Kako povući stolicu vlastitim rukama

Anonim

Mnogi se ne žuri da se dijele sa svojim starim mekanim sjedalima, čak i ako su čak i presvlake došli do punog zapuštenog. Što učiniti? Odgovor je jednostavan: trebate staze s vašim rukama. U stjecanju novih unutarnjih stavki možete sigurno uštedjeti.

Kako povući stolicu vlastitim rukama

Ako se presvlake postane neupotrebljivo na staroj stolici, ne biste trebali žuriti da ga bacite, dovoljno je samo povući novom tkaninom.

Prije izvođenja tegljača, morate pažljivo ispitati stolicu i odlučiti o dijelovima koje želite zamijeniti. Najčešće, potezi od pjene od pjene, pojaseva za estrih i obloge. Osim toga, bit će potrebno zamijeniti sve samo-uzorke, zagrade ili nokte.

Kako povući stolicu: Faze rada

Da biste obavili posao, morate imati sljedeće alate i materijale:

  • pjena;
  • tapkanje tkanina;
  • vijci, vijci, nokti;
  • nositelj noktiju;
  • PassionA;
  • Odvijač ili odvijač.

Slijed rada:

Kako povući stolicu vlastitim rukama

Dijagram uređaja za stolice.

  1. Prije svega, morat ćete demontirati dno i zid iza stolice. Da biste to učinili, bit će potrebno samo izvući male nokte ili odvrnuti vijke. Najvjerojatnije, Phanneur se može koristiti u budućnosti, pa pokušajte ga ne oštetiti.
  2. Zatim uklonite meku brtvu iz pjene gume. Okrenula noge, koje su fiksirane s maticama na leđima. Ako odvrtanje nije moguće, onda se niti moraju primijeniti na koroziju.
  3. Obloga se uklanja i gumena pjene se uklanja. Da bi se uklonili zagrade, potrebno je postaviti njihov odvijač i ukloniti kliješta.
  4. Uklanjanje svih pričvršćivača, izvadite staru pjenastu gumu. Može se raspasti, tako da je pod boljim plastičnim filmom.

Bolje je raditi u rukavicama ako hrđa pada u hrđu, možete dobiti infekciju krvi. Okvir se vraća odvojeno. Moramo ukloniti brusni papir sve laka, ispraviti elemente prolijevanja i ponovno se pomičite.

Članak na temu: Kako obojiti oblogu unutar kuće u vikendici: Mogućnosti

Kako vratiti stražnju stranu stolice

Ovdje će biti potrebno za poseban klamericu za namještaj i zagrade na njega (6 mm - 2 paketa i 10 mm - 1 paket).

Kako povući stolicu vlastitim rukama

Shema stolica.

U slučaju da trake za estrih su oslabile, moraju se zategnuti. Da biste to učinili, potrebno je ukloniti vrpcu s jedne strane, povući ga i osigurati klamericu. To se događa da trake već nisu dovoljne, u ovom slučaju moraju biti potpuno zamijenjene novim.

Za stare stolice, karakterizirano je polaganjem uzdužnih traka između poprečno u redoslijedu kontrole. Ako je leđa neravnomjerna (zakrivljena), vrpca je bolja staviti preko poprečne estrihe. Opterećenje u ovom slučaju je distribuirano učinkovitije, a stolica se više ne boji.

Svi višak vrpci moraju biti obrezani, inače se izbočine mogu formirati nakon tunela.

Kako ukloniti sudoper sjedala

Prvo uklonite presvlake s leđa. U pravilu, samo je zalijepljeno, lako će se ukloniti. Trebate odvijač kako biste izvukao rub tkanine i odvojite ga ili ga izrežite nožem.
  1. Nemojte žuriti da biste izbacili tkaninu, možda je potrebno. Prekrivena je leđima prije slaganja pjene gume. Ublažavajuća brtva će pasti na pripremljenu temelj i neće žuriti uz trake.
  2. Da biste pričvrstili uklonjene presvlake, potrebno je razbiti tkaninu na leđima. Se sastavljaju iz lijevog kuta pomoću klamerica. Pričvršćivanje korak kratko, približno 1 cm.
  3. Zatezanje tkanine morate biti vještina, tako da ne formira nabore dijagonalno i nije visjela. Formiranje malih nabora, naravno, nije lupanje, mogu se uskladiti kada zatezanje trim iz paralelne strane.
  4. Kaping tkanine s jedne strane, idite na suprotno. Tada je presvlaka fiksna za klamanje za preostale strane, dok se tkanina mora stalno zategnuti.

Kutovi su savijeni pomoću omotnice, svi višak se režu. Naboji moraju biti fiksirani na takav način da jedan nosač mora odmah imati dvije strane nabora.

Članak o temi: Broj žive: vrste, karakteristike, značajke

Priprema sjedala

Kako povući stolicu vlastitim rukama

Faze šivanja dijela poklopca na stolici.

Tkanina iz sjedala se uklanja na isti način kao i kod leđa. Svi stari nokti ili vijci se uklanjaju.

Gumene trake također trebaju zategnuti kliješta i osigurati klamericu. Pucani nosači su bolji u različitim smjerovima, tako da ćete izbjeći traku.

Kao iu prethodnom slučaju, stari omotač nije odbačen, ali se koristi kao supstrat. Ako je porolon s leđa pogodna za uporabu, ne smije se zamijeniti, možete ga staviti na sjedalo. Ostanite pjena gumu tako da su svi rubovi izvedeni malo, a jedan nije stigao do ruba. Pjenavica je zalijepljena, višak se uklanja nožem.

Ako se pjenasta guma sastoji od nekoliko dijelova, onda se zglobovi trebaju probušiti, inače se brtva može raspršiti na šav.

Nova mekana sluznica je određena istom metodom ako stara pjenarska guma više nije prikladna za uporabu.

Stolica za žetvu: Uputa

Nova presvlaka je bolje odabrati iz posebnih materijala: gabardina, tapiserija, velur itd. Bolje je ne uzeti materijal s geometrijskim oblicima ili prugama, mnogo je teže staviti ga glatko bez izobličenja. Osim toga, kombinirati materijal, trebat će vam dodatna tkanina. Izgleda sjajno, umjetno krzno, ali je njegov život ograničen (brzo se izbriše).

Pričvršćivanje presvlake počinje s stranom leđa. Tkanina je pričvršćena ne do kraja, na dnu i gornjem rubu ostavite 10 cm. Korak snimanja nosača je 10-15 cm. Oblak je vezan iz sredine.

Kako povući stolicu vlastitim rukama

Da bi presvlaka dobro na okviru fiksirana s nosačima.

Potpisivanje jedne strane tkanine, potrebno je ustati s druge strane dizajna i povući tkaninu, provjeravati ravnost, rebra ne bi trebala biti vidljiva.

Višak se odsječe, presvlaka je pričvršćena na donju stranu sjedala. Prije nego što pokupite vrh, morate odrezati meku pjenu pod kutom od oko 70 °. U suprotnom, pjenastog konusa može tvoriti stolice. Nakon što je stavio tkaninu, rupe izrežu na mjesta za pričvršćivanje. Na isti način sjedalo je također šutjelo.

Članak o temi: kat estrih s glinom: tehnologija poravnanja, koja je frakcija bolja u stanu, keramitni beton s vlastitim rukama

Nakon završetka posla, možete početi dizajnirati uglove. Rub tkanine je savijen na jednoj strani, a preostalo besplatno je sklopljeno na pola, formira se trokut. Uz pomoć klamerica, jedan rub polovice je pričvršćen, nakon čega se drugi dio nadovezuje na prvom mjestu. Naboji se mogu popraviti pomoću odvijača. Rezultirajući rub je također pogođen klamericom. Višak se odsječe, rupe se obavljaju za vijke.

Skupština Clip stolice

Nakon što je tkanina u potpunosti fiksirana, možete nastaviti s montažom stolice. Sjedalo je povezano s leđima. Tada su noge pričvršćene. Zatim morate instalirati dijelove šperploča s leđa i ispod stolice.

Phanneur se mora vidjeti unaprijed. Bolje je uzeti istu tkaninu kao i za osnovni rad. Šyplewood list je složen na reznoj tkanini, rubovi su ograđeni, presvlaka je fiksirana s klamericom. Ako šperploča nije jako gusta, onda je rad bolji za izvođenje u vertikalnom položaju. Ovdje će vam trebati male zagrade koje se ne probijaju kroz trim kroz. Gotovi zid je pričvršćen na mjesto uz pomoć karanfila ili vijaka za samozaštimanje.

Dno lista je pričvršćena ne tijekom cijelog perimetra, ali samo na krajevima. Stajalica se ne probija uvijek šperploča, možete koristiti čekić koji će se koristiti. Prije učvršćivanja donjeg dijela, jastuk od pjene gume je složen, a zatim je dno pričvršćeno vijcima.

Možete oduševiti posao. Prvo, proces rada je vrlo jednostavan i ne uzima mnogo vremena, a drugo, materijali korišteni po cijeni neće biti jednaki stjecanju nove stolice.

Čitaj više