Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

Anonim

Ljepota, udobnost, funkcionalnost - za ove kriterije, til je odabran na prozorima. Pitanje duljine zavjese ostaje po odluci vlasnika, jer su sve opcije prihvatljive. Ako kratke zavjese iz Tulle mogu stvoriti udobnost u sobi, onda nema razloga da ih odbije. Moderni dizajn omogućuje korištenje skraćenih zavjesa za bilo koju sobu.

Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

Izvorni kratki tila u unutrašnjosti

  • Dnevna soba
  • Spavaća soba
  • Dječji
  • Sumirati
  • Što su dobre kratke zavjese

    U svakoj sobi, kratke zavjese iz tila obavljaju svoju ulogu, ali se mogu razlikovati nekoliko zajedničkih značajki za ovu skupinu Gardin:

    Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    1. Skraćene zavjese su ekonomični - spremni ili šivati ​​na red, stoje nekoliko puta jeftinije;
    2. Kratki til čini sobu lakše i prostranije - važno je za male apartmane;
    3. Kratkovječne zavjese dopuštaju igru ​​s neobičnim bojama - mala količina boje ili uzorka se ne umori;
    4. Jednostavna briga - da olakšajte malu zavjesu, lakše i brže;
    5. Kratki tul voli dekor - lambre, pickups, ukosnica, frostice, festone, lukove, rub;
    6. Zavjese, zatvaranje samo otvorenje prozora, omogućuju vam da oslobodite prozorske prozorske i dijela zida ispod njega.

    Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    Pod konceptom, kratka duljina je veličina prozora ili više. U novije vrijeme skraćene tanle zavjese smatrane su prikladnim samo za kuhinju ili dječju. Sada se ne primjenjuje takvo ograničenje po izboru kratkih tila. Možete odabrati željenu zavjesu za bilo koju sobu. Kratka zavjesa za tullu čuva skladno s dugim portera.

    Vrste kuhinjskih zavjesa s kratkom til

    Postoji mnogo sorti kratkih zavjesa prikladnih za bilo koju sobu. Za njihovu proizvodnju, organzu, veo, mesh:

    • Izravni poklopac - Majka Til zatvara prozor, a lambrekin, picke ili stezaljke koriste se za uređenje;
    • Kafić - Eaves visi u središtu otvaranja prozora i til zatvara samo donju polovicu polovice;

      Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    • Roman - uspon na stvaranje horizontalnih nabora jedni na drugi;
    • Engleski - na obje strane platnice su položeni counter nabora, kolapsa linija tvori sklop prilikom podizanja. Ako je odabrana stacionarna opcija, engleska zavjesa se vrši na pola prozora ili traje 2/3 njegove visine;
    • Austrijski - kao engleski, ali bez nabora. Kada ih podignete, formiraju se mekani sklopovi;
    • Francuska tkanina razbijena u nekoliko vertikalnih dijelova s ​​bujnim naborima unutar svakog od njih;

      Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    • Turski - ovdje glavni element je tkanina. Pleteni ornament se primjenjuje na platno, i prožima se zlatnim nitima. Prikladno ako je dizajn sobe napravljen u orijentalnom stilu;
    • Lambrequin zavjesa je vrlo kratak til ili prekrasan lambrekin koji se nalazi ispod vijenca, a svjetlost otvora je zatvorena horizontalnim ili valjanim sjenilama.

    Članak o toj temi: Gospodarska vrata klasa i vrhunska klasa: koje su razlike

    Kuhinja

    Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    Model za kuhinju

    Tradicionalno mjesto za kratkotrajno til. Objesiti kratke kuhinjske zavjese od transparentnih tkanina znači:

    • Promatrajte sigurnosnu opremu - duge zavjese nisu mjesto pored štednjaka
    • Učinite slobodnu i prostranu sobu - primjenjive na male kuhinje, gdje je neprihvatljivo zatvoriti cijeli zid komada tkanine
    • Jednostavna briga za zavjese - Mini-Tul je lakše i brže

    Kuhinjski tkanine i oblik zavjese

    Zavjese su izrađene od prirodnih tkanina ili umjetnih. Sintetički kratki tulipani i zavjese u kuhinji vise se za rješavanje problema s higijenom. Poliester ne apsorbira prašinu, lako se izbriše, brzo suši.

    Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    Važno: Tul iz poliestera ne može se oprati u toploj vodi i glačati zagrijan željezo. Temperatura vode je 30 ° C, a željezo nije više od 130 ° C.

    Til bilo kojeg oblika visi na kuhinjski prozor. Klasični pravokutnik je prikladan, luk s bilo kojom dubinom izreza, koja ovisi o imenovanju prozorske, asimetrične rezane. Tulle rezanci na kuhinji vise ako želite stvoriti najsnažniji dizajn. Takva zavjesa se sastoji od raznih niti ukrašenih perli, kuglicama, biserima, staklom.

    Malo zavjesa u kuhinji

    Prikazuju zavjese za kuhinju u malom apartmanu ili prostranoj kuhinji mogu biti bilo koje vrste. Zavjese su relevantne u stilu kafića. Rimske, austrijske, engleske zavjese idealne su ako bi prozorske prozor bi trebao ostati otvoren. Moderni izgled male kuhinje često ga čini funkcionalnim elementom - nastavak stolnog stola ili kompaktnog stola.

    Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    Ako je zavjesa napravljena od strane luka ili ne dostigne prozorske prozorske, onda kratki til za kuhinju je ukrašena pletenicama, frili, resa.

    Dnevna soba

    Preferencija da se skraćene garbole daju se u malim sobama. Lijepe zavjese i til u ugodnom dnevnom boravku Interijer će omogućiti stvaranje ugodnog okruženja i slobodnog dijela dragocjenog prostora. Uz takvu zavjesu, komode, stolić za kavu, tapecirani namještaj. Duge zavjese duž rubova prozora nadopunit će sliku sobe. Neophodan skraćeni til u sobu s oklopnim prozorima.

    Članak o toj temi: slikarska potrošnja za 1 m2 površine ovisno o teksturi i gustoći pripravka

    Austrijski, francuski, rimski ili ravne zavjese bit će prikladni za dnevni boravak. Bit će prikladno biti prekrasan lambren ili ukosnica, odabrana ispod unutrašnjosti dnevnog boravka. Za klasike se koriste svjetlosni tila, čipke ili vezene zavjese, tkanina s cvjetnim ornamentom. Kratke transparentne zavjese na izazovima uklonit će se u Hightecu, a za moderno, morate pronaći tkivo s geometrijskim uzorkom.

    Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    Spavaća soba

    Sve iste vrste zavjesa, kao i za dnevnu sobu, pogodne za spavaću sobu. U ovoj sobi dodaci mogu igrati odlučujuću ulogu ako je odabrana kratka tila za spavaću sobu. Upotreba stezaljki u obliku cvjetnih buketa će dati prostor osjetljivosti i šarm. Prilikom odabira zavjese u ovoj sobi morate obratiti pozornost na njezinu gustoću, pogotovo ako se ne koriste zavjese.

    Savjet: Ako želite, odaberete til s vezom ili uzorka. Deblji će biti, tamniji će postati u spavaćoj sobi.

    Svjetlosne zavjese do prozora su pogodne za klasike, Provance ili zemlju. Barokna soba soba, ambijent ili rococo sastavljaju francuske zavjese.

    Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    Dječji

    Obrezane zavjese od transparentne tkanine u dječjoj sobi izdaju prostor za igru ​​ili mjesto za učenje. U ovom slučaju, ispred prozora, možete staviti pisanu ili promjenjivu stolicu, komode, za mjesto igračke, osigurati pristup prozori. Kratki tila u vrtiću visi i iz sigurnosnih razloga. Tijekom aktivnih igara, dijete se neće moći zbuniti.

    Panoramski prozori su izvrsni za takve zavjese. Ako je prozor mali, tada će lambren od tila u kombinaciji s roletima pružiti prekrasan izgled sobe i funkcionalnost prozora. Žive, austrijske, rimske, engleske zavjese igraju se u vrtiću. Francuske zavjese pogodne su za djevojku.

    Profesionalci savjetuju: Odaberite kratke tila i zavjese

    Sumirati

    Koristite kratke zavjese u unutrašnjosti bilo koje sobe, na temelju njegove svrhe i veličina. Takve zavjese omogućuju vam da oslobodite prozorske i mjesto ispod njega, što je vrlo važno za male apartmane.

    Članak o toj temi: Kupanje novorođenče u velikoj kupki: Video Instrukcije

    Pogledajte video dizajn

    Izrezirani til otvoren je za pokuse i pruža dovoljno mogućnosti za korištenje pribora.

    Čitaj više