Provence u unutrašnjosti: dekor, stil, dekoracija (50 fotografija)

Anonim

Među smjerovima dizajna, Provence je dodijeljena svojim identitetom i lakoćom. Stil provansa u unutrašnjosti bio je voljen od strane romantične i kreativne prirode.

Stil provansa u unutrašnjosti dnevne sobe

Maslinov stil: dizajnerske značajke

Zamislite da stil Provence u stanu nije tako težak. Njegove integralne značajke su:

  • stari ili svijetli namještaj;
  • Zavjese za težinu;
  • Svijetle nijanse;
  • Prirodni materijali;
  • tekstil s cvjetnim uzorcima ili juri;
  • slike izrađene uljem, starim fotografijama;
  • Veliki broj boja.

Provansa u unutrašnjosti kuće

Stil s kiša bez dekoracije je nezamisliv. Prisutnost baublesa, statuete podrazumijeva prisutnost skupa polica. Police mogu biti i kovane i drvene. Police se također mogu izraditi neželjene ploče. Elegantne mjedene police će ukrasiti dnevnu sobu ili spavaću sobu, drveni će pronaći svoje mjesto u kuhinji. Obvezno stanje - police moraju biti otvorene. Ako je prikladno, možete ih ukrasiti malim zavjesama u cvijetu ili valjcima. Otvorenost police za provinače pokazuje jednostavnost i, u isto vrijeme, element ovog elementa.

Provence stil u dekoru

Oživite zidove pomoći će nekoliko otisaka u stilu Provence s još uvijek života ili krajobraznim vrstama. Bolje ako su slike u istim temama. Slike - obvezni element unutrašnjosti koji stvara odgovarajuću pratnju. Među teme slika, selo prevladava: polja lavande, uske ulice Provence, stara pokrajinska kuća.

Za kuhinju u unutrašnjosti, najpoželjnije su slike Provence sa slikom povrća ili voća. U spavaćoj sobi, jedan od zidova može se nadopuniti morskim krajolicima ili rustikalnim motivima.

Provansa u unutrašnjosti spavaće sobe

U unutrašnjosti u stilu Provence slika sastavni je element rustikalnog šik. I uspješno se koristi ne samo slike napisane uljem, već i panelima. Ukrasni okvir za registraciju slike bi trebao biti masivan. U unutrašnjosti Provence, obiteljske fotografije u šarenim okvirima naći će svoje mjesto na zidu spavaće sobe. Dodaj u unutrašnjost ureza profinjenosti može se koristiti dekorativne stanice. Ovaj element dekor ima vektorsku teksturu ili se izvodi u bijeloj boji.

Provence stil u unutrašnjosti

U stilu Provanse, dekorativna stanica može igrati ulogu spektakularnog svijećnjaka ili se koristi za sastava cvijeća. Stanice mogu imati i sažet dizajn i otvaranje tkanja. Neke dekorativne stanice se izvode u okviru ili na postolju. Stanice također nadopunjuju izvorne elemente u obliku ptica ili vinove loze. Dekorativna stanica će pomoći u interijeru više "francuski". Cvijeće - što je više moguće! Mali buketi mogu ukrasiti i stol u dnevnom boravku i police u kuhinji.

Nabavite rijetki namještaj potpuno ne težak. Tretirajte staru stolicu i otvorite ga s nekoliko slojeva bijele boje. Promijenite presvlake na bež ili lagano plave. Napišite kutove pijeska. Savršen komad dekor je spreman!

Provence u unutrašnjosti

U dizajnu interijera u stilu Provence, prisutnost tekstila: Citz, lan, pamuk. Soba za goste u stilu maslina odlikuje se obilje tekstila: kauč jastuci, stolnjaci, poklopci, izvezene salvete. Za stolnjake koriste čipke ili platno s umetcima.

Provence u unutrašnjosti

Provence Tekstil je biljni motivi, stanica ili traka. Tkanine se mogu kombinirati. Čipka se često koristi ne za cijelu površinu, već samo na rubu stolnjaka. Uz pomoć dekorativnih jastuka stvaraju se dodatni naglasci. Prekrivači na krevetu obično se seganiziraju, najčešće u naivnom cvijetu.

Članak o toj temi: Registracija hodnika u stilu Provansa: Foto interijeri i Opći savjeti

Provence u unutrašnjosti

Za svaku prostora u stilu Provanse, dizajn je odabran u skladu s njezinim karakterom. Najčešće se taj smjer koristi u spavaćoj sobi, dnevnom boravku ili kuhinji.

Provence u unutrašnjosti

Kuhinja je karakterizirana što više površina, glineni vrčevi, grozdovi suhe trave na zidu. Vrata bi također trebala odgovarati stilu.

U stilu Provanse, moguće je staviti sobu, svugdje koristeći povišene boje i prirodne materijale.

Provence u unutrašnjosti

Tekstil se odnosi svugdje u spavaćoj sobi. Kao alternativa, zavjese se mogu zamijeniti til. Slike se koriste za dekor, elegantne viseće svjetiljke. Luster u spavaćoj sobi bolje je odabrati s regulatorom rasvjete. Boje i biljke u ovoj sobi trebaju biti što je više moguće.

Provence u unutrašnjosti

Registracija zidova

Provansa u unutrašnjosti podrazumijeva uporabu prirodnih materijala. U završnoj obradi zidova u stilu Provence, nemar i jednostavnost su dobrodošli. Žbuka je najbolji način da stavite zidove. Nemojte težiti besprijekorno glatkoj površini. Grubi zidovi dodaju provincijski prostor u sobu. Provansa stila primiti namjerno grubu teksturu u unutrašnjosti.

Provence u unutrašnjosti

Rijetko se koristi za završetak zidova. Pozadine s reljefnim podždržnom površinom pomoći će u stvaranju iluzije netretiranog zida. Uređenje zida pod drvenim panelima također je moguće s pozadinom.

Stil maslina u dizajnu karakterizira delikatna skala nijansi, među kojima dominiraju lagani tonovi: vanilija, tirkizna, slama, lagana maslina, bijela.

Coll Mobili 07-10-09 001

Neophodan atribut stila Provence - pozadina u cvijetu. Cvijeće može biti mala, velika, okupljanja u buketima. Pozadina s nježnim ružama ili livadnim cvijećem stvorit će odgovarajući romantični stav.

Provence u unutrašnjosti

Pozadina s okomitom trakom ili kavezom u mekim bojama također će napraviti sobu u francuskom šarmantnom. Prirodne sirovine koriste se za pozadinu u maslinovom stilu. Tradicionalno se koristi papirnati pozadinu. Isključite vinilne pozadine, teksture tkiva, tamne tonove i ukrase.

Provence u unutrašnjosti

Rasvjeta u unutrašnjosti

Originalnost dizajna naglašava elegantni dekor. Svjetiljke i lusteri moraju odgovarati interijeru i održavati lakoću atmosfere. Poželjno je da lusteri prisutni u dizajnu starog drevnog. Suvremeni detalji i legure u dizajnu lustere su neprikladne.

Provence u unutrašnjosti

Kovani elementi svjetiljki u potpunosti odražavaju karakter stila. Boja - crna, bijela, bronca. Kovani dekor ne bi trebao biti masivan, samo elegantni, bestežinski detalji.

U unutrašnjosti savršeno odgovara svjetiljkama od keramike ili tkanine u cvijetu.

Provence u unutrašnjosti

Važno je ispravno urediti naglasce uz pomoć svjetiljki. Središnja zona označena je masivnim lusterom s različitim rogovima. Bra i svjetiljke stvaraju intimnu atmosferu. Brončani lusteri posebno pokrivaju patinu do umjetno postizanja učinka antike. Dopušteni su i lusters od mjedenih i aluminijskih legura. To čini takve lustere pristupačnijim u odnosu na broncu.

Provence u unutrašnjosti

Lusteri mogu biti keramički, kombiniraju keramiku s kovanjem i biti završeni s pogrebnim detaljima: leptiri, lišće, vinogradarske grožđe. Horns lusteri moraju biti usmjereni prema gore. Aristokracija luster će dodati izbor žarulja kao svijeća.

Provence u unutrašnjosti

Za kuhinju, dizajn lustera je veći od jednostavnosti: tkanina u cvijetu, dekorativne svjetiljke su nestandardne oblike, svjetlo luster s povrćem dekor. Drveni luster s dekorom bronce ili mesinga može biti središnji element u spavaćoj sobi. Broj stropa za malu sobu ne smije prelaziti tri. Za prostranu spavaću sobu, broj rogova može doseći 8. stil Provence pozdravlja malo osovine i naivnosti ručno izrađenih.

Univerzalna opcija za osvjetljenje bilo soba - kovanih lustera s upletenom dekorom.

Provence u unutrašnjosti

Rješenje boja

U unutrašnjosti provanse boje prigušeni, pastel. Lavanda, lagano maslina, bijela, bež, morski val, azure, terakota prevladavaju. Bijela boja prisutna je u ukrašavanju zidova, namještaja, stropa.

Članak na temu: Dizajn hodnika u apartmanu (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Ako bijeli zidovi nisu vaša opcija, onda koristite pastelne nijanse plave, zelene ili lavande za završnu obradu. U tom slučaju, boja namještaja treba biti svjetlija. Trebalo bi se isticati na pozadini bijelicanih zidova. Razrijedite unutarnje svijetle nijanse. U pozadini izblijedjele zidove, žute zavjese bit će odani, stolnjak na stolu u mekim plavim bojama, plavim kaučm jastucima.

Provence u unutrašnjosti

Vrata: Dizajn nijansi

Unutarnja vrata moraju podržavati dizajn sobe. Kompetentno odabrana vrata omogućit će vam da savršeno reproducirate Provence u unutrašnjosti.

Vrata su obično drvena, obojena bijela boja. Mali gubitak i slaganje je prisutan u dekoru prijenosa vrata.

Provence u unutrašnjosti

Unutarnja vrata često imaju staklene umetke. Takav dizajn vrata omogućuje postizanje maksimalne penetracije dnevnog svjetla. Također za kontrast, unutarnja vrata su izrađena od tamnog nebojanog drva. Manje česte lavande, terakotske boje preferiraju se kao paleta boja za unutarnja vrata. Individualnost i jedinstveni dizajn dodaje lagano vidljiv cvijet ukras, ukrašavanje platna unutarnjih vrata.

Provence u unutrašnjosti

Spavaća soba će nadopuniti skroriorne vrata u svijetlo plavim ili bijelim tonovima, s nesigurnim ukrasom. U kuhinji će biti impresivna da izgledaju unutarnja vrata s malo izgorjele boje ili učinak čađe.

Provence u unutrašnjosti

Kako ukrasiti prozore?

Maslinov stil je maksimum prostora i dnevnog svjetla. Otvori prozora su otvorenije sastavljene. Dobro je instalirati prozore na pod, kao u francuskom kafiću, ali mogu biti zamijenjeni s dvostrukim prozorima iz nekoliko dijelova. Okviri u maslinovom stilu obično su obojeni u bijeloj boji.

Provence u unutrašnjosti

U stilu Provanse, nosači su bestežinski, neprikladni tonovi. Tul je praktički ne u kombinaciji s nosačima. Prednost se daje nečemu. Organsko se uklapa u unutrašnjost zavjesa u stilu kafića, zatvarajući samo dno prozora.

Zavjese su pogodne za kuhinju. To može biti pravokutni rez tkiva s muhama i duljinom prozora. Cell, male bukete lavande, cvijeće - najprikladniji uzorak.

Provence u unutrašnjosti

U dnevnom boravku i spavaćim sobama, zavjese se odlikuju većom elegancijom i dosežu pod. Teške zavjese bit će neprikladne. Ako želite više prozračivanja, bolje je odabrati Tulle. Za nju će također biti prikladni transparentni polutonski i povrća.

Provence u unutrašnjosti

Kako stvoriti francuski šik na loggiji?

Loggia ili balkon u stilu Provanse - mirno mjesto za opuštanje. Nije ga vrlo teško opremiti. Završetak mora biti dovršen uzimajući u obzir glavne značajke ovog smjera: blagoslovljene nijanse i prirodnost završnih materijala.

Provence u unutrašnjosti

Balkon u stilu Provanse izvan može se odvojiti kovanom mrežom s elegantnim elementima. Zidovi od opeke čežnegije mogu se ostaviti u izvornom obliku ili premazati slojem boje. Poželjno je da je prethodna tekstura viknula kroz nju. Da biste dovršili zidove lože, možete pokupiti pozadinu svjetlosnih tonova.

Ako se blijedi zidovi ne sviđa, stavite ih dekorativnim žbukom ili keramičkim pločicama, oponašanjem sirovog kamena. Loggia će pronaći drugu vrstu!

Provence u unutrašnjosti

Na lođojžbi, drvo za pod uspješno zamjenjuje porculanske pločice ili pločice. Za strop, cilj bi trebao biti izrađen od drva. Pa, ako će se odbori položiti jedni na druge, od namjerne značajke ovog stilskog odredišta. U te svrhe, obloža je sasvim prikladna. Stropne dekoracije grede će dodati sličnosti lože s provincijskom ložom u stilu Provence.

Članak o temi: Interijer u arapskom stilu: Savjeti za registraciju (+36 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Loža ne pruža veliki broj namještaja. Bilo koja loggia je zavarena stolica, stol i prsa. Provence Tekstil će pomoći u postizanju kućnog okruženja. Ukrasni jastuci će dati loggia udobne domaće.

Stolice ili stolica za loggiju i balkon mogu se dopuniti šavnim pokrivačima platnenih tkanina.

Provence u unutrašnjosti

Metalna ćelija za ptice stvorit će originalni naglasak, ako ga objesite na zidu. Također, jedan od njih će oživjeti nekoliko slika ili fotografija. Savršene slike slikom suncokreta ili pijetara. Live boje postat će glavni dekor lože. Lonci s biljkama ukrašavat će krivotvorene podmetače i police. Police mogu izričito stvoriti grubi izgled, pljuvanje iz starih kutija.

Provence u unutrašnjosti

Za prijavu u stilu Provanse, nema potrebe za mnogo prostora. Malo područje je također prikladno za ostvarenje ovog dizajna. Stanica za ptice također može postati izvorna svjetiljka.

Da biste osvijetlili loggiju, možete pokupiti kovanu svjetiljku ili čak mali luster. Glavna stvar je da njegov dizajn ne proturječi dizajnu lođe.

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti kafića

Provence stil za unutarnji kafić je ugodna atmosfera, ugodna glazba i dobra usluga.

Glavni znakovi stila Provansa:

  • Pozadine laganih tonova stvaraju atmosferu lakoće i lakoće;
  • Maksimalni iznos dnevnog svjetla podiže raspoloženje;
  • Drveni podovi i stropovi, nekoliko otisaka u stilu Provanse, biljaka u loncima, fotografijama u rasutim okvirima, čine domaću caffe atmosferu;
  • Živjeti cvijeće u unutrašnjosti kafića.

Provence u unutrašnjosti

Zidovi zidova moraju biti napravljeni u pastelnim nijansama ili se spremaju pozadinom u delikatnom cvijetu. Vrata su obično izrađena od svijetlog drva. Stilonska ploča je pogodna za izradu kafića ili će biti originalni ukras ukras. Kovani svjetiljke i lusteri, dekorativna ćelija uspješno će se uklopiti u dizajn situacije.

Provence u unutrašnjosti

Entourage pariškog kafića može se ponovno stvoriti u vlastitoj kuhinji. Kao što se može vidjeti u mnogim fotografijama CAFE Provance, tradicionalni kat je crno-bijela ćelija. Za te svrhe prikladne su keramičke pločice. U idealnom slučaju, pozadinu će izgledati kao cvijet.

Provence u unutrašnjosti

Zavjese u kavezu ili traku idealno će pogledati takvu kuhinju. Clay vaza s buketom cvijeća izgledat će savršeno na drvenom okruglom stolu. Plakati s francuskim motivima i slikama slikom drevnih gradova dovršili su situaciju.

Dekor u obliku znaka s pozdravom, ukrašavanje vrata skroćenika, dodaje više sličnosti kuhinje s kafić.

Provence u Izimljenju

Unutrašnjost stana Provanse će cijeniti ljubitelje rustične romantike.

Video galerija

FOTOGALERIJA

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provence stil u dekoru

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u Izimljenju

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence stil u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provansa u unutrašnjosti kuće

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provence u unutrašnjosti

Provansa u unutrašnjosti spavaće sobe

Stil provansa u unutrašnjosti dnevne sobe

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Provence u unutrašnjosti

Provansa u stilu u dizajnu interijera: dizajn ideje (+50 fotografija)

Čitaj više