Plastične stropne strehe za zavjese: Savjeti za odabir

Anonim

Kupci su cijenjeni plastični strop. U ovom trenutku to je jedan od najpogodnijih načina da objesite zavjese. Takvi modeli imaju estetski izgled, jednostavan dizajn i, što je važno, prihvatljiv trošak. Mogu se koristiti u bilo koji dizajnerski stilovi i kombinirati s različitim tkivima za zavjese. Ova praktična opcija nije inferiorna u analozima metala ili drva za kvalitetu i trajnost.

Odgovara se proizvode različite veličine, izvrsne dizajne i nijanse boja. Za lakonski strogi stil možete odabrati jednostavnu opciju bez završetka. Ako se planira dizajn rješenje za skrivanje vijenca, takav je takav uzorak savršen za te svrhe. Postoje prekrasne kopije s dekorativnom daskama bageta. Mogu se odabrati u boji i dizajn za bilo koji stil sobe.

Stropni plastični pričvršćivanja za zavjese mogu se koristiti u prostorijama s ne-standardnim oblikom zida. Praktičan materijal i montažni dizajn omogućuju vam stvaranje uzoraka različitih konfiguracija. Oni se koriste za Windows koji se nalaze u komercijalnim dijelovima sobe.

Plastične stropne strehe za zavjese: Savjeti za odabir

Prednosti plastičnog vijenca i pričvršćivanja zavjesa ispod stropa

Ako je potrebna jeftina i praktična verzija prozora, odaberite plastični vijenac.

Označavaju svoje pozitivne aspekte:

  • relativno mala cijena;
  • nizak i jednostavan dizajn;
  • pouzdan izdržljiv materijal;
  • Jednostavna instalacija;
  • mogu biti različite duljine;
  • mogućnost korištenja za nestandardne zidove;
  • Zavjese se lako pomiču;
  • Jednostavna njega.

Plastične stropne strehe otporne na temperaturne fluktuacije, visoku vlažnost. Ne blijedi na suncu i ne podliježe oksidaciji, za razliku od drvenih i metalnih struktura. Može se sigurno koristiti u bilo koje nerezidentne prostore i dalje. Na primjer, u kupaonici ili loggiji.

Zašto je bolje montirati vijenac na strop? Izgleda mirno stilski i ima brojne pozitivne trenutke. Ovdje su glavne prednosti takve metode pričvršćivanja:

  • vizualno povećava visinu prostorije;
  • Zatvoriti previsoke prozore;
  • sakriti nedostatke na zidu;
  • Učinkovitija zaštita od prodiranja hladnog i svjetla.

Članak o toj temi: Kako montirati zavjese na stropnu vječnost

Stropni glavni vijenac - neophodna stvar za sobe s niskim stropom. Zavjese koje počinju na samom stropu i doći do poda, kao da vuku zidove. Strop se vizualno osjeća gore, a soba je prostrana. Ako objesite zavjese što je moguće bliže zidu, zavjesa će zaštititi sobu od hladnog zraka zimi, a od svijetlog svjetla ljeti.

Stropne strehe mogu biti izrađene od cijelog zida. Ovaj dizajn prozora izgleda vrlo lijepo, osobito u malim sobama s malim prozorima. Povećanjem visine i širine zavjese, soba se čini prostranim. Ova tehnika uspješno koristi dizajneri u modernom interijeru. Osim toga, ove strehe su savršeno pogodne za razdvajanje prostorije na zonama, na primjer, jedan dio prostorije namijenjen je za spavanje, a drugi je za rad.

Plastične stropne strehe za zavjese: Savjeti za odabir

Vrste plastičnih granica stropa

Stropne plastične zavjese su raznolike u dizajnu. Po broju zavjesa izračunavaju se, odlikuju se sljedeći tipovi:

  • jedan redak;
  • dvostruko;
  • tri red.

Kaume s jednim linije kuka koriste se gdje je samo jedna zavjesa dovoljna, biti to transparentna lagana tkanina ili guste zavjese. Jednokretna opcija je jeftinija. Dvokrevni analozi su češći, klasični su opcija. U isto vrijeme, svakodnevne i noćne zavjese su pričvršćene. Tri-pojasni uzorci omogućit će stavljanje ne samo standardni skup zavjesa, već i lambrena.

U izgledu strehe mogu se podijeliti u dvije skupine:

  • Jednostavni plastični uzorci bez završne obrade;
  • Mogućnosti s dekorom.

Jednostavni slučajevi su dizajnirani za obavljanje izravnih funkcija. Oni se ne ističu i gotovo nevidljivi. Još jedna stvar je uzorci s ukrasnim elementima. Takvi modeli ne samo zadržavaju zavjese, već i služe kao ukras. Kao materijali za završnu obradu, koriste se plastična fleksibilna traka (mješavina) ili kruti stalak (barut baget de).

Plastične stropne strehe su različiti oblici:

  • ravno;
  • ravno s zaobljenim ili pravokutnim rubovima;
  • Razne kutne i valne strukture.

Članak na temu: Kako instalirati bojler protoka u kupaonici

Neki uzorci mogu biti zakrivljeni u različitim kutovima. Takve opcije su neophodne ako trebate objesiti zajedničku grafikon na prozorima koji se nalazi na susjednim zidovima. To jest, strehe mogu biti m-oblik ili u obliku slova P. Odvojeni dijelovi mogu biti spojeni na različitim kutovima. U isto vrijeme, očuvano je dobro klizanje kuka.

Montažni dizajn plastičnog vijenca omogućuje vam prikupljanje uzoraka različitih duljina. Postoje standardne dimenzije, oni variraju u rasponu od 1,2-6 m. Ako niste prikladni, možete odabrati bilo koju duljinu kako biste naručili.

Plastične stropne strehe za zavjese: Savjeti za odabir

Graditeljstvo i instalacija

Plastične stropne zavjese imaju prilično jednostavan uređaj. Svaki takav proizvod je ravna šuplja (ili punjenje) pravokutne kutije s uzdužnim linijama za kuke. Montaža na strop se provodi pomoću vijaka za samostakanje. Oni se isporučuju s kukama i čepovima. Tako da osnova izgleda - jednostavan gornji vijenac. Ukrasni uzorci su također opremljeni okvirom u obliku daske. Može imati drugačiji izgled i potpuno zatvara osnovu.

Instalirajte plastične strehe mogu se instalirati na stropu i na zidu. Fiksira se svakim pola metra. Pruža dovoljnu snagu i isključuje opuštanje. Za obične stropove, proces pričvršćivanja je očigledan.

Montaža do gipsanih ploča i stropova s ​​rastezanjem ima vlastite karakteristike. Jedna od najlakših opcija je pričvrstiti vijenac na zid. Za ugradnju bit će posebni kutovi - nosači koji se kupuju odvojeno. Oni su fiksirani na zidu samoizvlačenjima, a profil je pričvršćen maticom i vijkom. Zagrade omogućuju stavljanje strehe na udaljenosti od 5-25 cm od zida.

Kada instalirate, potrebno je uzeti u obzir koliko su prozorske i baterije. Uzimajući u obzir ovo, određuje se prikladna udaljenost od zida. Zavjese bi se trebale lijepo objesiti, bez nepotrebnih ispupčenja i prekršaja.

Odvojeno, možete odabrati skrivenu metodu za pričvršćivanje gornjeg graničnog vijenca za zavjese. Ova metoda smještaja je vrlo popularna. Kutija s kukama nije vidljiva, skriva stropni plint ili strop s rastegljivim. Čini se da se zavjese spuštaju s stropa.

Članak o temi: Ravna božićna drvca na zidu: 6 DIY DIY (31 fotografije)

Plastične stropne strehe za zavjese: Savjeti za odabir

Kako odabrati granični vijenac?

Prije kupnje vijenca obratite pozornost na sljedeće točke:

  • zajednički stil u unutrašnjosti;
  • prostor za sobu i značajke dizajna;
  • Zidovi za rješavanje boja, zavjese, namještaj;
  • Potreban broj zavjesa.

Pokušajte odabrati uzorak tako da zadovoljava cjelokupnu ideju interijera. Ako u sobi postoje drvene elemente, onda možete uzeti vijenac s istom teksturom. Obratite pozornost na boju dekorativne trake. Pokušajte uskladiti s tkivima zavjesa i zidova. Ako u sobi ima mnogo svijetlih naglascima, odaberite lakonski primjer. Uspješna opcija - kada se završetak na vijenac odgovara stilu u kojem su napravljeni drugi dekorski elementi.

Kornič može biti jedva primjetan i nije dodijeljen na općoj pozadini. Ili postati aktivni element koji privlači pozornost. U te svrhe odaberite modele s dekorativnom opremom. To može biti prekrasan bar s uzorkom reljefa ili jednostavno trakom boje sa ili bez teksture. Ako namjeravate objesiti samo svjetlo taple zavjese, a zatim koristite jedan redak vijenac. Za više teških zavjesa odaberite modele s punilom.

Možete koristiti Cornix i zavjesa za vizualno povećanje otvaranja prozora. U te svrhe odabrani su široki modeli s duljinom većem od širine prozora. U malim sobama, uzorci su dobro opisani, koji se nalaze duž cijelog zida. Preferencija za jednostavnije dizajne s jasnim strogim oblicima.

Plastične stropne strehe - vrijedna verzija dizajna prozora u svim sobama. Može se sigurno koristiti za stambene zgrade, urede, ormare i javna mjesta. Kupnjom takvog modela možete sigurno uštedjeti, a to neće utjecati na kvalitetu.

Stropne plastične zavjese također se koriste za stvaranje različitih particija unutar jednog prostora. Možete istaknuti zavjese. Važno je biti činjenica da je tim dizajn vijenca omogućuje da riješite problem sa smještajem zavjese u sobama sa složenom geometrijom.

Čitaj više