Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

Anonim

Valjane zavjese na plastičnim prozorima jedna su od najpraktičnijih opcija za dizajn prozora, karakteriziran jednostavnim načelom djelovanja i jednostavnom instalacijom. Ali neke nijanse još uvijek postoje i s njima je bolje upoznati unaprijed.

Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

Valjane zavjese

Kako instalirati valjane zavjese: slijed akcija

Glavna značajka je pričvrstiti valjane zavjese u neposrednoj blizini stakla na takav način da flavas tkiva postaje jedna cjelina s prozorom. Za pričvršćivanje zavjesa na plastične prozore, obavite određeni slijed akcija.

Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

Skupština valjanih zavjesa provodi se u sljedećem redoslijedu:

  1. Odaberite vrstu pričvršćivanja. Postoje tri opcije: pričvršćivanje na zid otvora prozora, na okvir Windows ili na strop. Razmislite o opciji s okvirom prozora.
  2. Provjerite površine na prisutnosti prepreka u obliku isturenih dijelova, što će otežati rast i spuštanje platna. Kada se mehanička valjka na prozorima drže na ručku, oni su instalirani, osiguravajući implementaciju role u stražnjem dijelu smjere kazaljke na satu.
  3. Izmjerite širinu valjane zavjese zajedno s nosačima, dodajući dobivenu veličinu od 5 mm na svakoj strani (ovaj klirens olakšava montažu nosača).

    Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

  4. Kontrolni krug roleta pomaže u određivanju lokacije upravljačkog lanca. Konfiguracija određuje proizvođača. U pravilu, kontrolni mehanizam se nalazi na strani nosača koji ima heksagonsku pločicu, ili s jedne strane s osovinom izrađenom s udubljenjem u obliku šesterokuta.
  5. Dalje, instalacija horizontalnih sjenila na plastične prozore je instalirati zagrade. Prvo, mjesto privrženosti jednog elementa je zakazano, zatim s bušilicama promjera ne više od 2,5 mm bušiti rupu u okviru prozora. Nakon postavljanja prvog nosača, lagano zategnite vijke, pokazuju horizontalnu osovinu, a nosač se postavlja ispod drugog elementa.
  6. Nadalje, shema ugradnje roleta valjaka podrazumijeva obrezivanje na odgovarajućoj duljini osovine modela valjka. Da bi se ispravno odredila veličina širine okvira, odustaje se debljina oba nočaka (oko 3 mm). Zatim umetnite cijev-opremljenu izbočinom i rezultirajuća veličina je odrezana donjeg zraka.

    Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

  7. Da biste ispravno montirali rolete na plastičnim prozorima, platno bi također trebalo biti ošišan u širini. Za to je postavljeno na ravnoj površini, stavljen na pripremljenu donju željeznicu i odrezana s oštrim škarama ili građevinskim nožem.
  8. U završnoj fazi shema sklopa sklopa roleta sastoji se od vezanja izrezane tkanine na vratilu. Da biste to učinili, zaštitni film se uklanja iz samoljepljive trake vratila, provjerite mjesto upravljačkog mehanizma. S gornje strane, tkanina je podignuta za 5 mm, tvoreći preklop u kojem se prati vratilo (samo-adhezivna traka treba potražiti). Onda je čvrsto pričvršćivanje tkanine na vratilu, uz vodoravno. Opseg se presavija s tri četvrtine duljine i u rupi koja je dostupna u platnu umetnite željeznicu.
  9. Skupština i ugradnja sjenila završe se umetanje kraja zavjesa s kontrolnim mehanizmom u nosač i fiksiranje u drugom nosaču druge strane.

Članak o toj temi: jednobojni cross-stitch sheme Novo: Najzanimljivije besplatno, preuzimanje bez registracije, par i dijete

Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

Montaža

Valjani modeli "Dan-noć"

Ugradnja zavjesa navijanja "Dan noć" se provodi, slijedeći gore opisane upute, ali sama platna ima neke značajke. Takva zavjesa ima drugo ime - Zebra. Kao materijali, sintetička tkiva s odbijanjem prašine i antistatičkim svojstvima obično se biraju kao materijali. Osobitost je alternativna transparentna i neprozirna tkanina, pričvršćena jedni s drugima pomoću bešavne tehnologije.

Dvostruka sjenila na plastičnim prozorima nalaze se na obje strane osovine, tako da u procesu pokreta reguliraju tijek obje tkanine koji su izloženi, koje se podudaraju ili preklapaju jedni druge. Dakle, osvjetljenje je učinkovito regulirano.

Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

Zavjese miješaju.

Takve valjane zavjese pružaju zamračenje prozora od dna, bez zatvaranja cijelog gornjeg dijela. Kao rezultat toga, soba je zaštićena od znatiželjnih pogleda i otvorena za sunčevu svjetlost. Modeli su obično opremljeni ograničenim i ribolovnim linije, tako da se ugradnja zavjese provodi u sljedećem redoslijedu:

  • Ribolovna linija je rezana na pola, nakon čega su dva rubova umetnuta u gornji graničnik, nakon čega su vezani na dvostrukom čvor;
  • Na prozoru prozora su priključeni ograničitelji;
  • Kroz zavjese dostupne u kutiji se učitavaju slobodni rubovi polovica ribolovne linije;

    Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

  • Planka je pričvršćena na vrhu otvora prozora, ribolovna linija protezala se u donji zaliha;
  • Popravite kutiju na dnu i odmotajte platno, pritiskom na brave na traci.

Koristite kasete

Govorimo o klasičnim zavjesama, u kojima je vratilo s webom ugrađena u kutiju. Na prozoru je model čvrsto fiksiran vodičima.

Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

Klasik.

Instalacijski dijagram valjanih zavjesa ovog tipa, kao u svim drugim verzijama, počinje s mjerenjem visine (zaokruženi rezultati ne mogu biti u svakom slučaju). Ispravna instalacija rollstovers je moguća u prisutnosti odgovarajuće veličine, koja se mjeri između vanjskog ruba gornje spajalice i unutarnjeg ruba donjeg. Preporučuje se suženje dimenzija samo ako udarci imaju širinu više od 2 cm. I još jednu važnu nijansu: moguće je instalirati takav sustav samo s dubinom sadnje stakla najmanje 7mm.

Članak na temu: jastuci umjesto natrag

Zahvaljujući prodaji zavjesa, praktično sastavljena, njegova instalacija je iznimno jednostavna:

  • Instalacija počinje odmašćivanjem poteza;
  • Vodič oslobođen od zaštitne trake je zalijepljen na moždani udar, koji se podudara s vanjskim rubom. Drugi rub slobodno visi preko prozora;
  • Nakon lijepljenja obje vodilice, prođite cijelu površinu rukama, provodeći privitke;
  • Zatim se sama zavjesa instalira na plastične prozore (pričvršćivači se provode u skladu s opisom instrukcija);

    Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

  • Nakon pričvršćivanja zavjesa, zatvaranje bočnih kapica odvode tkaninu i ispravlja se na upravljačkom lancu čepa. Kako bi se izbjeglo udaranje donje daske ispod dizajna kutije, izvodi se instalacija drugog čepa, neznatno upravljanje grafikonom;
  • Grudging utovarivač je fiksiran na lanac, zaključavanje lanca na okviru prozora je instaliran.

Zavjese na krilu

Takve rolete u obliku mini modela smješteni su izravno unutar prozora na dijelu otvora. Ako su plastični prozori odabrani s roletima unutar, instalacija se provodi u gore opisanim postupcima, odabirom jedne od sljedećih mogućnosti montaže: na zagrade za pričvršćivanje ili s bušenjem. Razlika je da se koristi kao fiksiranje weba na istim elementima magneta i magnetskim prugama. Magneti su fiksirani na donjoj pločici s stražnje strane, a magnetska traka prolazi na prozoru (točnije, na okviru) s nižom spuštenom pločom.

Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

Nakon instalacije bilo koje vrste modela valjaka, moraju provjeriti svoju izvedbu, naizmjence ispuštati i podizati platnu, procjenjujući slobodan potez i odsutnost kontakta s okolnim objektima.

Valjane sjenila proizvodnje bazena

S pravim izborom materijala, takvi modeli nisu inferiorni u izgledu skupih mogućnosti kupnje.

Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

Valjane rolete to čine sami

Domaće rolete na plastičnim prozorima mogu se napraviti od bilo kojeg gustog materijala pomoću trake kontrasta ili sličnog materijala boje kao manjeg weba.

Zavjese se mogu pričvrstiti na okvir vijcima. Postoji još jedna opcija - valjane zavjese na viskiju.

Članak o temi: Metodologija i sredstva od pranja pozadine

Radovi se izvode na sljedeći način:

Nezavisna instalacija valjanih zavjesa na plastične prozore

  • Izmjerite prozor dodavanjem 10 cm na rezultirajuću vrijednost;
  • Materijal sadrži materijal, čineći kanal iz dvije polovice;
  • Šivanje zavjesa, stvarajući liniju na udaljenosti od 2 cm od ruba;
  • Drvene skloništa umetnuti su u gornji i donji dio;
  • Fiksiran na vrhu web simetrično u odnosu na središte dvije trake;
  • Pričvrstite gotov proizvod na okvir.

Pogledajte video dizajn

Instalacija sjenila bilo kojeg tipa ne predstavlja poteškoće, ako se pripremni rad ispravno izvodi, upute za instaliranje valjanih modela i odabrana je prikladna za određeni prozorski sustav. Čvrsto susjedna tkanina tkanina pouzdano štiti od stranaca, svijetlo sunca, dodatno uređenje unutrašnjosti ako je model odabran s uzorkom. Ako želite, možete dodati valjane zavjese uobičajene blage zavjese, što će učiniti situaciju ne samo praktičnom, već i elegantnom.

Čitaj više