Spavaća soba u marokanskom stilu s vlastitim rukama (fotografija)

Anonim

Fotografija

Spavaća soba je mjesto namijenjeno punopravnom odmoru, zbog čega mora biti u potpunosti odgovoran za svoj dizajn. Danas je u modi raznih stilova, svijetli i istovremeno udoban marokanski stil popularan s popularnosti.

Spavaća soba u marokanskom stilu s vlastitim rukama (fotografija)

Za spavaću sobu u marokanskom stilu prikladan je nizak i prilično veliki krevet s nekoliko krevetnih stolova.

Ovaj stil kombinira značajke koje se ne uočavaju u drugim vrstama dizajna. Značajno je za svijetle boje, završiti od prirodnih materijala, ali s tom mekoćom, toplinom i neopisivom udobnošću. Spavanje u marokanskom stilu može uključivati ​​moderne elemente interijera, savršeno u kombinaciji s ostatkom, tipičnim za takav dizajn.

Dekor spavaće sobe u marokanskom stilu

Marokanski stil spavaća soba zahtijeva korištenje posebnog dekoracije. To su figurice i niske podne svjetiljke i žarulje od kovanog željeza, i jastučići, bažilice, škrinje, niske stolove. Sve ove predmete obično su bogato ukrašene slikanjem, drvenim rezbarijama, keramičkim pločicama, mozaicima.

Spavaća soba u marokanskom stilu s vlastitim rukama (fotografija)

Shema aranžmana namještaja u spavaćoj sobi.

Nijanse su prikladne svijetle, šarene, ali za zidove i strop bolje je koristiti pastelni ili sočni, na primjer, boje bjelokosti, bež, pijesak, zlatno smeđe. Zavjese su zašiju iz lakih tkanina, za pokriveno i Capet, možete uzeti tanku svilu, šifon.

Karakteristični element su različiti svijećnjaci koji su izrađeni od lijepo obojenog stakla. Mogu se montirati na zidove, staviti na stolove i police, u blizini kreveta. Koristi se imitacija svjetiljki, unutar koje je malog žarulja montirana u obliku plamena jezika. Takve svjetiljke u večernjim satima stvorit će potrebno raspoloženje, atmosferu, svjetlo će se pokajati lagano treperenje, neuropirsko, točno ono što je potrebno za punopravni odmor.

Članak o temi: etnički stil u unutrašnjosti

Kako odabrati namještaj u marokanskom stilu?

Namještaj u svakom interijeru zauzima važno mjesto, ovo pravilo je primjenjivo za marokanski stil. Ako soba nije tako sveukupna, onda se koristi veliki i poželjno niski krevet na kojem se koristi naklon. Postoji nekoliko udobnih noćnih stolova oko vas može postaviti okolo. Ako postoji potreba za korištenjem kabineta, od 2 opcije su prikladne:
  1. Uobičajena garderoba, ulazna vrata su napravljena u marokanski stil. Danas možete naručiti sva vrata za takve ormare, neće isporučiti mnogo poteškoća.
  2. Koristite drveni ormar s urezanim vratima, koji su prethodno obojeni u tamnim bojama.

Svi namještaj koji se koristi u unutrašnjosti moraju biti izrađeni od drva, imaju brojne niti. Dekor mora sadržavati ugradnju, rezove poput lista za noge, vrata ormarića, otvorenih otvora.

Morokanski stil spavaća soba zoniranje

Spavaća soba u marokanskom stilu s vlastitim rukama (fotografija)

Odaberite ormar u spavaćoj sobi, možete ukrasiti svoja vrata u marokanski stil, uz pomoć matrice i boja.

Za spavaću sobu, u unutrašnjosti korištenja marokanske osobine, možete koristiti zoniranje. Za to, ne samo područje s krevetom se ne razlikuje, već i takozvani dnevni boravak za rekreaciju. Ako postoji prilika, loža ili balkon se pretvaraju u pravu terasu.

Glavna zona u unutrašnjosti spavaće sobe je zemljište kreveta - to je središte, potrebno je staviti prostrani krevet ovdje, trebali biste objesiti baldahin na njemu. Oko kreveta ne smije biti postavljen mnogo komada namještaja, mora postojati slobodan prostor. Prozori pored kreveta sastavljeni su s laganim tkaninama, lijepo su se zarobljavali. Niske klupe se nalaze oko, jastuci su raspršeni.

Preko sam kreveta najbolje je objesiti krivotvorenu metalnu svjetiljku ili rezbarenu svjetiljku drveta, koja će biti lijepo trese nabora nadstrešnice.

Iz zone s krevetom s krevetom se preporuča druga zona za odvajanje luka za moždani udar, koji se lako sastavi od stabla ili kovanog metala. Ako postoji mjesto, možete staviti nisku kauč, na pod da biste postavili težnje, niske svjetiljke. Pa kuće će gledati visoke biljke sa širokim i lijepim listovima. Karakteristična značajka takve dnevne zone pored kreveta je brojna svjetiljka koja se stavljaju na stolove, police, kauče, a pričvršćene su na zidove. Svi oni moraju imati malu veličinu, bez lemljenog prigušenog svjetla. Na tablicama možete staviti jela s voćem, ukrasnim vrčevima s visokim vratom.

Članak o toj temi: Kako kvalitativno skloniti kućnu ploču u leđima

Ako postoje balkoni ili loggia koje spavaća soba izlazi, možete opremiti nevjerojatnu i vrlo udobnu terasu. Značajka stila Maroka su terasa i unutarnja dvorišta. Ako je potonji lako organizirati u privatnoj kući, onda u urbanom apartmanu možete organizirati samo sličnost terasa. Da biste to učinili, na balkonu je opremljen niski ležaj.

Ako je područje dovoljno, onda možete prilično hodati s niskim ležajem, prekriven je prirodnim tkaninama. Niska tablica, brojni jastučići, kovane svjetiljke su savršene za interijer. Ako je loggia ili balkon otvoren, onda možete ojačati predmemoriju s cvijećem na stropu, tihim svjetiljkama, objesiti svjetlo prozirne zavjese. Za zatvorene četrgia, preporuča se instalirati drvene okvire ukrašene ukrasnim lukama.

Značajke stila

U unutrašnjosti možete koristiti različite opcije za završnu obradu, ali mora biti prirodni materijali, određene kombinacije nijansi, dekorativni kovani elementi, na primjer, rešetke na prozorima, metalnim svjetlima. Stručnjaci savjetuju korištenje takvih tehnika obrezivanja u unutrašnjosti marokanske spavaće sobe:

Spavaća soba u marokanskom stilu s vlastitim rukama (fotografija)

Shema polaganja pločica na podu.

  1. Podovi se preporuča od keramičkih ili kamenih pločica s zamršenim uzorkom. Dobro rješenje će biti topli podnice, koji će omogućiti održavanje udobne temperature, izbjegavajući ugradnju masovnih radijatora koji nisu vrlo opremljeni u stil. Ali ovdje možete pronaći i izlaz, na primjer, sakriti baterije grijanja s dekorativnim drvenim zaslonima koji imaju orijentalni uzorak.
  2. Možete napraviti pod pokrivanjem drva, ali samo je masivna tamna ploča obložena slojem ulja za to. Linoleum je iznimno rijedak, mora oponašati površinu stabla ili pločice, a druge opcije boja nisu prikladne.
  3. Prilikom izvođenja zidnog uređenja u ovom stilu, poželjno je koristiti nježne, ne jako svijetle nijanse. U tu svrhu, pješčana, bež, zlatna smeđa boja je izvrsna. Žličica koja se sastoji od pijeska, zemljanih pigmenata, pohranjenog vapna primjenjiv je kao zidove zidova. Možete koristiti suhozid, ali nužno je prekriven dekorativnom žbukom ili posebnom bojom teksture.

    Za stropove spavaće sobe u maroku je najbolje koristiti grede izrađene od prirodnog drva, koji se uzorkuju tijekom njihove duljine. Ako je visina stropa mala, a to se često promatra u urbanim stanovima, možete koristiti istu opciju kao i za dekoraciju zida. Samo hlad će morati uzeti upaljač, tako da je potpuna atmosfera bila udobna.

  4. Prozor okviri su bolji da se drveni, u ovom stilu dopušteno naslikati u crno. Potrebno je izraditi takve okvire uz pomoć ukrasnih metalnih kovanih željeznih okvira. To će dati potreban okus cijelom okruženju.

Članak o toj temi: Kako povući traku zavjese: Tehnologija

Marokanski stil u unutrašnjosti nije samo zanimljiv, već vam također omogućuje da stvorite potrebno raspoloženje za punopravni odmor. Uspješno kombinirana nježna pastela i svijetle boje, razne kovane elemente, prirodne tkanine, drva i kamena. Spavaća soba u marokanskom stilu razlikuje se milošću, a to ga nije teško organizirati.

Čitaj više