Real i ocijenjeni kapacitet baterije

Anonim

Kapacitet baterije je jedan od najvažnijih parametara bilo koje baterije, određuje koliko će energije biti u stanju dobiti vaš uređaj određeno vrijeme (u pravilu, po satu). Uvijek je označeno na samoj bateriji, kao i na paketu, jer je za ovaj kriterij da većina korisnika bira željeni model.

Međutim, ne mogu svatko shvatiti oznake. Tipično, kapacitet je označen zajedno s nazivnim naponom baterije. Kapacitet je označen u milijunima na sat, napon - u volti. Na primjer, tako: "2000 MAH, 3.7V". To znači da će baterija biti u mogućnosti dati energiju u 2000 milijuna na naponu od 3,7 volti za sat vremena. Naravno, ova energija se konzumira postupno.

Real i ocijenjeni kapacitet baterije

Što je kapacitet baterije

Međutim, u praksi, kapacitet da baterije imaju, može biti manje ili više navedeno na paketu. Ako je razlika u najvećem, korisnik će najvjerojatnije dati značenje ili čak biti sretan. Ali ako se iznenada ispostavi da je stvarni kapacitet manji, to uzrokuje fer oturbanost. Koji je problem takvih baterija?

Ako ste stekli ACB sumnjivog proizvođača, onda ne postoji ništa što bi se moglo iznenaditi - najvjerojatnije ste prodali bateriju malog spremnika, postavljajući označavanje s drugog modela na njega. Pravi kapacitet nove baterije može biti manji od 10-20% deklariranih, razlika je veća od 20% označava brak ili lažnjak. Osim toga, netočni uvjeti skladištenja ozbiljno utječu na kvalitetu baterije.

Real i ocijenjeni kapacitet baterije

Pravi kapacitet baterije za telefon: kako odrediti

Važni su uvjeti za unos puštanja u pogon baterije. Na primjer, baterije Nickel-kadmija korištene u starim modelima telefona potrebno je "ubrzanje" odmah nakon kupnje i instalacije. I moderniji, litij-ion, naprotiv, može se pogoršati od takve privlačnosti.

Također je vrlo važno ispravno napuniti bateriju. U idealnom slučaju, trenutna snaga mora biti u skladu s preporukama proizvođača - to će omogućiti uređaj točno odrediti vrijeme naboja i ispuniti bateriju za sto posto. Previsoka čvrstoća struje izaziva visoku otpornost, a tijek procesa može se poremetiti.

Članak na temu: Podium krevet Učinite to sami: crteži i instalacija

Real i ocijenjeni kapacitet baterije

Nominalni kapacitet baterije za telefon

U većini slučajeva, razlika između nominalne i prave kapaciteta baterije nije više od nekoliko posto, što ne utječe na rad pametnog telefona. Korisnik će najvjerojatnije uopće uočiti razliku.

Nakon vremena, čak iu potpuno servisnim baterijama, pravi spremnik može smanjiti - to je zbog starenja baterije ili zbog "memorijskog učinka" karakterističnog za zastarjele vrste hrane. Ovdje, nažalost, nemoguće je ništa učiniti, samo zamijenite bateriju novom.

Čitaj više