Japanske zavjese u kuhinji: dizajnerske značajke

Anonim

Prije kupnje japanskih zavjesa za kuhinju, potrebno je procijeniti stilske značajke interijera i prisutnost prostora za slobodno kretanje panela. Moderni dizajni se razlikuju praktičnosti i atraktivnim izgledom, ali vrijedi da unaprijed razmišljaju mnoge sitnice. Broj panela i pjesama na strehe, korišteni materijali, načelo vezanosti platna, mehanizmi kontrole sustava - sve to utječe na određivanje dizajna sustava za sunčanje.

Japanske zavjese u kuhinji: dizajnerske značajke

Dizajn japanskih zavjesa pruža glatkog klizača za glavu na vodičima

Opis i dizajn japanskih zavjesa

Japanske zavjese sastoje se od nekoliko obveznih elemenata koji mogu imati vlastite karakteristike i varirati po dizajnu. To vam omogućuje da stvorite različite verzije proizvoda koji su najprikladniji u jednom ili drugom interijeru.

Japanske zavjese prikazane su tkanina, vijenac i sustav kontrole.

  • Tkanine su okomita na pod. Dizajn je mnogo širi od lamela za sjenila. Prednost se daje prirodnoj tkanini, koja osigurava očuvanje svježine u prostoriji, ali je i upotreba sintetika također moguće u suvremenim interijerima. Osim niže cijene, umjetni materijali se odlikuju izvanrednim praktičnim svojstvima. Tretirana s posebnim impregnacijama, ne akumuliraju vlagu, prljavštinu, masti i neugodne mirise.
  • Knjiz je dio dizajna koji je pričvršćen na zid ili strop i brava za panele. Može imati nekoliko pjesama, što vam omogućuje da koristite nekoliko panela u isto vrijeme. Dekor s mnogim vodičima može utjecati na njihovu raznolikost i jedinstveni dizajn.
  • Ako upravljate detaljima tkiva zavjese uz pomoć ruku, a strukture će biti zagađene vrlo brzo. Kako bi se optimizirao proces, preporučuje se korištenje posebnih kabela ili tkiva. Osim toga, možete instalirati elektronički sustav kontrole koji vam omogućuje kontrolu kretanja panela pomoću daljinskog upravljača.

Vijeće

Nemojte "pokvariti" pribor za japanske zavjese, osobito pri projektiranju kuhinje. Lakonične ploče su lijepe, a svaki dodatak može poremetiti njihovu "čistoću". Kao posljednje utočište, ako doista želite ukrasiti stvaranje, možete pokušati isturene zavjese prikladne.

Japanske zavjese u kuhinji: dizajnerske značajke

Odabiremo panele u japanskom stilu za kućni ukras

Postoji nekoliko kriterija za koje trebate obratiti pozornost, podižući japanske zavjese u kuhinju.

  • Duljina. Prostranija kuhinja soba, duže postoji zavjese. U malim sobama preporuča se ograničiti proizvode na prozor. Važno je zapamtiti o ponderiranim sredstvima koji su na dnu platna. Neće dopustiti da se tkanine okrenu i osiguraju odsutnost nabora.
  • Boja. Bojanje tkanine može biti drugačije - od prirodnih mirnih nijansi, smatra se istočnim klasicima, do svijetle moderne palete. Odabir prikladne skale, ne možete zaboraviti na lakoničnost slika. Nemojte eksperimentirati s kontrastima i "otrovnim" tonovima.
  • Prisutnost ukrasa. Na monofoniju dopušteni su gotovo prozirni tkanine, mala i jasna naklonost. Na suzdržanoj, ali zasićenoj pozadini, veliki cvjetovi dobro izgledaju. Odabir zanimljivog crtanja, ne biste trebali biti ograničeni na tradicionalne hijeroglife ili zmajeve - akvarel slika nije manje relevantno za istočne motive.
  • Materijal platna. Nije potrebno napraviti ansambl iz iste vrste tkiva. Možete kombinirati organzu s lan, tafleta s gustim svilenim varijantima. Odabir materijala važno je uzeti u obzir njegovu funkcionalnost i praktičnost. Ruffy tkanine brzo apsorbiraju kuhinjske mirise, vlagu i masnoću, gubitak privlačnosti. Za kuhinju, poželjno materijale s dodatkom sintetičkih vlakana.

Članak o temi: Kako obojiti drveni pod u zemlji (10 fotografija)

Japanske zavjese u kuhinji: dizajnerske značajke

Prednosti japanskih zavjesa u dizajnu kućanstva

Japanske zavjese često se koriste za ukrašavanje kuhinje zbog svojih jedinstvenih svojstava.

  1. Dizajni su koncizni, ne trebaju nabore, pickups, žice i druge dekorativne elemente koji su apsolutno suvišni u kuhinji.
  2. Sustavi se razlikuju praktičnosti u usporedbi s zavjesama koje se vrlo brzo istroše.
  3. Funkcionalne strukture Jednostavno pucaju, oprati, suhi i objesiti.
  4. Stilazna svestranost modela omogućuje vam da ih koristite u gotovo svakom interijeru.

Ako izgradite posebne niše za panele, ne možete brinuti o sigurnosti tkanine.

Japanske zavjese u kuhinji: dizajnerske značajke

Japanske zavjese i neke stilske smjerove

Unatoč ogromnom broju pozitivnih stranaka, japanske zavjese mogu se koristiti ne u svakoj kuhinji. Na malim prozorima takve sustave izgledat će prilično klanje. U sobi malog panela svatko može "jesti" svi slobodni prostor, tako da se njihova boja i dimenzije moraju dobro promisliti.

U bujnim i luksuznim interijerima, lakonski dekor otvora prozora izgledat će neprikladno. Mnogi detalji esej atraktivnost japanskih zavjesa. Za engleske klasike, sobe u stilu zemlje i Provence također imaju vlastite opcije za zavjese.

Idealna odluka japanskih zavjesa postat će za kuhinje u stilu minimalizma, high-tech, eko i istoku. Oni naglašavaju jednostavnost i eleganciju sobe, čine maksimum slobodnog prostora, vagati radno područje.

Prostrana i otvorena kuhinja s velikim Windows japanskim panelima učinit će još šire i zrak. Veličina male prostorije s ukupnim prozorom može se vizualno povećavati ako se duljina zavjesa ne spušta ispod razine osjetila.

Japanske zavjese u kuhinji: dizajnerske značajke

Izlaz

Ne zaboravite da su japanski paneli također izvrsna sredstva za segment prostor. U kuhinji, to je posebno prikladno, jer uz pomoć šumskih zavjesa, jedna velika kuhinja može se podijeliti u blagovaonicu i prostor za kuhanje.

Članak o temi: Kako izračunati brzinu protoka

Jednostavna instalacija sustava omogućuje vam da sve radite. Zavjese instalirane u kuhinji moraju čestiti i izbrisati češće od zavjesa u drugim prostorijama, tako da je bolje ne koristiti posebnu podnu strehe. Iako pružaju najpouzdaniju fiksiranje panela, a vidljivo kompliciraju proces skrbi za platnene tkiva.

Čitaj više