Izrada sklopivih stolica vlastitim rukama

Anonim

Pitanje kako napraviti sklopivi stolac, zabrinuti mnoge domaće obrtnike koji aktivno primjenjuju svoje vještine i talent u argeon vlastitog stana. Namještaj ovog tipa često se naziva "transformator", a njegova popularnost je posljedica više razloga. Prije svega, to je, naravno, praktičnost: vrlo je zgodno kada je jedna i ista stvar kombinira dvije ili više funkcija.

Izrada sklopivih stolica vlastitim rukama

Prednost sklopivih stolica je da se mogu pretvoriti u krevet ili ležaljku.

U našem slučaju, sklopivi stol može pretvoriti u krevet ili, na primjer, u sličnoj ležaljci. Drugi prednost - transformatorski namještaj omogućuje vam uštedjeti prostor u sobi i gotovini vašeg vlasnika, jer umjesto dvije stavke možete kupiti samo jedan. Ne zaboravite da sklopivi stolice i drugi namještaj "s promjenom geometrije" omogućuju doslovno jedan pokret da transformira unutrašnjost prostorije, zadovoljan stanovnicima stana ili kuće osjećajem novost. Uostalom, bilo tko, čak i najizbirljivija i spektakularna situacija dolazi s vremenom.

Ako se niste ispali u trgovinama namještaja vašeg grada prikladnog modela sklopivog stolice, ne biste trebali očajavati. Ako postoji neka iskustva, kao i prikladni materijali i alati, moguće je napraviti takvu stvar. I naši će vam savjeti i preporuke pomoći.

Priprema za proizvodnju stolice

Proizvodnja stolica transformatora, kao i bilo koju drugu stavku namještaja, treba započeti s crteže. Ako ste ikada učinili kako biste razvili više ili manje složene proizvode, s takvom zadatkom postupate bez poteškoća. Ako ne, onda možete pronaći crteže prikladnog modela na internetu ili u knjigama iz "DIY".

Izrada sklopivih stolica vlastitim rukama

Crtanje sklopivih stolica: 1 - gornja križanja, 2 - rama-leđa, 3 - noge-noge, 4 - jezero "janjetina", 5 - naslon za ruke.

Članak o temi: Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Na gotovim crtežima, sastavljena je specifikacija - popis svih proizvoda i materijala, s kojima će biti moguće napraviti stolicu vlastitim rukama. , Za najjednostavniju opciju, Učitelj će vam trebati sljedeće:

  • ploče i barovi s odgovarajućom duljinom u duljini crteža i poprečnom presjeku;
  • iverice (iverice, MDF ili OSB);
  • pjena;
  • gusto tkivo za presvlake;
  • vijci za namještaj;
  • mali nokti;
  • Nekoliko vijaka ili vijaka s maticama;
  • ljepilo.

Također je potrebno osigurati da postoje takvi alati u kućnom arsenalu kao:

  • pila;
  • Topor;
  • avion;
  • datoteka;
  • nož;
  • elektrolik;
  • Corolninic;
  • rulet;
  • olovka ili kreda;
  • bušilica;
  • Stajalica.

Faze izrade stolice

Općenito, Uputa za izradu sklopivih stolica sastoji se od takvih stavki:

Izrada sklopivih stolica vlastitim rukama

Opcije dizajn sklopivi stolice.

  1. Svaka stavka iz dane na crtežu je nacrtana na kartonu u prirodnoj vrijednosti, a zatim izrezati, čime se dobiva uzorak.
  2. Nakon što je priložen kartonskom uzorku na ploču ili iverice, izvršite oznaku dijela koji slijedi piće. To je najpogodnije veze s električnim biciklom. Ovaj alat vam omogućuje da jednostavno i brzo izvedete pojedinosti o bilo kojoj složenosti, na primjer, kovrčavim nogama bilo kojeg oblika.
  3. Postavljanje dijelova izrezanih veličina se izvode pomoću datoteke. Ako je dizajn stolice osigurava nekoliko istog tipa (na primjer, iste noge), onda se prvi od njih koristi kao predložak u proizvodnji drugih.
  4. Materijal za naslon sjedala stolice će služiti ploči ili tanjuru imirodne ploče debljine 21 mm. Nakon što je predmet izrezan, pričvršćen je na naslone za ruke pomoću lutke (element za pričvršćivanje cilindričnog oblika) s jedne strane i šipke reda na drugoj.
  5. Krevet budućih naslona za naoružanje izrađen je od tri imirodne ploče ili njezinih stranih kolega. Između ploča su pričvršćeni uz pomoć petlji namještaja tako da se mogu razviti, tvoreći sjedalo u montiranom obliku.
  6. Na stražnjoj strani stolice, nasloni za ruke i krevet nedostaju ljepilo, nakon čega se pjena guma drži na njih. Za pouzdanije fiksiranje jastuk od pjene, prekriven je grubom krpom, koja se zatim fiksira s klamericom do drvene baze na poleđini.
  7. Bilo koja gusta tkanina pogodna je za proizvodnju presvlaka. Ako je to moguće, presvlake se mogu dvostruko. Također je fiksiran od strane klamerica, hraniti zagrade na donje ili unutarnje površine, gdje će biti skriveni od očiju.

Članak o toj temi: Proizvodnja sustava Rafter s vlastitim rukama

Često oni koji čine takvu stolicu s vlastitim rukama, teško je doživjeti poteškoće pri izrezivanju kovrčavih nogu.

U tom slučaju, možete ponuditi alternativnu opciju - noge čelične čenke cijevi s poprečnim presjekom od 25x25 mm (debljina stijenke - 2 mm).

Ako postoji drugačiji profil, kao što je kut sa širinom police od oko 25 mm, možete ga primijeniti. Za ploče tvore krevet sklopivih stolica, noge su pričvršćene s petlje namještaja. Zbog toga se mogu zbrojiti kada se promijeni oblik objekta namještaja.

Čitaj više