Moderni stilovi dizajna: minimalizam, high-tech, potkrovlje, moderno (fotografija)

Anonim

Fotografija

Svi vlasnici prigradskih palača i stanovnici običnih apartmana i oni u čijem su raspolaganju samo soba, doista su individualni.

Moderni stilovi dizajna: minimalizam, high-tech, potkrovlje, moderno (fotografija)

Za minimalizam, maksimalna količina slobodnog prostora je tipična, što se postiže minimalnim brojem namještaja.

Da bi se kasnije u sobi bilo prikladno i udobno, potrebno je da dizajn interijera odgovara vašem unutarnjem stanju i odražava vaš životni stil.

Za moderan dizajn interijera, prisutnost raznih stilova je karakteristična:

  • minimalizam;
  • visoka tehnologija;
  • potkrovlje;
  • Moderno.

Da biste izabili iz ovog mnogoprovodnika, smjer koji će biti poput vas, morate znati što se ti stilovi razlikuju jedni od drugih.

Minimalizam - izvrsna jednostavnost i sažet

Moderni stilovi dizajna: minimalizam, high-tech, potkrovlje, moderno (fotografija)

U spavaćoj sobi u stilu high-tech mora biti odgovarajući namještaj s glatkim i glatkim površinama.

Moderni stil High-Tech je prevlast u unutrašnjosti metala i stakla. Strop, zidovi, pod, namještaj - sve treba imati glatku, glatku površinu. Za ukrase primjenjuju najmodernije i najmodernije materijale. Tekuća pozadina ili boja, dajući sjajnu glatku površinu, može se koristiti kao materijal za zidove zidova. Podovi su objavljeni s prirodnim kamenom, keramičkim pločicama ili pokrivenim linoleom, stropovima od akrilnog stakla.

Estetski razvoj elemenata tehničke opreme je glavni fokus stila high-tech. Važno je istaknuti i naglasiti ljepotu zatvarača, nositelja, metalnih konstrukcija, kućanskih aparata. Sve bi trebalo biti praktično i funkcionalno. Namještaj, u pravilu, jasan geometrijski oblik. Materijal za njegovu proizvodnju može biti umjetna koža, staklo, plastika. Koristi se prirodno drvo. Na primjer, drvene police fiksirane na metalnoj osnovi. Kao mjesto za spremanje stvari, otvoreni i zatvoreni moduli za police koriste se umjesto uobičajenih ormara i zidova. Veliku ulogu igra prisutnost briljantnih metala ili staklenih spojnica.

Članak o toj temi: Plintsko grijanje - Vrijedno ili ne?

Potkrovlje - unutrašnjost s elementima industrijskog dizajna

Moderni stilovi dizajna: minimalizam, high-tech, potkrovlje, moderno (fotografija)

Za izvanredne osobnosti, spavaća soba u stilu potkrovlja je savršena, svi nedostaci i nedostaci sobe postat će neka vrsta čipa.

Potkrovlje je posebno originalnost. To će odgovarati ljudima aktivnim, izvanrednim, hrabrom, ne bojeći se eksperimentiranjem s vlastitim stanovanjem. Ovaj smjer dizajna vješto koristi i uspješno kombinira nekoliko različitih, ponekad vrlo oštro među sobom kontrastna arhitektonska rješenja. Još jedna posebna značajka ovog stila je korištenje dame sobe i pretvoriti ih u originalne značajke. Činjenica da je u uobičajenom, klasičnom razumijevanju povlačenje ili nedostatak prostorije, tehničke izbočine ili cijevi, pod jednostavnih ploča, cigle ili betonskih zidova - za stil potkrovlja je brand čip.

Apartman u modernom stilu potkrovlja, u pravilu, ima otvoreni raspored s minimalnim brojem zidova i particija. Odvajanje prostora provodi se zbog zoniranja različitim otopinama u boji, različitom osvjetljenju i svijetlim naglascima u svakoj zonama. Da biste maksimizirali koncept stila potkrovlja, morate stvoriti osjećaj industrijskih prostora.

Originalnost ovog stila manifestira se u svemu: zidovi sobe prekriveni su grubom žbukom ili opekom, drvena ploča ili goli beton se koristi za završetak poda. Stropovi moraju biti što je moguće više kako bi se naglasio obilje prostora, zraka i svjetla. Stropni dekoracija može se provesti zbog korištenja metalnih cijevi, greda, elemenata koji imitiraju industrijske zračne kanale.

Moderna - estetika i aristokracija

Moderni stilovi dizajna: minimalizam, high-tech, potkrovlje, moderno (fotografija)

Moderni stil karakteriziraju klasične i aristokratske značajke, mnogi elementi namještaja - ručno izrađeni.

Dizajn modernog stila daje sobu aristokracije i klasika. Prije toga, u odnosu na situaciju, ovaj smjer je napravio okladu na dekorativnost, često na štetu funkcionalnosti. No, moderni dizajneri uspijevaju vješto kombinirati estetiku s praktičnošću.

Članak na temu: kadu

Moderni - stil nije demokratski. Ovaj smjer uključuje aktivnu uporabu ručno izrađenih proizvoda i korištenje skupih materijala u završnoj obradi: plemenite sorte drva, prirodnog mramora, kamena, kože, stakla i keramike.

Prilikom izrade sobe u modernom modernom stilu, posebnu pozornost treba posvetiti vitražnim staklenim prozorima s cvjetnim temama.

Za modernost, prisutnost zavoja i glatkih linija stvarajući iluziju raid vala. Prema tome, odabran je namještaj: s velikim brojem glatkih prijelaza i minimalnim brojem uglova.

Materijal za namještaj služi tekstil ili istinsku kožu pješčanih, čokoladnih i drugih prirodnih nijansi.

U sobama uređenim u modernom stilu, često možete pronaći okrugle stolove s rezbarenim nogama, ormarićima s reznim vratima, kovanim namještajem i unutarnjim predmetima.

Čitaj više