Pravilan kabinet proizvodnja s vlastitim rukama

Anonim

Mnogi ljudi su se suočili s nedostatkom namještaja u stanu. Međutim, ne svatko ima priliku posjetiti namještaj i steći ili naručiti za proizvodnju novog kabineta. Za financijski neovisne ljude, to je velika štednja. Izrada ormara vlastitim rukama dostupno je gotovo svakoj osobi. Nakon čitanja uputa za proizvodnju ormarića s vlastitim rukama, čini se da je sposobnost samostalno napraviti ormar.

Pravilan kabinet proizvodnja s vlastitim rukama

Prikupite ormarić s vlastitim rukama možete spremiti prilično veliku količinu novca.

Gotovo svi proizvodnja namještaja mogu se podijeliti u brojne faze.

  1. Elementarna.
  2. Proizvodnja.
  3. Instalacija kada je namještaj ugrađen u zid.

Koja se radovi izvode u početnoj fazi?

Prije svega, morate pripremiti alat. To:

Pravilan kabinet proizvodnja s vlastitim rukama

Struktura tipičnog elkrolobzika.

  • Lobik;
  • rulet (ravnalo);
  • olovka (oznaka);
  • Odvijač (možete i odvijač, ali onda neće biti moguće izbušiti - morat ćete tražiti bušilicu);
  • ključ za ratchet;
  • ljepilo.

Također smatrate da je na samom početku rada potrebno napraviti skicu ili crtanje planiranog proizvoda. Zbog činjenice da garderoba mora poslužiti dugi niz godina, onda je njegov dizajn treba tretirati s posebnom pažnjom. Prvo morate odrediti gdje će se nalaziti.

Sljedeći korak je izračun dimenzija. Govorimo o širini, visini i dužini kabineta. Osim toga, morate odrediti jaz između police, njihov broj. Tijekom definiranja dimenzija, crtež je najbolji za obavljanje Watman A4 formatu, što će učiniti jasnije vidjeti budući model.

Budite sigurni da razmislite o boji. Danas je poznat ogroman broj većine različitih boja i nijansi. "Hrast" i "joha" osvojila je veliku popularnost. Ako željene boje nisu u trgovini, možete napraviti redoslijed željenog voćana.

Nakon određivanja dizajna i boje gama, možete početi izraditi kućište vlastitim rukama.

Neke značajke

Pravilan kabinet proizvodnja s vlastitim rukama

Shema tipičnog kutnog ormara.

Prilikom dizajniranja namještaja potrebno je napraviti kvar ormarića u nekoliko dijelova. Tako će biti bolje vidljivo, od kojih će se prikupiti. Za iskusnog dizajnera, takav rad neće biti puno posla, ali ako i dalje uzrokuje velike poteškoće, ovaj crtež može obaviti pomoću posebnog računalnog programa.

Članak o toj temi: Pogodan garderob na loggiji: ergonomija i kompaktnost

Na gotovim crtežima možete početi piljiti dijelove. Ovaj rad može, naravno, učiniti sami, ali mnogo bolje pretvoriti profesionalce. To je zbog činjenice da je takva piljenja težak slučaj, dobiti točne dimenzije i dobru kvalitetu je vrlo teška. Stroj za piljenje je skup, a za proizvodnju ormarića, to je jednostavno besmisleno da ga stječe. Naravno, možete koristiti Jigsaw kod kuće, ali čipovi se formiraju nakon toga. Splitska ivica i dobiti odgovarajuće predmete na kojima se iverica prodaje.

Za detalje o ormariću potrebna je dodatna oprema. Prije nego što ga kupite, morate odrediti kako će se vrata otvoriti. Danas postoji mnogo otvaranja mehanizama. Na primjer, otvaranje u različitim smjerovima, kretanje na načelu kupe, otvaranje i tako dalje.

Pravilan kabinet proizvodnja s vlastitim rukama

Shema običnog kabineta.

Što god to bilo, ali ako su neravni podovi u sobi, onda će se praznine svakako pojaviti između vrata ormara. Mogu se ukloniti pri podešavanju instalacijskih nadstrešnica namijenjenih običnim vratima ili odabiru visine kotača, koji se koriste za ormar.

Ovisno o broju dijelova, možete točno odrediti željeni broj potvrđivanja. Oni pomažu prikupiti zidove i razne količine kabineta. Po broju potvrđivanja, broj zakovica koje zahtijevaju vodiči, koliko su nositelji sucara. Osim toga, određene su dimenzije ruba iverice.

Potvrđuje se određeni promjer bušenja. Mjesto rupa treba biti strogo simetrična. Izgled prikupljenog ormarića ovisi o tome.

Pravilan kabinet proizvodnja s vlastitim rukama

Shema garderobe.

Odvijač, izravno na potvrde, vezan je okvir ormarića. Standardni sustav vrata je ojačan nadstrešnicama, vodiči su pričvršćeni za mehanizam garderobe. Izgled rupa na mjestu polica je napravljen, mjesta za vodilice su zakazani za popravak policije. Takva se operacija mora izvršiti vrlo točno, inače će se police montirati iskrivljene.

Vodiči moraju imati strogi paralelizam. Zagrijavanje, morate izbušiti rupe i osigurati vodilice.

Proizvodnja detalja

Svi radovi počinju dijelom pločastih ploča. Morate odrezati listove na željene stavke. Kada se dimenzije pričvršćuju tijekom dizajna, nužno se uzima u obzir širinu same pile (obično 3 mm). Ako ignorirate ovaj aditiv, detalji će imati manju veličinu.

Članak o toj temi: Kako pričvrstiti automobile za automobile

Izrežite list kao što je gore spomenuto može biti u posebnoj radionici. SHIPBOART će biti narezan vrlo precizno, rubovi će biti bez džemova. Dobijte takvu kvalitetu kod kuće pomoću ručnog alata je vrlo težak. Ali ovo je vaš izbor i iskustvo.

Detalji ruba

Pravilan kabinet proizvodnja s vlastitim rukama

Rub dijelova može se napraviti pomoću konvencionalnog željeza.

Nakon rezanja, rub je napravljen. Prema ovom pojmu znači obična PVC traka (2 mm). Vrlo suptilna traka, u kojoj je debljina manja od 1 mm, uglavnom se koristi za završetak nevidljivih rebara, sve vidljivo zatvara prvi.

Rubovi u domaćim uvjetima vrlo su prikladni za lijepljenje teških željeza, zagrijavanjem na željenu temperaturu. Odabrana je ovisno o korištenom materijalu. Na ovom pripremnom radu, ostaje samo prikupiti kabinet vlastitim rukama.

Sklop kabineta s vlastitim rukama

Pred-označite rupe u kojima će se umetnuti vijci za montažu. Takav rad mora se izvršiti vrlo točno. Činjenica je da se pričvršćivanje potvrđivanja često izvodi do kraja. U tom smislu, rupa mora biti strogo u sredini.

Prethodno instalirajte instalaciju na željeno dno proizvoda, a zatim ugradite same zidove. Dakle, određena je ispravnost dimenzija.

Pravilan kabinet proizvodnja s vlastitim rukama

Izgraditi ormar s vlastitim rukama.

Za montažu baze u središnjoj particiji napravljene su rupe. Tada se izvodi brda. Bočne stijenke su spojene na dno s istim potvrdama. Rubovi su zatvoreni posebnim vodootpornim profilom kako bi zaštitili dijelove od vode koji se odnose na pod.

U sljedećoj fazi gornje police su montirane. Prema tome, okvir prima dodatnu prostorni krutost. Postaje još jači nakon montaže stražnjeg zida.

Ugradite krov ormarića. Ako je visina proizvoda prilično visoka, morate ostaviti prazninu (obično 7 cm) između stropa i krova. To je potrebno za potvrdu montaže pričvršćuje.

Da biste osigurali poklopac, nemoguće je koristiti odvijač. Pričvrščivi moraju biti ručno izlaz, a zatim se "ratchet s glavom" izvodi konačno zatezanje.

Članak o temi: Osnovni stilovi dizajna interijera

Montaža bočnih police obavlja se pomoću 4 potvrde (2 komada po licu). Međutim, bočna polica, koja se nalazi u ravnini s dnom, ne može se konsolidirati pomoću potvrda. Da biste to učinili, trebat će vam sezone - male drvene cilindre. Oni su umetnuti u produbljivanje zidova, a zatim naletjeti u rupe na polici.

Ako se okuplja ormar, onda morate uzeti mnogo odgovornost na mehanizam za otvaranje vrata.

Njegova ispravna instalacija je budući izgled i ljepota proizvoda u cjelini. Ovaj dio rada mora biti izvršen s velikom točnosti i točnosti, inače će kabinet izgubiti atraktivnost.

Dodatne preporuke

Skupština počinje s montažom stražnjih vrata. Isprva, koristeći razinu, provjerava se instalacija kabineta. Tada su pričvršćeni nosači oba profila.

Prije instaliranja ogledala morate instalirati komade pečata oko perimetra. Oni moraju biti ravnomjerno raspoređeni tijekom cijele duljine profila.

Kada se instaliraju umetci iz imirodne ploče, nema potrebe za instalacijom brtvila.

Umetci moraju biti za profil, veličina izbočine treba biti ista. Kada su vrata montirana, umetci se nalaze na pjenu, svakako izbjegavajte ogrebotine.

Ogledalo je montirano u fiksnim horizontalnim profilima. Kada se izvodi ugradnja 2 ogledala, brtva mora biti na obje strane profila za dijeljenje.

Skupština univerzalnih vrata provodi se pomoću profila za odvajanje. Prije popravljanja glavnog vertikalnog profila morate instalirati brtvu na spojnim mjestima.

Glavni profil mora biti priključen na vrata s obje strane. Štoviše, jedan je element postavljen strogo horizontalno. Drugi se može montirati ako kabinet ima okomita vrata. Potrebno je osigurati da je profil postavljen na prednju površinu vani.

Gumb profila je montiran na vrata kabineta. U isto vrijeme, savijanja ručke trebala bi pogledati vanjsku stranu. Potrebno je provjeriti koliko su trese profila blizu jedni drugima. Ako je potrebno, potrebno je uskladiti vezu duž cijele duljine.

Sve je dovoljno jednostavno. Sretno u poslu!

Čitaj više