Topla voda. Zaštita vodoopskrbe od smrzavanja

Anonim

Topla voda. Zaštita vodoopskrbe od smrzavanja
Bez obzira na to koliko je napisano na temu izgradnje vodoopskrbe, ali svaku godinu vodovod ne ostaje bez posla zbog zamrzavanja vodenih cijevi i veličine sustava grijanja. Broj hitnih situacija u godinama s posebno teškim zimama posebno se povećava.

A budući da će predvidjeti koliko će biti topla zima, nitko od jednostavnih smrtnika ne može, a zatim pripremiti svaku sezonu za kapital.

Kao što znate, mnogo lakše spriječiti problem nego da ih eliminirate. Iz tog razloga, ako postoje preduvjeti za opskrbu vodom, može zamrznuti, ili ako ćete samo položiti vodoopskrbu, koji se trebalo koristiti tijekom cijele godine, onda je potrebno voditi brigu o njegovoj izolaciji. To je osobito istinito u slučajevima kada se unos vode provodi iz bunara, što je daleko od vašeg doma.

Glavni zadatak u pružanju opskrbe vodom za razdoblje tijekom cijele godine je da utrti cijevi ispod dubine odvodnje. U svakoj regiji, ovaj se pokazatelj može razlikovati i biti pojedinačni. U nekim područjima potrebno je smanjiti cijevi za 1,5, pa čak i 2 metra. Ispustite rov takve dubine - zadatak nije iz pluća. Ponekad je fizički nemoguće zbog značajki tla. U ovom članku, mi ćemo razmotriti alternativne opcije koje pomažu u rasporedu tople vodoopskrbe, ne spuštajući cijev na veću dubinu.

Neprestano cirkulirajuće vode

Topla voda. Zaštita vodoopskrbe od smrzavanja

Kada ne postoji mogućnost pribjegavanju tehničkih istraživanja, dovoljno je ostaviti otvorenu svaku dizalicu tako da voda stalno teče. Način je jednostavan. Da, to nije uvijek opravdano jer ako voda teče u septičku jamu, onda je preplavljena, jer Čak se i najtanji mlaz može pretvoriti u stotine litara dnevno. U isto vrijeme, pročišćena voda za piće se izlije. Osim toga, električna energija se jasno troši na njegovoj opskrbi. Još jedan minus ove metode je da ljetni stanovnici često jednostavno zaboravljaju otvoriti Cherished Crane. Uostalom, navika se dobro okreće voda čini se osjeća. A to, kao što možete pogoditi, dovodi do zamrzavanja vodoopskrbe.

Je li moguće kompetentno provesti cirkulaciju vode? Limenka. Da biste to učinili, morate duplicirati cijev za donje. Drugi će se koristiti kao povrat. Pumpa tijekom rada, ispumpavanje vode iz postojećeg bunara, vozi ih na ove dvije cijevi i ponovno ga vraća u bunar.

Članak o temi: Sex željeznica: polaganje ploča i instalacije, kako montirati vijke na pod, ležati i staviti ga desno, položiti

Da biste smanjili opterećenje crpke, možete podesiti tajmer. Uz to, možete postaviti učestalost rada jedinice. Na primjer, 1-2 minute rada nakon 30 minuta odmora. U isto vrijeme, voda neće imati vremena za zamrzavanje, a struja štedi.

Prilikom smrzavanja litre vode, otpušta se 330 k ml termalne energije. Prevedeno na vunu Ovo je 90 W * sati. Gubitak topline na broju semafora cijevi je oko 10-15 vata.

Kada znamo promjer ove cijevi i volumen vode, koji se nalazi u njemu, možete izračunati učestalost crpke, s kojima je potrebno zamijeniti ohlađenu vodu na topliji od bunara.

Uklanjanje vode iz vodovoda

Topla voda. Zaštita vodoopskrbe od smrzavanja

Kao što znate, nešto što nije, ne može pokvariti. Kao i zamrznuta. Iz tog razloga, s dugim nedostatkom mudraca, ljudi jednostavno ispuštaju vodu u jesen sustava.

Za one koji imaju potopnu pumpu u bunaru, dovoljno je napraviti malu rupu promjera 2-3 mm u crijevoj pored crpke. U ovom slučaju, odmah nakon što se isključi svu vodu iz sustava stabljike natrag, tj. u bunaru. Na suprotnom kraju cijevi, provjerite ventil je instaliran, dopuštajući da zrak napuni cijev kada voda teče. Kada se crpka ponovno uključi, ovaj ventil je zatvoren, a voda ulazi u dovod vode.

Isti dašilice koje imaju usisne crpke koje se nalaze u podrumu ili izravno u kući mogu se suočiti s nekim poteškoćama.

Činjenica je da se ventil za hranjenje nalazi na ulazu u kraj dovodne cijevi. Ne daje vodu da se vrati u bunar. Stoga će se u ovom slučaju sustav morati održavati na trošak vode koji se isporučuje iz bilo kojeg spremnika. Lako ga je organizirati. Dovođenje sustava u radni uvjet će potrajati nekoliko minuta. Međutim, kada polazak, bit će potrebno zapamtiti vodu iz sustava.

Stvarajući veliki pritisak u vodovodu

Prema zakonima fizike, voda ne zamrzne vodu pod pritiskom. Može se promatrati u vodenim dijelovima, koji stoje na ulicama. Čudno, oni se ne zamrzne u najtežem mramovima. Da, naravno, cijevi su položene na dovoljnu dubinu. Međutim, sami stupci su iznad površine zemlje, pod utjecajem mraza i vjetra. Ipak, u bilo koje doba godine možemo dobiti vodu od njih. Razlog za ovaj fenomen je da je voda pod tlakom u 2-4 atmosfere.

Na temelju gore navedenog, možete pričvrstiti mali prijemnik na dovod vode. Kada trebate otići, stvorite pritisak od 3 do 5 atmosfera u njemu. U tom slučaju voda se neće zamrznuti u sustavu. Kada je potrebno ponovno koristiti vodovod, onda je prekomjerni tlak vode.

Članak o temi: Kako ukrasiti stabla u vrtu u kućici (4 fotografije)

Prirodno, ova metoda čini posebne zahtjeve za cijevi. Oni moraju biti dizajnirani za slične opterećenja. Ipak, kao jedna od opcija, ima priliku provesti.

Najlakše se takva metoda koristi na podmorničnim crpkama koje razvijaju potreban tlak. U ovom slučaju, nakon crpke je instaliran čelni ventil. Dizalica prije nego što se prijemnik zatvori i uključi crpku. Nakon toga, cijeli sustav, u rasponu od dobro do samog prijemnika, nalazi se pod pravim tlakom. Opet, ponovite, cjevovod mora biti dizajniran za takva opterećenja.

Grijani kabel cijevi

Topla voda. Zaštita vodoopskrbe od smrzavanja

Trenutno je ova metoda dobila najviše distribucije. Ideja je jednostavna. Uostalom, zima, čak i najteža, samo je nekoliko mjeseci. Stoga se cjevovod može zamrznuti samo u ovom hladnom razdoblju.

Ako, umjesto 2 metra, skoči cijev za 50 cm, da stavi kabel za grijanje na njega i izolira, a zatim voda neće zamrznuti.

Ako uzmete korporativni kabel, njegov trošak može biti u rasponu od 400 do 500 str. Za mjerenje brojila. Kapacitet distribucije je 10-20 W po metru fenomena. Ako želite jeftinije, možete primijeniti uobičajenu žicu. Grijaći kabel napravljen kod kuće, u pravilu je nizak napon. U teoriji se može koristiti i izvan cijevi i iznutra. Međutim, potrebno je zapamtiti da čak i kod niskog napona, struja može utjecati na kućne ljubimce.

U pravilu, vodoopskrba se zamrzava na mjestu gdje se cijev uvodi u kuću. Ako ga omotajte s nekoliko kabelskih metara, problem se može eliminirati.

Zrak cijevi za grijanje

Topla voda. Zaštita vodoopskrbe od smrzavanja

Prije nego što govorimo o tehničkoj strani slučaja, moramo se sjetiti nekih značajki razmjene topline u tlu. Dakle, zimi, tlo počinje smrznuti, počevši s gornjim slojevima, dolje. Od dna, ispod vodonepropusne točke, uvijek plus temperatura. U ovom slučaju, prema zakonima fizike, toplina se nastoji.

Članak na temu: Ljepilo za šperploča na estrihu: Kako lijepiti na betonski pod

Obično prilikom polaganja cijevi, to je izolirano sa svih strana. Pokriven je toplinskom izolacijom, koja se odvija i hladila odozgo, i zagrijava odozdo. Međutim, u teoriji, ako stavimo toplinski izolacijski materijal na vrh cijevi, onda se može zagrijati s dna, zrači zemno sama.

U tom slučaju stvara se premaz, koji, kao kišobran, štiti cijev od hladne hladnoće. Odlazni od dubine Zemlje, toplina slobodno prodire u vodovod i zagrijava ga.

Također, veliki napredak bio je upotreba polipropilena 110 cijevi. Oni vam omogućuju da položite cijev u cijevi. A to već otvara nove prostranstva za kreativne misli.

Koja vrsta? Prije svega, moguće je rastegnuti hitno crijevo u obrazovanom razvodniku u nepredviđenim okolnostima. Dovoljno je prethodno istegnuti kabel ili žicu unutar cijevi. Dakle, moguće je zamijeniti cijev bez iskopavanja.

Osim toga, takav uređaj za opskrbu vodom omogućuje vam da ga zajamčeno zagrijavaju cijev pod bilo kojim okolnostima. Kabel može izaći. Osnovni ogrtač ili zatvaranje. I ubrizgavani topli zrak neprestano kontinuirano.

I ne zaboravite na konstantnu + 5 ° C, koja su iz dubine tla. Zašto je tako važno? Sada će sve postati jasno.

Ako imate podrum ili podrum na raspolaganju, tamo postoji trajna plus temperatura tamo. Ako se drugi kraj vodoopskrbe opskrbljuje ispušne cijevi i ugradite usisni deflektor kao što je Volpert-Grigorovich, tada će se dogoditi sljedeće. Topli zrak polako, ali stalno iz podruma pod djelovanjem crteža prolazi u kolektor i zagrijava dovod vode.

Dakle, dobivamo grijanje vodovodnog sustava, slobodno radimo sigurno i stalno i kao bonus ventilacijski podrum. I to je na minimum uloženih sredstava.

Kao što se može vidjeti iz svih gore navedenih, metode za sprječavanje zamrzavanja vode u vodovodu ima dosta zamrzavanja. Svaki zbog svojih okolnosti može odabrati najprikladnije i prihvatljivije. Od najupečatljivijih i jednostavnijih za high-tech.

Čitaj više