Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Anonim

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Svatko je savršeno shvaćen da ne postoji ništa izdržljivo. Tu su i različiti kvarovi i nedostaci u svakodnevnom životu. Danas ćemo vam reći o najčešćim manama tuš kabina i kako se nositi s njima.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Najčešće kvarove tuš kabine

Ako niste dopustili pogreške pri instalaciji tuš kabine, možete biti sigurni da vaš kutak higijene neće vam donijeti nikakve probleme tijekom dugih godina. Međutim, ako niste podučavali nikve nijanse, možete se pripremiti za popravak kabina. Najčešće, problem tuš kabine je upravljačka ploča koja je odgovorna za pravodobno djelovanje tipkovnice za tuširanje. Jedna pogreška prilikom instaliranja i gumbi neće raditi.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Ostale kvarove su mehanički. To uključuje:

  • pukotine na paleti;
  • Defekt valjka odgovoran za otvaranje i zatvaranje vrata kabine;
  • Nekvalitetne slavine i crijeva.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Čim primijetite izgled nekog defekta, potrebno je odmah popraviti, jer ako ne zaustavite jedan kvar na vrijeme, to će "voditi" drugu, treću i tako dalje.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Popravak

Paleta za tuširanje

U većini slučajeva, palete se izvode iz akrila. Naravno, bit će lakše jednostavno zamijeniti novu paletu, ali ne svatko ima priliku da to učini zbog različitih okolnosti. Taj se problem može riješiti sami. Ako imate ispucati na paleti, možete ga sami gurati. U tom slučaju, morat ćete potrošiti samo na akrilu i učvršćivač i ažurirati pokrivenost koje ćete služiti za mnogo godina.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Ako ste se odlučili samostalno riješiti problem koji se pojavio, onda je cijeli iznos posla trebao biti podijeljen na korake:

  • Paleta treba razdvojiti od ostatka dizajna i provjeriti ako ne postoji druga šteta na njemu.
  • Provjeriti? Sada temeljito operite paletu i osuši ga.
  • Zatim trebate stisnuti pukotinu. Pukotina se širi s vježbom i posebnom mlaznicom. Imajte na umu da dubina ne smije biti više od 2 mm.
  • Na isti način, rubovi pukotine trebaju biti veličine. Zahvaljujući tome, pukotina se neće povećati.
  • Sljedeći korak mora biti odstupljen na površinu pukotine. Da biste to učinili, morat ćete pronaći otapalo posebno dizajnirano za akrilne površine na alkoholnoj osnovi.

Članak o temi: Kako izračunati parametre cijevi

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

  • Idite na gnječenje rješenje. U ispravnim omjerima, koji su naznačeni u uputama za upotrebu akrila i učvršćivača, pomiješajte ove komponente.
  • Rezultirajuća smjesa prvo obrađuje pukotinu. Treba se primjenjivati ​​tako da je preko mjesta gdje je ostala pukotina, ostao je mali tuberkul. Nakon ulijevanja otopine, ovaj tuberkl se kombinira uobičajenim Emery.
  • Ako se otvora prođe kroz, onda u ovom slučaju ćete morati zatvoriti Tekhchina fiberglas i epoksidsku smolu. Zapamtite da bi pokretanje procesa spremnika trebao biti izvana.
  • Kada je sve spremno, ostaje samo da se osuši paleta. Gdje ćete to učiniti, u potpunosti ovisi o vašoj odluci. Samo ne zaboravite da se sušenje treba provoditi na dobro prozračenom mjestu, balkon je prilično dobar.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Šljiva

Ispusni sustav koji omogućuje vodu da napusti tuš, također se može popraviti. Ovdje je problem sam - blokovi. Kada su glasnici, to jest, voda se spaja, ali može se vidjeti da je sporo, imat ćete dovoljno obične vanze ili neke kemikalije za čišćenje blokade. Oni će vam pomoći da se nosite s ovim malim problemom.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Ali, ako je zumiranje ozbiljno, tada vam navedena sredstva neće pomoći, a oni mogu narušiti poziciju naprotiv. Često je potrebno riješiti problem rastavljanju takozvanog "SUMP" i isprati ga. Međutim, ako je zumiranje vrlo jaka, možda ćete morati rastaviti cijeli sustav odvoda koji je pod vašom kupaonicom, a prilično je ispirati i očistiti ga. Stručnjaci napomenuti da je ponekad razlog za spori odvod vode daleko od lomljenja, ali pogrešan raspored cijevi, jer kada su nagnuti pod nedovoljnim kutom, tada je odvod vode sporiji.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Mikser

U tuš kabinama, mikser je najkršnije mjesto i najčešće se srušio. Reći ćemo vam u koje slučajeve možete samostalno vidjeti jedan ili drugi detalj miksera, a kada morate napraviti potpunu zamjenu ovog dizajna.

Popravak se može popraviti u sljedećim slučajevima:

  • Nositi jastučiće , Uglavnom, problemi s mikserom počinju zbog najčešćih jastučića. Nije bitno od onoga što su napravljeni, slojevi za mikser vrlo brzo nose, kvaliteta vode, mehanička opterećenja ili loša kvaliteta materijala mogu biti uzrokovane time. Zamjena će biti u stanju proizvesti apsolutno bilo koju osobu.
  • Slom uloška. Činjenica da postoji problem s uloškom, možete razumjeti ako je voda dobro promiješana i ne u potpunosti se preklapa. Ne postoji ništa strašno u lomu ovog detalja, to košta relativno jeftino, a to je vrlo jednostavno zamijeniti ga. Nećete koristiti probleme samostalno zamijeniti spremnik.
  • Miješalica se odvija u mjestima spojeva. Uzroci defekta mogu biti samo dva: slabljenje u spojevima ili trošenju brtve. U prvom slučaju, dovoljno ćete pritisnuti vijke za pričvršćivanje kako biste razumjeli je li to bilo nevolje. Ako mikser ne prestane propuštati, onda biste trebali razmazati brtvu.

Članak o temi: Galka kat u kupaonici: šljunak u unutrašnjosti

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Ponovno postavljanje miksera je potrebna ako:

  • Termostat se razbio. Miješalica s termostatom ugrađenom u kompletu je prilično skupo zadovoljstvo. Zbog toga je u slučaju kvara, bolje je zamijeniti ovu stavku novom, bit će jeftinije.
  • Na mikseru su bile pukotine. Razgradnja ove prirode može se sigurno pripisati ispuštanju ozbiljnih. U slučaju da primijetite pukotine na vašem mikseru, odmah ga zamijenite. Pukotine se pojavljuju kao rezultat depresije, zbog čega vaš mikser na jednom finom trenutku može jednostavno uspio i poplaviti kupaonicu s toplom ili hladnom vodom, također ćete morati izbaciti novac za popravak.
  • Spremnik ne drži u gnijezdu. Već smo se sjetili spremnika. Samo ovdje u ovom slučaju zamjena spremnika ne radi, jer zbog činjenice da je lako uz gnijezdo, mikser daje protok. Želio bih primijetiti da je bolje zamijeniti mikser samo ako nemate novca za popravak spremnika utičnicu. Naravno, to nije dovoljno, ali je bolje ukloniti problem.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Valjci za vrata

Da bi se vrata za tuširanje otvorila, mali valjci se koriste u mehanizmu, koji se s vremenom obično razmaže iz stalnog kontakta s vodom.

Zamijenjeni su elementarni, samo trebate kupiti nove slične valjke i staviti na mjesto neispravnog. Vrijedno se sjećati o jednom, nakon zamjene, potrebno je podmazati nove valjke s posebnim sredstvima protiv korozije vode, što će značajno proširiti uslugu instaliranih dijelova.

Električar

Mnogo je teže riješiti problem s neuspjelom elektronikom tuš kabine, nego za rješavanje svojih mehaničkih kvarova. Nedavno su kabine punjene velikim brojem različitih elektronika, zbog čega je njegov popravak vrlo složen proces. Zato vam ne savjetujemo da pokušate sami popraviti električara.

Članak o temi: Stolić za kavu u unutrašnjosti: stvorite udobnost u dnevnom boravku (37 fotografija)

Ako ne želite nauditi svoje zdravlje i zdravlje vaših najmilijih, najbolje je odmah izazvati visoko kvalificirani stručnjak koji zna osjećaj u elektroniku.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Kućište i staklo

Kućište tuš kabine Izrađena je od najnižeg stakla. Kada dođe do različitih vrsta mehaničkih smetnji, lako ga možete razbiti kada se popravite, zbog čega uvijek morate biti vrlo uredan. Ako ste i dalje oštetili slučaj i trebate ga zamijeniti, onda sve ovisi o obliku stakla.

Slučaj izravnog tipa, to jest, bez različitih zavoja, možete zamijeniti kupnjom novog stakla. Naravno, čaša za tuš će letjeti do vas u peni, ali izbor ne ostaje. Ako imate savijeno staklo u kućištu kabine, onda je sve teže, morat ćete tražiti isto izvorno tijelo, i to je teško to učiniti dovoljno.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Ogledala za tuširanje, Kao i svaki detalj, ne vječni. Tijekom vremena, prskanje koja se primjenjuje na staklo počinje srušiti, zbog onoga što samo staklo gubi svoj ured. Mogućnost uništavanja kristala prskanja stakla se povećava ako koristite sredstvo za deterdžent "agresivnog" kemijskog sastava.

Nije teško zamijeniti staklo, lako ga možete kupiti prema redoslijedu. Samo zapamtite ako želite da vam novo staklo zapali što je duže moguće, onda iz unutrašnjosti kabine morate biti prekriveni transparentnom hermetičkom otopinom.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Slom prevencije

Ne zaboravite da je tuš kabina trebala biti Careped. Ali bit će malo samo ono što ćete zadržati u savršenoj čistoći. Povremeno, mehanička komponenta kabine treba provjeriti: mikser, crijeva i sve ostalo, tako da ne postoji nigdje kvar. Također, prije instaliranja tuš sobe, filteri trebaju biti instalirani na cijevima s tap. To se radi kako bi se izvan kanalizacije zajedno s vodom do vaše kuće, nečistoća, koja će negativno utjecati na stanje cjelokupnog mehanizma tuš kabine.

Savjeti za popravak kabine za tuširanje

Čitaj više