Kako napraviti krevet box - dizajn značajke

Anonim

Odmoriti svako jutro posteljinu u brojnim prsima duž zidina spavaće sobe, mnogi misle o tome kako biti prostrani u sobi bez ovih ormara koji nose isključivo funkcije skladišta i samo ometaju prolaz. Osim toga, to su glavni kolektori prašine, koji je tako jasno vidljiv na njihovoj poliranoj površini.

Kako napraviti krevet box - dizajn značajke

Dijagram kutije za posteljinu.

A odluka o pitanju je blizu, vrijedi samo obratiti pozornost na prostor koji je posteljen. Domaći obrtnici samo trebaju naučiti kako napraviti krevet kutiju i sakriti cijeli krevet u nju.

Dakle, krevet će nositi dodatnu značajku skladištenja onih zaliha koje su također namijenjene za to. Sada s prsima možete specifično, barem u spavaćoj sobi i osloboditi prostor u najintimnijem dijelu stana.

Mogućnosti dizajna

Kako napraviti krevet box - dizajn značajke

Dijagram ladice ispod kreveta.

Nakon donošenja odluke o korištenju prostora ispod kreveta za uređaj postoje ladice s posteljinom, potrebno je riješiti pitanje njihovog dizajna. Kutije se mogu uvlačiti, s valjcima utvrđenim na dnu. Takav je dizajn lako izvršiti i ne zahtijeva ozbiljnu izmjenu samog kreveta.

Ali postoji jedan minus - potreba za stvaranjem slobodnog prostora u blizini kreveta da biste napustili kutije, a to nije uvijek moguće učiniti bez izvođenja revolucionarnih permutacija u cijeloj spavaćoj sobi.

Postoji opcija dizajna prilikom pristupa slobodnom prostoru ispod kreveta može se dobiti podizanjem baze kreveta na posebne zagrade na kojima leži madrac.

No, komplikacija se ponovno događa - svaki put kada se krevet mora ukloniti prekriven, a zatim madrac, a ponekad i netko iz članova obitelji. Iako su moderni madraci nisu teški, ali to je očigledna neugodnost.

Članak o toj temi: pljeskanje baze kuće vlastitim rukama

Osim toga, dnevno podizanje temelja može dovesti do brzog trošenja kostura od kreveta. Sami kreveti pripadaju statičkom namještaju i nisu namijenjeni čestim pokretima. Pričvršćivanje zagrade za mehanizam za podizanje također će zahtijevati jačanje cijelog dizajna spavaće sobe.

Većina proizvođača namještaja izričito preferiraju opcijom kada su kutije proširene. Ovaj dizajn praktički ne utječe na sam krevet i zahtijeva minimalnu izmjenu okvira. U proizvodnji kreveta s putovaćim panelima ne uzrokuju poteškoće i ne zahtijevaju uporabu složenih mehanizama, kao što su mikrolikovi, za glatke podizanje i spuštanje kreveta.

Odabir materijala i komponenti

Kako napraviti krevet box - dizajn značajke

Dijagram ladice za krevet s dijelovima za posteljinu.

Kutije se mogu konstruktivno konstruktivno u već postojećem krevetu, ako omogućuje visinu između poda i okvira, ali je moguće izgraditi novi krevet s organski upisanim uvlačnim panelima, pa čak i ormarićima. Druga opcija u trošku napora i materijala je superiorna od prve, ali još značajnije i premašuje rezultirajući učinak.

Za proizvodnju spavaće sobe, najprije je potrebno napraviti nacrt - crtež budućeg dizajna, a na temeljima za početak odabira materijala, pribor, zatvarači i završne obrade.

Proizvodnja velikog namještaja kod kuće uvijek je povezan s ozbiljnim problemima u smislu površinskog tretmana dizajnerskih detalja koji imaju velike dimenzije.

Za proizvodnju namještaja u radionicama koriste se posebni strojevi koji vam omogućuju da obradite izvorni materijal s profesionalnom kvalitetom i opremom. Neke operacije su teško implementirati u apartmanu, na primjer, rubovima krajeva ili brušenje rezova slika.

Kao izlaz, mnogi domaći majstori proizvode vlastiti materijal, čine potrebne crteže i daju radionice namještaja, gdje su proizvedeni svi detalji kreveta kutija, a kuća se već gradi i uklapa na mjesto.

Odmah se kutija može napraviti ispod kreveta i kod kuće, jer se ne razlikuje u velikim veličinama i ne zahtijeva posebno znanje.

Kako napraviti krevet box - dizajn značajke

Primjer 2. Crtanje bračnog kreveta s ladicama.

Članak o temi: zavjese na vratima u garaži: potrebno je

Ali ovdje postoji pitanje s fasadama. Oni su također bolje naručiti, pogotovo ako je izbor pao na prednjim dijelovima, proizveden pomoću MDF tehnologije.

Popis materijala koji treba kupiti za proizvodnju kutije za krevet i ladice:

  • Shemboard za okvir okvira i kutije;
  • DVP za dno kutija;
  • šperploča;
  • barovi za bazu;
  • Reiki;
  • Namještaj estrih za prikupljanje okvira;
  • valjci za kutije;
  • potvrđuje;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Namještaj klinčići.

Iz alata za montažu namještaja može biti potrebno:

  • punjivi odvijač sa skupom bit;
  • Bušili s krunicama ispod veze namještaja;
  • Wood Hacksaw;
  • stezaljke;
  • Set odvijača;
  • Rulet, kuhinja i olovka.

Značajke dizajna

Kako napraviti krevet box - dizajn značajke

Primjer 2. Crtanje bračnog kreveta s ladicama.

Zahvaljujući Internetu, moguće je upoznati se s mnogo različitih opcija dizajna za pojedinačne i bračne krevete. No, u osnovi, imaju istu bazu, za krevet dizajniran za dvije osobe, bit će 1600 x 2000 mm.

Usput, sve veličine u proizvodnji namještaja daju se u milimetrima, dakle, pripremaju crteže za radionicu namještaja, potrebno je izbjegavati određivanje veličine u centimetrima, budući da vas je majstor nepravilan da vas razumijete.

Kako bi se poboljšala ukočenost same kreveta kao dno kutije, bolje je koristiti paneur, a u kutijama od vlaknastih ploča, budući da je lakše, a kutije imaju drugačije opterećenje.

Kutije se mogu pomicati s obje strane kreveta i jedan veliki s kraja. Sve ovisi o planiranju spavaće sobe i dostupnosti slobodnog prostora.

Postoje dvije vrste dizajna ladica. Ako su male kutije ne bi trebale im dati veliko opterećenje, mogu se pričvrstiti na vodilice, a oni će biti uvlačenje, kako u stolovima ili prsima. Kutije u koje će se stvari preklopiti, bolje je učiniti na podnim valjcima. Dakle, neće preopteretiti okvir kreveta i lakše će se kretati.

Članak o temi: Strop odbora to čine sami: aranžman

Fasade kutija mogu se naručiti iz MDF-a ili napraviti iz istog iverica kao baza kreveta tako da se ne ističu snažno u ukupnom dizajnu namještaja.

Čitaj više