Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

Anonim

Sigurno u naslovnicama svake hozifera, postoje setovi gumba koji se zaljubljuju i pohranjuju o rezervatu. Oni dolaze do spašavanja kad se iznenada izlaze i nestaju gumbe na odjeći.

Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

Kvalificirani gumbi

Međutim, gumbi se koriste ne samo za izravno namjerno. Postoji masa ideja, kako napraviti originalne stvari. Majstori ih često primjenjuju prilikom stvaranja ukosnice, torbe, ključeve itd. Međutim, danas je također popularan i dekor od gumba, koji je uključen u dizajn interijera. Gumbi su ušiveni na pojedinačne elemente iz tekstila: zavjese, jastuke, igračke i prekrivače, a također se koriste za stvaranje većih stvari. Kreativna vena i beskrajna fantazija mogu dati mnogo pravih remek-djela koja će ukrasiti bilo koji interijer. Štoviše, proces stvaranja takvih dekoracija omogućuje vam da se zabavljate vrijeme i očaravaju ovim okupacijom djece. U današnjem članku analizirat ćemo kako napraviti zavjese od gumba s vlastitim rukama.

Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

Moda na berbanim gumbima zavjese

Tijekom vremena SSSR-a bilo je moderno napraviti zavjese od isječaka i zavjesa iz razglednica s vlastitim rukama. Osim razglednica, domaćica je također koristila slatkiš, kuglice, pa čak i jednostavne gumbe - to jest, bilo koji dostupni i poznati elementi i pribor koji su uvijek bili pri ruci. Neke domaće zavjese ušli su u naše živote, preostale viseće preko vrata i prozora.

Pogledajte video dizajn

Vintage pojasevi dobivaju na popularnosti. Mnogi dizajneri sve više pribjegavaju jednostavnim rješenjima. Uostalom, učiniti nešto originalno ne morate provesti nevjerojatan kapital. Ponekad ima smisla uzeti uobičajene, pristupačne materijale i napraviti zavjese od gumba s vlastitim rukama.

Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

Razne materijale

Nemojte se bojati dati će vašu maštu. Zanimljive zavjese, međusobno kombiniraju različite materijale. Gumbi izgledaju dobro s perlicama i staklom, tako da smo hrabro primjenjivati ​​one i druge. Osim toga, takve zavjese su ukrašene ne samo prozorom, već i vrata. Napravite zavjese od gumba neće napraviti probleme - nakon svega, današnji asortiman materijala pruža dovoljno mogućnosti za kućnu ruku. Možete kupiti potrebne dekorativne elemente u bilo kojoj trgovini za kreativnost. Danas se gumbe prodaju različiti oblici, boje i veličine. Štoviše, razni materijali se koriste za pribor: tkanina, drvo, plastika, metal, itd.

Članak o toj temi: Kako staviti sklopivih vrata (harmonika, knjiga)

Proces stvaranja zavjesa od gumba je jednostavan za sramotu i ne zahtijeva mnogo truda. Ali takva zavjesa izgleda neobično i privlači izgled. Najveći vizualni učinak može se postići ako koristite privlačne materijale. Iako bijele i crne zavjese, kao i kombinacija bijelog s crnom, također izgledaju zanimljivo i sigurno će pronaći svoju vojsku obožavatelja.

Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

Kuglica

Ako želite postići učinak antike, možete umjetno "biti" gumbi, istina je bolje odabrati materijale s velikim promjerom. Primjenjujemo bakar akril, čekajući dok se ne osuši. Zatim četka s krutim čekinja pokrivaju bube sa zelenom bojom s sjajem tako da se bakrena baza gleda. Primjenjujemo sljedeći sloj, za ovu mješavinu sivu i zelenu boju s vodom. Kada se materijal potpuno osuši, pokrijte ga lakom.

Broj priključaka ovisi o dimenziji buduće zavjese, a ponekad čini nekoliko tisuća. Možete koristiti samo gumbe ili ih razrijedite s drugim elementima dekoracije:

Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

  • plastika;
  • staklo;
  • Kamen;
  • Metal.

Kao osnova, obično se uzima debela ribolovna linija ili trajna košljak, satenska traka je prikladna. Osim toga, trebat će vam nadstrešnica ili drvena daska.

Proizvodnja: Osnove

Kao što smo rekli, nije teško napraviti zavjese od gumba. Ovo je prilično lagan i fascinantni proces. Gustoća između materijala je odabrana po vlastitom nahođenju, često se koristi za osiguranje dodataka na određenoj razini korištenja "petlje", dvaput preskakanje niti ili ribolovne linije kroz rupe. To vam omogućuje da popravite gumb na svom mjestu. Sam, neće se pomaknuti s mjesta, ali uvijek ga možete premjestiti s blagim pokretom ruke.

Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

Nakon što prikupite potreban broj suspenzija, odaberite mjesto i pričvrstite zavjesu. To se radi na sljedeći način:

  1. Uzmite drveni uteku, osvojite potreban broj malih noktiju, a zatim posudite im zavjese.
  2. Stavite prstenove na vijenac i nakon što im pričvršćuje privjesci. Ova metoda će omogućiti širenje i pomicanje zavjesa.
  3. Izbušite rupe u drvenoj dasci i nakon brušenja u rupe navoju s gumbima i kravatom.
  4. Zamotajte nit oko strehe i vežite na stražnjoj strani.
  5. Pričvrstite kuke na strehe ili na drvenu dasku, a zatim objesite spremne privjeske.

Članak o temi: Što učiniti od staklenih boca: vaza, svjetiljka, svijećnjaka, police, a ne samo

Uzmite u obzir da duljina streha i drvena daska treba premašiti širinu ili vrata sustava Windows.

Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

Gdje mogu biti postavljen?

Zavjese iz gumba i perle izgledaju u unutrašnjosti genijalnoj i lako. I kroz korištenje višebojni pribor, unutrašnjost stječe romantizam, oživljava i ispunjen razigranim svjetlom. Ova dodatna oprema privlači divljenje pogleda, želim mu se približiti, vidjeti i dodir.

Kako napraviti gumb s gumba sami: Selyekin Secrets

Takve zavjese su ukrašene ne samo prozorom ili vratima, gumbe se zavode koriste za zoniranje, niša dekoracija, kao i kao baldahin preko kreveta. U isto vrijeme ne zauzimaju mnogo prostora. Djeca također vole takve stvari, pa kada napravimo zavjese od gumba za dječju sobu, preporučljivo je koristiti svijetle i sočne dodatne opreme. Takve zavjese uvijek uzrokuju pozitivne emocije i štite od loših misli.

Pogledajte video dizajn

Takve zavjese neće zaštititi vašu sobu od neobičnog izgleda stranih ljudi, ali su sasvim prikladni u privatnoj kući okruženoj ogradom ili na gornjim katovima. Ako živite na prvom katu, možda ćete biti zainteresirani za valjane zavjese na Garters s gumbima. Pokušajte stvoriti takav remek-djelo, i nećete razočarati.

Čitaj više