Zidni dizajn pod TV: opcije dizajna

Anonim

Danas postoji sve više od ključnih plazma panela u dizajnu. Oni su sposobni za jednostavan dnevni boravak pretvoriti u malo obiteljsko kino. Dizajn zida pored televizora može biti drugačiji, najčešće za dizajn gipsane ploče. Ali to je važno ne samo da odaberete prikladne ideje za uređenje, već i razmislite o tome da se uskladi s zajedničkom unutarnjem dnevnom boravkom. Često su dodatno montirane police za skitnice i ugrađene ormariće.

Zidni dizajn pod TV: opcije dizajna

Prilikom dizajniranja zida ispod televizije važno je da se uskladio s zajedničkim unutarnjim dnevnim boravkom. Često koristite ugrađene ormare.

Kako napraviti zid pored televizora?

Dekoracija zida ispod televizora obično nije osobito teško, ali prvo je potrebno napraviti projekt za koji će se provoditi sva radova, pokupiti prikladne mogućnosti pričvršćivanja. Najjednostavniji materijal za uređenje zida ispod televizijske ploče je suhozida. Omogućuje vam da u potpunosti promijenite cijeli izgled površine, opremiti ne samo niša ili pukovnije ispod TV-a, već i dodatna mjesta za knjige, baoubles.

Zidni dizajn pod TV: opcije dizajna

Prilikom dizajniranja zida ispod televizora iz gipsane ploče možete napraviti ugrađene ormariće.

Uz dovoljno vještine, možete odmah osigurati prisutnost ugrađenih krevetnih stolova i ormara koje mogu biti potrebne u dnevnom boravku. Potrebno je uzeti u obzir ukupni raspored i stil sobe, kolut u boji. Osim toga, potrebno je ispravno odabrati mjesto za televizor, u potpunosti usklađenosti sa standardima za polaganje stambenih prostora. Ako nema dovoljno iskustva, tada se takva skica može naručiti iz profesionalnog dizajnera. Pomoći će organizirati ovo područje tako da je harmoničan, udoban i atraktivan.

Za rad će biti potrebno:

  • Gipsana ploča u izračunatoj količini (možete preuzeti uobičajeni zid);
  • Drvene tračnice kao okvir za zatvarače gipsane ploče;
  • Kabelska kanala za električne i televizijske kabele;
  • Vijci samo-tapka na gipsanu ploču;
  • odvijač;
  • razina izgradnje;
  • Metalni vladar;
  • Jednostavna olovka;
  • kit;
  • kit nož;
  • završni materijal;
  • Nož za rezanje suhozida.

Članak o temi: Bijeli namještaj u unutrašnjosti: Kako koristiti i s onim što se kombinirati biti lijepi (46 fotografija)

Završna niša i odabir rasvjete

Prvo morate osloboditi zid gdje će se obaviti posao. Prema skici na površini, označavajući pod okvirom.

Umjesto tračnice, možete koristiti poseban metalni profil, ova opcija gotovo da se ne razlikuje.

Zidni dizajn pod TV: opcije dizajna

Dimenzije niša suhozida ispod televizora.

Zatim možete odrediti mjesta na kojima će kabeli proći, pričvrstiti kabelske kanale na zid. Ovdje se uzimaju u obzir čimbenici:

  • mjesto gdje će TV stajati;
  • Norme kabela polaganja u stambenoj sobi.

Svakako instalirajte utičnicu, izlaznu antenu. Nakon pripremnog rada možete početi instalirati gips ploče, posebni vijci se koriste za pričvršćivanje. Tijekom instalacije njihovih glava potrebno je malo smanjiti u materijalu tako da nakon nanošenja kit, površina se pokazala kao što je moguće glatko.

Često se na takve zidove koriste LED pozadinsko osvjetljenje. Njegova prisutnost mora biti osigurana unaprijed, tako da je moguće odmah držati kabele, montirati svjetlosnu traku. Osim toga, trebat će vam poseban transformator, kupuje se pojedinačno, njegov tip i trošak ovisi o takvim parametrima kao:

  • Tip LED trake;
  • Broj LED dioda na pontamonu M;
  • napon.

Tijekom dizajna niša gipsane ploče potrebno je osigurati dodatne privitke u polju ugradnje televizijske ploče. Ako je poseban okvir uključen u stroj, potrebno je montirati nakon završetka površine zida, ostavljajući hipoteke (obično su uključeni). Nakon pričvršćivača suhozida, površina je potrebna za izoštravanje. Zid nije potpuno pokriven, ali samo ona mjesta gdje su zglobovi, mjesta pričvršćivača vijaka, uglova. Koristi se za ovu posebnu smjesu koja se može lako kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini.

Zidni dizajn pod TV: opcije dizajna

TV mora biti instaliran tako da se zaslon nalazi srednji na razini gledanja osobe koja sjedi nasuprot.

Kada se kit osuši, potrebno je predvidjeti površinu, dati vrhunsku priliku da se osuši. Kada je zid spreman za završnu obradu, potrebno je točno pripremiti završni materijal koji je najprikladniji za to. Obično se podudara s ostatkom materijala, koji se koristi za druge zidove, ali to uopće nije obvezno. Dizajn zida može biti neobičan i zanimljiv.

Članak na temu: prozor PlatBorks za drvenu kuću (i ne samo)

U takvom dizajnu vrlo je važno uzeti u obzir postojeći stil završnih obrada tako da je situacija skladna. Ne preporučuje se koristiti obojene i previše svijetle pozadine s uzorcima, jer će preusmjeriti pozornost s televizora. Najbolje je napraviti zid jedne fotografije ili s velikim crtežima, geometrijskim ukrasom. Moderni danas plazma ploče su ukrašene bagetom. Možete ga naručiti u bilo kojoj umjetničkoj radionici ili kupiti plastičnu spreman. Prije nego što pričvrstite bagetu oko perimetra niše, može se obojiti u željenoj boji, pokriti sloj laka. Pričvršćena je na površinu dekorativne bagete strogo oko perimetra, jer se koristi takozvane tekuće nokte, namijenjeni su da obavljaju takve radove. Ako je moguće, možete koristiti keramičke mozaičke pločice u dizajnu, koji će stvoriti izgled. Prikladni su prirodni kamen ili opeka.

Instaliranje TV-a

Prilikom instaliranja televizora potrebno je osigurati da su strane ostaju praznine za ventilaciju. Sa strane, moguće je ojačati svjetiljke, njihov odabir ovisi o tome što se rasvjeta koristi u već postojećem dizajnu. Sam televizor mora biti na visini, pogodan za gledatelja, tako da je izgled pao izravno na zaslon. To će biti optimalno ako se zaslon nalazi sredina na razini gledanja osobe koja sjedi nasuprot. Solarne zrake ne smiju pasti u panel, tako da ne biste trebali objesiti televizor ispred prozora.

Da biste ispravno postavili na kućnoj plazmi televizijskoj ploči, nije dovoljno da odaberete, morate napraviti zid. Najčešće se koristi za to, jer se rad u ovom slučaju izvodi brzo i jednostavno. Opcije dizajna mogu se odabrati različite.

Čitaj više