Kaseta valjane zavjese na plastičnim prozorima: Kako odabrati?

Anonim

Kako napraviti otvor za svjetlo, tako da je bilo prikladno i lijepo? Kaseta valjane zavjese na plastičnim prozorima su sjajna opcija za one koji drže korak s vremenom. Kombinirajući praktičnost i eleganciju, ove ukrasne zavjese osvojile su univerzalno priznanje. Dizajneri ih vješto koriste u svojim projektima najrazličitijih subjekata.

Valjane zavjese s kasetom su komad tkanine na valjku, koja je skrivena u kućištu. Platno se može rasporediti, potpuno zatvoriti prozor ili vjetra tkaninu na valjku, otvaranje pristupa laganoj struji. Na dnu, tkanina ima kruti bar, koji joj pomaže u oblikovanju. Za gustu prilagodbu prozora, dizajn je opremljen vodičima na obje strane.

Koristite takve zavjese uglavnom na plastičnim prozorima. Također ih možete priložiti drvenim prozorima u skladu s Eurostandardom. Tkanina koja se koristi dobro je zaštićena prostorijom od sunčevih zraka, osim toga, nemoguće je vidjeti s ulice što se događa unutra.

Cijena zavjesa za valjanje kaseta ovisi o korištenim materijalima, tkivima. Može varirati ovisno o konfiguraciji i veličini proizvoda. Obično ukazuju na cijenu po kvadratnom metru. S obzirom na troškove mehaničkog mjerenja, ugradnja platna stručnjaka.

Kaseta valjane zavjese na plastičnim prozorima: Kako odabrati?

Izgradnja zavjesa i principa rada

Koristite takve zavjese je vrlo jednostavno. Montaža uzoraka kaseta se provodi na moždanom udaru ili okviru. Zahvaljujući tome, izgledaju kao jedna cjelina s prozorom. Zakretanje tkanine gore i dolje nastaje na staklu ili na kratkoj udaljenosti od njega. Od gore navedenog nalazi se dekorativna kutija (kaseta) s mehanizmom. Mini-masa valjane zavjese namotaju se na vratilu, smještene u kutiji i skrivaju se iz vida. Strana platna je fiksirana u vodilicama čija je širina 25 mm. U ovom obliku dobiva se skladan duet.

Montirani sustav mjenjača omogućuje kontrolu zavjesa bez problema. Konvencionalni modeli se pokreću kabelom. Postoje slučajevi s poluautomatskim sustavom kontrole. Premještanje tkivne tkanine u ovom slučaju provodi jednim klikom na gumb. Varijante s montiranim senzorima automatski podešavaju položaj zavjesa. Osim toga, ovi univerzalni dizajni su dostupni za upravljanje programom "Smart Home".

Članak na temu: Instaliranje postolja na zid gipsa

Kaseta valjane zavjese na plastičnim prozorima: Kako odabrati?

Vrste kaseta valjane zavjese

Jedan od popularnih vrsta kaseta valjanih zavjesa je "uni" sustav. Takvi uzorci se također nazivaju miniceste, jer imaju male dimenzije usporedive s individualnim elementima prozora. Sustav "jedinica" je opremljen mehanizmom koji omogućuje jednostavno podizanje i snižavanje tkanine, kao i njegovu fiksaciju u određenom položaju.

Postoje tri sorte valjanih zavjesa opremljenih kasetom:

  • "Uni-1";
  • "Uni-2";
  • Uzorci s proljetnim mehanizmom.

Zavjeti roll-kasete od Uni sustava mogu se odabrati za različite dizajne plastičnih prozora. Takvi modeli imaju dvije vrste vodiča: ravni i p-u obliku slova. Upravljanje dizajnom s plastičnim lancem.

Kaseta i vodiči u sustavu Uni-1 pričvršćeni su na prozore. Zastor lagano smanjuje otvor prozora. Vodiči imaju ravan oblik. Tkanina uz staklo. Sustav je pogodan za prozore s pravokutnim ukrasnim okvirima za naočale s udubljenjem od 10 mm i više.

Plastični prozori s drugim veličinama i oblicima stajka također se mogu ukrasiti sa kasetom. U tom slučaju prikladna je zastoja "Uni-2". Opremljeni su vodičima u obliku slova P. Kaseta ima bazu s debljinom od 10 mm. Ovaj tip je svestraniji, može se koristiti na različitim površinama. Kućište koje skriva mehanizam i vodiči u ovoj izvedbi nisu vezani za poteze. Priloženi su okviru prozora. U isto vrijeme, zavjese platnene ne primjenjuju se na naočale.

Zavjese s izgledom proljetnog mehanizma slični su uzorcima sustava UN-2. Ali kontrola se provodi uz pomoć ručke. Nalazi se u središtu donje ploče, koja teži platnu. Čelična osovina za tkaninu za namatanje opremljena je posebnim proljećem, koji osigurava stalnu napetost zavjesa. Ova značajka omogućuje korištenje takvih primjeraka na bilo koji potkrovlje, stropni prozori s različitim kutom nagiba. U tom slučaju tkanina ne zna, ne pokvari ukupni dojam.

Kaseta valjane zavjese na plastičnim prozorima: Kako odabrati?

Prednosti

Kaseta valjane zavjese imaju niz pozitivnih svojstava.

  1. Platno je dobro fiksirano.
  2. Pouzdana zaštita od sunca i stranaca.
  3. Kompaktna veličina.
  4. Jednostavan dizajn, jednostavna instalacija.
  5. Možete koristiti na plastičnim prozorima različitih vrsta.
  6. Veliki izbor materijala, raznolik dizajn.
  7. Cijena je usporediva s skupom zavjesa, tila i vijenca.
  8. Ne zahtijeva posebnu skrb.
  9. Nemojte blokirati prozorske prozorske prozorske. Može se sigurno koristiti za različite svrhe.

Zavjese za valjanje kaseta sigurno su fiksirane na prozoru. Kada položaj krila u načinu ventilacije ne odstupaju od stakla, ne osciliraju se. Zbog guste stane do prozora, sunčeve zrake ne dopuštaju i ne dopuštaju da pogledaju iz ulice.

Članak o temi: Stil New York u unutrašnjosti

Zavjesa ima male dimenzije, usporedive s veličinom prozorskog krila. Mehanizam kontrole je jednostavan i razumljiv, čak i dijete će se nositi s njom. Instalacija ne zahtijeva poseban napor, ne uzima mnogo vremena. Pričvrstite zavjese uz pomoć vijaka za samo-tapkanje ili bilateralnim viskijem. Prvo pričvrstite kutiju, a zatim vodilice.

Mini-masa valjane zavjese pogodne su za PVC prozore različitih veličina. Oni se koriste na prozorima s mehanizmom za okretanje. Otvorite prozorska krila može biti nesmetano u vertikalnoj i horizontalnoj ravnini.

Možete odabrati različite boje tkanina, monofonih zavjesa ili uzorak. Kaseta i vodiči su bijeli, obojeni pod različitim vrstama drva, obojeni. Materijali za zavjese imaju različite stupnjeve zaštite od svjetla. Postoje opcije s punim zatamnjenjem (zamračivanjem), koji u potpunosti štite prozore od prodiranja svjetla. Postoje uzorci koji prenose svjetlo u određenoj mjeri. Možete odabrati model u gotovo svakom interijeru.

Kaseta valjane zavjese na plastičnim prozorima: Kako odabrati?

Tkanine i materijali za zavjese kasete

Proizvođači nude veliki raspon tkanina za kasete valjane zavjese. Možete odabrati uzorak čak i za najzahtjevnije ljubitelje lijepih. Tkanine se razlikuju u prometu, crtanje, impregnaciji, proizvođačima i troškovima, a uvijek možete odabrati instancu odgovarajuće cijene kategorije.

Materijali za valjane zavjese u smislu zatamnjenja podijeljeni su na lagano, zatamnjenje i transparentno. Prva vrsta tkanine je neophodna za Windows orijentirano orijentirane prozore, jer pružaju 100% zaštitu od prodiranja svjetla. Dring mini-masa valjane zavjese prolaze svjetlo u različite stupnjeve. Oni smanjuju svjetlinu sunčevih zraka, raspršuju ih. Pružiti određenu razinu osvjetljenja. Transparentne tkanine kao što su tille zavjese preskoči svjetlo i skrivaju sobu od autsajdera. Proziran dobro zaštićen od sunca, zatvorite pogled na sobu, dopuštajući da svjetlo prodire u unutrašnjost.

Postoji ekonomija-opcija tkanine, prosječna cijena kategorija i originalni dizajn uzorci. Materijal za njihovu proizvodnju je uglavnom poliester, kao i razne kombinacije s lan, pamuk, druge komponente. Možete pronaći potpuno prirodne kopije. Za dobru otpornost na vlagu, izgaranje, sedimentacija prašine tkanina je impregnirana s posebnim pripravcima.

Kasete i vodilice izrađeni su od čelika, aluminija, plastike. Imaju različite nijanse boja, teksture. Ako želite, tako da su zavjese i plastični prozori postali jedna cjelina, zatim odaberite nijansu pribora ispod boje okvira prozora. Sastav je dobro izgleda kada se kutija s vodičima pokupi u jednoj shemi boja s tkivima.

Članak o temi: Pozadina za hodnik i koridor Foto: Pozadine u hodniku u apartmanu, u malom interijeru, popravak u Hruščov, tekućim pozadinama, pogledima, videozapisima

Kaseta valjane zavjese na plastičnim prozorima: Kako odabrati?

Savjeti za njegu tkanine i drugi elementi

Valjana zavjesa kaseta zahtijevaju pozornost, ali za njih ne postoji ništa teško skrbiti. Kredit s onečišćenjem može biti na različite načine. Uklonite prašinu iz materijala pomoći će usisivač. To će zahtijevati malu mlaznicu s četkom. Neke vrste onečišćenja pomoći će eliminirati uobičajene gumice za tiskanicu.

Na kraju se mogu zatvoriti zavjese za valjanje kaseta. Za to se uklapaju spužva i dobro pjenastog deterdženta. Pjena trlja mjesto, zatim se ostaci sredstava čiste spužvom. Tkivo se osuši. Ako je materijal izgubio svoj izgled nakon godina rada, onda je vrlo lako zamijeniti.

Da bi se briga za plesačicu, prikladna je tekućina za pranje prozora. Plastične ili metalne strukture kutije i vodilice su lako čišćenje. Dovoljno je obrisati tkaninu ili spužvu s deterdžentima. Pažljiva njega će dugo vremena sačuvati početni pogled.

Kaseta valjane zavjese na plastičnim prozorima: Kako odabrati?

Kako i gdje bolje koristiti?

Kaseta valjane zavjese prikladne su za sve prostorije. Na poslu, kod kuće, u kafićima i drugim mjestima kao što je uokvirivanje prozora izgledaju impresivno. Zavjese ovog tipa bit će navedene u slučaju kada se ne mogu koristiti nadstrešnice za klasične uzorke iz nekog razloga. Pogodni su za loggiju, mansard Windows. Takvi modeli mogu se koristiti za bilo koji stambeni prostori: kuhinje, spavaće sobe, dnevni boravak, dječji.

Zavjese za kasete su neovisni element pri projektiranju sustava Windows. Osim toga, mogu biti lijepo u kombinaciji s klasičnim zavjesama tkiva. Takvi dueti su se dugo koristili pri stvaranju različitih interijera. Izgledaju vrlo zanimljivo i ne ograničavaju fantaziju.

Valjane zavjese s magazinom imaju mnogo prednosti. Ovaj zanimljiv izum vas neće ostaviti ravnodušnim. Udobnost i vanjska jednostavnost proizvoda savršeno se u kombinaciji s elegancijom. Ovaj način ukrašavanja prozora je dobar za prostorije različitih namjena. Hrabro ih koristite. Iz ove opcije prednosti mnogo više, a praktički nema kontra.

U usporedbi s klasičnim zavjesama, koristite valjane zavjese s dekorativnom kutijom mnogo je prikladnije. Ne morate stalno ispraviti zavjese kako bi imali prezentirani izgled. Osim toga, na njima ima manje prašine. Odabir modela, obratite pozornost na kvalitetu. Dobar uzorak će vas zadovoljiti mnogo godina.

Čitaj više