Koji su valjci za dekorativnu žbuku?

Anonim

Ako želite stvoriti izvorni i elegantan dizajn vaše sobe, ali nisu spremni potrošiti ludovnik za usluge eksperimentalne završne obrade, ne spuštajte ruke i ne očajavajte. Postoji izlaz iz vaše situacije - to su valjci za žbuku teksture. To je ovaj alat koji će vam pomoći nositi se s zadatkom s vlastitim rukama, a ne pozivajući se na stručnjake.

Koji su valjci za dekorativnu žbuku?

Završni rad s teksturiranim valjcima

Ali, nemojte odmah žuriti da naletite u građevinsku trgovinu za stjecanje takve čudesne prilagodbe. Zatim ćemo vam reći kako napraviti valjke za dekorativnu žbuku s vlastitim rukama i koja tehnologiju možete raditi s njima.

Valikov sorte

Koji su valjci za dekorativnu žbuku?

Koristimo valjke za dekorativnu žbuku

Svi smo radili u našem životu ili vidjeli valjke koje se koriste u ukrašavanju i mrljama. No, od starijih ljudi možete čuti priče, o prilagodbi od stabla u obliku cilindra, koji su prethodno primijenili crteže na zidovima. Ovaj cilindar pomogao je riješiti problem tvrdog to-pristup pozadinu, a to je bio onaj koji je postao prototip za stvaranje valjaka, koji danas vidimo na brojačima naših građevinskih programskih programa.

Danas, na građevinskom tržištu, svi valjci prikazani su kao rotirajući cilindar, koji je fiksiran na ručku. Njegov premaz može biti izrađen od:

  • guma;
  • plastika;
  • silikon;
  • gumena pjene;
  • tkanine;
  • koža;
  • krzno

Buduća tekstura obrađene površine ovisi o raznolikosti i reljefu od weba, što može biti pješačenje do zidarstva od opeke ili kamena, mramora, drva, tkanine, a također se može ukrasiti zanimljivim uzorkom.

Razmotrimo detaljnije najčešći valjci za dekorativnu žbuku:

  1. Valjak za reljef s gustom prevlakom plastike ili gume i reljef depresivan u njoj pomaže u stvaranju konveksnog uzorka na zidovima;
  2. Platno s konveksom reljef pomaže u stiskanju crteža na još ne osušenom žbukunju;
  3. Krzneni valjak koristi se za dizajniranje kaput "krznenog sloja";
  4. Tkanina za tkaninu (potrebno je biti mekana i krađa platna) pomaže u simulaciji površine pod mramorom, što će izgledati vrlo realno ako ispravno pokupite žbukanje i materijale za bojenje.

Članak na toj temi: Instaliranje dvostrukog glaziranih prozora s vlastitim rukama (upute)

U tablici dan je mali popis tehnika za davanje reljefnih zidova.

Tip

Lik

UređajKako dobiti uzorak
KaotičanKorisno je valjku s poroznom strukturom, četkom iz gumiranog materijala, Kelme i male lopaticeMožete formirati crtež s kaotičnim ili skicirajućim pokretima s umjerenim alatom za prešanje
Prugasta s ponavljajućim elementimaReljef valjka i šablone s potrebnim uzorcimaDa biste postigli rezultat, morat ćete primijeniti crtež pomoću jednog smjera kretanja
Imine staru površinuNeće biti potrebni nikakvi alatiDa biste radili, trebali biste jednostavno pokriti površinu s posebnom žbukom, što je sranje nakon sušenja i stvoriti potreban učinak.
Različiti uzorci i slike različitih razina složenostiAlati, u rasponu od različitih četkica, završavaju s oštrim predmetimaDa biste postigli rezultat, morat ćete primijeniti crteže za nemrznutu gipsanu mješavinu

Napravite valjak vlastitim rukama

Koji su valjci za dekorativnu žbuku?

Činjenica valjka za završnu djela

Danas, strukturni valjak na tržištu može koštati drugačije, sve ovisi o materijalu, veličinama i složenosti uzorka. Ali, bez obzira koliko cool, nije vrijedan novca, pokušati uštedjeti na njegovoj kupnji.

Međutim, uvijek će biti takva osoba koja je zainteresirana za vidjeti što se događa ako napravite valjak s vlastitim rukama? Osoblje za izradu alata pomaže ne samo da zadovoljava svoj interes, već i za stvaranje istinski jedinstvene i izvorne platnene za dizajn zidova.

Možete napraviti strukturni valjak s vlastitim rukama na ovaj način:

  • Izrežite nož ili oštricu na gumiranom valjku potreban uzorak;
  • Izrežite buduće crtanje na gumu i zalijepite tkaninu na pre-pripravljeni valjak s posebnim pripravkom ljepila (ne propustite činjenicu da se rubovi moraju zaokružiti, tako da su ravnomjerno uronjeni u žbuku).

Obavijest, bez obzira na sliku koju prikazujete na površini valjka, glavna stvar je da je zatvorena. Inače, crtež će biti prekinut i uniformu pripisivanja uzorka nećete raditi.

  • Zatvori bendovi, čipka ili uže u loungeu u cilindru kaotičnoj narudžbi;
  • Primjena neobičnog uzorka dobiva se ako je viski i popnuo zgužvani paket celofana, mesh ili burlap.

Članak na temu: Kako skloniti krevet vlastitim rukama: značajke

No, valjak nije jedini način na koji možete ukrasiti površinu zidova. U tu svrhu, vrlo se često koristi za češljanje, žuriti tassole, pjene spužve, pa čak i vlastite prste, itd.

Kako i za što koristiti valjak?

Koji su valjci za dekorativnu žbuku?

Valjak

Primjena uzoraka i uzoraka na površini zidova može se provesti različitim metodama. Naravno, površine moraju biti unaprijed pripremljene, bez udubljenja i nedostataka, inače Ottis iz valjka će biti neravnomjeran. Zbog toga je odgovorna osnovica formiranja.

Ako uzorak uzorka izvršite tvrdi valjak, onda vaše radnje trebaju biti takve:

  • Na unaprijed pripremljenoj površini, nanesite sloj žbukanja;
  • Pusti vrijeme da se malo osuši, jer na tekućoj bazi neće biti moguće prikazati jasan ispis, smjesa će doseći valjak i začepiti njegovo olakšanje; No, dugo vremena ovaj proces nije potrebno odgoditi, ali je najbolje raditi u par: jedan uzrokuje rješenje, drugi crtež;
  • Zatim, lagano pritiskom na valjak na površinu zida, oni kontinuirano vode od stropa na pod, pokušavajući primijeniti istu silu;
  • Sljedeći fragment mora se primijeniti što je moguće deblji na prethodni, počevši uzorak iz istog elementa (tako da se slika jasno podudara, možete primijeniti malu oznaku na valjku, koji će biti smjernica za vas).

Ako se dobivena tekstura izgleda gruba za vas, može se malo modificirati pomoću mljevene mreže, miješajući ga s vodom. Materijali za boje mogu se primijeniti samo nakon apsolutnog sušenja otopine.

Koliko će koštati površinske dekoracije?

Koji su valjci za dekorativnu žbuku?

Valjak za dekorativnu žbuku

Trošak primjene dekorativnih teksturiranih valjaka utječe na:

  • Vrsta premaz valjaka;
  • Volumen potrošne mješavine.

Materijali za ukrašavanje površina danas se mogu kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini, a cijene za njih su vrlo različite ovisno o proizvođaču mase i njegovom sastavu.

Članak o toj temi: Što je grede i njihova instalacija

Mletačka žbuka smatra se najskuplja, što je složeno u svom sastavu, čini mnoge zahtjeve za tehniku ​​baze i aparata.

Paxes na teksturiranim valjcima su raznovrsni: što je viša kvaliteta temelja, to je skuplje. Unatoč činjenici da su gumeni i drveni valjci najskuplji među svojim "kolegama", ali to su ti predstavnici koji se odlikuju dugom servisnim životom.

Valjci za reljef su alat iako s nekompliciranim dizajnom, ali sa širokim mogućnostima. Pomaže pretvoriti obične zidove u kožu ili krzno, kamen, opeku, drvo, i također ostaviti na zidovima životinja ili drugih povrća na zidovima.

Vi samo trebate odabrati tkaninu s potrebnom teksturom i ovladati tehnika primjene smjese. Pridržavanje jednostavnih preporuka i naših savjeta, možete jednostavno stvoriti jedinstveni dizajn vašeg stana.

Čitaj više