Utazeliters za zavjese: pravila s vlastitim rukama

Anonim

Ako su donji ili bočni rubovi zavjesa savijati, značajno će pokvariti njihov izgled. Utazeliceri za zavjese pomoći će se riješiti ovog problema, bez pribjegavanja konstantnom i često beskorisnom glačalu i brišući. Posebne težine se koriste kod šivanja japanskih, rimskih, mađarskih zavjesa, kao i portir teških tkanina. Koje su vrste sredstava za ponderiranje? Je li ih moguće napraviti kod kuće?

Utazeliters za zavjese: pravila s vlastitim rukama

U žici i pločama kaodifikatorima

Elementi u obliku ploča i kabela instalirani su na donjoj granici weba i idealno uzeti oblik zavjesa. Kabeli su izvrsne za uporabu na plućima i tankim tkivima. U trgovini možete ispuniti ove detalje vaganje od 15 do 150. Zahvaljujući ovoj velikoj vožnji, lako je odabrati kabel koji je optimalno pogodan za zavjesu iz bilo kojeg materijala.

Ponekad se oblik mijenja samo uglove zavjese. U tom slučaju, spremite materijal iz deformacije pomoći će posebnim pločama. Uključeno s njima, tipke za montažu obično idu, uz pomoć kojih se sredstvo za ponderiranje lako fiksira u PODA na webu. Oni se također razlikuju u težini, stoga se uklapaju gotovo za sve zavjese.

Ako želite napraviti kolijevku vlastitim rukama, možete koristiti tanke metalne igle sa stare police ili drvene letvice koje se prodaju u građevinarnicama. Međutim, prilikom postavljanja donjeg dijela zavjesa u ovom slučaju morat će napraviti dodatnu alineju. Ako koristite drvenu tračnicu, alinent mora biti jednak njegovoj širini plus 2,5 cm. Ako je metalni pin stroja za napraviti 0,5 cm od njega.

Utazeliters za zavjese: pravila s vlastitim rukama

Utezi u obliku utega

Opterećenja koja se prodaju u specijaliziranim odjelima mogu biti dvije vrste: izduženi konični oblik i okrugli oblik s rupama. Osigurani su za pričvršćivanje zavjesa u bočnim somodama. Ako se tlo nisu osigurane, opterećenja su ušivena pomoću posebne trake.

Članak na temu: Neobične svjetiljke i lusteri to čine sami

U staroj težini, težine težine zamijenjene kovanicama. Tako da možete učiniti kada su moderne zavjese napravljene. Umjesto kovanica prikladni su i drugi okrugli ili ravni metalni predmeti. Oni neće biti vidljivi, tako da možete koristiti bilo što kao teret. Međutim, prije popravljanja metalnih predmeta, poželjno je pokriti krpom.

Tereti imaju ograničenja težine koje treba uzeti u obzir pri uporabi različitih vrsta tkanine. Za lagane materijale i til, tereti se mogu koristiti težine od 12 do 22 g. Za tkiva srednje gustoće, kao što je posteljina, optimalne težine težine 23-50 g. Za porter iz teških materijala - od 51 g.

Kako provesti silifiers?

Postoje situacije kada je teško pronaći potrebnu vrstu tereta ili nedostatak sredstava za kupnju. Kako ući u ovaj slučaj? Nakon pripreme potrebnih materijala i naoružanih podup

Za posao će biti potrebno:

  • zavjesa;
  • materijal ispod boje zavjesa;
  • Težina: žica, drvena rake, lanac, metalne kuglice ili kovanice;
  • željezo;
  • mašina za šivanje;
  • igle;
  • niti ispod boje zavjesa;
  • škare;
  • Vrpca ili ruleta.

Pripremite improvizirane ponderiranje. Ako je potrebno za tulu ili svjetlosnu zavjesu, uzmite tanku žicu. Za zavjese iz gustih tkanina, gubitak težine prikladan je u obliku lanca ili nekoliko kovanica. Priložite ove stavke na zavjese na različite načine.

Metoda 1

  1. U utoru iz laganog materijala, sredstvo za ponderiranje mora biti zašivano na stranama. Da biste to učinili, uzmite 2 ravne ili volumetrijske metalne dijelove. Svaka težina ne smije prelaziti 22 grama.
  2. SUSTRATE za svaki mali džepovi iz tkanine, tako čvrsto prikrivaju.
  3. Od početne strane donjeg pet zavjesa sa strane, napravite mali rez, povlačeći se iz Niza 5 cm. Ako nema niže Poda, upotrijebite posebnu traku za zavjese.
  4. Pažljivo stavite džepove s opterećenjem u rezultirajućoj rupi i okidaču.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese i prekrivače iz jedne spavaće sobe: specijalistički savjet

Metoda 2.

  1. The Whealers za porter iz gustih tkiva mogu se postaviti u "džepove". Kao opterećenja uzimaju obične kovanice.
  2. S pogrešne strane donjeg ruba zavjesa, zavjese su izvučene male "džepove".
  3. U svakom da će staviti novčić.
  4. Zatvorite džepove, šivaći traku zavjese na vrhu. Ispružite tkaninu tako da utezi ostanu na svojim mjestima, čak i ako se ispostavi zavjesa u obrnutom položaju.

Ako su zavjese tkanine transparentni, prethodni način neće stati, jer će se sredstvo za ponderiranje uvijek zasjati. Moguće je ispraviti dno takve zavjese bez dodatnih dijelova. Da biste to učinili, donji dio treba udvostručiti za 10 cm, pokušajte ga ručno naprezati ili na šivaćem stroju. Ako je tkanina neprozirna i gusta, za bolji učinak pri obradi donjeg ruba, morate umetnuti lanac ili komad žice.

Utezi su potrebni dijelovi koji pružaju dodatno opterećenje na donjem ili bočnom rubu zavjesa. Oni vam omogućuju da držite i održati željeni oblik zavjese, kao i obojiti nabore. Umetanje odgovarajućeg tereta može se naručiti iz stručnjaka ili odbiti sebe. Ova stavka je opcionalno stjecanje u trgovini: manifestiranje fantazije, raznih lijekova može se koristiti kao sredstvo za ponderiranje.

Čitaj više