Obnova krevetnih stolova s ​​vlastitim rukama: Izbrišite nedostatke i restauraciju namještaja

Anonim

Restauracija starog namještaja za mnoge ljude postao je pravi hobi. To može pomoći ne samo uštedjeti novac na kupnju novog unutarnjeg objekta. Ako kreativno pristupite procesu, čak i nitko ne treba stol, već dugi niz godina u podrumu ili u potkrovlju, postat će pravi umjetničko djelo. Možete transformirati bilo koji namještaj. Ali ako ste početnik majstor, mudrije je isprobati moju snagu na nečemu jednostavnom.

Obnova krevetnih stolova s ​​vlastitim rukama: Izbrišite nedostatke i restauraciju namještaja

Kako bi "diši život" u vaš omiljeni noćni stol, potrebno je samo vratiti s rezervoarima.

Na primjer, oporavak krevetnog stola ne uzima puno vremena.

Takav rad neće zahtijevati ozbiljne financijske troškove. Popravci se mogu provesti sami, a za ukrašavanje materijala će biti prikladan, koji će se naći u bilo kojoj kući.

Priprema namještaja za restauratorski rad

Potrebno je provesti temeljitu kontrolu stolova s ​​kreveta prije nego što počnete popraviti i obnavljati njegov izgled. Zapamtite da je samo dobar namještaj od niza drva podložan obnovi. Ali ako je drvo beznadno izblijedjelo i prekriveno pukotinama, noćni orman je mudriji slati na odlagalište.

Međutim, mogu se zamijeniti neke pojedinosti namještaja. Na primjer, uklonite vrata i umjesto polica stavljaju kutije. Rezultat ovisi u potpunosti na vašim vještinama i fantazijama.

Prvo, namještaj mora biti potpuno rastavljen i čist od ostataka dekorativnog premaza. Da biste to učinili, trebate sljedeće alate:

  • skup odvijača (i križarskih i ravnih uboda);
  • vrtnje;
  • Joiner nož;
  • Spatula s ravnim metalom;
  • čekić.

Za dječju sobu pri obnavljanju noćnih stolova, možete koristiti svijetle boje, slike s životinjama, pticama ili omiljenim dječjim znakovima.

Ako ne vjerujete modernim sredstvima, možete koristiti stari recept. Za to, oni uzimaju 4 dijela prirodnog pčela, topi ga na slabu toplinu i doda se 3 dijela turpidara. Rezultirajuća mastika se temeljito miješa i, bez čekanja dok se ne ohladi, trljajući u namještaj. Ali vrijedi se prisjetiti da takav alat ima snažan i vrlo kaustičan miris. Stoga se ne preporučuje kuhati u kuhinji.

Male ogrebotine mogu se ukloniti pomoću joda. Osim toga, sada u trgovinama možete pronaći poseban marker, vizualno zaglađivanje malih nedostataka. Ali ova metoda je pogodna samo za obnovu namještaja od tamnog drva.

Članak o temi: Moderan dizajn kupaonice - moderni trendovi

Svi čipovi i rupe moraju pažljivo izoštriti sastav dizajniran za rad s drvom. Sada možete kupiti kit različitih boja. Ako planirate pokrivati ​​noćni ormarić s tamnom neprozirnom bojom ili furnirom, možete koristiti običan bijeli alat. Inače, bolje je odabrati ton kit tonu s površinom kauča.

Sastav se može sastaviti i samostalno, ako dodate nekoliko kapi boje na bazi vode. Nakon potpunog sušenja kita, površina se ponovno tretira s finim zrnatim papirom.

Tajne uklanjanja malih nedostataka

Obnova krevetnih stolova s ​​vlastitim rukama: Izbrišite nedostatke i restauraciju namještaja

Prilikom obnove kauča, možete kombinirati nekoliko tehnika, kao što su Craklers i decoupage.

Ako je furnir na površini kauča još uvijek prikladan za uporabu i swept samo na jednom mjestu, ovaj defekt se može eliminirati bez mijenjanja svih dekorativnih premaza. Pulsirajte mjehurić i uđite u ljepilo za stolar ispod njega. Za to je prikladna medicinska štrcaljka s dovoljno debelom iglom. Zatim progutajte površinu kroz list papira, nekoliko puta presavijeni. Bez davanja kreveta, stavite opterećenje na oštećeno mjesto i ostavite ga oko jedan dan. No, ova metoda restauracije nije prikladna za namještaj koji je prekriven lakom. Pod utjecajem temperature, može se pojaviti, a od tlaka - pukotina.

Ali ako se na vašem noćnom ormariću pojavi mjesto Whitewaya, na primjer, iz vruće šalice, može se ukloniti pomoću automobilske poliranja. Malo mastičnim i laganim kružnim pokretima raspršeni su na meko štap. Abrazivne tvari koje čine takva sredstva uklanjaju se tankim slojem laka. I debeli voskovi ankete na površinu. Samo, potrebno je djelovati vrlo točno, kako ne bi namještaj još više štetno.

Stari drveni vodiči mogu se podmazati parafinom, voskom ili običnim sapunom. Ova metoda će olakšati njihovo kretanje u žljebovima.

Restauracija stare Tumba

Nakon što je noćni ormarić ponovno sastavljen, a sve njegove vezanosti su zamijenjeni ili ojačani, možete se nositi s transformacijom njegovog izgleda. Obnova krevetnih stolova može se provesti na različite načine. Ali ako ne namjeravate koristiti tamnu neprozirnu boju za to, mudrije je unaprijed pokriti sve površine jednim slojem bezbojnog akrilnog laka. To će spriječiti pojavu žutih mrlja.

Nadalje možete obojiti namještaj s bojama, koristiti metodu decoupage, laminata i furnira svoju površinu ili jednostavno obraditi otrov i lak. Osim toga, ako se želi, ove se tehnike kombiniraju i nadopunjuju drugi. Na primjer, sada je moderno umjetno napraviti namještaj koristeći krekeru. Sve to ovisi samo o vašim osobnim ukusima i željama.

Članak na temu: Okvirna kuća s vlastitim rukama: Fotografija konstrukcijskih faza

Naravno, slikarski namještaj je najlakša i najpristupačnija opcija. Oni mogu iskoristiti ljude koji nemaju vještine crtanja, a korištenje matrica pomoći će vam da daju jedinstveni i vrlo originalni izgled. Ideje se mogu naučiti iz modernih časopisa, ali cvjetni i folklorni motivi su posebno relevantni. Noćni stol, dizajniran za dječju sobu, može se ukrasiti vesele malim životinjama, cvijećem ili crtanim likovima. U ovom radu možete čak i privući djecu. Takav namještaj koji je uređen s vlastitim rukama postat će mnogo vrijedniji za djecu.

Dekoracija krevetnih stolova s ​​slikanjem

Obnova krevetnih stolova s ​​vlastitim rukama: Izbrišite nedostatke i restauraciju namještaja

Da biste dobili antikni i gubitak kraja, trebali biste koristiti akrilne boje zajedno s tekućim srebrom i srebrom.

Prije nanošenja boje, noćni stol je ponovno ispran, odmašnjen sa slabom soda otopinom (1 tbsp. Na 2 litre tople vode) i temeljito osuši.

Zatim u 2 sloja nanesite prajmer, dajući svakom od njih da se potpuno osuši. Grint površina je najlakši način s malim valjkom pjene ili prskalice. Primijenjena je pozadinska boja. Razumno je koristiti akrilne boje, jer će se vrlo brzo sušiti i nemaju neugodan miris. Da biste primijenili sliku na površinu prekrivenu lakom, koristite balon automobilsku boju.

Prvo, postižete noćni ormarić iznutra. Korištenje četke, nanesite boju u kutove i na zglobove zidova, a zatim valjak stisnete površinu. Takav prijem će vam pomoći izbjeći flops. Noćni stol mora se obraditi najmanje 2 puta.

Nakon sušenja boje, na isti način za nošenje noćnog stola izvana. Zatim možete početi slikati. Sada možete kupiti pripremljene šablone. Prodaju se u trgovinama s crtežom robom. Ali uzorak se može stvoriti neovisno. Da biste to učinili, ispričajte svoj omiljeni ukras na pisaču i kopirajte ga na gustu kartonu. Debljica je tvoja matrica, što će duže trajati.

Tada se mjesta koja se primjenjuju na boju, uklonite pomoću noža za tiskanicu ili makaze za manikure. Matrica se nanosi ili zalijepljena na površinu s obojenom trakom i spužvom ili valjkom nanesite boju. Potrebno je ukloniti karton prije sušenja bojanje. Ali to bi trebalo biti izuzetno oprezno da ne ošteti crtež.

Članak na temu: Vanjski fleksibilan profil: Instalacija i kako koristiti

Na isti način, možete ukrasiti kraj obrasca za olakšanje. U ovom slučaju, umjesto boje koristi dekorativnu žbuku.

Dekoracija s decoupage i Cracker

Decoupage se dekocira površinu uz pomoć slika ispisanih na papiru. U biti, takva tehnika je vrlo slična običnim dječjim primjenama. Na poseban rad se primjenjuju samo crteži koji postaje gotovo neprimjetan nakon sušenja. Ali ako nemate mogućnost kupnje posebnih skupova, možete koristiti običnu tablicu za jednokratnu slveri s uzorkom. Mora se pamtiti da je lakši crtež, tempo sliku na površini kreveta.

Prije ubrzanja noćnog stola uz pomoć ove tehnike, također je bolje obojiti. Tada trebate pripremiti odabrane slike. Oni se ne smiju rezati, nego rotirati rubove, pokušavajući ih učiniti što više moguće. To će pomoći applikema da postanu manje vidljivi na površini namještaja. Tada je crtež potpuno spušten u ljepilo (poseban ili bezbojni PVA) i fiksiran na desno mjesto na noćni stol. Uz veliku gustu četkom, slika je poravnana, uklanjanje mjehurića zraka, šanse i nabora.

Obnova krevetnih stolova s ​​vlastitim rukama: Izbrišite nedostatke i restauraciju namještaja

Ocijedite ormarić na boje koje volite, primijenite pripremljene crteže i pokrijte cijelu površinu namještaja s lakom.

Nakon što je Applique potpuno suha, cijela površina namještaja je prekrivena prozirnim lakom. No, moguće je postići mnogo veći dekorativni učinak ako se koristi za korištenje višestrukih laka.

Craquelur naziva učinak u kojem se na starim stvarima pojavljuje mreža karakterističnih pukotina. Takva tehnika nije ništa više od umjetnog sastava namještaja. Ako odlučite koristiti ga, možete dobiti noćni stol koji će izgledati kao pravi antikviteti.

Kkokalno sastav se nanosi na obojeni ili prekriven lakom površinom, bez čekanja na njegovo sušenje. Pod djelovanjem posebnih tvari, namještaj je prekriven pukotinama, ali zaštitna svojstva boje ne pate od svih.

Na taj način možete postići zapanjujući učinak. Na primjer, kada se čini da je tamni lakirani sloj pomaknut s tamnim slojem laka. Intenzitet pucanja površine ovisi o sastavu lak. Detaljnije upute možete pronaći na ambalaži proizvoda ili od prodavatelja pri kupnji.

To nisu svi načini na koje se može obnoviti pojavom namještaja. Obnova noćnog stola je kreativni rad, na mnogo načina, ovisno o vašoj mašti, mašti i strpljenju.

Čitaj više