Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Anonim

Kanzashi je tradicionalni ukras japanskih žena koje su nam došle iz antičkih vremena. Japanci su uvijek pokušavali neuobičajeno ukrasiti svoje frizure i kimono, koristeći grebene, broševe ili domaće cvijeće, karakterizirane jedinstvenom ljepotom. Prethodno su ti ukrasi strogo regulirani dobi, kao i socijalni status njihovih žena. U modernom japanskom, sve nije tako strogo, nose Kanzashi po volji, dajući počast drevnim tradicijama.

Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Kanzashi za zavjese

Dekoracije su napravljene od dragog kamenja, kornjača ljuske, drvenih drveća, ali proizvodi od prirodne svile korištene iznimno popularne. Isprva, mali kvadrati su izrezani iz materije, koji su uz pomoć pinceta bili presavijeni u latice. Šipati ili zalijepljeni zajedno i uređeni u sredini, latice se pretvorile u stvarni tekstilni cvjetovi.

Kanzashi ukrasi u unutrašnjosti

Elegantno umjetne cvjetove s blagim dekorasima glatko se pomaknula s frizurama do modernih interijera. Uz njihovu pomoć stvoriti jedinstvenu dodatnu opremu:

  • slike;
  • Dekoracije za zavjese (pickups, umjetno cvijeće).

Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Estetski atraktivno i neobične slike izgledaju s Kanzashi cvjetovima, koji se ponavljaju na zavjesama. Za proizvodnju slike će trebati fantazija i strpljenje. Također je vrijedno uzimati škare, svile ili satenske dekorativne vrpce za zavjese, ljepilo, karton, svijeću, okvir. Uz pomoć svijeće, jedan kut pripremljenih, presavijeni prema kvadratu kvadrata tkanine, tako da se nježne latice ostvaruju.

Različite tehnologije preklapanja i hranjenje tkivo omogućuju vam da se zakrivljene, okrugle ili šiljate latice.

Kombinirajući različite vrste lišća, igranje s shemom boja, dobiti nevjerojatan dekorativni pribor - Canzashi cvjetovi iz organske ili druge vrste sjajnog tkiva. Majstori tekstilnih reinkarnacija stvaraju od ne-potpuno kriške svilenih remek-djela: ruže, tulipane, ljubičice ili ljiljane, koje izgledaju vrlo naturalističke.

Članak o toj temi: Koja dubina može podići podmornicu vode?

Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Slika se sakuplja iz okvira i kartona. A onda let fantazije pomaže odabrati željenu pozadinu, odrediti mjesta za lijepljenje boja. Isto cvijeće, samo druge veličine, pričvršćene su za zavjese ili koriste pickupi za zavjese Canzashi. Ispada elegantno uređenu sobu koja privlači pažnju i iznenađuje neobičan stil.

Za božićne blagdane, zavjese su ukrašene pahuljicama napravljenim u Kanzashi tehnici, a jesen šarm naglašava satenskim šarenim listovima.

Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Pahuljica

Kanzashi za zavjese od satena ili svile izgledaju prekrasno u eklektičnim i romantičnim interijerima. Pronašli su priznanje u klasično uređenim sobama ili u zatvorenom prostoru uređenom u stilu Provance ili zemlje.

U dnevnoj sobi uređena u crno-bijeloj skali, snježnobijet satenski zavjese mogu se ukrasiti kontrastnim crnim ili tako bijelim svilenim cvjetovima. A za spavaću sobu mlade djevojke, dekor cvijeta blagih nijansi prikladan je ili pickup za zavjese u stilu Kanzashiju (ovisi o željama i stilu sobe).

Proizvodnja canzashi

Kanzashi tehnologija je stekla popularnost među amaterima i amatera. Kako napraviti isječke za zavjese Kanzashi to učiniti sami, i što će vam trebati za ovo?

Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Prvo trebate zalihe i alate:

  1. Traka za satenske latice, širinu od 25 mm, u zlatnim, zelenim i žutim bojama).
  2. Širina trake 50 mm za proizvodnju boja.
  3. Senf 50 mm trake za uređenje CD-a.
  4. Dva CD-a (za hvatanje).
  5. Lemilica.
  6. Pinceta.
  7. Škare.
  8. Japanski štapići.
  9. Ljepilo s termisijom.

Kanzashi pickupi izrađeni su na isti način, samo za druge zavjese, latice se postavljaju simetrično u odnosu na prvi proizvod.

Počinjem stvarati zgrade za zavjese, uzmite CD i, mjerenje 15 mm od ruba proizvoda, nacrtajte krug. Korištenje željeza za lemljenje, nekoliko puta prolazi kroz izvučeni krug. Ako nema željeza za lemljenje, oni koriste nož za tiskanicu.

Članak o temi: Kombinacija boja - vrata, pozadina, postolja, poda i namještaja

Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Pištolji za zavjese

Preporuka: Suhi nožem s poteškoćama. Da bi se slučaj kreće više - nož se periodično zagrijava svjetlijom ili svijećom.

Ali iskusni majstori tvrde da je takva metoda naporna i inzistirala na korištenju željeza za lemljenje.

Zatim uklonite sredinu iz rezanog diska i ostavite "Barank", s kojom rade. Traka uzima senf boje i pažljivo, ne dopuštajući prazninu, disk je isključen (250 cm lišće trake). Tkanine nisu napustili sjajni disk, proizvod se periodično uzorkuje. Kuhanje za zavjese Canzashi je spreman, ostaje da ga napravi ukras.

Cvijet može biti jednostavan ili kompliciran, gdje se latica sastoji od 2 sloja kontrastične tkanine (bijela i kave, zlata ili plave, itd.).

Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Faze

Kada su primarni materijali spremni, započinje proizvodnja proizvoda:

  1. Vrpce izrezuju na 5x5 cm komada.
  2. Uz pomoć infleksije u centru, trokuti oblikuju, preklapajući se na jedan drugoj, smirivanje klirens milimetra.
  3. Uzmite kutove trokuta i spojite se u sredini držanjem pinceta.
  4. Radak je pokrenut točno u središtu, odrezana baze s vrućim plamenik (pada s svijećom).
  5. Latina se okreće, pritiskom na ljepilo unutar linije za rezanje. Ispada okrugli list od 2 sloja tkanine. Postoji toliko mnogo latica kao što je dizajner zamišljen (estetski izgleda cvijet 7 latica).

    Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

  6. Proizvodi su ušiveni jedni s drugima s nizom ili ribolovom.
  7. U središtu cvijetnog ljepila pucaju ili perle.
  8. Stavite cvijet na ljepilo, nakon odabira mjesta na zgrabi.

Ako se čini da jedan cvijet nije dovoljan, oni čine još malo i dobivaju dekoracije za zavjese Canzashi s šiljastim laticama načinjenim sličnim shemom. Ali stezaljke za zavjese u stilu Kanzashiju još nisu spremne.

Pogledajte video dizajn

Zatim, štapići za japansku kuhinju namotavaju se skladnim bojanjem satenske vrpce. Izrađen je cvijet s akutnim krajevima, lijepljenim do kraja dekorativnog štapa, usred relinestona umetnuta u sredinu. Sada je clash isječak spreman za uporabu u dekor zavjese.

Članak o temi: Bež boja u unutrašnjosti: Odaberite prikladnu nijansu i naučite kombinirati s drugim bojama (40 fotografija)

Kanzashi za zavjese radi sami: Masters Savjeti

Kanzashi tehnika nije kongenitalni talent, tako se vještine razvijaju, kao i druge vještine. Naoružani strpljenjem i željom za stvaranje ljepote, kao rezultat toga, naučit ćete kako stvoriti prekrasne tekstilne cvjetove, pahuljice ili latice koje ukrašavaju unutrašnjost.

Čitaj više