Dvostruki krevet Učinite to sami: tehnologija

Anonim

Danas, često ljudi pokušavaju napraviti bračne krevete. Ako učinite sve ispravno, možete uštedjeti znatnu količinu gotovine.

Dvostruki krevet Učinite to sami: tehnologija

Dvostruki krevet se može izraditi od materijala nekoliko vrsta: MDF, laminirane iverice, metala ili drva.

Dvostruki krevet s vlastitim rukama može se napraviti približno 10 dana. To je zbog potrebe da se tehnološke pauze.

Krevet će biti proizveden od ekološki prihvatljivih materijala. Za pričvršćivanje elemenata dizajna koristit će se PVA ljepilo, što je bezopasno.

Kako su dvostruki kreveti?

Primjer izrade dizajna u kojem neće biti vidljivi spojevi.

Materijali za rad

Takvi će elementi biti potrebni:

Dvostruki krevet Učinite to sami: tehnologija

Dvokrevetna dijagram s dimenzijama.

  1. Pletena.
  2. PVA ljepilo.
  3. Pile.
  4. Bar.
  5. Šperploča.
  6. Nokti.
  7. Čelični uglovi.
  8. Shema kreveta.

Vanjski elementi bračnog kreveta izrađeni su od debljine mdf 2-3 cm. Također možete koristiti laminat, ali se preporučuje da se primjenjuje MDF, jer neće biti potrebno laminati, kao rezultat toga možete učiniti bez toksičnosti nitrolee. Unutarnji elementi mogu biti izrađeni od drvenih ili šperploča s debljinom od 1-2 cm.

MDF praznine se preporučuje da se naruče u bilo kojoj radionici namještaja. Plahte su bolje da ne kupuju plahte za maloprodajne cijene, jer će trebati više novca. Na radionici namještaja moći će smanjiti i precizno u veličini i pokriti sve elemente. Debljina ruba mora biti oko 0,5-2 mm.

Od piljenog drveta mora biti kupljena:

Dvostruki krevet Učinite to sami: tehnologija

Grafikon s bračnim krevetom s dimenzijama.

  1. 8 m presjeka drva 5x5 cm.
  2. Nekoliko ploča 3x10 cm duljine.
  3. 10-20 2x10 cm ploče za 1,5 m duge.

Sve piljeno drvo mora biti rub. Drvo drva je prikladno. Potrebno je samo smanjiti u veličinu ploče i odabrati utore.

Ako planirate napraviti krevet rukama s ladicama, onda ćete morati kupiti iverobne ploče. U tom slučaju možete koristiti bilo koju opcije proračuna.

Trebat će pokupiti i zatvarače. U takvom dizajnu se ne koriste skupi zatvarači.

Takav zatvarač će biti potreban:

  1. Veliki broj vijaka za samo-tapkanje 6 mm.
  2. Nokti 6-7 cm.
  3. Kutovi s krutim rebarima od čelika.

Članak o temi: Pozadine

Svi priključci će biti izvršene s bolešću, stoga se preporučuje za stjecanje fosfatiranih vijaka. Glatki zatvarači PVA ljepila će ići gore.

Važno je obratiti pozornost na uglove. Rebra ukočenosti moraju imati veliku širinu. Baza nabora trebala bi biti glatka. Ako su prisutni Burrs, to sugerira da je metal bio sirov i nakon toga obrađen. Takvi kutovi mogu početi ispucati nakon nekog vremena.

Pripremna faza rada

Na ravnim razlozima bit će potrebno primijeniti ljepilo Zigzag, nakon čega ga je moguće distribuirati s nazubljenom lopaticom. Nakon toga morate izdržati ljepilo na tekućinu niži (približno 5-10 minuta). Na kraju, detalji trebaju biti prikupljeni u čvor i povucite kopču od metala pomoću ljepila.

Pod solnenozom će biti potrebna za prebacivanje rupa. Dubina rupa je 2/3 duljine vijka za samo-tapkanje. Kako bi se osiguralo precizno sučelje otvora u montažnim čvorovima, spojeni elementi moraju se privremeno izraditi na stezaljkama.

U rupama morate pustiti malu količinu polimerne emulzije na vodi. Nakon što se apsorbira, potrebno je oprati PVA s tankim štapom iznutra. Ljepilo se primjenjuje na temelju, dijelovi se komprimiraju spojnice i vijci opljačkani. Nema potrebe za primjenom ljepila na niti - kada ga okrećete, to će se iscijediti na navoj prema van. U rupi, ljepljiva otopina će se odvesti u stablo samo-tapkanje. Stezaljke će se morati rastaviti 24 sata nakon montaže.

Dvostruki krevet Učinite to sami: tehnologija

Potrebni alati za spašavanje kreveta.

Treba napomenuti da se polimerna emulzija na vodi prodaje samo u velikim paketima. Za krevet trebat će vam samo 1-1,5 čaša. Da ne bi kupili emulziju, možete razmnožiti PVA-ljepilo s vodom 1 do 4. Kuhanje finih porcija, jer domaća emulzija neće biti u mogućnosti biti pohranjena čak iu zatvorenoj ambalaži.

Nema potrebe da ništa izbušite: dijelovi su zalijepljeni u stezaljkama, nakon čega su nokti fiksirani. Nijanse bi trebale biti poznate:

  1. Nokti moraju imati prstenasti zarez.
  2. Potrebno je srušiti nokte 14-16 sati nakon lijepljenja elemenata, bez uklanjanja stezaljke.

Kako odrediti veličinu kreveta?

Preporuča se obaviti duljinu ležaja 2 m i širinu od 1,6 m. Ako postoji želja, mogu se povećati na 2,4x2 m. Ako trebate napraviti krevet čak i velike veličine, onda to može biti izvodi se samo uz pomoć posebnih materijala i tehnoloških metoda.

Baza baze dizajna je 35-50 cm. Sve ovisi o rastu i značajkama vlasnika.

Članak o toj temi: Je li korisno spavati na podu: mišljenja i savjete stručnjaka

Visina kreveta može se distribuirati na sljedeći način: 18-30 cm madrac, 15-20 cm - tsargi, sve ostalo - prostor ispod kreveta. Ako je blizu 0, krevet s ladicama neće raditi. Preporučuje se da napravite podračujni prostor s visinom od 8 cm ili više da je dizajn ventiliran u nastavku.

Prilično velika količina novca trebat će potrošiti na madrac. Zbog toga se problemi mogu pojaviti u procesu neovisne izgradnje kreveta.

Ako radite krevet s vlastitim rukama, preporuča se kupiti cestovni madrac.

To može biti učinjeno sam, ali to će učiniti samo ljudima više od 25 godina koji više neće rasti kosti.

Elementi dizajna: proizvodnja tehnologija

Kada gledate van kreveta je okvir pravokutnog oblika od glave glave glave, kvar i bočni elementi (CARG). Nosač okvir iz bara bit će smješten unutar. Ako planirate napraviti krevet velike širine, morate instalirati dodatne učvršćuje - spari. Okvir šipke prekriven je pločama ili pločama šperploča, što je rezultiralo ležaljkom ležaja. Trebalo bi otvarati ventilaciju.

Kako je stražnji dio leđa?

Dvostruki krevet Učinite to sami: tehnologija

Shema montaže praćenja.

Poprečno drvo 5x5 cm fiksiran je ljepljivim mortom i samospremnim. U centru se pojavljuju rezovi ispod brkova. Udaljenost između rubova rezova je 4-5 cm. Sve ovisi o tome koji će se podrezivanje koristiti za priopćenje rigidnosti Spar.

Stražnja debljina trebala bi biti 2,5-4 cm. Sakuplja se s dva štita od 2 cm debljine 2 cm. U pločama trebaju biti okomite jedni na druge. Nakon nanošenja ljepila potrebno je osušiti dizajn od oko 1 tjedan. Morate se osušiti pod ukupnom težinom 80 kg dodijeljenih tijekom baze. Kao boja, trebate koristiti veo ili pogon.

Duljina prvog drveta ovisit će o veličini i načinu instaliranja madraca. Ako se planira biti položeno u donje, onda je duljina jednaka širini madraca plus 7-9 mm. Širina leđa za uzglavlje može se obaviti bilo koji. Širina je jednaka širini madraca i dvostruku debljinu TSARG-a. Ako je vjeverica ranjena, pogoršat će praktičnost dizajna. Ako postoji želja, možete napraviti visoku populaciju.

Instalacijske noge su opcionalne. Ako ih želite instalirati, onda moraju biti zamijenjeni pod uglovima okvira iz trake, koristeći ljepilo.

Članak o temi: Dječje sobe 8 i 9 četvornih metara. M.

Kako napraviti kraljeve i spar?

Dvostruki krevet Učinite to sami: tehnologija

Shema montaže bračne krevete.

Dizajn TSARGI-a je t-u obliku grede iz 50 mm bara i 30-40 mm ploča. Tijekom izgradnje konstrukcije koristi se adhezivna otopina, nosač se vrši samo-crtežom. Duljina bara i ploča trebala bi biti ista. Za TSARG ploču ne možete izrezati namještaj. Odbori za rezanje su široke 15-20 cm. Trebat će unaprijed obojiti stihom. Iznutra je bolje ne bojati tako da krevet može disati.

Postoje dvije opcije za postavljanje trake u visinu. Ako je madrac u cjelini, vrt vrha trake s vrha ploče trebao bi biti 50-70 mm. Ako se madrac nalazi na krevetu za sunčanje, tada je uvlaka od vrha ploča trebao biti jednak debljini podnice.

Rupe za fiksatore moraju se obaviti u podnožju ležaljke. Da biste osigurali pouzdanu vezu, morate napraviti 4 otvora u kutovima i 2 između elemenata Spar. Stezaljke za madrac u loži ne moraju učiniti. U većini slučajeva, u krevetu su instalirani 3 ležaja. 4x10 cm. Umetci rigidnosti između police izrađeni su od nepotrebnih elemenata ploče ili šipke iz okvira. Oni će biti oko 5-6 duž duljine Spar. Vrh polica za spar i barovi okvira trebaju formirati jednu ravninu.

Prikupite Spar je potrebno pomoću noktiju i ljepljivih smjesa. Na svakom od umetaka postavljene su 4 nokti.

Kako prikupiti krevet?

Stražnji leđa su postavljena okomito, nakon čega su podržane stolice. Dalje, TSARGS su postavljeni i provjereni pravokutnik razine okvira. Skupština se navija s konopcem, nakon čega se dijagonala ponovno provjerava i okvir je izravnavanje.

Zatim, mjesta pod pucanjem, koja će povezati komore od carg s leđima. Iz unutarnje crte su zaglavljene.

Dalje, kraljevi se uklanjaju i rupe na kraju dijelova ploča su izbušene. Krajevi su razmaženi bojom, leđa se premještaju, kraljevi se ulažu u mjesto, nakon čega su leđa čvrsto stisnute.

Zatim su napravljene rupe u leđima i sastavlja se baza s veznim vezanjem. Nakon instalacije okvira mora se sušiti.

Škapatilo se može kombinirati s okvirom s ljepljivom smjesom i noktima. Madrac je ugrađen posljednji, nakon 24-48 sati.

Krevet kako bi ga jednostavno učinio, ako znate proizvodne tehnologije i imaju sve potrebne materijale.

Čitaj više