Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

Anonim

Dizajn otvora prozora važan je element unutrašnjosti kuhinje. Možete kupiti gotove zavjese za kuhinju odgovarajućeg stila ili narudžbe u studiju, međutim, u ovom slučaju, izbor tkanine, parama i mogućnosti verzije je ograničen na predloženi asortiman. Prilagođavanje zavjesa za kuhinju s vlastitim rukama omogućit će ne samo da uštedjeti novac, već i za postizanje rezultata koji zadovoljava okuse vlasnika i uzima u obzir karakteristike dizajna određene sobe.

Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

Zavjese za kuhinju

Vrste zavjesa za kuhinju

Prilikom odabira vrste tkanina, kombinacija boja i uzoraka zavjesa u kuhinju za samozaštivanje, unutrašnjost i raspored sobe, veličine prozora i kvalitetu rasvjete, dizajna namještaja i drugih objekata, kao i uzimaju se u obzir i drugi čimbenici.

Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

Slike sljedećih vrsta zavjesa su popularne:

  1. Klasik. Najlakša opcija, koja je dva pokretna ploča, fiksirana na strehe na obje strane prozora. Može se dovršiti s lambrequinima ili u kombinaciji s valjanim i drugim vrstama zavjesa.
  2. Rimski. Praktična i elegantna opcija izrađena u minimalističkom stilu će se organski uklopiti u bilo koji interijer i spremat će korisnog prostora. Pravokutna tkanina s poklopcima na ravnopravnoj udaljenosti s horizontalnim letvicama kada se pokupi prikuplja u urednim naborima i fiksiran na bilo kojoj razini, pružajući mogućnost podešavanja intenziteta rasvjete. Šivati ​​zavjese u kuhinju u rimskom stilu neće biti teška čak ni za neiskusnu osobu.

    Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

  3. Francuski. Tkanina je podijeljena na dijelove (FESTO), u svakom zasebnom festoru tkanina tvori veliki polukružne zavoje i nabore preko cijele visine. Izgleda dobro kada dizajnira kuhinje velikog područja u odgovarajućem stilu.
  4. Austrijski. Kombinirajte praktičnost rimskog i luksuznog francuskog - prilikom podizanja donjeg ruba formiraju se meka polukružni nabori, donoseći element profinjenosti u dizajnu prostorije. Kuhinjska zavjesa, izrađena u austrijskom stilu, pogodna je za projektiranje prozora otvorenog oblika i veličine.
  5. Zemlja Lagane zavjese koje se sastoje od dva dijela: gornje lambrequin i bočne zavjese s pickups. Jednostavno izvedeno, zgodan i univerzalni - ispravan odabir boje vam omogućuje da ih skladno uđete u gotovo bilo koju unutrašnjost kuhinje. Dopušteni su dodatni dizajn aplikacija, lukova i drugih elemenata dekora.

    Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

  6. Japanski. Različite s raznovrsnosti i jednostavnosti izvedbe. Dugo uskim ravnim panelima pričvršćene su na aluminijski profil, a ponderivna daska se koristi za očuvanje oblika u donji dio. Moguća je kombinacija kliznih tkanina različitih boja i nijansi ili ukrašenih uzorka, kao i dizajn uz njihovu pomoć cijele površine zida.

Članak o temi: Pozadine u malom cvijetu: vrste pozadine, izbor stila, značajke aplikacije, upute, fotografija, video

Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

japanski

Zavjese se također široko koriste (metalne ili plastične rupe za montažu ruba), svjetlosne zavjese i druge sorte. Kombinacija nekoliko vrsta uzoraka zavjesa za kuhinju omogućit će prozor da prozor daju jedinstven izgled i naglašava individualnost vlasnika.

Odabir tkanine, vrijedi obratiti pozornost na izgled, bojanje i praktičnost materijala - otpornosti na izgaranje, apsorpciju vlage i mirisa, sposobnost preskakanja svjetla, kao i sposobnost uklanjanja podebljanih mjesta i drugih zagađivača. Tržište pokazuje veliki izbor tkanina koji imaju zaštitni premaz ili impregniran s posebnim pripravcima odbijanja prašine.

Zavjese za kuhinju s vlastitim rukama

Odlučivanje s izborom uzoraka kuhinjskih zavjesa, možete nastaviti s odabirom prikladnog materijala i pripremu alata koji je potreban za samo-šivanje.

Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

Da biste zaselili zavjese, trebat će vam:

  • tkanina;
  • filamenata prikladne boje;
  • Strehe, elementi za pričvršćivanje i dekor koji odgovaraju pogled na uzorak zavjesa u kuhinji;
  • škare;
  • iglice;
  • mašina za šivanje;
  • kreda, olovka;
  • Portnovo centimetra;
  • željezo.

Stvorite doista zanimljive zavjese za kuhinju na vlastitim snagama nije tako teška, jer se može činiti na prvi pogled. U isto vrijeme, proces šivanja ima značajke ovisno o odabranom uzorku zavjesa. Jedna od najlakših opcija je korištenje za uzorke za šivanje zavjesa od tila, organske ili drugih lakih tkanina.

Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

Neovisno krojenje

Uzorak zavjesa za kuhinju izrađuje se u nekoliko faza:

  1. Izmjena je udaljenost od stropa do poda ili prozora.
  2. Izračunava se duljina i širina tkanine. Uzorak kratkih zavjesa za kuhinju je sljedeći: do potrebne duljine (10-15 cm ispod razine prozora) dodati 10 cm na dno dna tila i 3-4 cm za pokrivanje trake zavjese ( montaža pletenica). U ovom slučaju, širina je duljina streha pomnoženih s dva.
  3. Tul je izrezan na željenu veličinu u širini i izrezati na dvije polovice. Bočni rubovi moraju biti podešeni za 2-2,5 cm i bljeskalice s šivaćim strojem.
  4. Tkanina se širi na ravnu površinu, na nekoliko mjesta se mjeri visina proizvoda i izrezuje se u gornji rub platna.
  5. Gornji rub mora biti zavijen za 2 cm, pokupite željezo i šivanje, nakon čega je ušivana pletenica.
  6. Donji rub se hrani i sastavlja se prema odabranoj metodi - na primjer, uz pomoć čipke ili pletenice.

Članak o toj temi: Particije i zaslon u unutrašnjosti (26 fotografija)

Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

Uzorak

Prije izvođenja mjerenja i obrezanja na željenu veličinu, svaka tkanina je poželjno pre-omotana i moždani udar - to će pomoći da se riješite nabora i nepravilnosti formiranih tijekom procesa skladištenja i izbjegavajte pogreške kada je uzorak.

Pogledajte video dizajn

Preporuke za krojenje:

  • U firmware, tkanina je u rasteženom stanju - sprječava stvaranje nabora na mjestu šava.
  • Tkanina je ostala nakon što se uzorak može koristiti za ukrašavanje ostalih stavki za kuhinju.
  • Koristeći izvorne uzorke zavjesa za kuhinju, ne zaboravite na dodatne elemente dekor - zakrpe od vrpca, uvala, valjanja, aplikacija. Dekoracije se nalaze ne samo na platnu, nego i na vijesti.

    Uzorci zavjese za kuhinju: jednostavna tajna

  • Integritet slike će nadopuniti kuhinjske ručnike ili stolnjake u jednoj boji s zavjesama.

Čitaj više