Kako napraviti petework iz traperice tehnike?

Anonim

Patchwork je jedinstvena šivaća tehnika u kojoj su pravi ukrasi za kuću dobivene od neupadljivih komada tkanine. Upravo je u prelasku loskuta, drugačije u teksturi i boji. Vješti obrtnici su napravljeni prema takvom principu pokrivenih, kariranih, jastučnika, šiva pribor i ukrasite odjeću. Tehnika patchwork je način da se izrazite i naglasite svoju individualnost.

Kako napraviti petework iz traperice tehnike?

Patchwork leži u šivanju različitih boja i teksture zalogaja.

Vrsta umjetnosti ili način štednje

Ručni proizvodi uvijek su bili visoko cijenjeni. Oni ne samo da imaju vlastiti jedinstveni dizajn, već i imaju određenu pozitivnu energiju, jer u procesu njihove proizvodnje, obrtnici ulažu svoju dušu u njih. Nije iznenađujuće da ručni rad ne dolazi od mode dugi niz godina. U moderno doba tehnologije i strojeva sve je više moguće vidjeti u domovima unutarnjih predmeta koje su napravljene vlastitim rukama i ispunjavaju sve oko žive tople aure. Patchwork je jedan od popularnih vrsta ruda, koji su voljeli ne samo s jednostavnim hostesema, već i poznatim dizajnerima.

Kako napraviti petework iz traperice tehnike?

Tehnika patchwork čini takve proizvode od trapera kao što su paneli, lampa, prekrivači i tepisi.

Da biste stvorili bilo koji proizvod u tehnici patchwork, zaklopci su približno istim strukturom tkiva. Traper je ova haljina koja je gotovo svaki član obitelji. I u svakoj kući postoje traper stvari koje su služile svoje vrijeme, ali koji su žao odbaciti. Patchwork tehnika daje priliku za ove stare stvari da se "probudite" na nov način i postaju najrealniji ukras stana. Patchwork pokriven je vrlo jednostavan u proizvodnji, a rezultat je uvijek lijep i jedinstven.

Trebat će:

  • škare ili nož;
  • karton;
  • stare traperice;
  • šivanje igala ili igala;
  • kreda ili olovka;
  • mašina za šivanje;
  • metar;
  • Sintepon;
  • Platno za pogrešnu stranu prekrivača;
  • satenska traka.

Članak o temi: Podne jastučići za sjedenje: Savjeti za odabir i postavljanje

Korak-po-korak performanse:

Kako napraviti petework iz traperice tehnike?

U patchwork, kvadratne zaklopke od 10 x 15 cm su ušivene.

  1. Odrediti parametre budućeg prekrivača. Izračunajte veličinu svakog dijela. Da biste to učinili, nacrtajte gotovu shemu na papiru. No, novak igle je bolje početi s običnim kvadratima. Broj kvadrata od kojih će biti pokriven, ovisi o željenoj veličini. Za neiskusne majstore, bolje je ne napraviti kvadrate manje od 10x10 cm.
  2. Napravite uzorak kvadrata na kartonu, dodajući ga na svaku stranu od 2 cm za šavove.
  3. Traperice ili bilo koja druga traper odjeća moraju biti prekinuta i ostaviti samo pojedinačne dijelove, gdje nema zatvarača "munja", gumbi i jaki nedostaci. Dobiveni dijelovi su omotani, sušeni, glatki.
  4. Traper tkanina se razgrađuje na ravnu površinu i izreži sve vrste kvadrata. Lakše je to učiniti odmah na nekoliko slojeva tkanine i koristiti valjci nož.
  5. Šivati ​​ručno uzdužne pruge. Za ovaj trg traperica se ismijavaju jedan drugome. Radi udobnosti, bolje je koristiti igle. Ispada nekoliko dugačkih "pjesama" željene duljine.
  6. Uzdužne pruge šivaju međusobno. Sve linije povjerenja. Ispada jedan čvrsti komad koji se sastoji od mnoštva kvadrata.
  7. Patchwork platno staviti na ravnu površinu s nevažećim prema dolje. Staviti sintescencera na vrh.
  8. Pjevanje sintepona na platnu na pisaćem stroju. Strojne linije trebaju pasti u crte napravljene ručno. Rezultat je glatki kvadratni bod.
  9. Odvojeni dijelovi se primjenjuju na platnu odabranu za unutarnje. Početi oko perimetra.
  10. Rubovi kreveta za obloženje satenske vrpce.

Rezultirajući prekrivač od starih traperica mogu se koristiti kao kariran ili pokrivač koji će biti vrlo praktičan i topao. Ako želite, može se prilagoditi vezenjem ili bilo kojim priključcima.

Čitaj više