Zavjese s lambrekom: prednosti, vrste i savjeti o odabiru

Anonim

Zavjese s lambrekinom su jedan od najpopularnijih elemenata ukrasa i dizajna sustava Windows. Koje su sorte draperije? Kako ne napraviti pogrešku s izborom željenog modela?

Zavjese s lambrekom: prednosti, vrste i savjeti o odabiru

Prednost lambrektin je da prikrivaju vijenac i mogu poslužiti kao svijetli naglasak u dekoru prozora prostora

Prednosti ukrašavanja

Ulazak u sobu, čovjek prvo skreće pozornost na prozor, tako da je potreban poseban ukras. Uz dekorativnu funkciju, Lambrequin je savršen - križ završiti iz tkanine, smješten ispred zavjesa koje možete kupiti ili šivati ​​vlastitim rukama. S ovim elementom lako je dati bilo koji prozor gotovu sliku. Lambrekvini se koriste i odvojeno iu kombinaciji s drugim dekoracijama: porter, til, rolete. Ispravno odabirom zavjesa s lambrekinom, možete stvoriti bilo koju željenu atmosferu u zatvorenom prostoru.

Ovaj element ima još jednu važnu prednost. Lambrequins maskiraju strehe i vrh zavjesa, zagladi vidljive nedostatke. Uz njihovu pomoć, možete vizualno podesiti proporcije prozora, čineći otvaranje ili šire. Prekrasni lambrecini su sposobni poboljšati vizualnu percepciju cijele sobe i postati njegov glavni ukras.

Zavjese s lambrekinima prikladne su u dnevnom boravku, blagovaonici, spavaćoj sobi, radnoj površini. U dječjim i kuhinjama rijetko se koriste, jer su ove sobe nepotrebne od tih soba, a također stvaraju poteškoće u čišćenju. Lambrequini mogu nadopuniti bilo koji dizajn sobe: klasični, zemljani stil, Provence i drugi. Ali takav cilj sustava Windows neće odgovarati modernom minimalizmu i japanskom stilu. Dekorativni elementi mogu biti uređenje prozora ne samo u apartmanima, već iu kazališnim dvoranama, restoranima i drugim javnim prostorima, gdje je potreban ljepota i luksuz.

Zavjese s lambrekom: prednosti, vrste i savjeti o odabiru

Mekani lambrekven u dizajnu djece

Vrste LabRekena

Razlikovati sljedeće sorte:

Mek

Takvi lambrekvini su zračna konstrukcija od jedne ili više traka lake tkanine. Oni su sada najpopularniji. Zavjese, Lambrequen na kojem će biti mekana, svakako će naglasiti ljepotu bilo kojeg prozora. Dodijelite 2 vrste takvog dekoracije:

  • Jednostavan, koji se sastoji od jednog komada tkanine, kroz koji je ispružen pletenica (ova vrsta je jednostavna za izradu vlastitih ruku);
  • kompleks koji se sastoji od mnogih vrsta tkiva i drugih elemenata, kada je ukupni sastav u interakciji; Može se kombinirati s čvrstim lambrekinom.

Članak o toj temi: Kako napraviti pod u sjenilo: Metode rasporeda drvene i betonske baze

Zavjese s lambrekom: prednosti, vrste i savjeti o odabiru

Tvrdi lambrek iz nekoliko vrsta tkanine

Teško

Prije toga, ova vrsta je izrađena od drva. Trenutno se koristi solidan netkani platno za njegovo krojenje, zvano Bando. Ponekad je tkanina dodatno ojačana bilo kojim pečatom, s kojim se drapery lako može popraviti u željenom položaju. Rigidni modeli mogu imati širok raspon oblika - od jednostavnih geometrijskih do životinjskih figura. Oni su najčešće priključeni uz pomoć čičak trake ili snimaka - metalni ili plastični prstenovi. Ova vrsta lambrequina savršeno se kombinira s roletima, rimskim ili londonskim zavjesama i idealan je za uporabu u uredu, knjižnici, radnoj površini. Da biste dali svečanost tvrdom proizvodu, zavjese s njom može se ažurirati vlastitim rukama, pokupiti vezenje ili druge dekoracije.

Zavjese s lambrekom: prednosti, vrste i savjeti o odabiru

Kombinirana opcija dizajna

Kombiniran

Ove lambrekvine su kombinacija krute baze i laganog tkiva. Oni su neophodni kada je potrebno dati porkorechere elegancije i sjaja. Najčešće, kombinirani modeli ukrašavaju velike prozore u sobama s visokim stropovima.

Prilikom stvaranja takvih drapes koristite mnoge ukrasne elemente. Glavni su:

  • Swag - tkanina u obliku polukruga, draped po naborima;
  • Kolač - spašen SWGA;
  • Jabro - element, smješten na strani, položen naborima tkanine i koji ima zazvanu ili korak donji rub;
  • Kokille je simetrični jab, inače "suknja";
  • Kravata - element lambrequin, koji se nalazi u centru, postavljen s naborima, koji se nalazi iznad drugog;
  • Buffes - sklopovi, nabori se nalaze okomito.

Zavjese s lambrekom: prednosti, vrste i savjeti o odabiru

Modifikacija Wambinen Austrijskog tipa

Moderni modeli

Odabir lambrequina, ocijenite dizajn interijera vaše sobe i konfiguraciju prozora. Ispravna opcija pomoći će u stvaranju apsolutno bilo koje atmosfere. Najčešća vrsta uključuju:

  1. Bujne. Njegov gornji rub je usmjeren u pufere, a dno se spušta slobodnim naborima. Zbog skupa ruffles, ovaj model je pogodan za stvaranje romantične atmosfere.
  2. Austrijski. Zavjese s lambrekinom takav model izgledat će strogo i prikladno za uređenje prozora svečanih prostora. Ova vrsta karakterizira prisutnost vertikalnih nabora i mekog dekoracije ruba.
  3. S regalima. Ovaj model je idealan za uređenje soba uređenih u minimalističkom stilu. Savršeno se u kombinaciji s roletima ili rimskim zavjesama.
  4. Savannah i legat. Ovi modeli su slični u dizajnu. Oni su izduženi lambrekvini koji imaju meke nabore. Vrsta "olovo" može se spremiti u središte. Zavjese s dekorom ove vrste pogodne su za spavaću sobu, dnevni boravak, kao i stvaranje svečane situacije u drugim sobama.
  5. Lažno Roman. Takav model podsjeća na rimsku krmu. Izgleda dobro u prozorima radnog prostora. Da bi se omekšala službeni stil draperiji, može se ukrasiti vlastitim rukama pomoću dekorativnih traka.

Članak o temi: stezaljke za zavjese - popularna metoda pričvršćivanja

Zavjese s lambrekom: prednosti, vrste i savjeti o odabiru

Zavjese s lambrekinom u kuhinji unutrašnjosti

Savjeti za draperiju

Za zavjese s Lambrequinenas dobro pristaju u atmosferu u sobi, a također vam je dugo poslužila i ostala u dobrom stanju, koriste korisne preporuke:

  • Nemojte koristiti dugu draperiju na malim prozorima;
  • Ne zaboravite da svjetlosne tkanine ne mogu izdržati povećano opterećenje, razmotriti to pri odabiru lambrequina za često posjećene prostorije;
  • Odabir zavjesa s lambrekinom u kuhinju, dajte prednost jednostavnim tkivima: pamuk, lanac, viskoza, kao mirisi i igre će se stalno apsorbirati u draper;
  • Ako ne možete kupiti draperiju ili naručiti s profesionalcem, potražite jednostavan model vlastitim rukama, jednostavno odustaju od vrpce;
  • Ako šare lambrene vlastitim rukama, nemojte ga predugo: optimalna duljina je 1/6 udaljenosti od streha do poda.

Želeći napraviti izražajan prozor na svom mjestu, uzeti u obzir da ne će svaki lambren biti prikladan. Ako odaberete složene modele, obratite se stručnjaku, koji, uzimajući u obzir značajke dizajna i veličine prozora otvori, savjetuju i odaberite potrebnu konfiguraciju draperije. Nakon savjeta profesionalnog, možete izbjeći preopterećene detaljima i drugim pogreškama u dizajnu.

Čitaj više