Veličina, korak udaljenosti, sheme montaže zaostaju za pod

Anonim

Jedno od važnih pitanja u izgradnji kuće je pod. Moderne tendencije u dizajnu interijera vraćaju nas na korištenje prirodnih materijala. Stablo je najviše ekološki prihvatljivije i njih. Takav premaz dodaje ne samo udobnost i estetiku. Izdržljivo je, posjeduje visoku čvrstoću, dobro održava toplo.

Ovaj kat je idealan za vikendice i seoske kuće te urbani apartman. Ažuriranje boje ili lakiranje premazivanje svakih 4-5 godina. Stablo će vam poslužiti ni jedan desetak. Međutim, potrebno je ozbiljno pristupiti problemu pripreme temelja za njegovo polaganje. Među na mnogo načina, stil na LAGS-u je najviše dokazano.

Što je zaostajanje za što

Veličina, korak udaljenosti, sheme montaže zaostaju za pod

Podne zaostaje su podovi od drva, metala, plastike ili armiranog betona. U pravilu, oni imaju oblik greda koji su naslagani u budućnosti konačnog premaza. Ovo je vrsta svjetiljke koja služi bazi poda.

Najčešće su izrađene od drva u obliku šipki određenih parametara. To je pristupačnije, jeftinije i nije inferiorno u kvaliteti drugim materijalima. Metoda takvog styling se koristi za pouzdano pričvršćivanje poda kako bi se izbjeglo otklon pod teškim namještajem tako da ne vibrira i ne škripa. Prema statistikama, koristi se u 90% slučajeva.

Glavne prednosti zaostajanja:

  • apsorpcija buke;
  • Ventilacija;
  • povećanje toplinske vodljivosti;
  • sposobnost korištenja praznog prostora za različite inženjerske komunikacije;
  • Ujednačeno opterećenje na bazi;
  • poravnanje pod;
  • povećanje snage premaza na nekoliko tona po kvadratnom metru;
  • Jednostavnost instalacije i zamjene;
  • niska cijena.

Veličina, korak udaljenosti, sheme montaže zaostaju za pod

Materijal za zaostajanje najčešće se poslužuje borovom, smrekom ili jelom. Archch je skuplje, tako da nije tako popularno. Budući da služe kao baza za klica, zatim ocjene 2 ili 3. možda nisu tako uredan kao 1 ocjena. Prisutnost kuja i curenja smole neće utjecati na pouzdanost strukture.

U pravilu, stablo se pohranjuje pod određenim uvjetima. Vlažnost gotovog materijala trebala bi biti oko 15-20%, ali ne i više. Prije početka rada, drvo je podvrgnuto obveznom postupanju s posebnim impregnacijama.

Oni su bezopasni za ljudsko zdravlje i često zahtijevaju jednostavno razrjeđivanje vodom u određenim omjerima. Time se sprječava pojavu gljivica i kalupa na stablu, štiti od grešaka i glodavaca. Postupak je vrlo jednostavan, ali se ponovno primjenjuje nakon 3 ili 5 sati.

Članak o toj temi: Kako odabrati desno kauč u unutrašnjost?

Kako staviti LAGS: Odredite veličinu

Podne zaostaje izvoditi mnogo korisnih značajki. Treba imati na umu da se nepravilna instalacija u budućnosti može pretvoriti u tužne posljedice. Oblik trake mora nužno biti pravokutan.

Najbolje od svega, oni održavaju veliko opterećenje s takvim odnosom kada je visina više od jednodnevne širine ili dva puta. Bar se uvijek stavlja na rub. Tablica prikazuje veličinu odjeljka za kašnjenje za određene raspone. Korak između njih u ovom slučaju je 70 cm:

Veličina, korak udaljenosti, sheme montaže zaostaju za pod

Veličina poprečnog presjeka ovisi o snazi ​​korištenog materijala i željenom opterećenju na podu. Za stambene prostorije utvrđeno je da ne prelazi 300 kg po m2. Ove vrijednosti priznaju stručnjaci. Međutim, oni mogu biti deblji ovisno o situaciji. Na primjer, potrebno je povećati prostor za debelu izolaciju. Ili se pretpostavljalo povećano opterećenje premaz. Što je materijal koji je jači, to manje može biti njezina veličina. To se primjenjuje, na primjer, na žlijezdu.

Dužina kašnjenja mora odgovarati duljini (širine) prostorije minus 2,5-3 cm. Ovo je zalihe potrebno za očuvanje čvrstoće strukture u slučaju fluktuacija temperature i vlažnosti. Preporučuje se korištenje dugih zaostajanja. Pa, ako njihova veličina odgovara duljini sobe.

Ako ih trebate pristati, povezivanje se treba pomaknuti u odnosu na susjedno nakon pola metra, i bolje na metru. Na mjestu spajanja napravi podršku. Obično se izvodi u obliku stupca. Spajanje se javlja uz pomoć pocinčanih obloga, ali češće - u povjerenicima.

Budite sigurni da uzimate u obzir udaljenost između poda zaostajanja. Profesionalci ga nazivaju "korak". Određuje se ovisno o parametrima genitalnih ploča. Deblji za prevlačenje pod, to više može biti korak. Prema tome, tanji, što manje poduzimamo korak.

Veličina, korak udaljenosti, sheme montaže zaostaju za pod

S tablice možete povući pravilnost. Ako se debljina ploče poveća za 0,5 cm, tada se korak povećava za 10 cm. Za jači sloj (na primjer, Plywood i OSB) izračuni mogu biti različiti.

Budući da su ti materijali uporniji na otklon, korak se povećava. S debljinom od 18 mm, teren će biti do 40 cm. Na 25 mm će biti do 60 cm. Svaki list je pričvršćen na tri različita zaostajanja. Mora se pričvrstiti na središte i rubove, odlazeći na polovicu LAG-ova.

Kako popraviti zaostajanje u bazu

LAGS se stavljaju na drvo, tlo i beton. Prvo morate znati koje su alate potrebni za to. Dakle, osim samih Bruseva, potrebno je imati razinu, elektroliz ili ručnu pilu. Store vijke, vijke, sidra i nokte. Definitivno imamo perforator sa sobom (kada pošaljete na beton), pravilo, sjekiru, odvijač ili bušilica, čekić i držač za nokte.

Članak o temi: zavjese za dvoranu s balkonom (fotografija)

U slučaju pričvršćivanja zaostajanja na drvene podove, potrebno je osigurati ih na bočne strane greda. To se radi na temelju činjenice da se grede obično ne instaliraju u smislu razine. Osim toga, ova metoda pomaže da ne precjenjuje pod, štedeći dragocjene centimetere u sobama s niskim stropovima.

Veličina, korak udaljenosti, sheme montaže zaostaju za pod

Ako visina dopušta, onda, kao opcija, traka je položena na vrh preko greda. Popravite ih vijcima za 6 mm, pred-drampiran rupu 2,5 mm manje od promjera. To će spriječiti drveni snop. Duljina vijka mora biti 2,5 puta duže od širine kašnjenja.

Plaženje zaostaje na tlo, potrebno je očistiti i uhvatiti unaprijed. Sljedeće se mjere za instalaciju polova. Oni će poslužiti kao podrška. Udaljenost od zida do prvih zaostataka treba biti od tri do dvadeset centimetara. Na naslonjenoj udaljenosti, jame dubine od 10 cm od 10 cm kopaju, zaspali i izliveni vodom za veću čvrstoću. To će biti temelj za stupove.

Preporučuje se da se poveća najmanje 40 na 40 cm. Zatim se polietilen stavi na vrh vrha do njega, podignut je stupac dvije ili tri cigle s cementom. Onda su prekriveni s vrećicom, drvo je složeno na vrhu. Lugi je fiksiran pocinčanim kutovima do zidova ili do krune crkve.

LAGS se često uklapa na betonsku bazu. Hidroizolacija u ovom slučaju je iznimno neophodna, inače se pod stalno kuha. Sasvim je pogodan za uobičajeni polietilen film. Međutim, stručnjaci sve više počinju koristiti pholoisol - ovaj pjenasti polietilen s folijskim slojem, koji se nalazi u smjeru stana, smanjujući gubitak topline.

Bar je pričvršćena na beton s sidre. Izolacija je guštela između LAG-ova, ali ne za njih. Betonski estrih, u pravilu, eliminira probleme s poravnanjem zaostajanja prije polaganja podne ploče.

Opće preporuke

Provjerite je li drvo sušeno i obrađeno antiseptičkim ili bitumenom. To će značajno proširiti život strukture. S vlagom od više od 20%, stablo može glavati, ometati integritet strukture. Odbori donesene iz skladišta trebaju ležati na sobnoj temperaturi nekoliko dana. To posebno vrijedi za zimsko vrijeme. Ne preporučuje se podići pod s vlagom zraka manje od 60%.

Članak na temu: Pletene zavjese Crochet - lijepa i jednostavna!

Nemojte izrezati i planirati ploče u prostoriji gdje je pod montiran pod. SawDust može uzrokovati truljenje.

Ne zaboravite koristiti hidroizolaciju. Za izolaciju buke, u pravilu koristite DVP, gume, pjenaste polietilen, šljaku ili pijesak. Toplina u kući će se nastaviti duže ako ispunite prazninu ispod poda mineralne vune, clamzite, proširenu pjenu ili Izospan.

Veličina, korak udaljenosti, sheme montaže zaostaju za pod

Koristite pravilo nakon polaganja. Stavite ga preko greda, uklonite lumene, poravnavanje visine. Lako je učiniti s posebnim modernim podesivim zatvaračima koji su se pojavili na građevinskom tržištu. Paul Stelite samo nakon svih postupaka poravnanja razine.

Kraći korak, duže će pod. Međutim, glavni pokazatelj trajnosti je premaz i osnovni materijal. Najtrajniji je arech drvo.

Instalacija snopa obično se provodi prozor, tj. preko sobe. Paul ploče se zatim stavljaju uz sobu, tj. Iz prozora. Međutim, to je samo preporuka i kurs slučaj.

Paul čelik iz kuta, postavljanje ploča okomito na Lagas. Udaljenost od zidova treba biti oko 1 cm. Ostaje u slučaju deformacije stabla ovisno o temperaturi i vlazi okoliša. Ova udaljenost zatvara postolje. U slučaju da ploče leže blizu zida, pod se može zakleti.

Veličina, korak udaljenosti, sheme montaže zaostaju za pod

Odbor je priključen na svaku gredu. Rupe za vijke trebaju biti probušene unaprijed kako bi se izbjeglo snop.

Najčešći izvedba između LAG-ova je od 50 do 56 cm. U pravilu ne prelazi udaljenost od 69 cm.

Rastavite kašnjenje i drveni pod je dovoljno jednostavan. Potrebno je izdržati sve namještaja iz sobe, ukloniti postolje, otvoriti ploče ili listove iverice. Nakon provjere, stare se odbori zamjenjuju novim. Sami zaostaji mogu se djelomično zamijeniti. Samo izrezuje komad trupa i novog je divio.

Ne zaboravite koristiti zaštitnu impregnaciju za nove ploče. Provjerite krajeve greda za prisutnost trulež, izolirajte izolaciju baze ako jest. Popravak poda može biti razlog za izoliranje stana.

Lagovi zasluženo su najlakši i najpopularniji način za stvaranje pouzdane temelje našeg spola. Ako želite, svatko može preuzeti ovu zanimljivu stvar i korak Po korak postići cilj. Najugodnija nagrada za radove bit će toplina i ugodna atmosfera dugi niz godina.

Čitaj više