Ožičenje kanalizacijskih cijevi u kupaonici

Anonim

Popravak u kupaonici u nekim slučajevima podrazumijeva zamjenu kanalizacijskih cijevi i vodenih cijevi, što u poteškoćama odgovara punoj početnoj instalaciji.

Ožičenje kanalizacijskih cijevi u kupaonici

Shema razvodnog razvoja vode.

Ožičenje cijevi u kupaonici može se provesti samostalno ili uz pomoć stručnjaka. Ako niste sigurni u svoje sposobnosti i sposobnosti, bolje je kontaktirati stručnjake. Ako odlučite provesti ove radove sami, onda morate znati neka pravila.

Priprema za rad

Shema razvod vode.

Prije nego što nastavite s radom, morate nadoknaditi plan nadolazećeg popravka. Nacrtajte shemu koja će prikazati svu opremu uključenu u rad vodenog plinovoda i kanalizacije, kao i sustav isporučenih cijevi. To će pomoći uzeti u obzir mjesto opreme pri obavljanju posla.

Određene poteškoće mogu uzrokovati ugradnju kanalizacije i vode u kupaonici. Da biste izbjegli potrebu za rastavljanjem, koristite tehnologiju priključavanja cjevovoda. Da biste donijeli kanalizaciju u sifon kupaonice, morat ćete instalirati uklanjanje. Uklanjanje je cijev s rotacijom od 90 stupnjeva.

Možete napraviti simultanu vezu s kanalizacijom kupaonice i umivaonika. Da biste to učinili, trebat će vam ožičenje pomoću tee, koji je uređaj koji ima treći zaključak koji se nalazi pod kutom od 45 ili 90 stupnjeva u odnosu na os.

Ožičenje kanalizacijskih cijevi u kupaonici

Svojstva tablica polimera.

Ako imate potrebu povezivanja različitih promjera, trebat će vam posebni adapteri koji imaju oblik lijevka ili tees, jedan od kojih se jedan od zaključaka razlikuje od dva drugog promjera.

Da biste odredili potreban broj cijevi za uklanjanje i cijevi za opskrbu vodom, morate uzeti u obzir 2 čimbenika: njihov promjer i duljinu.

Takva oprema, kao kupaonica i umivaonik, može se povezati s kanalizacijom pomoću cijevi promjera 50 mm, a ovdje će se spojiti zahod, trebat će vam cijevi promjera od 100 mm. Duljina cijevi uglavnom ima sljedeće vrijednosti: 50, 100, 160 i 200 cm. Prije kupnje materijala pomoću pre-sheme, izračunajte potreban broj potrebnih cijevi. Prilikom izračunavanja duljine vodenog cjevovoda, imajte na umu da su to usvojili brtvenim gumenim trakama. Oni umeću sljedeće montažne jedinice.

Članak o temi: Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Primjerni popis bitnih materijala koji će zahtijevati raspored kanalizacije i opskrbu vodom uključuje:

Shema ožičenja cijevi u kupaonici.

  • Plastične cijevi kanalizacije;
  • lisice za pričvršćivanje cijevi u squabs;
  • plastični priključci, kao što su slavine, tees, koljeno, itd.;
  • kompenzator;
  • stezaljke, osiguravajući pričvršćivanje cijevi na zidove;
  • Izgled otvora za usta;
  • silikonski brtvilo;
  • Cementni mort.

Upotreba metalnih cijevi je dopuštena, ali preferencija je još uvijek vrijedna plaćanja polimera. Razmotrite njihovu otpornost na povišene temperature, jer se mogu ispuniti s dovoljno toplom vodom (na primjer, kada su iscrpljeni iz perilice rublja).

Vrste polimernih cijevi

U sastavu cijevi podijeljene u sljedeće vrste:

Ožičenje kanalizacijskih cijevi u kupaonici

Shema primjera ispravnog ožičenja cjevovoda u kupaonici.

  1. Polivinil klorid. Njihova je značajka tanki zidovi. Zbog toga, njihova uporaba pri oživljavanju kanalizacije u kupaonici je nepoželjna, jer se vrućina loše tolerira i njihov život je mali.
  2. Polipropilen. Visoke temperature se bolje prenose, ali u isto vrijeme imaju veći linearni koeficijent ekspanzije.
  3. Polietilen. Da oživljavanje kanalizacije unutar kuće, iznimno je rijetka, iako imaju dovoljno dobre pokazatelje za većinu karakteristika.

Prema međunarodnom standardu, cijevi su podijeljene na nastavu:

  1. Klasa "a". S tanjim zidovima.
  2. Klasa "b". Debljina njihovog zida omogućuje vam da koristite kao kanalizaciju.

Cijevi klase "B" su obično skuplje. Međutim, ne treba odabrati za kanalizaciju i vodoopskrbu cijevi klase "a" za kanalizaciju i opskrbu vodom, jer će imati kratkovitni vijek trajanja i uskoro će se morati ponovno promijeniti.

Demontaža starog kanalizacijskog sustava

Ožičenje kanalizacijskih cijevi u kupaonici

Dijagram kanalizacije u apartmanu.

Prije svega, morate isključiti unos vode u kanalizaciju. Demontirati stari sustav nije težak. Da biste to učinili, koristite podesive i plinske tipke. Poteškoće se mogu pojaviti samo ako su neki kanalizacijski dijelovi ugrađeni u zidove, tada ćete ih morati slomiti s Jackhammerom i perforatorom, a nakon zamjene cijevi, rezači treba zamijeniti cementnim mortom. Na mjestima spojite njihove cijevi i rastavite ih u dijelovima. Posebno točno izvodite rad na mjestima s povezivanjem s susjednim stanovima.

Članak o toj temi: Je li moguće staviti pločicu na oslikani zid: tehnologija polaganja boje boje

Ugradnja novog kanalizacije

Započnite graditi nove cijevi je najbolje s uspona, budući da je ova stranica najteže. Umjesto lijevanog željeza, postavit će se instalacija plastike. Zemljišta promjera 159 mm zamjenjuju se s 160 mm plastičnih cijevi, 219 mm za 220 mm.

Prati ove korake:

  1. Prije nego što počnete instalirati uspon, stavite tee ili križ u svojoj bazi tako da je gumena manžeta stavljena u donji prekid, u kojem će biti fiksno. Pre-selektor mora se liječiti brtvilom.
  2. RIMS i nove cijevi pričvršćene su na zidove s posebnim stezaljkama odgovarajuće veličine.
  3. Crpka za kanalizaciju u kupaonici je uklonjena s dna, dok se sppinemi postavljaju tijekom vode.
  4. Potrebna padina je 2 cm na pontamonu m.
  5. Prije izvođenja ispitnog lansiranja vode u sustav, pobrinite se da su svi spojevi zatvoreni.

Značajke rasporeda kanalizacije u kupaonici su da većina opreme već ima određenu lokaciju. Mora se strogo slijediti prilikom izvođenja ožičenja. Odaberite materijal na temelju vaših zahtjeva i njegovih karakteristika, slijedite jednostavna pravila, a zamjena kanalizacije neće vam dati ozbiljne nevolje.

Čitaj više