Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Anonim

Jedan od zadataka remonta je učiniti stan ugodnijim i funkcionalnijim. To se postiže promjenom izvorne rasporede. Članak prikazuje opcije za obnovu stanova različitih područja, rješava različite zadatke.

Reference i njihova koordinacija

Sve vrste redevelocije mogu se podijeliti u nekoliko kategorija. Razlikuju se od složenosti i broja potrebnih odgovarajućih dokumenata. Takve vrste tri:

  1. Redukcija bez prethodnog odobrenja. Dokumenti (Plan stana "do" i nakon "i dovršene redevelopment aplikacije) podnosi se MFC (višenamjenski centar) u informacijskom nalogu nakon završetka rada. Takav rad uključuje rad koji ne utječu na zidove ležaja:
    • Vodovodna permutacija u kupaonici i WC-u (bez mijenjanja granica), zamjena za slično;
    • Instaliranje klima uređaja bez lijepljenja nosivih zidova (ugradnja satelitske pregovaranja antena zahtijeva);
    • rastavljanje ugrađenih ormara, skladišnih prostora;
    • Prijenos pranje i električne peći u kuhinji.

      Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

      Primjer ponovnog razvoja bez prethodnog odobrenja

  2. Redukcija na projektu. U BTI-u je naručen plan stana. Oni odlaze u dizajnersku organizaciju s prijem u sro, narediti projekt redevelopment. Rezultirajući program projekta i redevelopment podnosi se IFC-u, koji se dodatno prenosi na stambeni inspektorat. Nakon dobivanja dopuštenja, rad se provodi strogo prema projektu, na kraju je pozvan predstavnik stambenog inspekcije, provjerava jesu li to pogođeni noseći zidovi i generalički sustavi, izdaje čin prihvaćanja ponovnog razvoja , Ovim činom i projektom ponovno idite na BTI, dobiti novi Supasport. Ova vrsta rada uključuje rastavljanje, uređaj otvora u ne-praznim zidovima, ugradnja novih particija koje ne stvaraju opterećenje na dizajnu, a posebno:
    • Savez kupaonice (rušenje septuma);
    • Širenje kupaonice na području koje je prethodno zauzela koridor ili skladišna prostorija (nitko će dati dopuštenje za stambenu površinu);
    • Odvajanje jedne sobe za dva;
    • Kombiniranje dviju soba (rušenje besmislice);
    • Promjena dizajna podova (polaganje toplog katu uključujući).

      Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

      Primjer redevelopment po projektu

  3. Upućivanje na projekt s koordinacijom s autorom projekta kuće. Sve intervencije u dizajnu nosača padaju u ovu kategoriju. S ovom verzijom Redevelopment, ima smisla naručiti projekt odmah u organizaciji koja je razvila serijski projekt kuće, jer će i dalje trebati uskladiti njihovo odobrenje. Nadalje, postupak dizajna je sličan: s dokumentima u MFC-u, nakon popravka s činom obronke u BTI za novo vozilo. Najčešće vrste redevelopcije ovog tipa su:
    • otvori u zidovima ležaja ili preklapanja (prijenos ili novi uređaj);
    • Prijenos kuhinje i kupaonica;
    • Uređaj otvora u interkontrskim particijama - nosačima ili ne - to nije važno (pri kombiniranju apartmana).

Prema tome, obnovu će zahtijevati održavanje dokumentacije: radnih magazin, čineći djela skrivenog rada. Radovi se također provode pod kontrolom organizacije koja je napravila projekt. Na kraju rada, postupak je isti - primanje akta i mijenja se na BTI.

1 -sobne opcije obnove

U svakom slučaju, zahtjevi vlasnika stanova su različiti. Svatko ima drugačiji način života, navike i pozdrave o udobnoj. Tako se opcije za promjenu istog tipičnog projekta mogu značajno razlikovati. Najtipičniji, koji se nalaze u velikoj većini slučajeva - kombinirajući kupaonicu, ponekad s povećanjem svog područja, uništavajući skladišne ​​prostorije i ugrađene ormare. One se obično dodaju individualne upite koji zadovoljavaju potrebe vlasnika.

Odaberite spavaću sobu (iz jednosobne dvije sobe)

Najčešći zahtjev za izmjenom jednosobnog stana je istaknuti spavaću sobu. U nekim ostvarenjima, to je moguće u drugima je teško. Predstavljeni na fotografiji Prebuđivanje stana u Essence 1-sobni apartman u dvosobnom. To se događa nošenjem velikog broja particija.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Odabir spavaće sobe u jednosobnom apartmanu

Počinjemo uzeti u obzir promjene od ulaza. Vrata za kupaonice se prenose na drugi zid, bivši ostavstvo / zidni kabinet je obnovljen u svlačionici. Područje dvorane se povećava zbog područja prostorije, to je tihi prostor pod prostranom garderobom. Ranije u malom hodniku bilo je 4 vrata, što je učinilo da je koristio izuzetno neugodno. U predloženoj opciji Redevelopment, funkcionalnost hodnika je mnogo veća.

Uklonjena particija koja se odvaja kuhinja instalirala je blokirajući spavaću sobu. Kao rezultat toga, dobiveni su kuhinja dnevni boravak i zasebna rekreacijska soba. Da bi se kuhinja razdvajala izraženija, isporučuje se mala pregrada koja ograničava ovu zonu.

Nisam dodirnuo izmjenu i pristup balkonu. Može biti ostakljena i izolirana, nakon čega se EO može pridružiti sobi. (Pojedinosti o povezivanju balkona, čitati T).

Druga metoda je prikazana u sljedećem projektu. Početni raspored nije u potpunosti uspješan: duga uska kuhinja je očito nezgodna.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Izbor spavaćih soba u jednosobnom apartmanu uz pomoć radijalne particije i pridruživanja balkona

U procesu ponovnog razvoja potrebno je ukloniti particije koje razdvajaju vezove i kuhinju. Promijenio raspored kupaonice. Trg se povećao zbog kuhinje, ali postojalo je mjesto za cijelu vodovod i perilicu rublja. U hodniku postoji nefulasna particija koja udara u ugrađenu garderobu.

Dnevna soba iz kuhinje-blagovaona je odvojena malom pregradom. Odvajanje podržava područje za blagovaonicu, koji je nastavak opsežne radne površine. Blok prozora je instaliran na mjestu pristupa balkonu bivše kuhinje. Ona preskače dovoljno svjetla da zapali kuhinju.

Spavaća soba je odvojena od GLKL particije, odjeljak dovršava prozirnu kliznu radijalnu particiju. Jer spavaća soba nije premala, loža je izolirana i glazirana. Blok prozora s podpravnim dijelom je rastavljen, a zidni kabinet je postavljen u rezultirajućem kutu. Na suprotnom zidu organizira radno mjesto.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Dvije sobe + studio

I također izgled i njezinu izmjenu u trosobnoj sobi. Umjesto toga, sobe ostaju dva, ali se formira studio - kombinirana kuhinja s blagovaonicom. Ova ideja je radikalna - kuhinja se prenosi na mjesto dnevnog boravka. Opcija može biti dosljedna samo pod uvjetom ugradnje električnih peći, kao i dostupnosti tehničkih mogućnosti na prijenosu kanalizacije i ventilacije.

U toj opciji, kupaonica se kombinira, kuhinja se prenosi u sobu, na mjestu kuhinje - dječji. Bivši dnevni boravak podijeljen je u spavaću sobu, što je značajan dio preselio u kuhinju. Također je rastavio svlačionica - ona je također uključena u kuhinjski prostor. Postao je više koridor, zbog čega su sve odabrane sobe napravljene odvojeno. Nejasna opcija, ali moguća.

Pretvoriti u studio (3 opcije)

Među mladima, ideja da postane standardni stan u studio apartman, u kojem samo kupaonica ostaje strašna. Particije također mogu biti prisutni, djelomično nečujući jednu zonu od drugog. Oni mogu biti iz stropa na pod, ali se ne preklapaju cijeli odlomak, ostavljajući prostor jedan.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Redukcija u studio apartman

Sve to u prvoj verziji potrebno je - srušiti particiju između kuhinje i sobe. Kuhinjska zona je vizualno odvojena različitim podovima - u kuhinji - pločice, u blagovaonici laminata. Također će se separator biti visoki stol / bar, koji će podnijeti kauč.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Utjelovljuje obnovu stanova u studiju

Druga predložena osvježavajuća metoda uključuje rušenje pregrade između kuhinje i sobe, kao i odvajanje hodnika iz sobe. Hodnik je samo malo označen malom particijom koja razdvaja kuhinjski prostor. Umjesto rušenih zidova, planira se instalirati novu particiju koja ide pod kutom. Djelomično izgori zonu spavaće sobe, formirajući kuhinju.

I posljednji predloženi projekt uključuje promjenu oblika kupaonice. Također je instalirana particija koja odvaja hodnik s ugrađenom garderobom. U ukupnom prostoru apartman-studijske površine, kuhinjski prostor je odvojen bar, svi drugi formiraju se samo unutarnjih rješenja.

Odabir djetinjstva

S ovim izgledom ne postoji poseban izbor. Samo podijelite sobu s transparentnom pregradom koja prenosi svjetlo.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Dodjela dječje sobe u jednosobnom stanu

Na zahtjev vlasnika, kombinirana kupaonica je podijeljena u WC i kupaonicu. To je postalo moguće zbog uništenja zidnog ormara. Također uklonite garderobu koji napušta sobu, premjestio je ulaz u njega. Sada je iz hodnika, a ne iz kuhinje, kao što je bio prije. Dio sobe iz prozora se spušta s particijom gipsane ploče s kliznim vratima. U vrtiću se nalazilo mjesto za ugrađenu garderobu. Prolazna soba je dnevni boravak i spavaća soba od roditelja.

Promjena 2 -sobnih apartmana

S dvosobnim stanovama, opcije su obično više: sve isto područje više, odnosno, oni pružaju veći prostor za fantaziju.

Napraviti jedan od parova

Imati dvosobni stan često žele napraviti trosobnu jedan. U gore navedenom, varijantna užarna soba s unutarnjom udaljenost s ugrađenom garderobom podijeljena je na dva. Štoviše, particija se čini nelinearno, što je omogućilo organiziranje dva ormarića za skladištenje odjeće.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Napravite dvosobni apartman s 2 spavaće sobe

Također su promjene utjecale na zonu kupaonice. Povećava se na račun hodnika. Trg je postao gotovo dvostruko više, što je omogućilo instaliranje perilice rublja. Budući da je ulazak u kuhinju iz hodnika bio blokiran, napravljen je iz dnevnog boravka.

Drugu vrstu izvora i drugog pristupa. Strogo govoreći, postoje dvije sobe, ali se pojavile dvije zone - dnevni boravak i blagovaonica. Kao rezultat toga, soba je bila odvojena i oboje se može koristiti kao spavaća soba - jedan za odrasle, drugi - za djecu. U isto vrijeme, obitelj će imati prostranu sobu u kojoj se sve može prikupiti.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Iz dvosobni trosobni

Osim toga, izmjene dvosobnog stana također u činjenici da je u obje sobe moguće napraviti zidne ormare.

Drugi izgled opcija s elegantima. Zadatak je isti: imati tri odabrane sobe. Ako se ne vežete na globalni prijenos kuhinje i kupaonice, to jest, dvije moguće opcije.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Ne najudobniji apartman za izmjenu

U prvom slučaju uklanjaju particiju odvajanje hodnika, a rezultirajući prostor podijeljen je particijama (plavim) ili prozirnim pregradama (zeleno). U dalekoj sobi nalazi se garderoba. Drugi način je očigledniji - podijelite veliku sobu u dvije male, dijeleći pristup balkonu.

Promjena veličine kupaonice i hodnika

U mnogim slučajevima, obnavljanje se odnosi na kupaonicu i hodnik. Ponekad povećavaju veličinu hodnika smanjenjem kupaonice i obrnuto. Takve opcije prikazane su na fotografiji ispod.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Prekomjerna opcija 2 soba apartman s promjenom kupaonice ili hodnika

U tim planovima postoje još jedna dobra ideja: dva odvojena zidna kabinet pretvaraju se u jedan - s ulazom iz hodnika.

Promjena veličine soba

Još nekoliko opcija s različitim vrstama izvora. Sve što se ovdje može učiniti s kupaonicom je kombinirati i zbog toga više racionalno koristiti prostor. Glavna ideja ove obnove je ukloniti "crijevo" je nerazumljiv zašto se to šuti u sobi.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

U dvostrukoj kući serije i 209a

Kao što možete vidjeti, postoje dvije glavne opcije - napravite više ulaznog hodnika, a soba je pravokutna ili povećati područje prostorije, ostavljajući zid hodnika na istom mjestu, ali uklanjanje ugrađene garderobe i premjestiti particiju druge sobe. U drugoj varijanti možete organizirati pristojne veličine garderoba ili napraviti dvije ugrađene ormare - jedan s ulazom iz hodnika, a drugi iz sobe.

Redukcija trosobnog

Kao iu drugim apartmanima u 3 spavaće sobe, glavna ideja je povećati ili kombinirati kupaonicu, racionalniju uporabu raspoloživog područja. Specifična rješenja ovise o željama vlasnika.

Optimizacija korištenja područja (na štetu koridora)

U sljedećoj opciji rastavljaju particiju koja odvaja dnevni boravak iz hodnika. Ispalo je prostranu sobu, dajući prostor za ostvarenje raznih vrsta dizajnerskih ideja. Kupaonica i WC su kombinirani, polažu se jedna vrata. To je omogućilo malo povećanje površine druge sobe.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Povećati dnevni boravak na račun hodnika

Drugi projekt također smanjuje veličinu hodnika. Ovo područje napušta dnevnu sobu, ali to postaje prolazak, jer ova soba nije kritična. Promjene su dotaknule i kupaonica - particija se uklanja između WC-a i kupaonice, a područje je također blago strastveno: zbog uklanjanja zidova u hodniku. Zbog istog hodnika, kuhinjski prostor je proširen - blok vrata je gotovo blizu ulaza u kupaonicu.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Optimizacija korištenja prostora

A posljednja izmjena se demontira gluposti iz subcast dijela i instalira umjesto nekadašnjeg prozorskog bloka kliznih staklenih vrata na pod.

Organizacija drugog Sanacea

U četverosobnim apartmanima trga već su veliki, a nekoliko ljudi već može živjeti. Stoga, u takvim slučajevima često žele napraviti drugu kupaonicu. Glavna složenost je da li tehničke mogućnosti opskrbe vodom i otpadnih voda. Također nije bilo dopušteno organizirati kupaonicu preko stambenih prostora - samo iznad tehničkog. U ovim projektima rekonstrukcije, druga kupaonica je zakazana na mjestu zidne kabineta, što je moguće.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Promjena područja hodnika

Sve glavne promjene odnose se na korištenje područja dvorane, kao i veličine druge kupaonice. Također može promijeniti svrhu soba (osim kuhinje).

Odvajanje susjednih soba

Ne svi vole imati sobu za prolazu. Vlasnici takvih stanova pristaju izgubiti dio stambenog prostora, ali podijeliti prostorije. U tom slučaju, dio područja prostorije 2 je sastavljen zbog kojih se događa razdvajanje soba. Preostali "upala slijepog" može se koristiti za zidni uređaj. U tom slučaju, soba postaje točnije (bliže trgu), što je prikladnije za razvoj dizajna.

Vrste ponovnog razvoja stanova, ideja, primjera

Odvajanje susjednih soba

Druga skupina izmjena odnosi se na kupaonicu. Gotovo sve particije su srušene, blok vrata se uklanja u kuhinju. Područje kupaonice postaje više na štetu hodnika.

Ulaz u kuhinju čini dnevni boravak (soba 3). Ovaj zid je nosač, jer otvaranje zahtijeva dodatno jačanje metalnim konstrukcijama, kao i razvoj projekta (kao i uklanjanje kupaonice u hodniku).

Članak o temi: Montaža tehnologije drvenog stubišta s vlastitim rukama

Čitaj više