Izračun kabineta vlastitim rukama i vratima

Anonim

Često se događa da ljudi započinju svoju praksu na proizvođač namještaja iz odjeljka kabineta. Ormar s vlastitim rukama, izračun koji nije tako jednostavan, proizveden je u praksi za 1-2 dana, ali se često liječi znatno vrijeme za njegov razvoj. Prilikom izračunavanja potrebno je uzeti u obzir sve dijelove na najmanji detalj tako da je konačni rezultat bio točan do posljednjeg milimetra.

Izračun kabineta vlastitim rukama i vratima

Ormar je nepromijenjen objekt modernog interijera, takav tip kabineta dokazao je svoju funkcionalnost i gospodarstvo u prostoru.

Okvir i unutarnja komponenta

Na samom početku, trebali biste odmah odlučiti za duljinu, jer Može biti u osnovi bilo, ali bolje je pokušati napraviti strukturu duž duljine plovidbenog lista (najčešće 180-220 cm) tako da nije potrebno dodatno ojačati dizajn, a ponekad se 2 ormari obavljaju na svi.

Preporučljivo je napraviti najmanje 2 odjeljaka - s policama i omatanjem, a razdvajanje bi trebalo biti strogo identično, tako da je lakše riješiti dizajn vrata. Što je više grana, to je teže napraviti izračune, ali i više od 4 odjeljaka bit će samo zaglavi vrata (svaki par vrata je najmanje 5 cm), tako da ne pribjegavajte maksimalizam.

Koristi se za okvire:

Izračun kabineta vlastitim rukama i vratima

Primjer izračunavanja garderobe.

  1. 2 bočne daske, a njihova visina ne bi trebala doći do razine stropa za 17-20 cm, tako da se nakon montaže (proizvedene na podu na prednjoj strani), kabinet se može podići na njegovo mjesto.
  2. Središnja ploča odlazi na 7 cm kraće strane, jer 2 vrata će se kretati ispred njega. Osim toga, u kratkom je 3 cm, jer Montiran na donju ploču.
  3. Dno je montirano unutar kutije kako bi razina neke neravnotežnosti poda. Ako je ploča instalirana u nastavku, tada će se garderob na neravnom podu biti nestabilan. Visina svoje lokacije je samo 1 cm iznad razine poda, ali privici su napravljeni ne samo uz pomoć vijaka za namještaj, već i iznutra od strane aluminijskog ugla. Vrlo važna točka je da dno treba obaviti najmanje 5 cm izvan samog ormara kako bi se osigurala mogućnost instaliranja vrata.
  4. Poklopac je instaliran na vrhu i preklapa sve zidove. Stražnji zid se može smjestiti proizvoljno, ali je bolje zatvoriti i.
  5. Stražnji dio vlade obavljali su vlastitim rukama iz iverice, ali ni u kojem slučaju ne morate zamijeniti ploču ili paneru, kao što je prije bilo moderno. Takav pristup će omogućiti ozbiljno proširiti rokove i minimizirati dizajn dizajna.

Članak o temi: Color Champagne u unutrašnjosti

Izračun kabineta vlastitim rukama i vratima

Punjenje garderobe mora ispuniti pojedinačne zahtjeve kupca.

Tijekom izračuna potrebno je pažljivo postupati s zakrivljenjem ne samo podovima, već i zidovima. Ako se zidovi ne razlikuju po glatkoj površini, tada se kabinet treba odvojiti od njih na udaljenost do 2 cm. U malim sobama ili nišama, vrlo je važno uzeti u obzir, jer Morate prilagoditi veličinu budućeg proizvoda.

Da biste dovršili izračun kabineta, bit će potrebno napraviti točan izračun svih police i dijelova iznutra. Pod sam pokraj samog police već se otvara za 1,2-1,5 cm zbog pribora, a visina je proizvoljna ovisno o potrebama i mogućnostima (najčešće 35 cm). Prednja strana je također zatvorena pločatom, zbog čega morate odmah uzeti u obzir ove 4 cm (2 cm na ploči i 2 cm po ruci).

U garderobi s policama malo složenije, jer Gore opisano načelo bit će samo 1 kutija za cipele s visinom od 40 cm, a za šešire postoji skraćena ne-uvlačiva polisa 25 cm.

Vrata za kupe

Unatoč činjenici da se glavni dizajn gotovo potpuno podudara s njihovim prošlim bližnjima, vrata su suvremena. Sam ormar je dobio ime točno zbog njihovih značajki, jer Specifičnost strukture štedi prostor unutar prostorije tijekom rada.

Izračun kabineta vlastitim rukama i vratima

Primjer izračunavanja kliznih vrata garderobe.

Osim toga, ljuljačka vrata nisu se razlikovala pouzdanost, za razliku od njihove klizne braće. Razlog za to je jednostavan - cjelokupno prateće područje je u potpunosti pohranjeno, a ako će se otklon početi, onda u bilo koje vrijeme možete zamijeniti gornju ploču (vrijeme za zamjenu uvijek je vidljivo na operativnim kvalitetama, od klizanja valjaka počinje primjetno komplicirati). Ali kako bi vrata ne postanu moderan udoban element kazne, potrebno je napraviti izračun s točnom točnosti milimetra.

Članak o toj temi: Praktično skladištenje paketa u kuhinji

Kada razvijate vrata za garderobu, morate odmah instalirati tračnice za koje će se kretati. Montirani su paralelno, ali osim toga, kako ne bi zauzeli višak mjesta. Visina drvenog peći ne smije doći do dna i poklopac od 1 cm.

Vrlo važan čimbenik je točnost prilikom pijenja. Nakon što se krila premješta u otvoreni položaj, njegov rub mora biti izvan granica polica za uvlačenje. Ako je to zanemareno, svaki put kada je potreban novi par čarapa, proces će se pretvoriti u ekstrem na uklanjanju i ugradnji vrata. Neka bude vrlo jednostavna, ali mjerenja moraju biti što preciznije.

U praksi, mjerenje izgleda ovako:

  1. Cijela širina ormarića mjeri se, zatim debljina imirodne ploča, nakon čega se širina imirodne ploče oduzeta od ukupne širine i množi se s brojem zidova. Oni. Uz ukupnu duljinu od 180 cm i prisutnost 3 zida od 1,8 cm na kraju, bit će potrebno 2 vrata softvera (180-1,8 * 3) / 2 = 87,3 cm. Kako se ne bave previše tankim izračunima, Možete smanjiti broj nakon zareza, tj. 2 ploče od 87 cm.
  2. Mjerena je unutarnja širina svakog dijela. Metoda je elementarna, ali traje mnogo više vremena. Ova metoda je vrlo pogodna, kada samo 2 dijela, jer Brzina mjerenja je vrlo visoka, a točnost omogućuje prepoznavanje nedostataka, a konačna skupština još nije provedena.

Dodatni aspekti i zbrojite

Prilikom rada, obično se koriste isti skupovi alata i materijala:

  1. Odvijač.
  2. Bušilica.
  3. Rulet.
  4. Electrolzik.
  5. Olovka (bez oznaka, itd. IMMENTABLE ALATI).
  6. Shemboard.
  7. Cijev za vješalice.
  8. Male i velike spojnice.
  9. Vijci namještaja.
  10. Olovke i brave.

Tijekom posla, fizički nije teško ako sve učinite ispravno.

Najvažnija stvar kada je napravio Coupe s vlastitim rukama - ispravno se mjeri, crtanje i stvaranje vjernih rezova. Ako se barem malo pomaknete iz planiranog plana, kao rezultat toga, rezultat može biti nepredvidljiv.

Članak na temu: skakači to rade sami

Nemojte se bojati napraviti ormare vlastitim rukama, jer Postupak je vrlo naporan, ali savršen. Nakon takvog rada, nije zastrašujuće učiniti nešto neobično, jer Ova praksa vam omogućuje da sigurno premjestite svoje vještine.

Čitaj više