Valjane zavjese Day-noć: Preporuke i savjeti

Anonim

Među cijelom raznovrsnom roletu tkanine posebno se razlikuju valjane zavjese dnevne noći. To su jedinstveni dizajn, koji čak i s odvijanjem platna omogućuju vam da kontrolirate stupanj osvjetljenja prostorije. Većina sustava može se montirati na plastične i drvene prozore, bez razbijanja rada krila. Vrste pričvršćivača, materijala za izradu platna i okvira, dimenzije proizvoda mogu biti različite. Da biste odabrali optimalnu varijantu funkcionalnog elementa unutarnjeg dijela, potrebno je upoznati se s postojećim asortimanom i nekim značajkama proizvoda.

Valjane zavjese Day-noć: Preporuke i savjeti

Opis i prepoznatljive značajke sustava za sunčanje

Valjane zavjese tipa "Dan-noć" su dizajn koji se sastoji od tekućine i cijevi. Načelo rada sustava slično je funkcioniranju običnih valjanih roleta, ali postoje značajne razlike:

  • Dok se platno redovnih valjaka tkiva sastoji od jednog sloja i spušta se na jednoj strani pokretne osovine, model "dan-noć" - dva sloja. Funkcionalni platno ovdje se nalazi na obje strane rotirajuće cijevi.
  • Tkanina takvih zavjesa naizmjenjuje trake guste i prozirnog materijala. To ne nosi samo dekorativan, nego i praktičan teret. Kretanje s osovinom, pruge se mogu preklapati jedni druge ili se podudaraju. Ako postavite zavjese na mjesto u kojem se kontraparentni dijelovi podudaraju, soba će biti malo zamračena i ispunjena mekom raspršenom svjetlom. Kada se web prebacuje na mjesto u kojem su prozirna područja zatvorena gusta, soba će uroniti u sumrak. Stoga se kreću valjane zavjese, možete podesiti osvjetljenje sobe.
  • Jedinstvenost sustava se sastoji iu činjenici da mijenja položaj osebujnih lamela, možete umetnuti sunčevu svjetlost u sobu, preostala nezapaženo vani. Ovi sustavi instalirani na prozorima pouzdano su skriveni od znatiželjnih očiju u bilo kojem položaju, pod uvjetom da je web raspoređen.

Savjet: Odabir proizvoda, morate obratiti pozornost na visokokvalitetni okvir, vodič i donju traku. Ako su ti dijelovi izrađeni od pluća i krhkih materijala, bit će teško postići potrebno zatamnjenje. Paneli se neće rastegnuti, formirajući lumene i zračne vrećice.

Valjane zavjese Day-noć: Preporuke i savjeti

Pravila za odabir valjanih zavjesa vrste "dan-noć", ovisno o vrsti unutarnjih i povezanih čimbenika

Odabir valjanih zavjesa, potrebno je uzeti u obzir ne samo njihovu funkcionalnu i praktičnu važnost, ne zaboraviti na estetsku stranu problema. Uspješno odabrani dizajni mogu ukrasiti sobu, pozitivno utjecati na percepciju prostora, postati veza između svih stavki dekoracije.

  • Opcije za pričvršćivanje struktura na plastičnim i drvenim prozorima vrlo su raznolike. Osim toga, zavjese valjka dnevne vrste mogu se montirati na zid, pa čak i strop sobe. Prilikom odabira optimalne opcije potrebno je uzeti u obzir da li će biti tkanina kako bi se spriječio rad krila, uzeti puno prostora, preklapajući pristup svježem zraku.

Savjet: Potrebno je ukloniti mogućnost stalnog trenja zidnih zavjesa ili uređaja za grijanje, to dovodi do brzog trošenja materijala.

  • Valjane zavjese dnevne noći mogu biti predstavljene u bilo kojoj veličini. U isto vrijeme, masivni proizvodi će zahtijevati posebnu instalaciju. Ovi sustavi zauzimaju mnogo prostora i dizajnirani su za teške panele. Plastične strukture se ne uvijek suočavaju s takvim ciljevima, u nekim slučajevima preporučljivo je zamijeniti aluminijskim okvirima. Pregledi izgled i praktična svojstva takvih proizvoda su najpozitivnija.
  • Izbor boje i vrste materijala za tkanine zavjese utječe veličina dekorativne sobe. Prugasta ispis karakteristika dnevnih kapljica vizualno povećava širinu prozora, što pozitivno utječe na percepciju prostora uske prostorije.
  • Zahtjevi tkiva temelje se na značajkama stilskog smjera unutrašnjosti. Transparentna mjesta često predstavljaju obični til. Za guste bendove, možete koristiti svilenu, lana, pamuk, pa čak i sintetiku. Djelomično dodavanje sintetičkih niti na prirodne materijale učinit će rolete valjne trajnije i praktičnije.

Članak o temi: cement-pijesak estrih: za pod CPS, uređaj i smjesu, učinite to da se poravnate

Na temelju tih preporuka, možete čak i samostalno konstruirati potreban filtar za sunčanje. Rad je problematičan i mukotrpan, ali rezultat je vrijedan toga.

Valjane zavjese Day-noć: Preporuke i savjeti

Vrste i značajke sustava za pričvršćivanje

Slinds dan-noć može se pričvrstiti na površinu prozora na nekoliko načina:

  1. Univerzalni sustav pričvršćivanja s mehanizmom samoregulacije. Donji rub slobodno visi, vodilice nedostaju. Ova opcija je pričvršćena na okvir ili prozor.
  2. Možete koristiti dizajn koji ne podrazumijeva bušenje. Sastoji se od kutije u kojoj se nalaze vratilo i upravljački sustav weba i vodilice. Proizvod je jednostavno lijepljen na prozor.
  3. Otvoreni sustav koji se sastoji od ploča i montažnih isječaka pričvršćen je na zid preko zagrada. Podešavanje weba se provodi pomoću kabela.

Osim toga, postoji kompaktan upravljački sustav koji je pričvršćen na krila. Iz nje su vodiči otišli, koji su, s odvijanjem platna, potpuno nevidljivi.

Valjane zavjese Day-noć: Preporuke i savjeti

Popularna rješenja boja jedinstvenog krema za sunčanje

Ne zaboravite da zavjese u sobi ne samo da ne samo štiti od sunca, već i molimo oko. Moguće je postići skladnu kombinaciju dekorativnog dizajna zavjese s ostatkom unutarnjih stavki, moguće je samo uz pravilan odabir boje filtra za zaštitu od sunca.

  • Za male sobe, zavjese u boji zidova su prikladne ili je najviše blizu glavne nijanse korištene u dekoru. Ali ako je soba jako duga, a prozor se nalazi na uskom zidu, bolje je dati prednost sjajnim materijalima. Prostori neće dodati, već će učiniti sobu skladnijom i udobnom.
  • Pozitivne povratne informacije govore u korist kontrastnih zavjesa. Istina, ova se opcija primjenjuje samo u prostranim prostorijama. Ako održavate količinu boje zavjese u unutrašnjosti da biste uveli nekoliko potpornih dijelova, soba će izgledati vrlo elegantno.
  • Valjani roleti Day-noć imaju prugastu uzorak i kombiniraju tkanine različitih tekstura. Uvođenje uzorka ili ukras će preopteretiti sliku.

Članak o temi: Silikonski zidni nositelji: kako se pridružiti Suckeru do kafića, kako to škripac čičak i kuke za pločice

Možete pratiti preporuke stručnjaka i koristiti jednu od sljedećih ideja koje se temelje na funkcionalnoj svrsi prostorija:

  1. Smirena, ali sočne nijanse zelene, plave, ružičaste, naranče su pogodne za kuhinju.
  2. Spavaća soba izgleda skladno metvice, aquamarine, bež i lavanda. Za više glamuroznih interijera prikladno je kava, vino, magenta.
  3. Dnevni boravak je bolji organizirati plemenitog metala, pastelnog ili čokoladnog cvijeća.

Glavna stvar je zapamtiti - nijanse zavjesa moraju biti podržane nekoliko elemenata iz glavnog dekora.

Valjane zavjese Day-noć: Preporuke i savjeti

Izlaz

Blinds vrste rola, dizajniran u obliku "dan-noć" su jedinstveni proizvodi takve vrste i, uz pravilnu uporabu, mogu primijetiti bilo koji interijer.

Druga točka na koju želite obratiti pozornost na odabir struktura je specifičnost materijala. Bolje je dati prednost tkivima liječenim posebnim impregnacijom. To će predložiti njihov izgled i praktične kvalitete.

Čitaj više