Zavjeri kut i zavjese na kutu Windows - Finoća tekstilna dekor

Anonim

Kut zavjese - Pronađi za registraciju standardnih i nestandardnih otvora prozora. Mogu se kupiti ili šivati ​​samostalno. Odaberite takve zavjese za uređenje kuhinjskog prozora, balkona, soba ili potkrovlja. Njihov izvorni izgled bit će prikladan u bilo kojoj sobi. Ali ravne zavjese, a zavjese "trokuta" također su prikladne za kutne prozore.

Zavjeri kut i zavjese na kutu Windows - Finoća tekstilna dekor

Dizajn značajke zavjese kut

Zavjese s kosom krišku mogu postati vrhunac unutrašnjosti ako je njihov dizajn ispravno ispravan. Razmislite o tome što se događaju i na koji način je izbor takvog portara ne-alternativna opcija.

Zavjese u obliku trokuta mogu se podijeliti u nekoliko vrsta:

  • simetrični / asimetrični;
  • jedan / dvostruko;
  • s lambrequinom / bez lambrekina;
  • Kut na gornjem rubu / kutu na donjem rubu.

Model s izlaganjem na gornjem rubu najčešće se odabire ako geometrija sobe ne dopušta uporabu izravnog vijenca. Ponekad strehe na kutu visi namjeravaju naglasiti značajku oblika otvora prozora. U tom slučaju prikladni su samo modeli s gornjim rezom.

Kut na donjem rubu daje romantiku sobe i neku razigranost, tako da je takav dizajn često izabran za omekšavanje stroge unutarnje ili revitalizacije standardnog rasporeda. Iz istog razloga, takve zavjese ne vise se u radnom području, uredu, pa čak i više u uredu.

Modeli s lambrekinom trebaju odabrati posebno pažljivo, jer nisu svi stilovi "ljubavi" takav dekor. Na primjer, u stilu visokotehnoloških zavjesa s gornjim kutom, to može izgledati organski, ali lamben će biti jasno neprikladan. Ali u klasičnom interijeru, takvi tekstili stižu u sve vrste.

Ako je dekor odabran na prozorima u modernom stilu, asimetrična zavjesa s donjim rezom bit će savršena opcija. U tom slučaju, tekstilni ispis može sadržavati stilizirane slike životinja, nevjerojatnih znakova ili biljaka.

Članak o toj temi: Instalacija filma topli kat pod linoleum

Zavjeri kut i zavjese na kutu Windows - Finoća tekstilna dekor

Koji dizajn odabrati za ukras potkrovlja?

Downtown prozori često imaju ne-standardni oblik, pa pristupi odabiru zavjesa za ovu sobu je potrebno na temelju značajki otvora. Ako je simetrično, ovdje možete biti vođeni vašim željama, ako ne, tada su zavjese prikladne samo asimetrični tip.

Za nagibne prozore u potkrovlju prikladan je ili model zavjesa bez lambrekina ili lambrena na krutoj osnovi. Kupite dvostruke zavjese kut ili odaberite jedan porter, također često ovisi o obliku prozora u potkrovlju. Ako je zabila asimetrično i postoje dvije strehe, onda nema smisla u jednom modelu za kupnju.

Zavjeri kut i zavjese na kutu Windows - Finoća tekstilna dekor

Kut zavjese u kuhinji

Zavjese kut za prozore kuhinje vrlo je praktično rješenje koje je istovremeno uspješno od estetske točke gledišta. Doista, u ovoj sobi, zavjese najčešće stižu do prozora i došli do originalnog dizajna za kratke tekstile ponekad vrlo nije lako. Ako su ušiveni iz svjetla prozirnog tkiva, oni će se u potpunosti uklopiti na odredište kuhinje:

  • osigurati potrebnu privatnost;
  • omogućit će suncu da zapali sobu u dovoljnom volumenu;
  • Stvorite dobro raspoloženje, koji je toliko važan za domaćin kako bi pripremio svoje domaće kulinarske remek-djela.

Crtež na tkanini i prisutnost lambrekina može se odabrati na temelju njegovih preferencija okusa i općeg dizajna kuhinje. Ali simetrija / asimetrija ovisi o tome koliko je prozora u kuhinji i kako su postavljeni.

Bolje je objesiti dvije pojedinačne zavjese na kutnom prozoru kuhinje, promatrajući simetriju. Ako se otvori prozora nalaze nasuprot drugome, tada će dvostruke simetrične zavjese biti više organski. Jedan standardni prozor može se urediti i jedan i dvostruki porter.

Vijeće

Pokupite praktične tekstile za kuhinju. Uostalom, zavjese moraju biti uklonjene i izbrisane češće nego u drugim prostorijama.

Zavjeri kut i zavjese na kutu Windows - Finoća tekstilna dekor

Kako odabrati zavjese na kutu prozora?

Prozori u kutu sobe rijetko su, a pitanje od kojih objesiti zavjese u kutu sobe ponekad se pretvaraju u cijeli problem. Iako, zapravo, takve prozore daju prostor za fantaziju dizajnera, a kompetentna utjelovljenje fantazije uzrokuje divljenje i domaćini kod kuće i njihovih gostiju. Da biste sami pokupili tekstil, bez pomoći stručnjaka, morate uzeti u obzir kako je prozor namijenjen.

Članak na temu: Elegantan balkon: Francuska verzija

Kutni prozori su sljedeći tipovi:

  • Jedan prozor smješten u kutu sobe;
  • Dva prozora blizu ugla i jedan drugome;
  • Prozor Windows s dva ili više kutova nalazi se u centru ili blizu središta zida.

Vijeće

Odabir drapara za kutne prozore, pokušajte naglasiti njihovu neobičnost, a ne pretvoriti u dva odvojena standardna otvora.

Zavjeri kut i zavjese na kutu Windows - Finoća tekstilna dekor

Sastavljamo dva prozora u kutu sobe

Odabir zavjesa u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku u dva prozora, prvo morate odlučiti o glavnoj ideji dizajna. Postoje dvije opcije - udruživanje ili isključenje. Na temelju toga morate kupiti strehe i tekstil. Ako su prozori uski i između njih postoji velika jednostavnost, onda ih možete odvojiti - objesiti pojedinačne mreže na takav način da se kreću simetrično, a središte simetrije treba biti kut.

Možete kombinirati dva prozora na sljedeće načine.

  1. Zavjesa se visi na jednom webu.
  2. Dva ili više platna se kombiniraju s jednim strehama i lambrenom.

U prvom slučaju, strehe moraju biti takav dizajn tako da je platno glatko "hodao" duž prozora, to jest, njegov potez ne bi trebao ograničiti zatvarače. Zavjese u dnevnoj sobi kombinirajući dva prozora bi trebala biti duga, a tkanina treba odabrati mekanu, teče. Teške tkanine za kutne zavjese na dva prozora kut u dnevnom boravku nisu prikladne: oni će pretvoriti draper u tešku gradnju.

Ako postoji tišina između prozora, onda je bolje dripe iz tri platna. U prosjeku će istovremeno prikriti jednostavnost i može biti statična, strana mora premjestiti / izmaknuti. S ovim dizajnom vrlo je važno posvetiti posebnu pozornost na gornje elemente - lambrene i veze, swagam. Uostalom, to je vrh čvrstog dekorata od pojedinačnih komada tekstila.

Vijeće

Kombinirajući element za japanske zavjese ili drugi porter bez dodatnih gornjih elemenata na kutu prozora u dnevnom boravku bit će samo strehe, tako da se njegov izbor treba posvetiti posebnoj pozornosti.

Zavjeri kut i zavjese na kutu Windows - Finoća tekstilna dekor

Kako organizirati Windows u Erkeru?

Utrke prozore mogu se izdati pomoću raznih dizajnerskih ideja. Također je pogodan za strogu konciznost, a veličanstveni kazališni krajolik - sve to ovisi samo o unutrašnjosti sobe i okusu hostesa. Glavna stvar je vizualna povezanost pojedinih elemenata prozora, smještenih pod kutom jedni drugima, u jednom. U isto vrijeme, zavjesa se može sastojati od jednog weba, a može se napraviti u obliku složene draperije koje se sastoji od nekoliko slojeva.

Članak o temi: Dječje sobe 8 i 9 četvornih metara. M.

Ako se erker percipira kao korisna površina i koristi se u praktične svrhe, na primjer, poput blagovaonice kuhinje ili blagovaonice, tada bi trebalo poželjeti preferencija za suzdržani ukras. U tom slučaju, prikladno je koristiti valjane zavjese. Takva odluka eliminira potrebu za podizanjem vijenca složenog oblika.

Još nekoliko savjeta

  • Tekstil topovi na kutu prozore bit će bolje u kombinaciji s rimskim zavjesama nego s tradicionalnim zavjesama.
  • Hard Lambrequin lakonski oblik pomoći će kombinirati platno ako se klasični lambrekvini ne uklapaju u modernu sobu.
  • Svjetlo Težina Organa izgleda vrlo povoljno na kutnom prozoru, pogotovo ako je zatvoren jednim webom.

Čitaj više