Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Anonim

Fotografija

Svaki vlasnik privatne kuće ili davanje može napraviti drvena vrata vlastitim rukama. U početku se preporučuje pripremiti crtež budućeg dizajna. Na njegovoj osnovi određuje se količina nadolazećeg rada i broj potrebnih materijala.

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Prije izgradnje drvenih vrata potrebno je odrediti s njihovim pogledom i veličinama.

Temeljna pravila

Vrata iz stabla prikazana je u obliku ljuljačke strukture s 2 krila. Pine se prijavio za njihovu proizvodnju. Takvo drvo ima malu težinu, a otporna je na utjecaj na okoliš. Možete napraviti vrata od stabla koristeći sljedeće materijale:

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Drvena vrata uređaja.

  • Brusev;
  • ploča za rezanje debljinom širine od 25 mm i 100 mm;
  • petlje.

Od alata će biti potrebno:

  • čekić;
  • pila za metal;
  • bušilica;
  • bušilica;
  • lopata;
  • rulet;
  • četka;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • šmirgl papir.

Vrata su instalirana na okomitim nosačima. Za proizvodnju najnovijih elemenata koriste se hrastovi snopovi.

Što se tiče veličine nosača, njihova visina odgovara sličnom indikatoru vrata plus 1 m za blowjob.

Potrebno je uzeti u obzir da je dublje instalirati potporu, stabilniji i jači će biti drvena vrata. To eliminira vjerojatnost iskrivljavanja ovog dizajna tijekom rada.

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Shema vrata s osnovnim veličinama.

Mjesto na kojem će se instalirati podrška očišćena je smećem. Tada jame, čiji promjer premašuje sličan indikator nosača za 10-20 cm. Dno svake lisice je nagrebano. Izvorno je stavio jastuk ruševine. Tada se montira potpora. Vertikalnost takve instalacije morat će se provjeriti s nekompalom. Prije ulijevanja betona, morat ćete se nositi s odgovarajućim dijelom podrške s posebnim pripravkom (tekućom smolom ili bitumenskom mastik). Ova tvar sprječava truljenje stabala. Sljedeći korak osigurava pripremu betonske mješavine i izlijevanje dima. Naknadni rad je napravljen nakon potpunog sušenja ovog pripravka.

Članak o temi: Proizvođači papira Pozadina: Zemlje, tvornice

Tehnologija proizvodnje

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Uređaj dvodimenzionalnih vrata.

Vrata su izrađena vlastitim rukama iz bara. Ova sirovina je izrezana u pojedinosti odgovarajućih veličina. Za proizvodnju 1. cilja, to će trajati 2 bara za dno, vrhove, skakače i strane.

Površina svakog materijala od drveta obrađuje se vlastitim rukama s planerom i antiseptikom. Treba napomenuti da snaga cijele strukture ovisi o snazi ​​spojeva komponenti elemenata. Sklop okvira izrađen je na štetu posebnih pričvršćivača - drveno lemljenje.

Na mjestima fiksacije napravite rupe u kojima je umetnut drzak. Ovi nosači su prethodno tretirani s epoksidnim ljepilom. Da biste poboljšali mount, vijci se primjenjuju. U središnjem dijelu okvira instaliran je skakač iz trake. U kutovima oni popravljaju tijela. Ovi dijelovi su prikazani u obliku traka dugih 300-400 mm. Ako drvena vrata ima visinu od 2 m, tada bočne bočne strane ne smiju prelaziti 160-170 cm.

Čišćenje i ugradnja

Sljedeći korak osigurava pripremu ploča za oblaganje. Drvo je izrezana na željenu veličinu. Svaka strana ploča obrađuje se ravninom. Drvo je pričvršćeno na vrata samoizvlačenja. Odbori se nalaze blisko ili s blagim korakom. Najnovija tehnologija osigurava korištenje predloška čija se duljina treba podudarati s materijalom za materijal za trim. Što se tiče debljine predloška, ​​ovaj parametar ovisi o udaljenosti između ploča.

Ako je kućište instalirano, onda možete odrezati vrh ploča. Ta se mjesta čiste s emery papirom. Slično tome, je proizvedena 2. cilja. Instaliranje ovog dizajna osigurava pričvršćivanje petlje na krilu. Ugradnja samostalnih voda zavarivanja je napravljen nakon proizvodnje rupa, čiji je promjer manji od onog od pričvršćivača.

Drvena vrata treba instalirati na udaljenosti od tla na 5 cm. U zatvorenom stanju, dizajn je fiksiran uz pomoć ventila, zapise i brava. Drvena vrata trebaju biti obojana u okupljenom obliku. Tvar se primjenjuje na stablo u 2 sloja.

Članak o temi: sušilice za pranje rublja u kupaonici

Još jedna tehnika

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Krug metalnog okvira za vrata.

Drvena vrata se mogu izraditi od metalnog okvira. Ova se tehnika smatra praktičnijom i omogućuje vam da napravite blagi proizvod. Potrebno je uzeti u obzir da metalni okvir značajno produžuje operativni proces cijelog dizajna. Visokokvalitetno kućište omogućit će vam da sakrijete okvir, vratite izvorni izgled.

Drvena vrata su instalirana na metalnom okviru pomoću sljedećih alata i materijala:

  • cijevi;
  • metalne šipke;
  • Brusev;
  • vijci samo-tapkanja;
  • cement;
  • Pijesak.

Izvorno postavljene potpore. Mogu se od metalnih cijevi. Od gore navedenog, proizvod je prekriven posebnim tlom. Visina elemenata bit će visina vrata plus 1 m. Raspored rupa i jastuka provodi se na sličan način, kao u prvom slučaju. Gornji dio svake potpore je zatvoren utikačem. To će spriječiti dobivanje vlage. Drvena vrata omogućuju čelične kape kao čepove.

Pripremljeni dijelovi su zavarivanje jedni s drugima. Dijagonala dobivenog dizajna mora imati jednake vrijednosti. Da bi se drvena vrata predstavila u obliku krutog proizvoda, primjenjuju se šipke. Drvena obloga je pričvršćena na okvir s kutom. Oni moraju biti prevladani na vrhu i dnu dizajna, dok se primijeti uvlačenje strana 200-300 mm.

Svaki kutak čini rupe. Brux je fiksiran vijcima. Njihova se duljina treba podudarati s širinom krila. Na ovom RAM-u pričvršćene su ploče za obloge samoizvlaštenjem. Ako se taj proces provodi bez praznina, onda će se ispasti kruti platno. U suprotnom se primjenjuje predložak. Prije montaže, metalni dizajn je prekriven posebnim primerom u 2 sloja. Na isti način dolazi s 2. krila. Ako je potrebno, možete napraviti vodenu od stabla.

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Izradu drvenih vrata vlastitim rukama

Čitaj više