Dizajn pravokutnog spavaće sobe: Preporuke, zanimljive traje

Anonim

Pa, kada spavaća soba, dnevni boravak i sve ostale sobe standardno su približne kvadratnom obliku.

Dizajn pravokutnog spavaće sobe: Preporuke, zanimljive traje

Polaganje laminata u uskoj dužnoj sobi.

Ako postoji soba u vašem apartmanu ili kući, oblik koji je više kao izduženi i uski pravokutnik, nemojte žuriti da se uzrujamo: samo trebate napraviti malo truda, i to će postati vrlo udoban, udoban i ugodan ostati.

Osnovne smjernice za izgradnju uskog prostora

Dizajn pravokutnog spavaće sobe: Preporuke, zanimljive traje

Montaža dijagram svjetiljke s vanjskom žarulja mjesto.

Prije svega, potrebno je razmisliti kroz dizajn spavaće sobe, dnevni boravak ili drugu pravokutnu sobu tako da ne izgleda previše lakat i preusko. Postoji mnogo različitih tehnika koje vam omogućuju da stvorite izvrstan dizajn i ne ograničavajući se na instalaciju različitih particija i pravi raspored namještaja.

Često dizajn izduženih prostora uključuje zoniranje. Na primjer, možete istaknuti mjesto za spavanje i radno područje, svlačionice i rekreacijsko područje, itd. Takav dizajn ne podrazumijeva korištenje visine particija u cijelu sobu, jer Može napraviti spavaću rasvjetu u kombinaciji s dnevnim boravkom, neprirodnim. Važno je odabrati odgovarajuće materijale za podove, zidove i strop te odabrati optimalnu boju.

Dakle, prilikom izrade dizajnerskog projekta, moramo uzeti u obzir barem sljedeće točke:

  • završne površine;
  • konfiguracija i smještaj namještaja;
  • rasvjeta;
  • zoniranje;
  • Dodatni dekor.

Preporuke za namještaj

Dizajn pravokutnog spavaće sobe: Preporuke, zanimljive traje

Uređaj namještaja u uskoj pravokutnoj sobi.

Dizajn uske prostorije uključuje određeni položaj namještaja. Nema potrebe da ga stavite duž širokim zidovima, čak i ako je tako prikladno za vas. Zbog ovog položaja, spavaća soba će se činiti još više uskom i dugom nego što je u stvarnosti.

Ako je vaša spavaća soba izdužena s otvora prozora, možete staviti na radno mjesto u blizini. Ugradite stol računala, nekoliko polica, police za knjige. Mekani namještaj i TV mogu se smjestiti u središte sobe. Ako planirate opremiti svlačionica, ne preporučuje se ugraditi ormar u blizini uskog zida. Ne biste se trebali objesiti na to ogledalo: zbog toga, spavaća soba će se činiti još duže.

Članak o toj temi: Paul u vlaženju - nekoliko opcija za samozašticu

Ako je otvor prozora na zidu duge spavaće sobe, možete odabrati drugi dizajn. Na primjer, izgradite odjel za ormare na cijelom zidu u uskom zidu. Pokupite takva vrata čija bi se boja bila dobro u kombinaciji s bojom zidova. Takav dizajn će vizualno napraviti sobu više kvadrata.

Koji materijali koriste za završetak?

Dizajn pravokutnog spavaće sobe: Preporuke, zanimljive traje

Ugradnja suspendiranog stropa.

U procesu planiranja dizajna uskog spavaće sobe, morate pronaći odgovarajuće završne materijale. Da biste vizualno proširili sobu, možete spasiti zid s prozorom i onom koji se nalazi nasuprot tome, pozadinu bogate i tamne nijanse, a za preostale zidove odabrati svjetliji završetak. Sjajni materijali su izvrsni. Na dugim zidovima bit će prikladna ogledala. Zahvaljujući ovom dizajnu, uskoj sobi će se vizualno proširiti.

Ako se prozor nalazi na uskom zidu, objesiti zavjese iz dovoljno guste širine tkiva, lagano prelazi veličinu otvora prozora, a na nekoj udaljenosti od nje. Određeni s ovim zadatkom pomoći će vam vijenac odgovarajuće veličine. Zavjese trebaju biti znatno tamnije od zidova.

Važno je razmišljati o podni dizajn. Možete koristiti različite tehnike i materijale za završnu obradu i zahvaljujući tome kako biste stvorili učinak zoniranja. Na primjer, laminat ili parket laminat ili parket u jednoj zoni u istom području, au drugoj - inače. Ili koristite za dizajn podnih materijala različitih boja. Za vizualno povećanje mjerenja jedno spavaće sobe, laminat se može položiti duž kratkih zidova, ali će zahtijevati više vremena i snage. U središtu spavaće sobe stavite tepih u obliku kvadrata ili napravite kvadratni uzorak s završnim materijalima različite boje.

Tretirajte stropni dizajn. Neželjeno je biti bijelo. Beige i sive nijanse će pomoći da spavaća soba bude ugodna. Izvrsna napetost i spušteni stropovi raznih dizajna će izgledati. Preporučuje se da dizajn ponavlja uzorak na podu.

Članak o toj temi: Dizajn jednosobnog stana s nišom

Vrlo je važno razmisliti o dizajnu svjetlosti. Za uske sobe prikladne su nekoliko različitih svjetlosnih opcija: u središtu sobe, na radnom području i oko perimetra. Ne preporučuje se objesiti previše glomaznika.

Zanimljive tehnike dizajna za usku spavaću sobu

Dizajn pravokutnog spavaće sobe: Preporuke, zanimljive traje

Shema lokacije s krevetom.

Postoje mnoge dizajnerske tehnike i trikove koji vam omogućuju da napravite pravokutnu spavaću sobu ugodnijom. Prije svega, možete objesiti zrcala na dugim zidu.

Pravokutna spavaća soba je slična "kazne" ili "automobilu". Uz vizualnu ekspanziju prostora, ogledala se savršeno suočavaju s. Stvaranje razmišljanja, oni će proširiti 2 puta spavaću sobu.

Ogledala bi trebala biti okomita na kratke zidove spavaće sobe. U suprotnom, soba će postati još izduženija i uska. Postoji veliki izbor različitih zrcala. Oni mogu biti u lijepim i originalnim okvirima, izgledaju kao zamršeni ukrasni objekti, da budu dio obloge, itd. U ovom slučaju, sve to ovisi samo o vašim osobnim preferencijama i značajkama stila stila stana.

Prilikom dizajniranja pravokutnog dizajna spavaće sobe, glavni cilj je dovesti formiranje obrasca kako bi se kvadrat što je više moguće.

Da biste to učinili, morate stvoriti odgovarajuće vizualne udruge. Trebate koristiti kvadratni oblik gdje god je to moguće. Držite se na zid kvadratne slike, ležali na katu rover kvadratni oblik, provjerite kvadratni toaletni stol, pouf ili noćni stol u blizini kreveta.

Ako namještaj za vašu spavaću sobu će biti proizveden od strane individualnog reda, možete ga koristiti s njim kako biste ispravili proporcije prostorije. U slučaju da je spavaća soba vrlo izdužena, tada se ormar može ugraditi u blizini kratkog zida ili čak napraviti garderobu. Na prozoru stavite stol s police, ladice i razne police. Takav duboki dizajn će biti pozitivno pogođen percepcijom sobe. Duž dugih zidina spavaće sobe bolje je uspostaviti ergonomski namještaj, ali nešto manje općeprihvaćene standarde, ili na sve najiskup, što će vam omogućiti da sačuvate već ne-krhke odlomke. Na primjer, možete objesiti usku policu preko kreveta. Zamijenit će noćni ormarić i omogućit će vam uštedjeti prostor.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese za tri prozora

Zatvorite oblik pravokutne spavaće sobe do kvadrata može se koristiti sa svjetlom. Najbolje je dati svoj izbor u korist središnje rasvjete. Također možete instalirati točku svjetiljke uz uske zidove. Kombinacija desktop svjetiljki i svjetiljki će biti savršeno u potrazi - oni će biti na različitim visinama, što će ga učiniti profitabilno naglasiti najbolja mjesta pravokutne spavaće sobe.

Koristite izlete u boji. Poznato je da kako bi omesti pozornost jednog od jednog, morate ga namjerno privući na nešto drugo. Ako ne želite da vaša spavaća soba bude doživljena kao preuska, pokušajte stvoriti takav vizualni centar koji bi privukao svu pozornost na sebe,

Preporuke za zoniranje pravokutne spavaće sobe

Ako spavaća soba ima pravokutni oblik, a njegova dužina je mnogo viša od širine, možete podijeliti sobu na 2 zone bez upotrebe particija za to. Na primjer, možete postaviti krevet u dubine spavaće sobe, a do stopala natrag kako biste gledali kompaktni kauč u širini kreveta. Prije kauča postavite izvorni stol za kavu, a možete objesiti plazmu na zidu. Kao rezultat toga, dobit ćete zone za spavanje i opuštanje u jednoj prostoriji, ali vizualno će se podijeliti u 2 odvojene sobe.

Takvo zoniranje je posebno prikladno za sobe adolescenata, jer se ove sobe ponekad kombiniraju u sebi i spavaću sobu i dnevni boravak i radno područje, itd. Kako točno i na koje su zone odvojene prostorom - ovisi o osobnim potrebama i preferencijama.

Čitaj više