Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

Anonim

Pojava zavjesa ukrasni prozor otvore, u velikoj mjeri određuje ukupni dojam prostorije. Ako je tkanina svježa i čista, ista aura je u sobi, a ako platno izgleda neuredno, vrijeme je da budete alarmantni i poduzeti mjere.

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

Zavjese

Značajke zavjesa za kemijsko čišćenje

Unatoč mnogim metodama suhog čišćenja zavjesa na kući, postoje tkanine koje se ne mogu liječiti neviginalnim sredstvima i metodama, budući da postoji visok rizik od njihove štete. U tom slučaju, suho čišćenje zavjese, koji je podijeljen u:

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

  • uklanjanje kontaminacije u stacionarnim uvjetima;
  • Čišćenje portera kod kuće.

Nezavisno suho čišćenje zavjesa i zavjesa često dovodi do tužnih posljedica: fading tkanina, gubitak privlačnosti. Hostess pokušava vratiti tkanine izvorni sjaj uz pomoć kućanskih swaps, što samo pogoršava problem, vozeći prljavštinu unutar vlakana.

Savjet: Čišćenje zavjese vlastitim rukama je dopušteno samo s umjerenom ili slabom kontaminacijom zavjese. U svim drugim slučajevima (osobito ako su zavjese ušivene iz elitnih ili osjetljivih tkiva), preporučljivo je podnijeti zahtjev za pomoć u kemijskom čišćenju.

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

Međutim, najveći problem tijekom samo-pranja ili čišćenja zavjesa - skupljanje tkanine. To se posebno odnosi na prirodna vlakna u prahu: lan, pamuk. Prilikom odabira netočnog načina pranja, proizvod se komprimira za 10-20% od početnog volumena i ne može se ispraviti.

Budite sigurni da obratite pozornost na naljepnicu s dekodiranjem mogućih načina čišćenja zavjesa: ako je naznačeno "DryClean", onda je proizvod namijenjen isključivo za suho profesionalno kemijsko čišćenje. Ako oznaka pokazuje prekriženi krug, to znači da je kemijski tretman tkanine zabranjeno!

U novije vrijeme, kemijsko čišćenje portera bio je usluga predviđena samo u specijaliziranim objektima. S pojavom opreme za čišćenje mobilnih i moćnih alata došlo je do mogućeg suhog čišćenja zavjese s odlaskom do kuće.

Članak o temi: Wallpapers Foto 2019 Moderno: pozadina dizajn, foto pozadina u unutrašnjosti male kuhinje, foto galerija, video

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

Prednosti profesionalnog kemijskog čišćenja

Osoblje za kemijsko čišćenje zna kako napraviti zavjese svježe i čiste. Profesionalno kemijsko čišćenje osigurava sljedeće prednosti:

  1. Zavjese vraćaju izvornu boju, čistoću.
  2. Metoda čišćenja odabran je pojedinačno za svaki proizvod, uzimajući u obzir karakteristike vrste tkanine.

Moguće je očistiti opseg različitih volumena (čak i za kazališta, muzeje) i tip (čak i rolete za čišćenje s odlaskom i bez).

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

  1. Suhi čistači su opremljeni visokotehnološkim opremom, što je zajamčeno čisti površinu od prašine ili složenih mjesta različitih podrijetla.
  2. Kupac je jamstvo za završeni rad.

Specijalizirana zavjesa za kemijsko čišćenje - jedini način spašavanja zavjesa od preranog trošenja i gubitka izgleda.

Od trenutka kada je bilo moguće kemijsko čišćenje s odlaskom u kuću, briga za Tulius donosi manje problema. Služba prekida odlaska odmah je cijenila mnoge hostese. Sada nema potrebe provoditi osobno vrijeme za transport zavjesa - zaposlenici suhosti za čišćenje idu u kuću u imenovanom vremenu kako bi se brzo poduzeli potrebne mjere.

Faze suhog čišćenja

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

Kemijsko čišćenje kod kuće

Zastor kemijskog čišćenja kod kuće se provodi u fazama:

  1. Pregled zavjesa. U ovoj fazi stručnjaci pažljivo ispituju platno i određuju stupanj onečišćenja.
  2. Određivanje tipa, razina tkanine. Vrlo važna faza, na kojoj ovisi izbor načina čišćenja i naknadnog rada s proizvodom. Svaka vrsta gustoće uključuje individualno računovodstvo temperaturnog načina liječenja, izbor sredstava za čišćenje (majstori uzimaju u obzir da je Tweed brushing isključivo suhom metodom, a Lyon daje snažno skupljanje, itd.).

Test. Na nevidljivom komadu zavjesa testira se reakcija vlakana na upotrebu otapala ili drugih kemikalija.

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

  1. Izravna priprema zavjesa za kemijsku obradu. Lagano i srednje zagađenje bruše se na težini bez uklanjanja petlje.
  2. Priprema tkanine na kemijsko čišćenje (preliminarna faza). U ovoj fazi se uklanjaju mrlje.
  3. Izravno kemijsko čišćenje. Koristi se način potpunog čišćenja platna.
  4. Zaštita tkiva.

Članak na temu: Swing to učiniti sami

U procesu rada koriste se netoksične kemikalije, često na temelju ugljika. Oni ne štete okolnoj atmosferi, ali se učinkovito nose s onečišćenjem.

Metode kemijskog čišćenja

Glavna prednost profesionalnog kemijskog tretmana tkanine je ispravan izbor tehnologija koje jamče očekivani rezultat.

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

Osim toga, nestaje potreba za uklanjanjem zavjesa iz vijenca da se očisti. Porteri tretirani s kemijskim načinom ne zahtijeva glačanje.

Međutim, ako je tkanina snažno kontaminirana, a metoda čišćenja ne daje potreban učinak, zavjese će se morati rastaviti kako bi se pretvorila u kemijsko čišćenje, gdje su natopljeni u mediju aktivnih otapala, a zatim izbrisani, moždani udar, stisnuti.

Čišćenje sjenila kod kuće, kao što su zavjese iz tkanine, napravljene su u jednoj od sljedećih metoda:

  • čišćenje suhog tkiva;
  • Stvaranje pjene;
  • Generacija pare.

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

Najčešće, zavjese za kemijsko čišćenje kod kuće sugerira suho pročišćavanje ili čišćenje pare.

Suho čišćenje se izvodi pomoću perkloretilena, koji se sigurno pohranjuje s mnogim vrstama mrlja, osim u vodi topljiv.

Pogledajte video dizajn

Ako zavjese nisu kontraindicirane kontaktom s vodom, koristi se metoda generacije pare.

Pročišćavanje pomoću generatora pare treba napraviti kemijskim kompozicijom šibanjem u posebnom uređaju za pjenu.

Svaka metoda zahtijeva uzimajući u obzir nijanse tkanine, profesionalni pristup. Nakon obrade čišćenja, platno se tretiraju s posebnim sredstvima koja ne dopuštaju uživanje u vlaknima s tekućim zagađivačima. Na dodir i vizualno, tkanina će ostati ista, ali postaje pouzdano zaštićena.

Kako osušiti zavjese za čišćenje kod kuće i s izlaznim stručnjacima

Savjet: Da biste manje često primijenili kemijsko čišćenje portera, trebate uzeti usisivač jednom mjesečno s posebnom mlaznicom, plaćajući posebnu pozornost na gornji rub.

Ali čak i ove preventivne mjere ne spašavaju platnu od potrebe za profesionalnom kemijskom čišćenjem. Mikročestice prašine postupno se akumuliraju u tkivnim nitima i čvrsto se drže dok se ne uklone s moćnim dokazanim metodama. Sada znate kako se osušiti zavjese za čišćenje.

Članak o toj temi: Što je bolji laminat ili linoleum: u apartmanu jeftinije odabrati, pluse i kontra, recenzije u kući, dragi toplije

Čitaj više