Kako možete napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Anonim

Slažem se, svaki od vas se barem jednom pitao kako napraviti savijajući kauč vlastitim rukama. Uostalom, možda ne postoji niti jedan apartman ili kuća u kojoj ne postoji mekani kauč. Kada dođete kući, pogotovo nakon posla, stvarno želim ili sjediti, ili ležiti na vaš ugodan kauč. Samo ovdje moda svaka vremena varira, a s njom i dizajnom namještaja. I možete stvoriti originalni kauč s vlastitim rukama.

Kako možete napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Praktični i originalni savijač mogu se napraviti vlastitim rukama, imaju slobodno vrijeme i potrebne materijale.

Izrada i kupnja materijala

Trebat će vam slobodno vrijeme, ali će donijeti profesionalce. Prvo, uštedjet ćete sredstva na ovoj kafi, budući da je cijena uzoraka kupnje prilično velik. Drugo, kvalitativno ćete pokupiti potrošni materijal i biti sigurni u njih. Treće, možete promijeniti izgled kauča u bilo kojem trenutku, mijenjati trim. Četvrto, spasit ćete područje svog stana, jer će se proizvod prikupljati u popodnevnim satima, a navečer će se moći pretvoriti u spavanje mjesto. I, što je najvažnije, osjetit ćete ponos za svoj rad i pohvaliti ga pred rođacima i prijateljima.

Kako možete napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Mehanizam kauča.

Prije nastavka s proizvodnjom savijanja sofa s vlastitim rukama, morate odlučiti o veličini i vrsti proizvoda. Njihova tri glavna tipa: kauč knjiga, kauč snimak, kauč na chalshell. I ne zaboravite crtati njegov crtež. On će trebati ne samo tijekom procesa rada, već i kako bi ispravno izračunao protok potrebnog materijala. Odlučivanje sa svim ovim, možete nastaviti na sljedeći korak.

Da biste napravili kauč s vlastitim rukama, naime kauč clamshell, morate kupiti takve materijale:

  • ploče (debljine 5 cm i visoke 15 cm);
  • Vlakna ploča;
  • kutovi;
  • barovi;
  • izvori;
  • tkivo za trim;
  • debela pjena;
  • varni transparentni;
  • šarke za vrata;
  • Štitnici namještaja;
  • Electrolzik.

Članak o temi: Kako odabrati i koristiti sifon za plin za vodu?

Nakon što ste sve kupili, možete početi raditi na samu kauču. Upute će vam pomoći u tome.

Proizvodnja kauča zavojnice

Kako možete napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Stražnji dio kauča je izrađen od namještaja štita.

Počnimo raditi s leđima kauča. Napravljena je od štitnika namještaja. Na njemu malo ranije napravite oznaku gornje kovrčave linije. Da biste to učinili uzeti predložak. Nadalje morate izbušiti prazninu u obliku romb i gornju liniju stražnjeg dijela crteža. Trebat će vam slaganje za to. Kako bi se riješio u obliku romb, morate unaprijed smanjiti rupe za električni bicikl. Zatim izbušite praznine u blizini glupih kutova romb. U oštrim kutovima nemoguće je okrenuti vršnjačku slagalicu.

Nakon izvođenja ovog posla uklonite piljevinu iz rubova. Nakon uzorka drugih dijelova štita namještaja, sve stavke moraju biti povučene. Ne zaboravite ih pažljivo ojačati, pritisnute na ploču za radni stol. Koristeći mlin za glodanje profila, morate zaokružiti prednji dio kaučanih dijelova. Ako želite, gotovi elementi pokrivaju lak.

Zatim se pričvršćuju na zid glavne trake. Odredite veličinu i visinu u svojim željama. Visina koja ste definirana bit će jednaka visini bočnih dijelova sjedala. Bar pričvrstite u sredini vodoravno, popravite na rubovima vijaka. Odvedite ga na željeznicu od stabla, na vrhu učvršćivanja sjedalo na šarkama, zahvaljujući kojem će se kauč presaviti. Zatim se ova željeznica treba pričvrstiti na dnu do bara bez samo-crteža. U početku su napravljene rupe za njih.

Kako možete napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Kauč ​​je presavijen i presavijen zbog posebnih šarki.

Nakon toga morate postaviti mjesta petlji za bočne sjedala, oni će biti umetnuti unutra. Pomoću izbušenih rupa za tiple, petlje su fiksirane vijcima. Kada su ugrađene petlje, trotoari su fiksirani na njih. Sada instalirajte stražnji dio kauča, uzimajući bilateralnu samoljepljivu traku. Možete nadopuniti stražnju stranu pjene gume u kućištu. Izgleda lijepo i ugodno. Domaći kauč je spreman. To je samo minus da nema dodatne lounge kutije.

Članak na temu: Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Načelo izrade knjige

Možete napraviti savijajući kauč na drugi način. Ali prvo kupite sve što vam je potrebno:

  • ploče;
  • barovi;
  • lamela;
  • Iverice;
  • vijci;
  • mehanizam transformacije;
  • Fliselin;
  • pjena, sintepon;
  • Pokriva na kauču (može se ušiti);
  • drvene spojnice (za ruke);
  • Šmirgl papir.

Kako možete napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Većina savijačkih kauča opremljena je lanenom kutijom.

Početi raditi iz zbirke kutije za posteljinu. Napravite kutiju s dimenzijama 190x80 cm. Kako bi dizajn bio jači, pričvrstite dvije poprečne tračnice u sredini. Postavite dno okvira s popisa DVP. Sjedalo i leđa će se sastojati od dvije identične kutije od barova (40x60). Pošalji ih lamelima da zadrži madrac.

Nasloni za ruke čine od iverice (24 mm). Moraju izraditi okvire. Na dnu ispod vijka bušotine. U ladici ladice također čine 2 rupe s obje strane. Pričvrstite mehanizam transformacije na obje strane tako da je između naslona sjedala i okvira sjedala bio slobodno mjesto od 10 mm. Gledajte da sjedalo ne iznese naprijed za naslone za ruke kada je proizvod presavijen.

Sva hrapavost na okvirima mogu se tretirati s brusnim papirom. Pričvrstite lekne i debele lameline pjene. Mehanizam transformacije ne pokrivate ih. SingyPruna se može preliti s pjenom gumom tako da se ne istroši. Obrišite na sjedalu i nasloni naslona.

Na naslonu za ruke zalijepi pjenu, upletena u obliku valjka, a na vrhu će ga biti potrebno pričvrstiti na zgušnjavanje i mekoću naslona za ruke. Pritegnite naslone za ruke istom krpom iz kojeg ste zašili poklopce za kauč. Na prednjoj strani pričvrstite spojnice. Ne zaboravite provjeriti je li mehanizam transformacije radi, smjestiti i sklopiti kauč knjigu. Pa, kauč to radi i spreman je. Ovdje je načelo rada kauča jednostavan i pouzdan. Ali tu je i minus: takav kauč ne može biti u blizini zida, jer kada se raspadanja stalno trlja na zid.

Članak o temi: kat estrih s glinom: tehnologija poravnanja, koja je frakcija bolja u stanu, keramitni beton s vlastitim rukama

Napravimo kauč Eurobook

Kako možete napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Eurobook kauč opisan je lakši od drugih modela.

Danas je kauč-eurobook vrlo čest. Sklopljena je kretanjem sjedala, a leđa se spušta u horizontalni položaj. Sastoji se od takve kauče od baze, leđa, sjedala, bočnih stijenki i mehanizma raspadanja.

Rad počinje iz baze (veličina 65x190 cm). Da biste to učinili, uzmite ploče (širinu - 15 cm, debelih 5 cm) i osigurajte ih samoizvladi. U kutovima i sredini baze, vijak dodatne trake za najbolju tvrđavu. Za dno baze, DVP list je prikladan, koji je gol do racija.

Zatim nastavite do leđa i sjedala. Napravljeni su od 5x15 cm ploča duž istog sheme kao i okvir baze, veličine 70x195 cm. U gotovim kutijama, umetnuti su trake 5x5 cm, oni su vezani na udaljenosti od 8-10 cm od svakog od njih drugi. Listovi iz DVP-a su fiksirane na obje strane i vijuju noge. Ne zaboravite, mekani dio leđa bi trebao biti raspoređen. Sidiv je također izrađen od iverice, u obliku male kutije.

Mehanizam raspadanja izgleda u obliku neriješenih petlji. Trebaju biti pričvršćeni na podnožju leđa i same kauče. Nakon što je prikupio sve elemente dizajna, počeli su lijepiti poliuretansku pjenu. Zatim ih prevedu u sinteton ili holofiber. Kauč ​​držite tkaninu koju odaberete koristeći građevinsku klamericu. Sve je spremno!

Napravite savijajući kauč vlastitim rukama je jednostavno, samo trebate pravilno slijediti ove sheme i upute. Iako možete dodati svoje.

Možda će kauč biti još udobniji, praktičniji i ljepši.

Nemojte se bojati stvoriti vlastite ruke!

Čitaj više