaninom.

Lijepo izgleda kao pickups iz dvostranog tkiva, koji može imati jednu stranu ispod boje zavjese, a druga je kontrastna nijansa. Ako se tkanina koristi teška, onda možete ukrasiti FESTO, čipku, petlju, rub i još mnogo toga.

Prilično atraktivan i neuobičajeno pogledajte kose, koje se izrađuju u obliku velikih kopča. Mogu biti ukrašeni cvijećem, kuglice, prekrasnim tkanjem. Popularna i posebna zavjesa zvoni s kukama, koje su fiksirane na prozorima. Zavjese su pričvršćene s pickups u željenom položaju, lijepo uokvirivanje prozora. Jedna od uobičajenih metoda je trake tkanine u obliku polumjeseca, koje je platno jednostavno najgore. Za ukočenost unutar podizača, ulje je ušivena ili gusta tkanina.

Gdje popraviti krastavce i kose?

Sve kose, pickups i vrpce su potrebni na zavjesama nježno i simetrično, tako da je vizualni učinak maksimum. Prije pričvršćivanja, najbolje je pričvrstiti vrpcu, procijeniti izgled zavjese. Duljina zavjesa, visina i vrsta prozorskog praga, uzimaju se u obzir odvojeni interijerni detalji. Najbolji pickupi i vrpce su fiksirani na nadmorskoj visini od 2/3 od vrha, sve kuke treba fiksirati na 10-15 cm od ruba. Ako su zavjese na podu, onda je prilagođeno da ima ukosunju u 1 m od njega. Ako postoji potreba, možete ih smjestiti nešto više ili niže. Sve ovisi o vrsti tkanine, prisutnosti uzorka na njemu, preostalim dijelovima.

Za svjetlo zavjese, našilice su najbolje uzeti male, kazete - usko, umjesto da možete koristiti kabele. Niske takve pickups ne mogu se postaviti, ali i pokupiti tkaninu previsoko. Nakon popravljanja u sobu, trebalo bi postojati dovoljno svjetla, ali ako je cilj samo draperija, vrpce se mogu nalaziti ispod 1 m, a onda će ležati uredno, lijepo oblikovavši ukupni interijer.

Članak: Moderni stil u unutrašnjosti

Kako odabrati veličinu vrpce?

Da biste napravili uzorak pod kamionom za zavjese, prvo morate ispravno odrediti dimenzije buduće trake. Duljina trake treba propustiti kako bi se popravila zavjesa, stvoriti prekrasne nabore. Traka ne bi trebala shvatiti grafikon, ali ne bi trebala bezbrižno spavati. Osim duljine, morate obratiti pozornost na širinu trake. Ne bi trebalo biti previše uske za duge zavjese ili preširok za kratko. Tipično, širina vrpce je 10-15 cm, ali pri izradi uzorka potrebno je uzeti dvostruku vrijednost, to jest, širina obratka bit će 20-30 cm plus aditiv na šavovima.

Duljina trake ovisit će o broju klijenata koji se koriste za zavjese:

  • Broj tkanina - 1 kom. Duljina za traku - 45 cm;
  • Broj tkanina - 2 kom., Približna duljina za vrpcu - 61 cm;
  • Broj tkanina - 3 kom., Približna duljina za vrpcu - 76 cm;
  • Broj tkanina - 3,5 kom., Približna duljina za vrpcu - 84 cm.

Kako napraviti uzorak za kamionet?

Da bi vlastite ruke tkanine zgrabite za zavjese, potrebno je pripremiti uzorak. Ovaj rad nije tako kompliciran, ali zahtijeva brigu i točnost, iako potrošnja tkanine nije tako velika. Uzorak se izvodi u takvom nizu:

  1. Prvo morate odrezati komad tkanine potrebnu duljinu, širina bi trebala biti 25 cm. Rez je presavijen na pola tijekom duljine.
  2. Konačna širina sklopa mjeri se ravnalo, točka je označena komadom sapuna. Nakon toga se mjeri pola duljine za podizanje.
  3. S ruba potrebno je napomenuti udaljenost od 2,5 cm manje od širine. S donjeg ruba dovoljno je odgoditi 27,5 cm (širine i 2,5 cm). Sada se dobiveni uzorak izrezuje iz komad tkanine, odvija se. Za podmapu, ulje je korišten ili ostala gusta tkanina, koja se također izrezuje duž predloženog uzorka.

Da biste ukrasili zavjesu, možete koristiti razne pribor, uključujući i ukosnica, pickups, trake. Takve stavke omogućuju vam lijepo ukrasite tkaninu, stvoriti atraktivne nabore. Skupine mogu uzeti različite izgled, mogu se lako napraviti vlastitim rukama koristeći tkanine, perle, vrpce.

Čitaj više