Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Anonim

Najčešće, ljetni odmor su potrebni za vikendicu: opustite se nakon rada u vrtu ili u vrtu. Najbolje za to, veranda su prikladni - otvoreni ili ostakljeni. Oni mogu biti veliki ili mali, drveni, kamen, od polikarbonata. Najugodnija stvar je da je mala veranda u zemlji konstruirana od strane jedne osobe za nekoliko tjedana. True, skromne veličine.

Dvostruke kuće s verandom

Ako se vikendica gradi iz drva - bar ili trupce - to nije važno, najpopularniji projekt je 6x6 metara. To je zbog činjenice da je standardna duljina rezanog drveta 6 metara. S takvim veličinama kuća, otpad je minimalan. S obzirom na projekte, primijetimo da je potrebno gledati šest metara - to je samo stambeni dio ili s verandom.

Na primjer, u projektu iz bara, fotografija se nalazi ispod, cijelo područje razvoja je 6 * 6 metara, 2 * 6 je veranda, što je naseljenog dijela samo 4 * 6 metara. Unutarnje područje također će biti manje - potrebno je uzeti u obzir debljinu zidova i završnih materijala.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Projekt male kolibe iz bara s otvorenom verandom

U drugom projektu, 6 * 6 metara je samo zgrada, a veranda je pričvršćena na njega. Ukupna građevinska površina je veća (vidi fotografiju).

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

U ovom projektu, kuća stoji na zakladi za kasetu, verandi kako bi smanjila cijenu hrpe

Popularne kuće s potkrovljem i verandom (kao na slici gore). S takvim rasporedom, uzimanjem malog područja ispod kuće, koristite ga do maksimuma. Još jedna takva kućica na slici ispod.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Vikendica s verandom i mansardom

U ovom projektu, potkrovni pod pokriva područje veće od prostora na prvom katu, visi preko prostranog kutka veranda, koja pokriva dvije strane kuće. Budući da je opterećenje iz potkrovlja prošao na verande police, napravljen je zajednički temelj remena.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Mala seoska kuća s vrtićom i veranda po fasadi

Sljedeći projekt je stvoren ispod vikend kuće pjene beton. Asimetrični krov mu daje istočni okus, koji će otpustiti stil verande.

Kako priložiti

Veranda u zemlji ne samo da se gradi "od nule". Mnogo češće je vezan za gotovu kuću. U većini slučajeva, temelj za verandu čini stupac (na stupcima) ili gomila. Za svijetlu verandu stabla ili izgrađenog na principu okvira, takva baza je više nego dovoljno. Ali morate uzeti u obzir geologiju stranice, inače proširenje u zimi će "hodati" u visini. Zatim ćete u proljeće morati ispraviti iskrižje.

Temelj pod verandom u zemlji

Recite kako izgraditi otvorenu verandu u zemlji. Na pješčanim ili pješčanim, crvenim tlima koje nisu skloni moliti, sasvim je moguće učiniti s malim kolumnim stupovima. Oni se ubrizgavaju 20-30 cm ispod razine plodnog tla. Zgnječeni kamen se izlije na dno prognoza, dobro je došlo. Za pouzdanost moguće je proliti tekući betonsko rješenje. Na ovom jastuku, solike od opeke ili napadaju su presavijeni (boobs s pravilnim zidarskim izdržljivim). Da biste i dalje pojednostavili rad, možete staviti betonske blokove-jastuke, i ako je potrebno, ako je potrebno, da biste dovršili željenu visinu stupaca.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Na pjeskovitim tlima, temelj se može napraviti stup. Županijske kuće s verandom u ovom slučaju su jeftine

Ako su tala skloni Bean - glina, ilovača, stupci neće staviti: oni će ih gurnuti svake godine. U ovom slučaju, bolje je napraviti temeljni temelj, ukopavanje ispod dubine zamrzavanja tla za vašu regiju. To se može učiniti bunarima s ručnom smeđom. Na ne vrlo viskoznoj glini, možete se nositi sami, kao posljednje utočište zajedno. Za veću stabilnost, bolje je napraviti hrpe s ekspanzijom na dnu - pile.

Malo o tome koliko pilota ili stupaca treba. Stavljaju se na udaljenosti od 1-2 metra. Udaljenost ovisi o poprečnom presjeku hrpe ili stupca i od materijala iz koje je izgrađena veranda. Otvorena drvena zemlja verandas uz kuću odmjerite malo. Stoga mogu staviti potpore s udaljenosti od 1,5-2 metra. Ako se ostakljenje pretpostavlja na verandi, korak bi trebao biti manji od 1,5 metara. Općenito, bilo bi lijepo izračunati teret i odrediti traženi presjek pilota.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Tablica kapaciteta ležaja na komadu ovisno o tlu

Smatrate da je masa svih materijala koji će uložiti pritisak na pilote: barovi, zaostaje, podne ploče, izolaciju, police, regaling sustav, krov, navodni teški namještaj. Općenito, sve misliš. Dodajte postotak od 20-30% na snijeg opterećenja (ako je zima vrlo snježna, zatim više) i margina sigurnosti. Dobiveni broj podijelite na procijenjenu količinu pilota. Dobiti puno toga što će staviti pritisak na jednu podršku. Tablica pronalazi niz u kojem je vrsta tla na vašem mjestu. Kretanje duž njega naći će najbližu veću vrijednost potpornih sposobnosti pilota. Na vrhu pronađenog stupca namijenjen je promjer, koji je potreban za ovo opterećenje.

Članak o toj temi: Kako izgraditi kuću za log iz bara s vlastitim rukama

Sada o tome koja visina bi trebala biti stup. Pod u proširenju trebao bi biti nešto niži od poda u zemlji. Neće dati kišnicu kako bi ulivala u kuću. Razlika u visini je potrebna mala - oko 25-50 mm. I visina stupa ili pilota trebala bi biti takva da nakon sastavljanja cijele strukture (letak, grede, podneboards), pod je bio na traženoj visini. Na zidu kuće, ova visina je očarana uz pomoć bara na kojoj će se temeljiti krajevi kašnjenja kašnjenja (njegov gornji rub je postavljen ispod potrebne razine podova na debljini ploče).

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Na željenoj razini, bar je fiksiran, duž donjeg ruba, postavljena je najviša razina stupaca ili pilota

Ne zaboravite ukloniti plodan sloj s mjesta prije početka izgradnje, koji će biti ispod verande. Inače, miris će biti neugodno. Rezultirajuća jama nakon punjenja pilota na svijetlim tlima zaspati u tlu i dobro tramvaj, na dobro odvedenim možete zaspati s ruševinama. Ako na glini, na primjer, ispunite jamu s ruševinama, tada će se voda okupljati u jami, koja će prije ili kasnije biti pod temeljom, ili će cvjetati i da će mirisati u skladu s tim. Stoga ne žalite zbog truda, način je dobar tlo.

Kako napraviti temelj za verandu u zemlji, mislim općenito. Odabirom svoje vrste, morat ćete temeljito razumjeti tablete, a to je nerealno u jednom članku.

Izgradnja veranda u zemlji

Nakon što je zaklada spremna, započinje izgradnja verande. Podižumo proces na korake.

    1. Sve počinje stupovima ili pilotima. Oni su prvi prekriveni hidroizolacijom, a zatim su im pričvršćeni regali. Nakon postavljanja svih regala, šipke donjeg ventara postavljaju se između njih. Postoji druga opcija: Prvo pričvrstite spremnike, na njih. Ova je opcija lošija: ako trebate promijeniti trake legnuća (oni su najbliži tlu i najčešće zaprepašteni gljivicama, iako su liječeni antisepticima), morat ćete rastaviti cijeli dizajn verande, uključujući krov.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Kako montirati štandove verande na temelj

    2. Nakon donjeg ljepljenja, podne grede su montirane. Građevinska zemlja veranda uz kuću, stupovi ili piloti rijetko imaju udaljenost blisko od jednog metra do glavnog temelja. S takvim uređajem, drugi kraj greda je fiksiran na referentni grud. Na jednom kraju, oni se oslanjaju na letak, drugi na Bruse pričvršćen na zid kuće. Uz prilično veliku širinu, tu su i srednje potpore. Ovi zaostaci su također pričvršćeni na nokte.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Kako planirati LAG-ove i podne ploče na verandi

    3. Sada instalirajte gornje ljepljenje, što spaja sve police. Sljedeći korak koji postavlja stropne grede. Oni su instalirani u povećanju najmanje 1 metar. Ove grede mogu biti otvorene, ali tada se sustav Raftera treba pažljivo okupiti, a mogu se spojiti na dnu klapne, okrenuti ploču, gipsanu ploču itd.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Prikupili su gornje zračne i stropne grede

    4. Krov na verandi trebao bi imati scat. Stoga je drugi Rafter sustav obavezan: oni čine krov krova verande na zid ili na krov kuće. Budući da je veranda susjedna zidu, drvo se hrani na željenoj visini. Razlika između visine ovog drveta i trapanja određuje kut krova krova. Minimalna vrijednost ovisi o vrsti krovnog materijala.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Slini sustav priključen na kuću veranda

    5. Zatim, montirajte linije verande. Jedan rub rafter noge počiva na gornjoj traci za nošenje, drugi - na vanjskom snopu gornjeg ljevka. Možete montirati letak uklanjanjem u traci (dubina izreza nije više od 50% vremena drva). Druga opcija je izrezana u rafting noge, udubljenje je prikovan odozgo kroz nokte. Treći - samo stavite lag, popravite uglove do Brusa.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Jedan od načina za pričvršćivanje rafter noge verande na gornje legnuće: na metalnim uglovima

    6. Ako sustav Rafter ima značajnu duljinu, zrake se mogu spremiti. Kako bi se smanjilo otklon, potrebno je instalirati razmak između stropnih greda i brzih nogu. Broj struka ovisi o dubini verande. U prosjeku, moraju se instalirati kroz mjerač.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Kako bi se eliminirao krov iznad verande, postavite potpore između stropnih greda i rogova

    7. Sljedeći pod. Ako je veranda otvorena, bolje je uzeti terasu: ima neravnomjernu površinu (valovita) i ne klizi u mokar stanju. Ako vam je potreban pod s glatkom površinom, uzmite rubnu ploču. Jedna važna točka: na otvorenim verandama, pod bi trebao biti učinjen s malom pristranom osim kuće. Dakle, dobivena voda će brzo biti stado. Podnosna ploča s šiljkom i utorom je potrebno samo ako je veranda pokrivena i pod je potrebno izolirano. Zatim prvo napravite nacrt poda iz rubovene ploče, na njemu - zaostaje, između njih - izolaciju i na vrhu završnog poda.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Jedna od faza izgradnje verande: podovi

    8. Nakon podova, bočne ograde mogu se montirati. Oni će priložiti još više ukočenosti.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Tako da je prikupljeni okvir verande pričvršćen na kuću

    9. Potonji je povučen krov. Nema značajki: napraviti sanduk, od kojih korak ovisi o težini materijala i montirane su smjernice proizvođača. Nakon toga, važno je ispravno napraviti dodatak zidu: tako da ne postoji propuštanje na ovom mjestu. Najsvestranija opcija za vikendice od opeke ili građevinskih blokova: da bi razinu krovnog materijala u moždani udar, da položim RAM, koji ima jedno od lica (vidi sliku ispod). U nastavku je još jedan bar, malo više dijelova i također s obrubljenim licem. Od gore navedenog, cijeli dizajn je zatvoren krovnom žlijezdom pregača.

      Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

      Druga mogućnost da se pridružimo krovu verande na zid kuće

To se može pretpostaviti da je veranda izgrađena u zemlji s vlastitim rukama. Bilo je još pitanja završetka i zaštite drva. Ovo je vrlo teško pitanje i vrlo važno.

Kako postaviti verandu ovdje.

Kako pokriti pod na verandi u zemlji

Prije svega, mi ćemo pregovarati da je riječ "slikanje" poda u zemlji razumjeti boju drva, povećati svoju sigurnost, ali ne i slikati svoju teksturu. To jest, to će biti stvarni o stihovima, ali posjeduju zaštitna svojstva. Umjesto toga, reći ćemo vam kako pokriti pod na verandi u zemlji. Organizirane boje, stvarajući neprozirni film na površini, čak i najbolje, na podu sigurno će se nabreknuti i ispucati. Pogotovo ako je otvorena ljetna veranda. U ovom slučaju, bolje je koristiti velove.

Impregnacije za zaštitu

Mi skrećemo vašu pozornost na činjenicu da antiseptike treba obraditi sve drvo prije izgradnje. To se posebno odnosi na otvorenu verandu. Ovdje i bočne ograde, svi regali i spol - svi ti elementi - zahtijevaju pažljivu zaštitu. Za impregnaciju moguće je koristiti sastav emba. Prikladan je čak i za obradu drva, koja ima izravan kontakt s tlom. Ono što je važno, ne mijenja svoju boju, ne ispiru se, a ne stvara film otporan na paru. To jest, nakon prerade drva nastavlja se sušiti.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Zaštitna antibakterijska impregnacija Senezhez ima izvrsne karakteristike, ali bojenje drva u zelenkastoj boji

Ista kampanja ima još jednu impregnaciju "Sezheng" sa sličnim karakteristikama. Ali ona daje drvu maslinovu nijansu. Ako kasnije pričvrstite tamnu boju, gotovo ne utječe na krajnji rezultat i pod vidljivim BLLYM-om.

Pinotex Tinova Professional - Prajmer na suhom drvu. Štiti od plave, zamračenja, plijesni i trulež. Prodire duboko u vlakna. Nanosi se na čišćenje suhog drva (ne više od 18% vlage). To je njegov nedostatak: verande se rijetko grade od suhog drveta.

Mijenjanje boje

Bojanje pripravcima postoje sljedeće opcije:

  • Tikkurila Valtti Puolji (Tyskurila Valtti Puyoli). Ovaj sastav je dizajniran za površine koje su stalno izložene atmosferskim čimbenicima. Njegova baza je ulje. Stoga je potrebno koristiti na suhom drvom: maksimalna vlažnost je 20%. Nanosi se s četkom, na čistoj površini, jedan sloj sloja je obično dovoljno.
  • Pinotex terase ulje (Pinotex terase ulje) - ulje za pinotex terase. Ovaj se sastav primjenjuje na osnovnu i dalje: mora se sastaviti dodavanjem potrebnog pigmenta. Dizajniran za obradu drva na terasama, verandama, stepenicama itd.

Oba ova kompozicija temelje se na ulju. Potrebno ih je ažurirati jednom godišnje ili dva - vidjeti kao stanje. Ali u isto vrijeme primjenjuju se na stari premaz, jednostavno ga unaprijed napiše. Lako se primjenjuje, bendovi ne odlaze. Obično se apsorbira brzo: ako nakon 15-20 minuta negdje postoji neubijen sastav, to mora ući u suhu tkaninu. U isto vrijeme, čak i nakon godinu dana, površina izgleda privlačno, bez pukotina, chipping čips i druge nevolje.

Ako se drvo ne osuši, prinos je ono što impregnira s antibakterijskim impregnacijama koje ne stvaraju parni film na površini. Nakon nekog vremena dovoljno se osuše (u godini - točno). Za to vrijeme, jasno će to biti jasno. Gornji sloj se uklanja mljevenjem, a zatim pokriti pod na verandi u zemlji ulja.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Ovo je pod, samo prekriven uljem. Malo kasnije postat će malo tamnije, sjaji će biti manje

Ako pogledate cijene, onda je Pinotex jeftinije, ali je potrebno primijeniti na to "bazu" - osnovna impregnacija. Ticcuril može biti odmah na pločama (ali na suhom). Ako se voda tretira na površini tretira s ovim pripravcima, stoji s odvojenim lokva, bez apsorpcije dok se ne odmota, ili neće se sušiti.

Ponekad su verande prekrivene lakom jahtom. Ako uzmete skupu, visokokvalitetnu, premaz se održava nekoliko godina. Jahta laka jeftinije u godini pukotine, ona se diže na nekim mjestima. Prije primjene novog sloja morate ukloniti stari sloj, mljeti površinu. Ako želite pokriti lak, pokušajte s Alkid Lacquerom Eurotexom ili uretanom. Imaju dobre recenzije. Ali imaju u obliku: u lakiranim površinama zimi sklizak. Dakle, ako želite imati sjajne površine, krave zidove, police i bočne ograde. Na podu, ipak, bolje ulje.

Ostakljenje: što i kako

Čak i velika otvorena veranda, po želji, može se ostaknuti. Najlakši način je nazvati mjerač od tvrtke koja prodaje prozore iz Metochocrofila i slušaju njihove prijedloge. Prozori mogu ponuditi otvaranje ili ne. Ovo je izbor za vas. Izgleda kao glaziranje verande kao na fotografiji ispod. Za davanje sezonskog smještaja, ova opcija može biti nesigurna: ako teritorij nije zaštićen, mogu se slomiti.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Glaziranje velike verande

Čak i uz ovu odluku, postavljaju se pitanja:

  1. Stavite pojedinačne ili dvostruke okvire. Ako postoji financije, bolje je staviti dvostruko. Mnogo je bolje da se toplo. Čak i ako zimi do zemlje dođete samo da provjerite kako stvari, to će biti mnogo toplije u proljeće ili jesen. Do činjenice da ako je veranda na južnoj strani, dok je kuća pokrenuta, to će se zagrijati na verandi: sunce zagrijava zrak, a okviri se toplo čuvaju. Pogotovo toplo će biti ako napravite zagrijani pod. Ali čak i s jednim podovima, temperatura u ostakljenoj produžetku bit će mnogo viša nego u kući.
  2. Windows mora biti protiv označavanja ili ne. Ako ne postoji sigurnost u blizini, onda će najviše dobro moći hack. Protiv opeka, čak i kaljeno ojačano staklo neće dugo trajati. I da ne bi izazivao lopove, ulaz bi trebao biti u kući, treba biti za pouzdana metalna vrata, umetanje na verandu može biti opremljena jednostavnim vratima.

Kako instalirati plastične prozore Pročitajte ovdje.

Na fotografiji ispod verande na kućici je ostakljena dvostrukim prozorima. S prorezom u proljeće u produžetku, mnogo toplije nego u sjeckanoj kući.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Odlučivanje o tome kako držati verandu u zemlji, imajte na umu da su dvostruke utrke bolje sačuvane topline čak iu neugodnom produžetku

Veliki pojas - velika krila. Ako naručite dvostruke okvire od drva, oni će biti otvoreni unutar (kao i stakloplastike). S malom dijelom verande, mogu se ometati. Postoji nekoliko opcija ovdje. Prvi: Naručite takve u kojem će se oba okvira otvoriti (postoje takva). Drugi je staviti kliznu. Trenutak: klizni čine samo aluminijski profil. Ako možete napraviti takve od stabla, oni će biti ipak (takav tip prozora i od aluminija je uopće skupo). Glaz u zemlji je veranda klizna metal-plastični prozori vidjeti na fotografiji.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Klizni prozori od aluminijskog profila na selu veranda: udobna i topla

Ako je veranda u kući dnevnika, i prekida se s kući i izvorno je planirano kao otvoreni, bijeli prozori gledaju ga da bude blago "ne baš". Prozori u drvenim vezama na velikom području će povući daleko od svih, metroplastika je još uvijek jeftinija. Rješenje Jednostavno: Postoji laminirani aluminij. Film imitiranje površine stabla je zalijepljen na njemu. Odaberite željenu boju i sve izgleda dobro (primjer takvog stakla veranda na dvije etaže na fotografiji ispod).

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Glaziranje veranda na kućici iz dnevnika (vidljiva je montažna pjena, tada će se zatvoriti s natchets)

Nakon što je veranda ostakljena, želim izgraditi otvoreni vidik. Kako? Pročitajte ovdje.

Druga mogućnost je ostakljenje bez okvira. U tom slučaju, postoji trajno vezanje na vrhu i dnu, između njih je umetnuta posebna stakla, u utore između kojih su popločani gumenim brtvima ili shuffleom.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Berameless ostakljenje veranda u kombinaciji s dnevnikom - ne najbolje rješenje

Bolje kombinira stablo s polikarbonatom. Njegov plus je da ga možete ugraditi sami: napraviti okvir sa starije četvrtine, instalirati polikarbonatne plahte na brtvilo. Oni su pričvršćeni na okvir s samom udjelom s posebnim termoshirsima koji kompenziraju različite temperaturne ekspanzije. Šavovi između plahte su ispunjeni transparentnim brtvilom, ali postoje posebni profili za priključne ploče.

Kako priložiti verandu u seosku kuću i glazira

Ostakljenje veranda polikarbonata: možete napraviti vlastitim rukama

Glaping na taj način veranda može biti samostalno. Polikarbonat teži relativno malo, ne tako zahtjevan za uvjete prijevoza, lakše je raditi s njim nego sa staklom. Čak je i bolja od stakla na štetu stanične strukture: koristi se u staklenicima i staklenicima. Dakle, veranda u zemlji ne može biti samo izgrađena, već i glazirana.

Glaziranje verande, htjet ćete imati otvorenu stranicu. Kako izgraditi sjenicu iz polikarbonata pročitajte ovdje, a o pergolama i njihova konstrukcija je napisana ovdje.

Članak o temi: Klizna vrata na balkon: odabir i instalaciju

Čitaj više