Što je slikarski kompresor i kako to odabrati?

Anonim

Svaka osoba koja ima automobil ili vlastiti dom, barem jednom potrebu za korištenjem komprimiranog zraka za obavljanje posla na kuću ili popravak automobila. Da biste riješili takve zadatke, možete kupiti kućanski elektrokomprespresprespressor, koji je moguće ne samo za primjenu materijala za boje s vlastitim rukama, već i za drugog, a ne manje važnog rada.

Što je slikarski kompresor i kako to odabrati?

Koliko je učinkovit kompresor za slikanje?

Do danas, moderan kompresor za slikanje može imati visok kapacitet i potrebne performanse, čime se mogu kompaktovati, što je vrlo prikladno u svakodnevnom životu.

Sada građevinsko tržište predstavlja veliku raznolikost uređaja koji mogu pomoći u dobivanju komprimiranog zraka. Stoga, dalje ćemo reći o nekim nijansama koji će vam pomoći da odaberete najprikladniju vrstu kompresora, koji će uglavnom zadovoljiti vaše zahtjeve i potrebe.

Zatim ćemo vam reći za koje kriterije odabrati dobar kompresor za slikanje i kako to košta da proširi život njegove operacije.

Pauze kompresora

Što je slikarski kompresor i kako to odabrati?

Kompresor za slikanje, kako odabrati?

Danas kompresori imaju različite razlike među sobom ne samo tehničke karakteristike, već i prema vrsti motora, načelo rada i vrsti elektrane, što uzrokuje rad uređaja.

Prema pokretaču, svi su uređaji razvrstani u 2 kategorije:

  1. Električni uređaji

U ovoj izvedbi prikazana je uobičajena kompresorska shema, koja je poznata po svojoj pouzdanosti, niskoj buci i prihvatljivoj kategoriji cijena. No, postoji jedna nijansa - potrebno je imati pristup električnoj energiji za uređaj.

  1. Kompresor na motoru s unutarnjim izgaranjem na dizelu ili benzinu

Ova instanca uređaja je iako apsolutno autonomna, ali ima mnogo nedostataka:

  • niska masa motora;
  • stvara mnogo buke;
  • ima mnogo težine i dimenzija;
  • visoka cijena;
  • Stalna potreba za dizel ili benzin za punjenje goriva.

Ako uzmemo u obzir gore navedene informacije, uređaji za gorivo nisu najčešći, zbog čega se električni kompresori prepoznaju kao najpopularniji.

Članak na temu: Wallpaper sa Silk zaslonom: Značajke dizajna

Koji princip radi uređaj?

Što je slikarski kompresor i kako to odabrati?

Kompresor za slikanje u završnim radovima

Kompresor za slikanje vlastitim rukama prema vrsti njegovog uređaja i princip rada podijeljena je u 2 vrste:

  • vijak;
  • klip.

2 paralelno vijčano vratilo s vijkom se uzimaju za vijčani uređaj, koji se sinkroniziraju između sebe s zupčanicima i rotiraju u suprotnom smjeru jedni od drugih.

Prednosti takvog uređaja su sljedeće:

  • Aplikacija vijaka ima visoku razinu performansi i udara ravnomjernog protoka zraka kako bi se postigao visoki tlak;
  • Uređaj s niskim trošenjem ne treba konstantno hlađenje i popravak;
  • Tijekom rada uređaj nije bučan i ne stvara mnogo vibracija;
  • Smatra se manje energetski intenzivnim, zbog čega se može spasiti oko 25-35% električne energije.

Uređaj za klip je veća popularnost. Rad je komprimiranje atmosferskog zraka. Prema dizajnu, to je složenije, u usporedbi s vijčanim uređajem, i ima više pokretnih dijelova koji zahtijevaju prisilno hlađenje i čest mazivo.

Pluses klipnog kompresora mogu se zvati:

  • raspoloživi trošak;
  • raznovrsna linija uređaja različitih dimenzija i moći;
  • Jednostavnost dizajna;
  • Uz uređaj možete "surađivati" u prašnjavoj ne zagrijanoj sobi i na otvorenom nebu.

Prema gore navedenim informacijama, zaključak sugerira da se klipni uređaji najbolje koriste za dom.

Suptilnosti koje zahtijevaju pozornost

Što je slikarski kompresor i kako to odabrati?

Kompresor za slikanje raznih površina

Odlučujući koju jedinicu za napajanje trebate i odrediti vrstu zračne jedinice, potrebno je posjedovati informacije da svi kompresori za primjenu boje imaju više prepoznatljivih značajki na raznim svjedočenju koje mogu utjecati na boju i brzinu obavljenog posla.

Za domaće svrhe, bolje je koristiti električne uređaje, načelo spajanja veze u dijagramu s jednom fazom u 220W.

Granice mogućeg tlaka za rad variraju u rasponu od 6-12 kg / cm2. To je dovoljno za većinu pulverizatora i drugih pneumatskih uređaja (vidi tablicu).

Raznolikost uređajaPritisakPotrošnja

zrak

Pištolj za slikarstvo radi3-4200-400 l / min
Stroj za brušenje6.350-450 l / min
Pištolj4-6150-250 l / min
Pneumatski uzgoj6.150-250 l / min
Gaikovert.6.150-500 l / min
Pneummodrel6.200-300 l / min

Članak o toj temi: Prajmer Duboko penetracija i njegove karakteristike

Nominalna produktivnost karakterizira broj komprimiranog zraka koji proizvodi uređaj za određeni vremenski interval. Ova vrijednost je vrlo važna, jer njezino svjedočenje ima utjecaj na brzinu uređaja i brzinu njegovog trošenja. Dakle, da je uređaj dobro funkcionirao, izvedba je vrijedna odabira prema količini potrošnog zraka koji troši korišteni pneumatski uređaj.

Volumen prijemnika može se odrediti količinom zraka, koja se nalazi u akumulacijskom spremniku pri atmosferskom tlaku. Što je veći ovaj pokazatelj, duže vrijeme kada će se zrak naplatiti apsolutnom popunjavanju, kao rezultat toga, kompresor će biti potreban s manjom frekvencijom koja će biti uključena u održavanje željenog tlaka. Količina od 50 do 100 litara priznaje se kao najprikladnija za uporabu u svakodnevnom životu.

Je li moguće napraviti kompresor iz hladnjaka vlastitim rukama?

Što je slikarski kompresor i kako to odabrati?

Koristimo kompresor za slikanje

Kao što nije tužno ostvariti, ali to će biti moguće napraviti takav uređaj iz hladnjaka vlastitim rukama, pogotovo ako nemate pravi alat i bilo kakvo znanje i vještine iza leđa.

Nitko nije vijest koje stvaraju nešto sa svojim vlastitim rukama je mnogo jeftinije od kupnje spremnih u trgovinama. Kompresor ovdje nije iznimka, jer postoji takav uređaj za ne manji novac. Stoga, ako imate stari hladnjak i želju da ga spremite za spremanje - usudite se!

Kao što smo rekli, u uređaju za kupnju instaliran je snažan električni motor koji prenosi rad uz pomoć prijenosa remena. Kada koristite hladnjak i motor, a fotoaparat će se nalaziti u jednom slučaju, a prijenos remena neće biti uopće. U domaćem uređaju iz hladnjaka, automatizacija će također biti mnogo manja, ali će se morati instalirati zaštita od mogućeg pregrijavanja.

Pripremite se za činjenicu da će u vašem radu biti mnogo poteškoća na vašem putu: možda nema crijeva za filtar, uređaj će se slabo povezati, neće biti reakcije iz kompresora, itd. Ali nemojte niže Ruke odmah, bit će moguće ispravno molim vas s pravom.

Općenito, kompresor iz starog hladnjaka je stvar nezamjenjiva i korisna. No, obratite pažnju na činjenicu da je motor modernog hladnjaka iako je prilično produktivan, ali ne toliko snažan kao motor sovjetskog hladnjaka. Stoga, ako trebate stvoriti veliki pritisak, pronalaženje odgovarajuće stavke neće biti teško.

Članak o toj temi: homogeninski linoleum: što je, heterogeno polaganje, komercijalni premaz Tarkett, Euro Tehnologija

Preporuke za rad uređaja

Što je slikarski kompresor i kako to odabrati?

Kompresor za slikanje

Na razini kvalitete rada i života uređaja za primjenu boja i lakova vlastitim rukama ima izravan učinak, bilo da slijedite pravila rada. Utjecaj ima utjecaj pravovremenosti održavanja, planiranog i nužde zbog kvarova.

Dakle, da je uređaj nažalost radio, i ništa nije spriječilo njegovu funkcionalnost, potrebno je pridržavati se takav elementarnih pravila:

  • Ako radite na ulici ili u sobi s negativnim temperaturnim pokazateljima, ulje u uređaju može se zgusnuti, što će dovesti do povećanja opterećenja motora i negativno utječe na rad svih dijelova i mehanizama. Da biste to učinili, prije prvog putovanja za početak uređaja mora se ostaviti u toploj sobi ili zagrijavati građevinsku kosu, tako da je njegova temperatura bila oko 5-10 ° C.
  • Budući da se kondenzata povremeno akumulira u prijemniku, potrebno je s vremena na vrijeme iscrpiti kroz poseban ventil, koji se nalazi na dnu cilindra ili na filteru. Takve manipulacije treba provoditi prije svake primjene boje.
  • Ako je kompresor u intenzivnom eksploataciji, pokušajte barem jednom u mjesecu pregledati i očistiti filtre za zrak, hlađenje rubova, rešetka, kućišta iz prašine i zagađivača.
  • Prije donošenja uređaja za rad, procijenite razinu ulja.
  • Po završetku posla, okrenite polugu regulatora izlaznog tlaka na nulu.

Ako su vaše financije ograničene - ne problemi, jer ne možete kupiti pridošlica kompresora. Za potrebe kućanstva, bit ćete dovoljno prijašnje u uporabi uređaja, za koji je bivši vlasnik dobro funkcionirao i pravovremeno je održao pravovremenu uslugu.

Nadamo se da u našem članku ste pronašli mnoge korisne informacije za sebe, koje će vam u budućnosti pomoći uštedjeti obiteljski proračun.

Čitaj više