Metalne rolete na prozorima: Što bolje?

Anonim

Metalne rolete se češće koriste u nestambenim prostorijama - trgovačkim dvoranama i uredima, u skladištima i javnim institucijama. Oni imaju neku vrstu dizajna, koji nisu prikladni za bilo koji interijer. Ali imaju brojne nesporne prednosti. Postoji nekoliko sorti metalnih sjenila na vratima i prozorima, ali sve su kombinirane zajedničkim prednostima:

  • otporan na deformaciju, uključujući manifestacije vandalizma;
  • Slabo osjetljivo na utjecaj agresivnih čimbenika okoliša - visoke temperature, vlažnosti, solarnih zraka;
  • Prašina se ne akumuliraju i lako čiste;
  • Ne podržavaju izgaranje;
  • Izdržljiv i izdržljiv.

Metalne rolete od svjetlosnih legura kao što su duralumini. Rijetko, ali ponekad na prodaju možete zadovoljiti čelične modele. Vani su lamele prekrivene vatrootpornim emajlom i lakom.

Od nedostataka, možete nazvati veće troškove nego u plastičnim analozima i buke koja je objavila lamela pri otvaranju i zatvaranju. Također, značajna težina dizajna obvezuje imati visokokvalitetan mehanizam za podizanje i izdržljivi karnis pričvršćivanje na zid.

Kao i sjenila iz drugih materijala, metal može biti s horizontalnom i vertikalnom položaju lamela, imaju ručni ili električni pogon mehanizma za podizanje.

Metalne rolete na prozorima: Što bolje?

Horizontalne i vertikalne rolete

Modeli s horizontalnom položaju lamele su najčešći. Ploče mogu dugo biti do 6 metara, njihova širina je 25 ili 50 mm. Između lamela je pričvršćena metalnim nizom.

Vertikalne metalne rolete proizvode se istim principom kao i analozi tkiva. Umjesto kamrona ribolov linije u podizanju i okretnoj mehanizmu se koristi metalni niz. Za razliku od modela s horizontalnim rasporedom lamela, vertikalni zaštitni uređaji ne stvaraju buku pri otvaranju.

Metalne rolete na prozorima: Što bolje?

Rolete

Rolete - Blinds - vanjski dizajn na prozoru koji kombinira dva elementa u sebi. Oni se mogu napraviti iz bilo kojeg materijala, ali se metal najčešće koristi, jer takve kapke nisu samo dekorativne, već i zaštitne funkcije. Oni će uvelike zaštititi kuću od prodiranja lopova kroz prozor, aest izgleda u otvorenom i zatvorenom obliku; U vrućoj sezoni, uštedjet će hladnoću u prostoriji i svježini. Za razliku od uobičajenih roleta, rolete će pružiti dovoljnu razinu rasvjete u sobama. Mogu se instalirati i na plastične i drvene okvire. Osim toga, oni će dati PVC prozora dodatne zvučne izolacijske osobine.

Moderni metalni kapci, ne samo da štite kuću od hakera i vandala, već i savršeno ukrasite pročelju zgrade.

Ugradite ih u slučajeve u kojima se pojavi potreba za zaštitu prozora od prodiranja. Jeftini opcija je za montiranje rešetke - nije prikladna za one koji su zabrinuti za estetsku stranu pitanja. Kapci su potrebni za vlasnike seoskih kuća i country vikendice, stanovnici stambenih zgrada, čiji se apartmani nalaze na prvom katu. Često ih instaliraju vlasnici restorana, kafića i trgovina koje ne žele uplašiti klijente zatvorske rešetke.

Članak o temi: Pozadine s geometrijskim uzorkom: 3 zanimljive opcije

Role za zatvaranje mogu imati različita rješenja u boji, što vam omogućuje da odaberete ovu stavku na cjelokupni dizajn kuće ili ustanove. Postoje strukture koje se nalaze na unutarnjoj strani prozora, ali su manje uobičajene, jer u ovom slučaju zaštita stakla i okvira nije zajamčena.

Metalne rolete na prozorima: Što bolje?

Roleta

Roller rolete su valjane metalne rolete na vratima i prozorima. Koriste se uglavnom za dodatnu zaštitu. Metalni utold sustavi su instalirani na vratima i prozorima, balkonima i ložama. Oni su lijepo izolirali sobu od buke i prašine, jake sunčeve svjetlosti i uštede topline u hladnoj sezoni.

Valjci imaju atraktivan izgled i pretvaraju se u roll, zauzimaju mali prostor.

Valjanje iz čeličnog profila instaliran je na prozorima i vratima samo u otvorima prvog i drugog kata zgrada zbog značajne težine strukture. Metalni lim ima debljinu od 1-2 mm, a širina lamele je 10 cm. Poželjno je da je dizajn opremljen pouzdanim električnim pogonom dovoljne snage.

Aluminijski profili su lakši i instalacija ograničenja nemaju. Zbog svojih higijenskih svojstava, aluminijske rolete se često koriste u dječjim i medicinskim objektima. Takvi sustavi mogu se kontrolirati i ručno i pomoću električnog pogona.

Ručna kontrola je nekoliko vrsta.

  1. Sjenila se uzdižu koristeći traku. Težina valjaka ne bi trebala biti više od 15 kg.
  2. Kontrola pomoću trajnog vrpčnog vrpca. Težina platna - do 20 kg.
  3. Ako se čelični kabel koristi umjesto kabela, tada se takva kontrola naziva srdačno. Izdržava težinu do 80 kg.
  4. Rolling vaganje ne više od 35 kg potiče kontrolu vrata - uz pomoć Kardanchika.
  5. Proljetni inerni mehanizam se koristi za strukture s težinom do 60 kg. Torzijski proljeće ugrađen u mehanizam osovine kombinira težinu roleta valjaka.

Članak o toj temi: Koja je pokrivenost za vratara

Ralt sustavi mogu biti vertikalni - to je češća opcija - ili horizontalna. Potonji se koriste, na primjer, kako bi zaštitili vanjski bazen. Ovaj dizajn mora biti opremljen električnim pogonom, koji je najčešće montiran s pametnim kućnim sustavom.

Roller rolete obično se izrađuju po narudžbi, prema pojedinačnim veličinama. Prilikom postrojenja, sustavi ocjenjivanja podijeljeni su u ugrađene i iznad glave. Prva opcija podrazumijeva pričvršćivanje okvira izravno u otvoru prozora. U drugom slučaju, rolajući roleti su montirani na vrh otvora, ne smanjuju osvjetljenje i područje prozora, ali u ovom slučaju zaštitne funkcije su nešto smanjene.

Metalne rolete na prozorima: Što bolje?

Kako odabrati zaštitne rolete?

Kada kupujete metalne zaštitne rolete na vratima i prozorima, trebate obratiti pozornost na sljedeće točke.

  • Ako postoji električni pogon, pobrinite se da je motor prilagođen radi rada u teškim vremenskim uvjetima. Strani proizvodi moraju se pristupiti karakteristikama ruskih energetskih mreža.
  • Ako postoje prekidi u napajanju kuće, poželjno je opremiti sustave omjera sustava za hitne slučajeve.
  • Provjerite dostupnost certifikata za proizvod. Treba ukazati na karakteristike stabilnosti premaza na ultraljubičasti. Inače, rolete će izgorjeti na suncu i, u slučaju zamjene jedne lamela, to će se razlikovati u boji.
  • Zaštitni sustavi omjera mogu varirati o suprotnim karakteristikama. Više volite modeli opremljeni sustavom za blokiranje koji ne dopušta da podigne tkaninu vani. Također veća izdržljivost imaju lamele koje su ispunjene poliuretanskom pjenom. Dnova daska mora biti dovoljno jaka da se suprotstavi pristup otpadu, a platno bi trebalo duboko ući u bočne vodilice.
  • Blantrozni roleti moraju biti popraćeni odgovarajućim certifikatima. Takvi se zatvarači instaliraju u bankama, nakit trgovinama i takvim institucijama. Dodatno su opremljeni nekim elementima koji čine nemogućim.

Metalne rolete nose ne samo zaštitne funkcije. Ako želite rolete od metala, možete koristiti u stanu, čiji je interijer dizajniran u stilu high-tech. U ovom slučaju, uređaji s tankim srebrnim letvicama izgledat će dobro. Visoka čvrstoća metala omogućuje vam da napravite rolete na prozorima ne-standardne konfiguracije - zakrivljeni ili neobični oblik.

Članak o temi: Tehnologija i savjeti za zidove zidove od aeriranih betonskih blokova

Čitaj više