Zavjese na prozoru s balkonskim vratima: pravila za odabir optimalnog dizajna

Anonim

Balkon je neosporna prednost bilo koje sobe koja osigurava pristup svježem zraku, približava se prirodom, pa čak i vizualno dodaje nekoliko slobodnog prostora. Zavjese za vrata balkona i prozor u susjedstvu ne samo da se uklapaju u dekor, već i jačaju funkcionalne prednosti. Zbog raznolikosti modernih sustava za sunčanje i materijala za zavjesu nije teško odabrati optimalnu opciju. Potrebno je samo ispravno koristiti karakteristiku asimetrije za ovaj slučaj ili ga prilagoditi.

Zavjese na prozoru s balkonskim vratima: pravila za odabir optimalnog dizajna

Zahtjevi za zaštitu od sunca Preporučeni materijali

Dizajn otvaranja prozora s balkonskim vratima zahtijeva ozbiljan pristup odabiru vrste konstrukcije, njegov oblik i pomoćni dijelovi. Završeni sustav za zaštitu od sunca mora biti u skladu s određenim parametrima.

  1. Nemoguće je dopustiti da se otvor vrata postanu problem, a začuvana zavjesa koja drži namještaj ili elemente dekor.
  2. Zavjese na vratima balkona i prozor moraju biti usklađeni jedni s drugima. To je jedan element unutrašnjosti, koji se ne može slomiti uz pomoć različitog uređenja.
  3. Ukupni otvor prozora može postati izvrstan izvor prirodnog rasvjete. Vrijedno je ritam s dnevnim zavjesama od laganog svjetla tkanine.
  4. Ako je balkon ili loggia odvojena soba s vlastitim sustavom za regulaciju svjetla, tada gustoća tkiva za zavjese ne igra posebnu ulogu.
  5. Odabir pribora potrebno je zapamtiti ispravnu uporabu asimetrije slike i potrebu da se osigura potpuni pristup balkonci.
  6. Boja dizajna ne bi trebala privući nepotrebnu pozornost. Otvaranje prozora s balkonom traje mnogo prostora. Ako ga ukrasite u kontrastnim nijansama, postat će središte unutarnjih poslova i pomrači sve predmete dekoracije.

Članak na temu: Pozadina za dvoranu u Hruščov: Odabir opcija

Preostali zahtjevi ovise o značajkama unutarnjih poslova, pojedinim preferencijama i vrsti prostorije.

Gotovo sve se može koristiti kao materijali. Sljedeća rješenja su najpopularnija:

  • Plastika. Koristi se prilikom uređenja sobe uz pomoć sjenila. Karakterizira se činjenicom da omogućuje pobijediti sliku slike i njegove asimetrije do najmanjih detalja.
  • Tkanina. Može biti s uzorkom i bez visoke gustoće i nevjerojatne lakoće. Tkanine zavjese nude maksimalni broj opcija dizajna prozora.

Vijeće

Zavjese za pukotine praćene raznim dodatnim opremom ili masivnim dijelovima značajno smanjuju sposobnost otvaranja da preskočite svjetlo. U tom slučaju, zračnost i lakoća koje razlikuju prozore s balkonom gotovo je eliminiran.

  • Bambus. Ekološki prihvatljivi i raznolikost tehnika tkanja omogućuje vam da napravite originalnost u interijerima uređenim u lakonskim stilu.

Često zavjese na vratima balkona šivaju iz običnog tila. To osigurava lakoću slike, visokokvalitetna prirodna rasvjeta prostorije, maksimalno slobodnog prostora.

Zavjese na prozoru s balkonskim vratima: pravila za odabir optimalnog dizajna

Najprikladnije vrste zavjesa dizajnira za otvaranje prozora s balkonskim vratima

Postoje određeni tipovi i oblici sustava za sunčanje, idealno naglašavajući prednosti prozora otvora s pristupom balkonu.

  • Zavjese "caffe". Romantična i šarmantna opcija pomoću brojnih stijena i obustava. Takve zavjese savršeno se uklapaju u dizajn interijera u stilu zemlje, Provence, Shebbi-chic. Dizajn nije prikladan za neutralne sobe. Prema riječima stručnjaka, ovo je savršeno rješenje za kuhinju.
  • Klasične svinjetine s pickups. Glatke zavjese na obje strane prozora su opcija univerzalna ukrašavanja. Uređivač u ovom slučaju je bolje odabrati strop. Dizajn je najviše mobilni, omogućuje vam da slobodno kontrolira zavjese. Kupovi na strani prozora nasuprot vratima balkona stvorit će dodatnu asimetriju koja će izgledati vrlo prikladno. Ova opcija je često popraćena zavjesama s kontrastnom oblogom, koja postaje vidljiva pri korištenju podizanja. Slika izgleda originalno i svježe. Dodatni plus dizajnerskog rješenja je vizualno povlačenje visine stropova.
  • Rimske zavjese. Vrlo nestandardni, ali atraktivan dizajner korak - korištenje pojedinih rimskih zavjesa za prozor i balkona vrata. To je najpraktičnija i funkcionalnija opcija koja ne zahtijeva značajna financijska ulaganja, ne podrazumijeva nevolje za rad s zavjesama i tkaninom.
  • Japanske zavjese. Lakonični i maksimalni jednostavni paneli bez nabora, pribor i nepotrebne dodatke su elementarni u upravljanju i nesumnjivo, atraktivan. Korištenje višestrukih struktura omogućuje beskonačno promjenu slike i kontrolira stupanj osvjetljenja prostorije. Važno je s obzirom na to da je ova vrsta dekorata moguća samo ako postoji dovoljna količina slobodnog prostora na stranama otvora prozora za prebacivanje dasaka.

Članak o temi: Kako napraviti crtež stabla na zidu

Zasebno mjesto u ovom području ukrašavanja je zaduživanje. Najjednostavniji ili kombinirani sustavi za sunčanje s širokim ili uskim letvicama posebno se vrednuju za spašavanje prostora, praktičnosti i privlačnosti u jednostavnosti.

Zavjese na prozoru s balkonskim vratima: pravila za odabir optimalnog dizajna

Iz funkcije - do dekora

Dekor otvaranja prozora treba naglasiti dostojanstvo planiranja, maskirati njegove nedostatke, skladno kombinirati sve unutarnje predmete i uklopiti imenovanje sobe. Kako bi se olakšao odabir optimalne opcije, stručnjaci su sastavili popis dizajnerskih rješenja koja su idealna za određene prostore.

Prilikom uređenja dnevnog boravka ili spavaće sobe, vrijedi pokušati, uključujući nestandardne opcije.

  • Sastav sjenila s zavjesama. U tom slučaju osigurava se visokokvalitetna kontrola rasvjete soba i odgovarajuće razine dizajna. Optimalna kombinacija je horizontalna sjenila s tankim lamelama i zavjesama od lagane tkanine na snimkama ili ukrasnim petljima.
  • Please zavjese djeluju kao neovisni element ili u kombinaciji s zavjesama tkiva. Ovdje su jednostavnost i praktičnost.
  • Vertikalne rolete iste ili asimetrične duljine. Mobilnost dizajna omogućit će vam da lako koristite vrata.
  • Valjane i rimske zavjese. Opcije šarma su da se proizvodi mogu nadopuniti raznim dodacima i naglascima bez rizika smanjenja funkcionalnosti zavjesa i njihove sposobnosti osvjetljenja.
  • Simetrični ili asimetrični klasik. Mogući su modeli s kamionom, drapiranjem, korištenjem nekoliko slojeva tkanine.

Prilikom uređenja kuhinje potrebno je osloniti se na sljedeće čimbenike.

  1. Bez obzira na elemente dekor, oni moraju biti izrađeni od odbojnog prljavštine i vode materije. Zapaljiva tkiva ne mogu se koristiti, osobito u neposrednoj blizini štednjaka.
  2. Nezavisne horizontalne rolete će uzeti barem mjesto, pružiti vrijedan dizajn prozora i vrata, oni neće trebati tešku skrb.
  3. Rimske zavjese i zavjese "Cafe" ne samo da će pružiti prikladan dekor, već i biti sretan s mobilnošću.

Članak o temi: zavjese u vrtiću - pravimo pravi izbor

Postoji još jedna važna točka - prilikom uređenja vrata balkona, a prozor uz to ne bi trebao koristiti metal, drveni i masivni plastični pribor. Takvi detalji će stvoriti stalnu buku, uzrokujući iritaciju.

Zavjese na prozoru s balkonskim vratima: pravila za odabir optimalnog dizajna

Izlaz

Nije tako teško izdati balkon, samo trebate zapamtiti funkcionalnu stranu problema i osloniti se na vaš ukus. Ne biste trebali preusmjeriti s dodatnom opremom, slika je lako preopteretiti, unatoč njegovim dimenzijama.

Odabir duljine zavjese važno je uzeti u obzir činjenicu da ako balkon mora redovito izaći, opcija s zavjesama koji padaju na pod neće raditi. U suprotnom, paneli će se morati prečesto oprati.

Čitaj više