Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Anonim

Kuhinje su različite. U urbanom "Hruščov" najčešće su male, samo s jednim prozorom, u seotskim kućama, naprotiv, veliki - s dva ili više prozora. Dizajn kuhinjskog prozora mora biti u skladu s tim uvjetima. Svaka određena soba trebala bi biti vaš pristup. Negdje savršeno odgovara vitražnom staklu, a negdje bolje uklapaju zavjese u stilu zemlje.

Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Značajke unutrašnjosti kuhinje

U idealnom slučaju, svaka kuhinja treba sadržavati tri zone.
  • Rad, to jest, onaj u kojem se javlja kuhari. To uključuje štednjak, stol za rezanje, pranje, hladnjak.
  • Blagovaonica je recepcija hrane, okupljanje s prijateljima i pijenjem čaja. Njegov razmak mora biti minimalan: stol i nekoliko stolica.
  • Prolazeći - to omogućuje da dođete do prve dvije zone.

Ovisno o veličini i mjestu kuhinjskog prozora, ove tri zone se formiraju drugačije. Razmotrite tri najčešće opcije za dizajn prostora prozora u kuhinji.

Dizajn za malu kuhinju

Ako se soba ne razlikuje u velikim veličinama i ima samo jedan mali prozor, vrlo je prikladno staviti kuhinjsku opremu duž prozora. To će pomoći proširiti radno područje korištenjem prozora i općenito će interijer učiniti skladnijim. Pogotovo ova opcija će biti dobra za dugo izduženu sobu. Zahvaljujući toj lokaciji, ne samo da će spasiti mjesto, a ne da se sužava već uzu kuhinje, već i prikriva baterije (u ovom slučaju, sudoper bi trebao biti smješten ispred prozora).

Što se tiče dekora, postoje kratke koncizne zavjese ili rolete, ali iz dugih zavjesa bolje je odbiti. Također, ne biste trebali nered prozora - bolje je ograničiti par boja soba ili ga ostaviti besplatno.

Dizajn za kuhinju s dva prozora

Ovaj se raspored često nalazi u seoskim kućama i davanje. To je dobro jer na štetu velike količine svjetlosti koja prodire kroz prozorsku staklu, soba postaje prostrana i ugodna, a dizajn prozora u kuhinji može biti bilo koji.

Članak na temu: električni mjerač s upravljačkom pločom

Zanimljivo rješenje će biti prozor minimalizma: za to samo trebate napustiti prozor bez odobrenja. Moguće je, naprotiv, ukrašen njegovim elegantnim zavjesama ili zavjesama. Na prozorskoj dasci (ako je širok i nizak) možete napraviti dodatno "sjedilački" mjesto. Da biste to učinili, dovoljno je baciti nekoliko jastuka na njega i karidati. Sada u kuhinji ne možete samo večerati i večerati, već piti čaj, sjediti na prozorskoj dasci i promatrati prirodu.

Dizajn za kutni prozor kuhinje

Takav izgled daje fantazijski prostor idealan za male kuhinje, jer vam omogućuje vizualno proširiti sobu. Glavna stvar je koristiti sve dostupne prostore do maksimuma.

Kutna kuhinja je najbolje pogodna za projektiranje kuhinje s kutnim prozorom. To će spasiti mjesto i stvoriti takozvani radni trokut. Kuhinja se najbolje nalazi uz prozore, au kutu između okvira čine udobnu policu za potrebne stvari na farmi.

Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Dekor za staklo

U Rusiji je rijetkost upoznati neobičan prozorsku dekor. U pravilu, dizajneri posvećuju više pozornosti ramama i prozorima. Ipak, postoji nekoliko izvornih metoda stakla dekor:

  • Vitraž - moguće je crtati na prozor i zalijepiti ga. Ova opcija je bolja pogodna za terasu ili hodnik, ali u kuhinji, vitraž će se posebno izgledati organski i zanimljivo.
  • Naljepnice - teme su odabrani bilo koji: možete napraviti prozor slika u obliku voća, kolača i druge hrane, možete odabrati naljepnice za otvaranje i smjestiti ih oko perimetra. Prednost takvog dekora je da se može lako mijenjati čim bude dosadno i "dolaze".
  • Čipka - možete koristiti i pravu čipku i naljepnice imitiraju svoj oblik i teksturu. Posebno je nježan takav dekor će izgledati u kombinaciji s čipkama zavjese.

Vijeće

Uistinu jedinstvena i jedinstvena učinit će kuhinjski prozor aplikacija i crteža od vlastitih ruku. Ako u kući postoje djeca, možete ih privući kreativnom procesu i bojama za ispiranje kako biste obojili staklo prozora.

Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Zavjese - važni detalji interijera

Zavjese i zavjese možda su jedna od glavnih komponenti bilo kojeg dizajna. Dizajn kuhinjskog prozora treba ispravan odabir zavjesa ne manje od dizajna spavaće sobe ili dječje sobe.

Članak o temi: Sheme šivanja lambrequina: od tkanja nabora do kravata

Postoje tri pravila koja treba zapamtiti prije odabira zavjesa za kuhinju.

  1. Zavjese trebaju skladno uklopiti u unutrašnjost u boji i ornamentu. Važno je proglasiti da će služiti kao naglasak u unutrašnjosti u kuhinji: zavjese ili nešto drugo. U prvom slučaju, prednost se treba dati svijetlim zavjesama s nezaboravnim velikim crtežima, u drugoj - monotonim zavjesama.
  2. Zavjese trebaju biti praktične. Ne bi trebali biti previše označeni ili teški. Bolje je napustiti zavjese od skupih luksuznih materijala (baršuna, svile) i dati preferencije s više skromnih kolega. Pranje i sušenje zavjesa za kuhinju trebaju biti jednostavne.
  3. Zavjese trebaju biti udobne. Oni ne bi trebali spriječiti ulazak svjetla i zraka u prostoriju, ne bi trebalo biti problema s njihovim sporom.

Vijeće

Ako se peć nalazi pored prozora, zavjese tkanine i zavjese bolje su zamijenjene plastičnim ili drvenim sjenilama. Pažljivo je nadzire da nema zapaljivih predmeta u blizini otvorene vatre.

Prilično zavjese će izgledati prilično ugodno, kao i obojene zavjese. U pravilu, svjetlosne zavjese s izvezenim voćem i slatkišima su skladno u kombinaciji s unutarnjim interijerom.

Glavna stvar je da se morate sjetiti kada očistite kuhinjski prozor s zavjesama, - ne bi trebali biti previše lagani, teški i skupi.

Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Rolete u kuhinji

Blindovi su jedna od najpraktičnijih opcija za projektiranje kuhinjskog prozora. Oni su manje prljavi i lako čisti, ne ometaju kuhanje, ne letite od vjetra i, ako je potrebno, kompaktno se uklanjaju.

Za kuhinjski prostor vrijedi odabrati horizontalne rolete. Oni doprinose boljim priljevom zraka i nisu tako dostupni za vatru kao vertikalni.

Što se tiče materijala, roleti su:

  • od plastike;
  • iz drva;
  • Metal.

Članak o temi: Kako napraviti val gipsane ploče na stropu?

Najpraktičnija opcija je plastične rolete. Mast se ne nakuplja na njima, oni pružaju punopravnu rasvjetu kuhinje i nepretenciozni u skrbi. Aluminij i drugi metalni sjeni su također vrlo praktični, ali objavljuju specifičan zvuk na najmanju puhanju vjetra. Najizrazitiji su ekološki prihvatljiviji roleti, ali odabirom takvog modela, vrijedi razmotriti da će biti brži od plastike, a oni su teže oprati ih.

Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Ne zaboravite na prozor

Zubivanje prozora u kuhinji ima funkcionalnu svrhu. Može se koristiti i kao polica za pohranu potrebnih stavki, te kao nastavak tablice (ako se radno područje nalazi duž prozora). U potonjem slučaju, kuhinja je najbolja naručena tako da se visina stola podudara s visinom prozora.

Ali prije nego što je umivaonik u blizini prozora, morate pažljivo razmisliti. Uostalom, sve prskanje će letjeti na prozorskom staklu, čime stvaraju neuredan ružan izgled.

Ako je kuhinjski prostor mali, prozorske prozore može se produžiti i pretvarati u stol za blagovanje (to jest, za stvaranje blagovaonice u blizini prozora). Kroz ovaj stol, mala obitelj od 2-4 osobe sigurno će biti mirno.

Kuhinjski dizajn prozora: Odaberite zavjese, ukrasite prozor

Izlaz

Bez obzira na to kako se prozor nalazi u kuhinji, uvijek se može napraviti i ukrasiti kao elegantno i praktično što je više moguće. Glavna stvar je optimalno koristiti postojeće područje.

Za vlasnike malih kuhinja, prozor može postati pravi pronaći i pomoći vizualno proširiti prostor. Prostrana kuhinja služi kao dodatni ukras blagovaonice.

Što god bilo, to je iz dizajna kuhinjskog prozora koji je tako skladan i elegantan će izgledati kao cijela soba u cjelini.

Čitaj više