Brtve su vidljive na pozadini: što učiniti u takvoj situaciji

Anonim

Gotovo svatko od nas, zamišljajući popravak, bilo da je to aranžman u novoj zgradi ili kozmetičkoj izmjenama u već napetom stanu, pokušava zamisliti što će se interijer ispasti kao rezultat. Naravno, u našoj mašti postoji slika savršeno obnovljenih i atraktivnih stanova: prekrasnih stropova, pouzdanih podova, i, naravno, visokokvalitetne ploče za jezgre, na kojima zglobovi nisu vidljivi. Ipak, često se dobiva da se te pretpostavke i očekivanja, veliko žaljenje, ne slažu sa stvarnošću. Izgled zglobova na pozadini je prilično ozbiljan problem koji zabrinjava mnoge vlasnike stanova.

Brtve su vidljive na pozadini: što učiniti u takvoj situaciji

Pozadine se mogu savršeno kazniti

Većina ljudi koji misle o popravljanju popravka, žele saznati više o tome koji razlozi najčešće dovode do toga, kao i što učiniti u takvoj situaciji.

Zašto se pojavljuju šale

Razlozi za izgled zglobova između traka pozadine je donekle. Usredotočimo se na najčešće od njih:
  • Platnice se razlikuju zbog činjenice da su rubovi bili vrlo upleteni s ljepilom tijekom lijepljenja.
  • Kvaliteta pozadine nije bila na najvišoj razini.
  • Rubovi su izvorno oštećeni.
  • Zglobovi nisu bili dobro po sunnci za lijepljenje.
  • Traka nije bila potpuno blokirana adhezivnim mortom.

U svakom slučaju, pri postavljanju točnih razloga, potrebno je uzeti u obzir i vrstu platna. Na primjer, papir ili tekstilne pozadine nabreknu malo kada postoji značajna količina vlage. Dakle, veličina lista se malo povećava.

Čak i takva manja ekspanzija, u roku od nekoliko milimetara, već je u stanju promijeniti pojavu zglobova, osobito ako plahte nisu pečene, i blizu jedni drugima.

Dakle, ispostavilo se da je iching pod utjecajem tekuće ljepljivo otopine, kada se suši, papirnate mreže pomalo sužene, težnja za početnom širinom. I kao rezultat toga, formiraju se praznine na šavovima.

Članak o toj temi: Napravimo ploču u kuhinju s vlastitim rukama

U isto vrijeme, deblje i guste sorte tapeta, napravljene na temelju vinila ili phlizelina, nisu toliko podložne takvom učinku.

S druge strane, u slučaju vinila i Phlizelina pozadine, mogu se pojaviti problemi s različitim zglobovima, ako su značajne povrede tehnologije dopuštene tijekom lijepljenja, ili ako je rad uopće proveden s nekvalificiranim stručnjacima. U takvim slučajevima iskusni majstori preporučuju korištenje posebnih brtvila dizajnirani precizno za obradu šavova na phlizelin ili vinil pozadinu.

Što treba učiniti u takvim slučajevima

  1. U slučaju materijala na papiru, sve je vrlo jednostavno. Glavne opcije koje pomažu u borbi takve situacije su donekle.
  2. Treba izbjegavati prekomjerno vlaženje platnih platnih. Papir je takav materijal koji lako apsorbira vlagu, uklj. i atmosferski. To dovodi do deformacije listova nakon lijepljenja, kao i na sve vrste zakrivljenosti nakon sušenja adhezivnog sastava.
  3. Tako da zglobovi na pozadini nisu vidljivi, potrebno je pažljivo pritisnuti ih nakon lijepljenja. Da biste to učinili, možete koristiti takve instrumente kao poseban mali valjak ili usku lopaticu.
  4. Osim toga, možete dodatno koristiti ljepilo, što je potrebno za omotavanje platna u stupovima.

    Brtve su vidljive na pozadini: što učiniti u takvoj situaciji

    Valjak za naručivanje šavova

Također, također i činjenica da kada se primjenjuje ljepilo, potrebno je strogo osigurati da njegov broj ne prelazi razumne granice.

Potrebno je staviti plahte tako da je sloj ljepljivog otopine relativno tanak i uspio staviti tadaljku i dok se trenutak počne smanjuje. U tom slučaju, moći ćete izbjeći deformaciju platna.

Kako biti ako je ljepilo pogodio prednji dio pozadine?

Doista, to je jedan od problema koji se naknadno mogu pretvoriti u dovoljno ozbiljnu štetu na dekoraciji sobe. A ako materijali na bazi vinila nisu izloženi ljepilo na prednjoj strani mreže, onda je vanjski sloj papira i fleislinskim površinama, naprotiv, može biti vrlo ozbiljno oštećen. Zato je većina uputa i opis koji su priloženi od strane proizvođača na slične proizvode, unaprijed upozoravaju o sprečavanju adhezivnog pripravka na prednjoj strani pozadine.

Članak o toj temi: Suspendiran aluminij stropni strop

Kako ukloniti "valove", nepravilnosti i odstupanje između zglobova u ovom slučaju? Glavni zadatak je spriječiti to, što je moguće, podložno sposobnosti korištenja ljepila. U tim slučajevima, ako se ne može izbjeći ljepilo, potrebno je ukloniti svoj višak bez odgađanja s blago vlažnom krpom ili navlažiti čistom spužvom. Trebalo bi biti izuzetno pažljiv i obavljati operaciju s određenom točnošću kako ne bi oštetio vanjski sloj prevlake pozadine, kao i da se izbjegne izgled ružnih razvoda nakon sušenja.

Zaključak: Što trebam sjetiti

U zaključku bih htio reći sljedeće. Da biste obavili posao, pokušajte pozvati kvalificirane i iskusne stručnjake. Poželjno je da mogu dati povratne informacije od drugih kupaca ili nekako potvrditi svoje visoke kvalifikacije i dostupnost dovoljnog iskustva u uspješnom ponašanju takvih djela.

Brtve su vidljive na pozadini: što učiniti u takvoj situaciji

Bolje vjerovati profesionalcima

Ako odlučite ne pozvati skupe stručnjake, ali umjesto toga spasiti dio proračuna, trošite sve radove na lijepljenje sebe i praviti popravak isključivo vlastitim rukama, a onda preporučujemo kako možete istražiti iskustvo profesionalaca, kao i Kao što se upoznate s osnovnim pravilima i propisima da se mora promatrati prilikom lijepljenja pozadine.

Samo, u ovom slučaju, ne možete samo uštedjeti novac, već i za obavljanje kvalitetnih popravaka i, kao rezultat, radujte se u atraktivnoj unutrašnjosti s pozadinom bez zglobova i drugih mehaničkih oštećenja. Dođite na popravak s punom odgovornošću, a dobar rezultat će vam platiti i vaše voljene!

Korisni video:

Čitaj više