Televizijske mogućnosti u kuhinji

Anonim

Televizijske mogućnosti u kuhinji

Često do obveznih elemenata modernog dizajna dizajna interijera u kuhinji uključuju male i velike televizore. Uz pomoć njih, monotoni proces kuhanja postat će jednostavan i zabavan. U ovom članku ćemo govoriti o TV-u u kuhinji: njegov izbor, veličine, opcije za pravilan položaj u ovoj sobi.

TV dimenzije

Postoji pravilo: bliže TV zaslonu gledatelju, manje bi trebalo biti njegova dijagonala. Iz toga slijedi da kada se tehnika nalazi iznad radne površine kuhinjskih slušalica, veličine TV-a moraju biti male. U tom slučaju odaberite model s dijagonalom od 7-15 inča.

Televizijske mogućnosti u kuhinji

Metoda instalacije u kuhinjskim slušalicama

Ako postoji kutna kuhinja slušalica, mjesto TV-a također bi trebalo biti kutni. Ako svi članovi obitelji gledaju televizijske programe na stolu, uzmite TV model s većom dijagonalom.

Da biste ispravno odabrali veličinu ugrađene tehnologije, koristite formulu: približna vrijednost televizijske dijagonale jednaka je udaljenosti od gledatelja do točke na zaslonu, odvojen od "3". Ova je opcija prihvatljiva za osobe s srednjim i lošim vidom. Za gledatelje s izvrsnom vizijom, udaljenost je podijeljena na "4". Dajemo primjer izračuna: udaljenost od osobe na ekranu - 2 metra, dakle, TV dijagonale će biti 50-67 centimetra, što je 19-26 inča.

Televizijske mogućnosti u kuhinji

Idealno mjesto tehnologije u visini bit će mjesto gdje je horizontalna srednja ili gornja 1/3 zaslona na razini izgleda oka. Dakle, ako uglavnom televizor gleda hostesa, koji se priprema, onda uređaj mora biti domaćin. Ako glavni gledatelji sjede za stolom za večeru, onda se mora spustiti. Kao što je praksa pokazuje, mnogi objesiti TV je previsok, što dovodi do naslova glave i neugodnosti gledanja.

Postavite instalaciju

Držite televizor preko stola za blagovanje ne bi trebalo imati na umu njihovu blizinu međusobno. Ako je to jedino prikladno mjesto tehnike u kuhinji, tada biste trebali instalirati TV s dijagonalom od 7-8 inča. Ali, gledajte da je nezgodno zbog malog zaslona. U drugim slučajevima, dobiti tehniku ​​velikih veličina i pomiješati ga dalje, na primjer, preko vanjskog ležaja ili u otvorenom prostoru hladnjaka.

Članak na temu: Dizajn kupaonice 4 m2

Televizijske mogućnosti u kuhinji

Mogućnosti za pravilno postavljanje televizora u kuhinji:

  • Optimalno mjesto tehnike je kuhinja pregača. Prvo, a domaćica je prikladna. Drugo, TV se nalazi na razini ljudi koji sjede na stolu za blagovanje. Osim toga, proizvođači nude različite metode za pričvršćivanje uređaja. Najlakše - privući uređaj na pregaču, koja je do zida. Postoji opcija s montažom na ormarić za suspenziju kuhinjskih slušalica. Za to se prodaju posebni zagrade za montažu. Trenutno proizvođači nude televizore, koji uključuju vrhunsku nosač. Na donjoj fotografiji prikazuje se takav model.

Televizijske mogućnosti u kuhinji

  • Da biste smjestili veliku televizijsku ploču u kuhinju, morat ćete žrtvovati skriveni ormar iz kuhinjskih slušalica. Ova lokacija omogućuje vam rotiranje televizora odabirom kuta gledanja TV emisija. Možete instalirati ploču i na bilo koji kuhinjski zid, ali za ovo morate unijeti TV u unutrašnjosti tako da je prikladno za gledanje i nije se isticao od cjelokupnog koncepta dizajna dizajna.
  • Još jedna vrlo zanimljiva opcija lokacije nalazi se u kuhinjskim namještaj niša. Nešto poput ugrađenog modela. Da biste to učinili, ispod televizijske aparate koristi montirani ormar ili dio pjene. U niši, morat ćete demontirati vrata, učiniti ga otvorenim, nakon čega tamo instalira tehniku. Na fotografiji ispod, ova lokacija je prikazana.

Televizijske mogućnosti u kuhinji

  • Ako sama ploča ima malu težinu, fiksirana je na fasadu kuhinjskih slušalica. Neki proizvođači nude ugrađene modele umetnute u vrata kabineta. Prethodno na fasadama, montažna rupa se nalazi ispod slijetanja televizora.
  • Kao opcija je mjesto uređaja - u blizini bar brojača, koji se na zidu počiva na zidu. Danas je popularno rješenje u vezi dizajna interijera kuhinje. U isto vrijeme, boja modela se uzima u obzir tako da se uklapa u dizajn fasade.

Pa, ako je kuhinja velika, može se instalirati na zasebnu cijev ili objesiti na zidu, stvarajući televizijsku zonu. Bolje je koristiti dijagonalu na velikom zaslonu koji se vidi iz bilo koje točke kuhinjskog prostora. U tom smislu, plasman televizora ne ovisi o bilo čemu. Postoji mnogo prostora, tako da odabir najbolje opcije neće biti veliki problem. Ali potrebno je uzeti u obzir sve gore navedene preporuke.

Članak o temi: Gdje trebate početi ljepilo pozadinu

Televizijske mogućnosti u kuhinji

Instalacijske ideje u dnevnom boravku s mogućnošću gledanja iz kuhinje

Budite sigurni da stvorite uvjete tako da negativni čimbenici rada samog kuhinje nisu utjecali na TV. Ovdje je potrebno odabrati počast proizvođačima koji jamče da njihovi uređaji mogu raditi u različitim uvjetima. Stoga odaberite modele otporne na vlage. Iako, stručnjaci tvrde, to učiniti za ništa: ne postoji takva vlažnost u kuhinji, koja bi onemogućila televizijski uređaj. Osim toga, ispuh je instaliran na svim modernim kuhinjama. Isto se može reći o temperaturi. Dakle, ti kriterij televizor nije prepreka. Ali još uvijek se preporučuje da ne instaliraš tehniku ​​pored pranja i ploče za kuhanje.

Ne zaboravite na osvjetljenje, osobito prirodno. Sunčeve zrake koje padaju na ekranu učinit će to loše vidljivom. Stoga instalirajte televizor je bolji na sjeni.

Povećajte život uređaja pomoći će dva brojača:

  • Jednom godišnje, raznesite TV s usisivačem;
  • Ako se tehnika aktivno koristi u kuhinji, upravljačka ploča umotana u plastičnu vrećicu, koja će ga zaštititi od ulaska na razne onečišćenja i vlage.

Čitaj više