Kako odabrati elektroce?

Anonim

Kako odabrati elektroce?
Trenutno na tržištu možete pronaći široku paletu elektrokoznih modela, koji su uspješno prodani dovoljno dobro i uspješno. Ali čak i gledajući njihovu sve veću popularnost, neka konfuzija ostaje u terminologiji. Zatim ćemo razgovarati o tome što ovaj alat predstavlja i kako odabrati elektroce.

Electrocosa - Što je to?

Kako odabrati elektroce?

Isti uređaj je drugačiji proizvođači inventara vrtlarstva mogu se nazvati drugačije - nečiji trimer, i nečije elektrocoze. Ali u početku se trimer nazivao takav uređaj koji je kosio travu uz pomoć rotirajuće ribolov linije. A sada možete instalirati zavojnicu s ribolovnom linijom gotovo svaki takav alat, ali to ne znači da svi pripadaju trimarima.

Vjeruje se da se trimer može nazvati punjivim ili električnim kosilicama, u kojima se električni motor nalazi ispod. Ali alat u kojem se električni motor nalazi na vrhu, naziva se električna kosa. Ovisno o dizajnu, opremi i snazi, električne pletenice mogu izvesti širok raspon funkcija - od obrezivanja trave na travnjaku kako bi se izbjeglo grmlje grmlja na velikim dijelovima zemljišta.

Modeli električne letjelice

U električnim modelima KOS-a, uz jednostavnost u održavanju i niskim cijenama, postoje i druge pogodnosti. Kada radite s takvim uređajima, nema štetnih ispušnih plinova, a razina buke tijekom rada je znatno niža od modela benzina. No, među svojim nedostacima, možete primijetiti prisutnost žice koja ometa rad, kao i na činjenicu da nužno treba električnu utičnicu za rad. Također, ne zaboravite da možete dobiti udarac električnom udaru, ako je izolacija žice oštećena. Zbog toga je zabranjeno raditi s elektrocozom tijekom ispadanja bilo kakvih oborina.

Članak o temi: Princip rada i mehanizam upravljanja roleta

Modeli s baterijom

Sada na tržištu možete pronaći modele elektrokoga koji rade na baterijama. Takve pletenice su mnogo skuplje od običnih, ali u isto vrijeme su vrlo ergonomski i udobni. Glavni nedostatak takvih elektrokoga je ograničeni vijek trajanja baterija, što zauzvrat ne dopušta korištenje ovog uređaja dugo bez punjenja.

Dizajn motora i šipke

Kako odabrati elektroce?

Rod elektrocouples je jedna od njegovih glavnih komponenti. Šipke mogu biti različite i razlikuju se u nekoliko znakova: cijele ili odvojive šipke, kao i zakrivljene ili ravne šipke. Niska najčešće lagane pletenice najčešće su opremljene zakrivljenim baterom. Takve pletenice su namijenjene za obavljanje malih količina rada. Savijanje šipki je potrebno tako da se ribolov (rezni element) pomiče paralelno s površinom zemlje. Snažniji elektrokodi, uz pomoć od kojih su tanki debla stabala i grmlja, uvijek opremljeni s ravnim dvorištem. Takvi elektrokodi imaju prilično velike veličine i imaju mnogo težine.

Oblik ručke

Kako odabrati elektroce?

Ručka je prepoznatljiva značajka gotovo bilo kojeg električnog pljuvanja. Na primjer, kompaktne D-ili J-oblike ručke najčešće su instalirane na svjetlosnim modelima. Na mjestu gdje je ručka artikulirana s dvorištem, elementi otporni na vibracije gotovo se uvijek nalaze.

Takvi modeli su prikladno korišteni u slučaju kada se često mijenja kut vrećice, ali oni nisu prikladni za velike količine posla, jer imaju vrlo jaku vibraciju, koja ne spašava ni vibracijsku izolaciju. Najčešće se takvi modeli koriste u teško dostupnim mjestima gdje je teško prodrijeti ili u područjima koja imaju složeno olakšanje.

Za rad na velikoj veličini, preporuča se koristiti snažne elektroce, koji je opremljen metalnom ručkom vrpce t-oblika, što je vrlo slično upravljaču od bicikla. Uz pomoć udobnih i širokih ručka, elektrocos se može premjestiti vodoravno i jednostavno. Položaj ručke može se podesiti - naginjati u bilo kojem smjeru ili kretati, za koji je moguće samo oslabiti stezaljku. Postoji prilično velika težina u takvim elektrokozima, tako da je sustav ovjesa potreban dugim i učinkovitim radom s njom. Najčešće se kao takav sustav koristi obični pojas ramena.

Članak o temi: visokokvalitetno laminat polaganje vlastitim rukama na faneru

Oprema električnih pletenica

Kako odabrati elektroce?

Zavojnica s ribolovnom linijom vjerojatno je najčešći snap-in za električne pletenice. Ovisno o snazi ​​određenog uređaja također je odabrana debljina ribolovne linije. Proizvođači uvijek ukazuju na upute na dopušteni promjer ribolovne linije, koji se može primijeniti. Nemojte zanemariti ove preporuke i koristiti ribolov liniju s drugim parametrima. Ako postavite liniju, promjera koji će biti više preporuča, motor možda nema dovoljno snage za okretanje na željeni broj revolucija, te u slučaju da instalirate liniju manjih promjera, rizik od neuspjeha Pojavit će se električni motor, jer brzina motora od - kratkog opterećenja može postati vrlo visok i samo će izgorjeti.

Ribolov linija, kao element za rezanje ima jednu bitnu prednost - vrlo je sigurna. Ribolov linija može biti vrlo dobro za ismijavanje trave i voziti sve čvrste prepreke. Stoga je potrebno smanjiti travu u zidove i ograde samo kao ribolovnu liniju i koristiti plastične noževe za te svrhe samo u nekim slučajevima.

Ali kako bi se nosili s suhom bumgynom ili grmom, nije barem najveća ribolovna linija, tako da je u ovom slučaju potrebno koristiti noževe ili rezače, koji, ovisno o svrsi, mogu imati različite dimenzije i oblike. Na primjer, posebni diskovi s kratkim zubima su prikladni za rezanje tankih stabala, možete koristiti duge uske noževe za rezanje grmlje, i kako bi se kosili gusta kruta trava, najbolja opcija će biti čelična rezanja mlinova, broj zuba koji je jednak 4, 8 ili više.

Zato, prije nego što odaberete elektroce, potrebno je jasno odlučiti na prednjoj strani radova koji planirate nastupiti s ovim alatom. Nakon toga, preporuča se pažljivo proučiti upute i saznati jesu li tehničke karakteristike modela odabrali ispuniti sve vaše zahtjeve.

Članak o temi: Zaštita od strujnog udara

Čitaj više