Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Anonim

Razmišljajući o kupnji stanovanja na primarnom tržištu, naići na činjenicu da se apartmani prodaju popravku različitih stupnjeva spremnosti. Najčešći je grubi završni stan. Ono što je to, što radi samo po sebi uključuje ovaj koncept i što ćete dobiti kao rezultat - čitati u članku.

Različite vrste popravaka stanova

Apartmani u novim zgradama mogu se kupiti s različitim stupnjevima završnih obrada:

  • Ispod završetka ili bez popravka.
  • Ispod cilja.
  • S pre-prvom bijelom završnom obradom.
  • S punim završetkom developera.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Još uvijek počinje

Ove definicije stoje u oglasima koji nude dnevni boravak u novim zgradama ili u ugovorima o izgradnji. U isto vrijeme, cijena kvadratnog metra razlikuje se čvrsto, ovisno o razini završne obrade. Da bismo shvatili što je razlika, shvatimo što se različite vrste popravka od developera razlikuju.

Ispod kraja

Ova opcija je u potpunosti bez završne obrade. Dobivate samo kutiju. Sami zidovi su vanjski i oni koji ograničavaju vaš stan i ništa drugo. Možda još uvijek postoji jednostavan, brtvljenje kupaonice i kuhinje. Sve ostalo prostora bez pregrade. Ako su zidovi bačeni od betona, goli beton je. Gole ploče se preklapaju preko glave, neujednačene betonske ploče ispod nogu. To je ono što dobivate. Jedini se može instalirati Windows i nije uvijek. To ovisi o projektu tako da ovaj trenutak mora odrediti razvojni programer.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Apartman bez završne obrade izgleda ovako

Također nema komunikacija. Postoje točke povezanosti s njima: prinos kanalizacije, vodovoda, električnog ulaza u apartman, a najčešće bez poklopca. Samo započnite fazu na stroju. Ožičenje vodoopskrba / kanalizacija u apartmanu nije. Sve to trebate učiniti. Iznimka - sustav grijanja. U mnogim novim zgradama ožičenje čini programera, iako mogu postojati iznimke. To jest, apartman bez dekoracije - bez popravka.

Za završnu obradu

Od prethodne verzije, odlikuje se činjenicom da obično postoje neke particije (tipični raspored ili položaj particija s vama koordiniraju se na fazi potpisivanja ugovora), zidove i strop ožbukani, na katu poplavljuju estrih. Struja se može razvesti (razjasniti), ali ostali inženjerski sustavi i dalje su označeni ulaznim točkama.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

To je ono što možete vidjeti

Nadajući se da žbukane površine neće biti ni. Kvaliteta rada obično je ispod prosjeka. Morat ćete čak i poravnati zidove i strop. Samo treba (eventualno), manji sloj materijala. I tako, čekate potpuni popis radova, koji uključuje crne završiti apartmana, a zatim završnu obradu.

S pred-trigteen

Ovo je stan koji se priprema za završnu obradu radova. Raspoređeni električar, zidovi su poravnani, na podu je potopljena s ravnim estrihinom, strop je žbunjen. Morate samo završiti završne materijale i podlogu za njih (gdje je to potrebno). Bez dekoracije ostaje kupaonica, kupaonica, wc. U tim prostorijama, popravak će biti isti za vas.

Članak na temu: Kako stvoriti luksuzni unutarnji dnevni boravak s vlastitim rukama?

Vrijedno je razumjeti da "poravnani zidovi" moraju odgovarati Snip (građevinskim standardima i pravilima), te omogućuje odstupanje sljedećeg naloga:

  • na zidovima do 15 mm po kvadratnom kvadratu,
  • do 10 mm na podu i stropu.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Nakon bližeg pregleda, sve nije tako ružičano

Dakle, čak i ako su graditelji podržali norme (nije uvijek), nisu svi završni materijali se mogu staviti na takve "čak i" površine. U korist ove vrste popravka novih zgrada, može se reći jedna stvar: kuća za još 3-5 godina će aktivno sjediti, tako da je izgled pukotina potpuno prirodno rješenje. Iz tog razloga nije potrebno koristiti skupo završne materijale odjednom, a pod privremenom opcijom bit će relativno glatke površine.

S punim popravcima od developera

Proveden je cijeli niz radova, do ugradnje završnih materijala, skrovnih i ulaznih vrata, vodovodne instalacije. Sve što trebate je pružiti namještaj i možete živjeti.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Ostaje samo da stavi namještaj

Ova opcija se čini primamljivom - ne morate trpjeti u potrazi za građevinskim radnicima. I to je. Ali kvaliteta popravka od developera rijetko kada netko zadovolji. Često se sva završna obrada uklanja i ponovno se obavlja. Štoviše, to je često staviti zidove (pod slikanje tako 100%), ulijte poravnavanje estriha.

Što uključuje grubi ukras apartmana

Što je točno uključeno u koncept "nacrta popravka" svake tvrtke i brigada samostalno određuje samostalno. Od gore navedenih opcija, dvije faze su prikladne za ovaj koncept: ispod konačnog i s prije uzorka. Kao što možete vidjeti, stupanj spremnosti prostora je potpuno drugačiji. I kako to shvatiti? Zahtijevaju popis radova koji će se održati.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Nacrt popravka u novoj zgradi - točna definicija popisa radova nije

Neki pokazuju popis mogućih radova s ​​cijenom po kvadratnom metru. U ovom slučaju, sve je jednostavno: vi sami definirati koji posao iu kojem količinu ćete učiniti je najoptimalnija opcija. Ako popis radova nije, zamolite ga da glasi ili postavi popis radova koji se planiraju obaviti.

Civilizirani popravak podrazumijeva obvezni zaključak ugovora za popravak i završne radove. To će smanjiti vaše rizike u slučaju nepravednih radnji izvođača.

Napomena: Prilikom potpisivanja ugovora, sve rad mora biti naveden. I točnije definicija (s dopuštenim odstupanjima), manje probleme koje imate tijekom prihvaćanja.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Primjer procjena na grubi kuhinjski cilj

Glavne vrste posla

Kao što je već razgovarao, od svakog građevinskog poduzeća podrazumijeva se crnaca od strane svakog građevinskog poduzeća, ali obično sugeriraju takav popis radova:

  • Podizanje particija na gotovom planu.
  • Punjenje podnih estriha za svjetiljke s pred-hidroizolacijom "vlažne" sobe. Ovdje je potrebno biti pažljivo. Estrih se može pojačati i ne. Također je potrebno razjasniti dopuštene razlike visine.
  • Ožičenje ožičenja:
    • Instaliranje ravnog panela;
    • Polaganje energetskih kabela i niske struje (telefon, internet, kabelska TV) žice u kabelskim kanalima;
    • Instaliranje krastavaca (bez montažnih mjesta, prekidača).

      Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

      To je ono što možete vidjeti kao rezultat

  • Zidovi žbuke svjetionicima.
  • Žbukanje stropa (ne sve od svega ova stavka ulazi u osnovni popis, jer često čine napetost ili spuštene stropove).
  • Ožičenje hladne i vruće vode, kanalizacija.

Ovaj popis radova na nacrtu stana je osnovni za većinu organizacija koje nude popravak bez završetka.

Komentari na električama

Nekoliko komentara o ožičenju električara. Prije obavljanja rada, treba izraditi plan, koji je označio broj utičnica i točke povezivanja rasvjetnih uređaja u svakoj sobi, poprečni presjek žica, nomas automata, RCD (čitanje ovdje) za svaki od grane se izračunavaju. Morate razjasniti tko će to učiniti.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Električar - najodgovorniji dio

Ako se shema električne ožičenja treba razviti, prvo se trebate upoznati s projektom. Štoviše, bilo bi vrijedno pokazivanja stručnjaka ili pokušati zaustaviti sve suptilnosti. Ako je sve u redu s projektom, morat ćete kontrolirati sve do marke kabela i njegovih specifičnih parametara. Navedite da je potrebno izmjeriti stvarni promjer bakrenih žica i izračunati poprečni presjek uz njega, usporediti ga s projektom. Često postoje velike nedosljednosti (opljačkate proizvođača, ali moraju biti praćenje za vas). Električar je teško ponoviti, jer su žice skrivene pod štukatom i mijenjaju ih vrlo problematične čak i ako su položene u valovite cijevi. Zato je to jedna od najvažnijih faza koje pružaju crnoga završavanja stana i kontrolu je vrlo odgovoran.

Na žbuku zidova i poravnanje poda

Prije izrade ugovora za nacrt ukras stana, navedite kako će zidovi biti, pod. Preporučljivo je postići određene brojeve koji se moraju utvrditi u ugovoru. Jasno je, "nitko neće učiniti" pod jajetom ", ali je stvarno za razlike u kvadratnom metru.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Što točno i u kojoj mjeri ćete biti žbukanje - to je ono što trebate saznati

Također navedite je li nagib uključen u zidove žbuke. Često je ovaj dio rada izložen popisu dodatnih djela, tako da će to morati platiti za njega.

Dodatni posao

U većini slučajeva, ako smatrate potrebnim, takve vrste rada mogu se dodati na glavni popis radova:

  • Sve vrste demontaže starih završnih materijala (od boje i pozadine do žbuke);
  • Mljevenje zidova (antiseptika ili konkretni kontakt);
  • Ugradnja mreže ispod žbuke;
  • Dizajn luka;

    Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

    Dodatni rad - za bolje rezultate

  • toplinska izolacija i zvučna izolacija rade u sobama i na balkonu;
  • zamjena ili prijenos grijaćih radijatora;
  • Radovi za zavarivanje na ugljičima hladnog i tople vode;
  • Ugradnja ventilacijskih sustava.

Možda ćete ponuditi druge vrste posla. Sve ovisi o određenoj tvrtki. Možda imaju posebne stručnjake koji će ponuditi svoje vrste posla.

Koji bolje povjeri popravak

Ako vas neće osobno uređenje stana, morate odabrati dvije opcije:

  • platiti za stan bez popravka i na nacrtu popravka za zapošljavanje brigade ili popravnog ureda;
  • Naručite stan odmah s nacrtom završne obrade.

Prema svim podacima, prva opcija je poželjnija. Pronađite kontakt koji ga čini dobrom popraviti u novim zgradama nije lako, ali možda. Kupac koji prolazi apartmane sa zadovoljavajućim grubim popravkom je gotovo bajka. Sve je objašnjeno.

Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

Profesionalno naći teško

Popravni uredi dobivaju određene stručnjake pod određenim vrstama rada. Oni su angažirani samo ovim, to su njihov kruh, njihov ugled, dakle, kvaliteta rada, samopoštovanje organizacija slijede. Za razvojnog programera, glavna stvar je proces izgradnje i naglasak je na izgradnji kutije, a ne do kraja. Završni radovi su bočni dohodak, ne kao atraktivan (u ekvivalentu novca) i malo ljudi ozbiljno brinu o njihovoj kvaliteti. U svakom slučaju, u našoj zemlji došlo je do takve situacije.

Možda negdje nalaze se programeri koji drže visoko kvalificirane stručnjake za obuku. Ali za to, oni stalno moraju imati nove objekte u svom radu tako da su ti stručnjaci stalno zauzeti, inače je neprofitabilan. Ako ste bili dovoljno sretni da pronađete takvog kupca, vidjeli ste (ne samo na fotografiji) i pali nekoliko gotovih stanova, a grubo stan ih može povjeriti bez ikakvih pitanja. Inače potražite tvrtku koja se bavi završetkom.

Što obratiti pozornost na prihvaćanje posla

Gruba završna obrada stana u novoj zgradi je gotova, morate uzeti posao. Ali morate znati što da obratite pozornost na to kako i što provjeriti. Da bi vam pomogao u ugovoru koji ste potpisali s programerom ili popratnom tvrtkom. Mora postojati popis radova koji se moraju napraviti. Morat ćete provjeriti:

  • Kako glatki zidovi. Da biste to učinili, trebat će vam dobru razinu izgradnje i dugu liniju ili pravilo (više od mjerenja točno, i Bolji 1,5-2 metra ). Razina provjeravaju vertikalnost zidova, liniju ili pravilo, primjenjujući na zid i potrošnje na različite smjerove procjenjuje opseg grba i depresija.
  • Također je provjerio pod. Osim toga, potrebno je kontrolirati horizontalnost.

    Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

    Će morati puzati različite alate

  • Provjerite kutove - vanjske i unutarnje. Oni moraju biti 90 ° (poželjno je imati veliki trokut, ali možete nešto provjeriti od djevojke).
  • Provjerite električnu energiju. Trebat će vam indikatorski odvijač. Ako postoji napon (faza), indikator se u njemu svijetli. Ako nema napona, indikator ne gori. To je ono što trebate provjeriti:
    • Provjerite jesu li strojevi za zaštitu zamagljene u fazi, a ne nula. Ako isključite stroj za zaštitu, ne bi trebalo biti faza u utičnicama ove grupe (naizmjence dodirnete sondu indikatora na žice prikazane ispod utičnice).
    • Pričvrstite žarulje u patrone, provjerite rad prekidača. I ovdje se mora blokirati faza (ako prevodite tipke prekidača na položaj "OFF", na žice koje idu na svjetlo ne smiju biti napon).
    • Uključujući tabličnu svjetiljku u svaku utičnicu (ako je instaliran), pobrinite se da rade.
    • Možete umjetno stvoriti kratki spoj, provjeravanje performansi stroja. Ali to je samo ako znate kako i što učiniti.
  • Ako ste morali napraviti raspored vodoopskrbe, provjerite izvedbu svih dizalica.

    Što je nacrt popravak (ukras) u novoj zgradi

    Moramo pregledati i provjeriti sve

Ako postoje komentari, morate napraviti svoj popis, kako bi se osiguralo da je predstavnik tvrtke potpisan. U teoriji, vaši komentari moraju biti eliminirani.

Članak o temi: Odabir trupa za kuhinju bez fasada

Čitaj više