Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Anonim

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Vez s križanjem - proces uzbudljivog, kreativnog i univerzalnog, pomaže se opustiti i bez mnogo troškova za stvaranje unutarnjeg uređenja da vez ima blagotvoran učinak na stanje osobe, ali se ne smije zaboraviti na elementarnu sigurnosnu opremu. Početak rada, morate naučiti kako napraviti šavove ispravno, jer bez toga, vezenje neće raditi lijepo i uredno. Moguće je ukrcati s križevima na različite načine, naime: od dna do vrha i obrnuto; redovnici mogu biti okomito i vodoravno; Dijagonalno vezenje.

Kako upisati s križnim pravom: Značajke

Najvažnija stvar kada je izvezena tako da su redovnici strogo hodali u jednom smjeru. Svaki izveden usjeva sastoji se od dva odvojena šavova: niže i vrh. U početku su svi šavovi šive u jednom smjeru, a zatim vez ulazi u suprotnom smjeru. Promatranje nekompliciranih pravila, možete brzo naučiti vrlo dobro i ukrasiti kuću svojim proizvodima.

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Prije početka rada, za izvođenje prekrasnog i neobičnog vezenja, postavite pojedinačne niti na posebne bobbine

Vez križa smatra se dovoljno laganom i zanimljivom vrstom rukotvorina, ali prije nego što nastavite s radom, morate se upoznati s pravilima za vezenje.

Prije obavljanja vezenja potrebno je izvršiti pripremni rad, naime:

  • Tretman platna s posebnom ljepljivom tvari;
  • Izvođenje oznake platna;
  • Rastegnuti i pokušajte tkaninu.

Budući da se platno u procesu može posipati, onda je potrebno tretirati s posebnim ljepilom prije početka vezenja. Potrebno je dosta vremena, ali u isto vrijeme rubovi će se spasiti cijeli. Posebno je važno unaprijed obraditi rubove granice kada je izvezena velika modularna slika. Tada je potrebno napraviti oznaku platna. Sve sheme za vez s križom razbije se na odvojene kvadrate koji odgovaraju jednom križu. Da se ne bi zbunilo u vez, potrebno je staviti platno na kvadrate od 10x10 križeva. Ocjena je sasvim moguće koristiti posebne markere, olovke ili obične gnjehe.

Važno! Prilikom odabira markera morate uzeti u obzir njihovu posebnost, jer su neki od njih fiksirani na tkivo na visokim temperaturama, stoga je nemoguće ispirati proizvod u vrućoj vodi.

Teme za vez treba podijeliti na odvojene niti, navodeći ih u posebne bobbine. Prije početka rada, tkanina se mora koristiti i temeljito pokušati.

Kako naučiti ukrcati s križem

Da biste naučili kako vezati križ iz nule vrlo dobro, morate vidjeti master klasu, gdje se nalazi o tome kako započeti proces vezenja i da će to biti potrebno za to.

Da biste naučili kako šivati ​​prekrasne slike, trebate:

  • Ispravno popraviti nit;
  • Šavovi;
  • Odaberite crteže i još mnogo toga.

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Navoj pričvršćen bez nodula je potreban element vezenja koji će pomoći u stvaranju savršenog igle

Članak o temi: Kako napraviti sudoper tamba?

Potrebno je započeti vez iz gornjeg lijevog kuta, u ovom slučaju križ će ići s lijeva na desno, a svi dostupni redovi će biti zasijani od jednog po jedan. Od samog početka vezenja, potrebno je naučiti kako popraviti nit bez nodula. Da biste osigurali nit, možete ostaviti dugačak rep na suprotnoj strani vezenja ili pričvrstiti rep na prednjoj strani vezenja pod prethodno izvezenim križom.

Da biste uvukli križ, morate okrenuti iglu u lijevi kut budućeg križa s pogrešne strane, a zatim dijagonalno ukloniti nit na prednjoj strani i okrenuti iglu u gornji kut na desnoj strani. Zatim na strani uključivanja na nacrtajte nit i uklonite ga u donjem kutu ispod vrha.

Potrebno je napraviti desnu stranu istih dijagonalnih šavova iste boje u nizu, kao što je naznačeno na shemi vezenja. Tada je isti način da se vratite na samog početka niza. Da biste to učinili, morate uključiti iglu u gornjem lijevom kutu i ukloniti ga kroz pogrešnu stranu u donjem kutu dijagonalno. Kao rezultat toga, dobivaju se glatki i prekrasni križevi.

Važno! Nikada ne morate početi izvesti iz sredine uzorka, jer se možete dobiti samo zbunjeni i nepravilno odrediti mjesto uzorka.

Jednostavno vezenje s križom: Lekcija za početnike

Vez s križom za početnike - izvrsna prilika da na kraju dobijete lijepu sliku, bez primjene previše napora, budući da je glavni crtež već primijenjen na tkaninu, najvažnija stvar je proučavati vrijednost svake boje tkanina.

Različite tkanine mogu se koristiti kao platno, naime:

  • Pamuk;
  • Rhozhod;
  • Posteljina;
  • Tallcloth;
  • Platno.

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Canva na temelju lana, platno ili burlap je jedinstven materijal za vezenje, omogućujući vam da stvorite mnoga zanimljiva djela.

Sve ove tkanine imaju vidljivu ćeliju za vez s križom. Tkanina može biti s velikim ili malim tkanjem i bolje ako je svijetlo. Nakon pregleda uzoraka uzoraka, možete odabrati najbolju opciju koja će biti moderna i rafinirana tako da pogledate u potpunosti bilo koju stavku. Sheme su vrlo zgodan za vezenje, kao na taj način, naučiti ukrcati s križ. Vrlo je zanimljivo biti kombinacija na jednoj posteljini križa s stubom, jer će vam omogućiti da dobijete vrlo lijep i originalni crtež.

Možete ukrcati na tkivo boje, jer će takav vez izgledati vrlo zanimljivo i originalno.

Osobito cross-bod

Prije nego što počnete odabrati crtež za vez, morate razjasniti, takav simbol se odnosi svaki broj.

Konkretno, možete ukrcati takve obrasce i crteže kao:

  • Cvijeće;
  • Životinje;
  • Čovjek.

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Da bi održao besmisljeni šarm vezenja, potrebno je koristiti cvijeće kao uzorak koji pretvara obični rad u simbol ljubavi i ljepote

Cvijeće se najčešće koristi kao uzorak za vezenje, jer je to simbol ljepote, ljubavi i privlačnosti. Lotus označava savršenstvo, milost, duhovni mir. Magnolia se smatra simbolom ljubavi i sofisticiranosti. Peony - cvijet radosti, strasti i ljubavi. Smatra se najpovoljnijim znakom za mladog para. Chrysanthemum se smatra simbolom sreće, a vaza s cvijećem pomaže privući bogatstvo prema sebi. Ako trebate privući ljubav u kuću, trebali biste objesiti sliku na zidu, gdje je osinka izvezena.

Vrlo često na vez možete vidjeti životinje. Mnogi radije ugrađuju mačke, jer se smatraju simbolom kućne udobnosti. Stoga, ako postoji želja da dobijete vlastitu udobnost čuvara, vrijedi prigrliti mačku.

Ako ne postoji voljena osoba, možete ukrcati nekoliko vukova, jer doprinosi sastanku s drugom polovicom, a također pomaže u pronalaženju obiteljske udobnosti. Osim toga, možete ukrcati par ptica, posebice, bikovima izgledaju vrlo lijepo, jer je vezenje dobiveno svijetle, šarene i zasićene.

Članak o temi: Djed Mraz i Snow Maiden s vlastitim rukama

Vez s križom: ideje

Mnogi su zainteresirani za koje je najbolje odabrati obrasce za vezenje kako biste mogli ukrasiti kuću.

Sada se vez aktivno koristi za ukrašavanje mnogih proizvoda, posebno, kao što su:

  • Dekorativni jastuci;
  • Torbe;
  • Kutije za nakit i još mnogo toga.

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Dodatna chic vezena slika daje sliku godišnjih doba. Savršena opcija je ljeto koje čini spremnik u bilo kojem interijeru.

Postoje mnoge ideje za vezenje, koje će moći udovoljiti djeci i odraslima. Da biste napravili prekrasnu sliku ili razglednicu za djecu, možete koristiti slike sa životinjama, posebno, oni su savršeno pogodni za one prikazane: zeko, lisica, pas ili mačka. Za kuhinjske ručnike, voće vezeni voće, povrće, čaj i blagovaonica mogu biti dobar ornament. Osim toga, ako želite, možete ukrasiti posuđe s lijepim i originalnim uzorcima. Izgleda elegantno i jedinstveno.

Mnogi radije prikazuju osobu na vez, međutim, potrebno je uzeti u obzir neka pravila. Da biste donijeli udobnost i harmoniju i udobnost u kuću, bolje je povezati par koji drži ruke ili poljubac. To će pomoći donijeti harmoniji u odnos obiteljskog para i učiniti odnos skladnijim. Izgleda vrlo lijepo na slikanju unakrsne izvezene sezone, osobito ljeto, kao i na taj način, možete pokazati svu ljepotu prirode. Ako postoji želja za prikazivanjem božićnih tema, onda morate prikazati loptice loptica, božićno drvce, Djeda Mraza i drugih nevjerojatnih znakova na platnu.

Kako uvesti križ: osnovna pravila

Vez s križem smatra se vrlo zanimljivim i lako zauzeti, najvažnije je uskladiti s određenim pravilima. Svi potrebni procesi moraju se provoditi vrlo kompetentno i pažljivo.

Postoje tri glavne vrste šavova koji se koriste kada je vezenje, naime:

  • Križ;
  • Pola suđenja;
  • Pitch tapiserija.

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Da biste napravili vezenje, potrebno je kompetentno pristupiti mjestu uboda, obavljajući ih u jednom smjeru

Vez križa podrazumijeva uzorak na kojem se dva niti padaju u obliku križa. Ovaj šav je vrlo jednostavan, najvažnije je dosljedno izvršiti proces vezenja. Polu-tramestry je pola prekriženog. Sličan bod obično vezen pozadini za crtanje. Osim toga, polu-suđenje se koristi za vez velike slike, jer će to spasiti nit.

Tapiserski šav je vrlo sličan polukrdi, ali se razlikuje samo pogrešna strana. Temeljni šav vezan vertikalni i horizontalni redovi.

Postoje određene tajne dobre vezenja, koje svakako moraju uzeti u obzir prilikom obavljanja posla. Vrlo je važno da su svi šavovi isti i hodaju u jednom smjeru. Nije vrijedno zatezati nit previše, bolje je napraviti bod bolji. Za vezenje, bolje je koristiti niti dobre kvalitete Moulin, jer se razlikuju u snazi, trajnosti i zasićenim bojama.

Važno! Prilikom izvođenja vezenja, križ se može koristiti tradicionalni (engleski) križ ili danski.

Što vam je potrebno za vezenje s križom: materijali i alati

Prije nego što nastavite izravno do vezenja, sigurno trebate pripremiti materijale i alate.

Članak na temu: Drveni stol s vlastitim rukama. Nacrti

Posebno, kao što su:

  • Faktura platna;
  • Obitelj;
  • Teme Muline;
  • Iglice;
  • Škare;
  • Shema za uzorak.

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Rezanje platna prikladno koristiti za vez na vrećicama, jastucima i drugim stvarima koje bih želio ukrasiti

Dio za rezanje platna se koristi za olakšavanje procesa vezenja. Nakon završetka vezenja, njegove niti se jednostavno izvlače ispod niti gotovog uzorka. Za vezenje, križ se koristi niti Moulin, koji proizvođači nude u širokom rasponu dobre kvalitete. Prije održavanja rada, poželjno ih je operati kako bi se uvjerili da ne izgube i spremni rad tijekom vremena neće izgubiti atraktivnost.

Vrlo je prikladno ukrcati ako je slika već primijenjena na web, jer olakšava proces vezenja. Mnogi obrtnici ne koriste dimove tijekom rada, ali oni pomažu značajno ublažiti proces vezenja.

Prekrasan ravni rad: Foto vezenje križ

Jedan od najpopularnijih vrsta vezenja je vezenje s križa. Sličan tip kreativnosti je sasvim moguće napraviti volumetrij.

Veliki vez križa omogućuje vam stvaranje jedinstvenih proizvoda trodimenzionalnog tipa, na primjer, kao što su:

  • Chaskets;
  • Vaze;
  • Nakit;
  • Stavke dekor.

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Dekor stavke, napravljene u tehnici križanja, dat će vašem stanu originalnosti i elegantne

Sve se stvari mogu koristiti za primjenu. Da biste napravili proizvodni volumen proizvoda, plastika se može primijeniti na posao. Takav materijal možete kupiti u bilo kojoj trgovini igle.

Cross vezenje se provodi izravno na plastitu. Osim toga, željeni crtež može se primijeniti na običan platno, ali postoje male naknade iz rubova tkiva. Nakon što je vez u potpunosti pripremljen, platno mora šivati ​​na elemente napravljene na temelju plastike na obrisu vezenja. Rezultat je snažan element koji su zatim pričvršćeni da se dobiju proizvodi potrebnog oblika. Takvi proizvodi moći će ukrasiti kuću ili prilično zanimljiv i izvorni dar.

Vrlo lijepo i neuobičajeno izgleda kao modularni vez s križa. Modularni uzorci služe kao pravi ukras za uređenje kod kuće.

Cross Stitch Lects za početnike (video)

Vez s križom je vrlo popularan, jer vam omogućuje da se opustite, smirite se i kao rezultat toga, to je jednostavno izvrstan rezultat.

Detalji: Cross-vez (foto primjeri)

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Cross-vez: Kako naučiti video i fotografije, kako šivati, Osiinga učiniti, vrijednost procesa od nule

Čitaj više