Mogu li pobijediti pozadinu na betonskim zidovima?

Anonim

Prisilne okolnosti

Često često kada se popravljamo, suočeni smo i nepredviđene okolnosti. Mnogi od njih su povezani s lijepljenjem pozadine. Konkretno, ponekad je potrebno brzo popraviti brzo, jer svaki u životu ima svoje vlastite okolnosti i zadatke.

Mogu li pobijediti pozadinu na betonskim zidovima?

Takvi zidovi, naravno, poželjno se unaprijed pripremiti i poravnati

U takvim slučajevima, ponekad postoje takve situacije kada su vlasnici stana prisiljeni biti zainteresirani za pitanje je li moguće lijepiti pozadinu na betonskim zidovima. Posebno je važno dobiti odgovor na ovo pitanje za one koji nemaju dovoljno iskustva u izgradnji i popravak te sumnja u uspjeh nadolazećeg rada.

Pokušajmo razumjeti situaciju i donijeti neke korisne savjete, koji, u pravilu daju iskusne stručnjake i majstore popravka.

Priprema i rad

Budući da ste čvrsto odlučili ubosti pozadine na betonskom zidu, onda ćete za to trebati uzeti u obzir sve poteškoće i značajke takvog lijepljenja, kao i strogo slijediti savjete i preporuke ljudi koji imaju iskustva u takvim nastojanjima.

Preliminarne radnje

Dakle, prije svega, morat ćete detaljno proučavati površinu zida. I samo na temelju primljenih podataka, možete donijeti neke zaključke i planirati nešto specifično. Je li moguće lijepiti pozadinu na beton? Sudac za sebe: U pravilu, radna površina rijetko je glatka, jer na zidovima ili particijama od betona ima mnogo malih oštećenja, čipova i drugih nepravilnosti.

Preporučujemo koristan videozapis: kako najbolje pripremiti zid:

Stoga, kako bi bili kao rezultat, imate lijepu i glatku površinu, u takvim slučajevima bit će potrebno pribjeći uporabi žbuke, kit i prajmera neravnomjernog ili oštećenog zida.

Članak o temi: Klizne zavjese za kupku - Moderna i moderna zaštita prskanja

Između ostalog, vrlo često na ojačanim betonskim zidovima nalaze se izbočene metalne šipke ili dijelovi armature. Čak i ako ih se riješite okretanjem uz pomoć brusilice, još uvijek ne dobivate savršenu radnu površinu. Sve to govori u korist onoga što ne ozlijedite bez kita i naknadne pripreme.

Nakon svega radite na prostranosti, i ako je potrebno, i na zatvaranju su izvedeni - dobit ćete praktički savršeno glatkog zida. No, kako bi se držali na toj pozadini, mnogi profesionalci savjetuju da naprave temeljito punjenje površine. Vrlo je poželjno učiniti još dva puta, za punu pouzdanost.

Mogu li pobijediti pozadinu na betonskim zidovima?

Zidovi uzemljenja mogu se koristiti s dvostrukim premazom s slojem ljepljivog otopine

Ovaj se postupak izvodi pomoću tekuće ljepljivo otopine. A ako prvi put ljepilo treba biti potpuno tekuće, zatim se ponovno primjena provodi pomoću gusti pripravak. Kada je rad prajmera uspješno dovršen, ako je potrebno, možete se preseliti na sljedeći koraci nacrte pozadine. U nekim slučajevima, obične novine će biti prilično prikladne.

Mnogi od vas će vas pitati, je li moguće zalijepiti pozadinu na betonskim zidovima bez pribjegavanja premamer? Uostalom, s jedne strane, moderni adhezivni pripravci imaju dovoljno snažno ljepljive ljepljive svojstva, omogućujući plemenitu papir platnu na površinu zida. Djelomično je to istina. Ali kako biti u slučajevima u kojima morate lijepiti ne lagano i tanko papir, i gusti i teški vinil ili phlizelin pozadine? Činjenica je da će za visokokvalitetno lijepljenje, lopatice iz vinila, kao i na temelju phlizelina pod slikanjem, odgovarajući pripravak i obrada površine zidova od betona bit će jednostavno potrebno.

Članak o temi: zapanjujuće novosti: zavjese u kuhinji 2019

Stadij

Mogu li pobijediti pozadinu na betonskim zidovima?

Masters savjetuje da ostavite malu marginu koja se lako uklanja nožem nakon sušenja

Nakon što ste u potpunosti napravili sve potrebne preliminarne radove, možete početi lijepiti pozadinu. Sam proces naljepnica je prilično univerzalan i ne razlikuje se od uobičajenog lijepljenja na druge površine:

  1. Prije svega, trebamo pripremiti ljepilo. Za pravilnu pripravu pripravka pročitajte priložene upute, budući da su različite vrste ljepljivih otopina namijenjene različitim vrstama pozadine.
  2. Nježno izrežite platno, ostavljajući mali čistač kao rezerva iznad i ispod. Ako je potrebno, odabiremo listove u crtežu i prilagodite se kada se držite. Ležili smo narezanu tkaninu na čistom katu radnog sloja, a mi primjenjujemo sloj ljepila na njega. Osim toga, primijenili smo ljepilo i na zid (iznimka je samo pozadina na bazi Fliesline, s čije lijepljenje nije potrebno razmazati površinu zidova). Spustimo listove na pola, crne strane unutra.
  3. Izmjerite vertikalnu liniju i početi lijepiti, po mogućnosti - s ruba prozora. Poravnajte list i riješite se mjehurića i nabora, koristeći valjak ili plastičnu lopaticu. Naknadni plahti se drže prethodnog.

Nudimo gledati video upute za oblaganje pozadine:

Čitaj više