Kako objesiti grafikon na prozoru

Anonim

Odabir i stjecanje prekrasnih zavjesa prikladnih u stilu, boji, veličini i skladno uklapanju u unutrašnjost sobe, osoba je samo na pola puta do postizanja željenog rezultata. Uostalom, također je poznato da popravi zavjese, ispravno objesite vijence za zavjese, izračunajte udaljenost do prozora i zidova, odlučite o dubini i obliku nabora i razmišljati o instalaciji dodatnih elemenata i dekoracija.

Kako objesiti grafikon na prozoru

Prozor u dnevnom boravku

Pravila smještaja zavjese

Svaki određeni model zavjese zahtijeva individualni pristup za ispravnu lokaciju na otvaranju prozora. Uzimaju u obzir mnoge nijanse, od kojih svaki pogađa pojavu i funkcionalnost zavjese.

Kako objesiti grafikon na prozoru

U isto vrijeme, postoji niz općih pravila i preporuka, čija izvršenje će omogućiti da se izbjegnu gruba pogrešaka pri odabiru metode instalacije i mjesta portera i zavjesa:

  • Montažne zavjese preporučuju se kao što je moguće moguće - to će pomoći vizualno povećati visinu stropova, a jaz između gornjeg ruba platna i stropa ne izgleda estetski (prilikom instaliranja zidnog vijenca, čišćenje je maskiran dekorativna sluznica).
  • Duge zavjese na pod izgledaju privlačnije od kratkog, osim toga, skrivaju nišu s grijačem. U isto vrijeme, razmak od 2-3 centimetara ostaje između poda i donjeg ruba tkiva za praktičnost čišćenja.
  • Na otvorenom položaju, zavjesa se ne smije preklapati rub prozora i ometati pristupnom svjetlu. Stoga, duljina streha u svim slučajevima prelazi širinu prozora.
  • Primijenite dekorativne elemente i dekoracije mogu i trebate, to je samo važno promatrati mjeru.

    Kako objesiti grafikon na prozoru

  • Prije vješanja zavjesa vrijedi provjeriti njihov izgled. U prisutnosti onečišćenja ili kritike, trebali biste oprati i udarati tkaninu.
  • Prekrasno, zavjesa je produžena, kreće se gornjim ili donjim rubom tkivnog traka s potrebnom širinom. To će pomoći u rješavanju problema i stvoriti dodatne mogućnosti kako bi se diverzificirala dizajn.
  • Nemojte se bojati eksperimentirati i kombinirati stilove, tkanine i boje.

Članak na temu: Za ljubitelje glazbe: obrt s CD diskova za dom i za davanje vlastitim rukama (65 fotografija)

Držeći se do ovih preporuka, možete lijepo objesiti zavjese u redovnom stanu na standardnom pravokutnom prozoru i spriječiti uobičajene pogreške. Instaliranje zavjesa na zrakoplovu, potkrovlje prozori i prozori složene konfiguracije imaju vlastite karakteristike:

Kako objesiti grafikon na prozoru

  • Dvostruko ostakljenje s balkonskim vratima. U tom slučaju nije potrebno uložiti napor, pokušavajući ukrasiti nepravilan oblik otvaranja i staviti ispod prozora grijač. Optimalna opcija je korištenje gustih izravnih monokromatskih luka na pod, koji će sakriti nedostatke i neće privući previše pozornosti.
  • Za ukrašavanje zrakoplova prozori ispravno objesiti zavjese za zavjese

    Odgovarajuća konfiguracija koja ponavlja rubove zida.

    Kako objesiti grafikon na prozoru

  • Prozor s zaobljenim gornjim dijelom. Obično su instalirani u prostranim sobama s visokim stropovima. U takvoj sobi točno je objesiti stropne strehe za zavjese - u otvorenom stanju ne preklapa se vrh prozora i omogućuje vam da stavite zavjesu u cijelu visinu zida.
  • Za uređenje runde, potkrovlje, nagnute prozore, standardne zavjese tkiva rijetko se primjenjuju. Pravilno objesimo valjane zavjese s vodičima koji zaključaju tkaninu u bilo kojem položaju ili rolete.

Kako objesiti grafikon na prozoru

Mansard

Počnite s ispravno instaliranim Cornikom

Kako kazalište započinje s vješalicama i zavjesa počinje s instalacijom vijenca. Iz njegovog izgleda, instalacijsku opciju (na strop ili zid), broj redaka i metoda pričvršćivanja zavjese ovisi o tome kako će zavjese izgledati u unutrašnjosti sobe. Sljedeće vrste Karnisa su uobičajene:

  1. Krug. Dopusti lijepo objesiti zavjese bilo koje vrste. Instalacija se vrši na dvorištu s prstenovima, šampićima ili kopčima. Proizveden od drva, metala ili plastike, dizajn je raznolik i omogućuje vam da odaberete optimalnu opciju za bilo koju vrstu zavjesa i za bilo koji interijer. Okrugli nadstrešnice se također koriste za ispravno objesiti grafikon u kupaonici.

    Kako objesiti grafikon na prozoru

  2. Profil. Stropnini su izrađeni od PVC-a i dizajnirani su da se instaliraju do tri reda ne vrlo teških zavjesa. Oni mogu biti lijepo vješati zavjese iz organske, tila, šifona i drugih svjetlosnih tkanina. Praktični, ali imaju svukutan izgled, koji se, međutim, lako riješiti instaliranjem dekorativne daske. Više estetska raznolikost ove vrste je vreća magneta, u kojima su pričvršćivači skriveni ukrasnim kutijom.
  3. String je najlakša opcija koja ima ponderiranost. Tijekom vremena, napetost niza je slabljenje, što dovodi do pružanja zavjesa i gubitka atraktivnosti.

Članak o temi: porculanska pločica za pod: dimenzije, težina, debljina i polaganje; Koja je razlika između porculanskih pločica iz keramičkih pločica?

Prilikom određivanja položaja ugradnje, potrebno je zapamtiti da zavjese ne smiju dodirnuti zid ili nadstrešnice - to će biti prikazano na izgledu pripravka i isporučivanje neugodnosti tijekom rada.

Kako objesiti grafikon na prozoru

Značajke ugradnje različitih vrsta zavjesa

Osim usklađenosti s općim pravilima i odabirom odgovarajuće vrste Cornixa, izgled zavjese ovisi o odabranom stilu i njegovoj usklađenosti s dizajnom sobe. Svaka vrsta zavjesa ima vlastite karakteristike, ovisno o gustoći tkiva, formiraju se nabori različitih veličina i oblika, a primjenjuju se različiti elementi dekoracije. Navedite sve raznolikosti opcija instalacije je nemoguće, osim primjene standardnih metoda, neće biti suvišno koristiti vlastite fantazije i dizajnerskih talenata. Za prostorije različitih namjena i uređenih u različitim stilovima, odaberite opcije dizajna prozora:

Kako objesiti grafikon na prozoru

  1. Kako lijepo objesiti zavjese u hodniku. Uvijek elegantno gledajte zavjese napravljene u klasičnom stilu. Zajedno s takvim zavjesama koriste se pickupi, vrpce i druge dekoracije. U prostranim dnevnim sobama, često vrijedi zadatak vješanja zavjesa u dva prozora u blizini, u ovom slučaju dizajn se izvodi u istom stilu koji odgovara dizajnu prostorije, često obje zavjese su instalirane na jednom strehu. Možete objesiti u takvim prozorima da objesite francuski grafikon, ova metoda registracije će dati svečanu i svečanu atmosferu raspoloženja. Također u prostranim prostorijama luksuzno izgledaju baršunasti zavjese u baroknom stilu sa zlatnim ili srebrnim završetkom. Moderne zavjese predlažu originalne mogućnosti smještaja: tkanina se prenosi kroz gangster s namjernim nemarom, formirajući padajuće valove ili odlazak na nabore pomoću kabela.

    Kako objesiti grafikon na prozoru

  2. Kako lijepo objesiti zavjese u spavaćoj sobi. U ovoj sobi važno je stvoriti atmosferu koja doprinosi odmoru i opuštanju, tako ispravno objesiti zavjese od mekih, mirnih tonova. Klasični stil ne dolazi iz mode, ne dolazi i se odlikuje jednostavnost i elegancija linija. Zavjese su izrađene od gustih vrsta tkanina koje ne prolaze sunčevu svjetlost, ali izbor Gardin ovisi o okusu vlasnika. Boja portera često se odabire uzimajući u obzir obojenje namotane ili jastuke.

    Kako objesiti grafikon na prozoru

  3. Kako lijepo objesiti zavjese u kuhinji. U kuhinji, organski gleda zavjesu u stilu Provance ili zemlje, kombinirajući praktičnost i svjetlo, nenametljiv dizajn. Takve zavjese naglašavaju namještaj domaćeg sloja. Zajedno s njima u otvaranju prozora, rimske zavjese pravilno vješaju, ova je opcija sažeta i elegantna, a također vam omogućuje da izolirate sobu od prodiranja svjetla s ulice. U potražnji je takvim pogledom na kuhinje smještene na prvom katu - štiti od znatiželjnih pogleda i prigušivalo svjetlo prednjih svjetala koje prolaze u večernjim satima automobila ili previše svijetle ulične svjetiljke.

Članak na temu: Crni bijeli pozadini: fotografija u unutrašnjosti, crnoj pozadini, bijela s crnim uzorkom, crno s bijelim uzorkom, zlatnim s cvijećem, crni petak, video

Pogledajte video dizajn

Neobično objesiti zavjese na prozoru primjenjuju se pickup, swagi, de zabo ili lambrequen.

Da biste ispravno objele zavjese s lambrekinom, morate izračunati njegovu veličinu i odlučiti o dizajnu. Pravilno objesiti lambrekvine s zavjesama napravljenim u jednoj shemi boja, dok je širina lambrene 1/5-1 / 6 duljine zavjesa. Velike značajke za uređenje pruža tešku varijantu lambrequin, zavoj.

Kako objesiti grafikon na prozoru

Njegova instalacija će ga originalnim i neobično objesiti zavjese, služi kao osnova za instaliranje izvorne dekoracije "biskupa rukava", pričvršćivači aplikacija, dekorativnih kabela ili četkica. Također na Bandu možete objesiti veo ili svjetlo til, isprepleteni u bizarnom obliku na vrhu prozora. Osim toga, postoji mnogo načina da lijepo povuče zavjese s lukovima, vrpcama, Rolavim ili pletenicama.

Čitaj više