Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Anonim

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Veličine kupaonice su vrlo raznolike. Stoga se postavlja pitanje: Može li biti potrebno instalirati tuš kabinu u kupaonicu, jer njegove dimenzije ne mogu dopustiti.

Radite li tuš?

Raspon tuš kabina je ogromna. U specijaliziranim prodajnim mjestima možete pronaći tuševe dviju vrsta.

Prvi tip uključuje kutove za tuširanje ili samo palete s posebnom zavjesom. Drugi tip uključuje hidrooboks. Koja je temeljna razlika između tih opcija?

Kutak za tuširanje

Kutak za tuširanje - najzabavniji opcija. U tom slučaju, paleta za tuširanje je instaliran, a posebni stražnji zidovi i strop nedostaju, njihove funkcije uzimaju zid pokriva i strop kupaonice.

Paleta se može ograditi posebnim zaslonom ili konvencionalnom tuš zavjesom na šipki. Vodovodna oprema U ovom slučaju možete postaviti najrazličitije od konvencionalnog miješalice s tušem, do zidne tuš ploče s mlaznicama hidromasažnih, tropskim tušem i drugim opcijama.

Najveći nedostatak takve opcije je da su zidovi kupaonice stalno izloženi vlazi i kalup mogu nastati na njima. Drugi problem je mogućnost depresije šavova između palete i zidova zidova.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Tuš kabinu ili hidrobock

Skuplja opcija. Potpuno je zapečaćena, zidovi i strop boksa obično su izrađeni od plastike ili kaljenog stakla, svi šavovi i zglobovi su zapečaćeni posebnim gumenim ili silikonskim brtcima.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Na primjer, u "Hruščov", kupaonica ima nešto više od dva kvadratna metra. Stoga, ako instalirate tuš kabinu u malu sobu, onda biste trebali odbiti kupku.

Ako je izbor između instalacije tuša ili kupke, to bi trebalo biti sa svim ozbiljnosti za pristup ovom problemu i vagati sve prednosti i nedostatke korištenja svakog proizvoda.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Da biste pokupili veličinu tuš kabine, prvo biste trebali napraviti zamrznutu kupaonicu, kao i mjesto gdje planirate instalirati dizajn u budućnosti.

Također trebate uzeti u obzir ili kabina neće ometati drugu opremu za kupaonicu. Pristup dizajnu također bi trebao biti otvoren za popravak ili za inspekciju.

Dimenzije

U vodovodnom tržištu možete pronaći veliki izbor tuš kabina. Među ogromnim raznim modelima vrlo je teško napraviti namjernu i ispravnu odluku. Stoga je potrebno početi odlučiti o izboru veličine tuš kabine, a zatim odaberite oblik i nijansu boje.

Tuš kabina bi trebala biti visoka za rad dugo vremena. Treba pažljivo upoznati s karakteristikama pojedinih elemenata Dushkubina, kao i pregledati cijelu kabinu. Posebnu pozornost treba posvetiti nepropusnosti i pouzdanosti dijelova koji povezuju cijelu strukturu u jedan cijeli broj.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Zbog razdjelnika dimenzija tuš kabine, mnogi kupci čine izbor u njihovoj korist. Ovaj vodovod uređaj će postati idealno rješenje za kupaonice malog područja.

Raspon tuša i kutija predstavljen je orgamatskom količinom veličine, oblika i modifikacija. Ako vam nijedna veličina nije prikladna, možete naručiti ne-standardnu ​​opsežnu veličinu prašine.

Članak na temu: Odaberite tlo za plastiku

Upoznajemo se s minimalnim i maksimalnim parametrima bliže tuša borca.

Širina kabina za dušu:

  • Najmanja veličina je 0,75 m i moguće je samo u asimetričnim modelima;
  • Minimalna veličina za standardne modele je 0,8 m;
  • Maksimalna širina modela može biti do 1,8 m.

Vrijedno je prihvatiti da ako je kabina duše široka, to je prikladnije koristiti ga.

Također, prilikom odabira tuš kabine, drugi glavni čimbenik je njegova visina:

  • Najniža visina je 1,98 m;
  • Najviša kabina ima 2,3 m;
  • Maksimalna visina zavjese za tuširanje je 2 m.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Ako ispravno odaberite veličinu tuš kabine, to znači da će njegova instalacija biti uspješna i bez komplikacija. Da se ne bi miješali u različitim modelima duša kabine, kupac mora upravljati što su dimenzije standardne i koji su modeli popularni.

Među tuš kabinama, koji su zaslužili izvrstan ugled, postali su kutni modeli, jer njihove bočne zidove uz zidove sobe.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Prema standardima, oblik za tuš kabinu mora biti kvadratni oblik. Ali ne često ne uživa u interesu među potrošačima. U tržištu sanitarne opreme postoji mnogo modela pravokutničkog oblika, polukruga, poligona, pa čak i četvrtine kruga je moguć. Veličina palete za tuširanje također se igra veliku ulogu, jer vam omogućuje korištenje dodatnih funkcija.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Politika napretka ovisi izravno iz njegove veličine. Ta je činjenica također važna pri odabiru uređaja.

Standardni modeli imaju dimenzije 0,8x0,8 m, 1.0x1,0 m i 1.35x1,35 m. I nestandardne kabine su u velikom interesu za veličinu 1.0x0,8 m. Više i drugi kabarit u kabini su još uvijek mogući , kao 1, 1x1,1 m, 1.2x1,2 m, 1.5x0,85 m, 1.7x1,1 m, itd.

Ovisno o vašim financijskim mogućnostima, potrebno je odlučiti koji će opcionalni skup značajki biti prisutan u vašem modelu. Može se ograničiti na jednostavan dizajn ili, na primjer, dodati funkciju hidromasaže.

Materijali

Palete za tuš kabine proizvode od sljedećih materijala:

  • lijevano željezo
  • akril
  • željezo
  • lažni dijamant
  • keramika
  • drvo.

Za proizvodnju paleta, isti se materijali koriste kao za proizvodnju kupki. Zidovi hidrobokoksi mogu biti izrađeni od akrilne plastike ili kaljenog stakla. Profili su uglavnom izrađeni od aluminijskih ili kromiranog ili obojenog čelika. Vrata se mogu kliziti ili ljuljati, izrađene od polistirena, mat, nijansanog stakla, također učinkovito izgleda kao uzorak pjeskasta.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Dimenzije

Standard - 0,8 x 0,8 m.

To je model standardne veličine i vrlo popularan među kupaonica kupaca. Budući da većina kupaonica ima male dimenzije, ovaj model je savršen za montažu.

Zamjena kupelji na prekidu ove veličine omogućit će oslobađanje dodatnog prostora, a zatim se može koristiti za dodatni namještaj, perilicu rublja ili umivaonik.

U osnovi, veličina veličine 0,8x0,8 m posjeduje četvrtinu kruga ili nalikuje kvadratu. Cijena ovog modela je prihvatljiva za prosječnu osobu, a također karakterizira prisutnost osnovnih funkcija ugodnog vremena prijenosa.

Prosječno - 1,35 x 1,35 m.

Relativno velike veličine tuš kabine su 1,35 m x 1,35 m. Mogu se osjećati prikladnijim tijekom usvajanja duše, dvije osobe mogu odmah primiti. Ovaj model može se koristiti u prostranim kupaonicama, koji su povezani s kupaonicom.

Članak o temi: presvlake glave kreveta Učinite to sami: značajke

Veličine kabine za tuširanje 1,35x1,35 m karakterizira prisutnost kliznih mehanizma vrata. Velike dimenzije omogućuju vam da koristite dodatne funkcije: sustav aromaterapije i hidromasaže, ventilacije i generatora pare. U skupim modelima još uvijek postoji funkcioniranje multimedijskog uređaja i telefonske komunikacije. Da biste ostali prikladniji, možete koristiti sjedalo ili tuš. Kontrola dodatnih uređaja provodi se u potpunosti zbog upravljačke ploče osjetljivog na dodir.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Napravite izbor modela samo među proizvođačima koji daju jamstvo na robu, a također imaju dobar ugled. To će pomoći izbjeći krivotvorene proizvode.

Malo

Korištenje tuš kabine u maloj kupaonici može pomoći očuvanju slobodnog prostora u usporedbi s položajem kupke. To će dati dodatnu priliku da stavi stroj za pranje rublja i ormariće za higijenu. Ali ljubitelji leže u toploj vodi, naravno, bit će lišeni ovog užitka.

Također je vrijedno razmotriti da prisutnost kupke pomaže u rješavanju nekih kućanskih problema. Na primjer, da se oprati veliki stroj za pranje pokrivača neće stati, a u tuš kabini nemoguće je proizvesti.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Tuš kabine 0.7x0,7 m i 0,8x0,8 m su dovoljno kompaktni. Njihova glavna svrha je da osoba može staviti Dushkhabin čak iu kupaonicu, koja ima mali prostor. U maloj kupki, obično standardne tuš kabine, čak i ako se nalazi, mjesta za ostatak jednostavno neće ostati.

No, to treba posvetiti činjenici da su veličine od 0,7x0,7 m ili 0,8x0,8 m nisu prikladne za sve ljude. Na primjer, visoki čovjek u njemu osjećat će se neugodno. Prije kupnje bilo kojeg modela Dushkushkine, treba ga testirati, popeti se unutra tako da u budućnosti nema problema.

Velik

Velike tihi tuš kabine počinju od 1,2 m duž duge strane. Ova kabina karakterizira prikladna uporaba i funkcionalnost. Big Dushkabina je vrlo ergonomska i pouzdana. Konzole se pružaju priliku za opremanje kabine hidromasažom, aromoterapijom, ventilacijom, akustičnim sustavom i radiom, telefonskim priključkom i mnoštvom ostale opreme.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Dodatne funkcije

Razmotrite neke dodatne značajke tuš kabina:

  • Napredni rad tuš mlaznice Omogućuje odabir optimalne vrste vodoopskrbe. Najmodenije mlaznice imaju oko dvadeset pet načina. Jedini minus je činjenica da za početak, treba se razumjeti u priručniku za promjenu načina. Na primjer, način "tropske duše" omogućuje vam da podijelite vodu na mnogo kapljica, što nježno padne na kožu.
  • Hidromasaža Omogućuje vam da se opustite i poboljšate. U zidovima tuš kabine postoje mlaznice koje prskaju mlaz vode u različitim smjerovima. Dakle, funkcija hidromasaža koja je savršeno radila treba imati dobar tlak vode.
  • Turska sauna će biti dostupna luksuz. Uz pomoć generatora pare, može biti uronjeno u Hamam. Da biste uživali u ovoj značajki, morate obratiti pozornost na sjedala. Trebali biste biti udobni i udobni da biste mogli provesti pola sata ili više uživati ​​u kupki.
  • Infracrveno grijanje Neće vam se popeti tijekom duše ili kada ga napuštate.
  • Aromaterapija Pomoći će u oduzimanju ugodnog udisanja tijekom duše. Vi sami odaberete aromatično ulje ili balzam za liječenje.
  • Kromoterapija Omogućuje nakon uzimanja duše koja se tereti za energiju i pozitivno raspoloženje. Svjetlo u stropu će vam pomoći da vas prilagodite željenim valovima.
  • Ozonirati zrak U tuš kabini pomoći će ga očistiti i stvoriti svježinu u zatvorenom prostoru.

Članak na temu: Ulica Catering rasvjeta s vlastitim rukama: 10 elementarnih ideja za vrtne svjetiljke (48 fotografija)

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Ne-standard

Nije uvijek tuš kabina standardne veličine može zadovoljiti želje suvremenog kupca, tako da se ne-standardni modeli koriste čestim potražnje. To uključuje tuš kabinu s dimenzijama 1.0x0,8 m. Ova opcija ne odgovara za mali prostor, već, ali, ipak, ove veličine su prilično prostrane i udobne.

Tuš kabina 1.0x0,8 m ima veliki raspon oblika, materijala i boja. Tako će ukrasiti bilo koji unutarnji dizajn kupaonice. Također je višenamjenski, jer može imati hidromasaž, radio prijemnik, kao i tursku kupelj. Kupac može odabrati kliznu kabinu vrata. Tu je i mogućnost kupnje dushkabina s krovom ili bez njega.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Različiti Dushkabin modeli karakteriziraju određene veličine, ali najpopularniji su: 1.2x1.2 m, 1.5x0,85 m, 1.7x1,1 m i mnogi drugi.

Posebna pozornost kupaca na tržištu sanitarne opreme zaslužuju svestrane modele, koje karakteriziraju kutni strukture, kao i kabine s paletima u obliku trapeza.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Veličine tuš kabina s kupaonicom

Posebno mjesto među velikim asortimanom sanitarne opreme zauzimaju tuš kabine s kadom. Ova vrsta je karakteristična za činjenicu da paleta ima visinu od 0,4 metara, a možda čak i više. Tuš kabina s kadom ima i prednosti i nedostatke.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Pros:

  • Ovaj dizajn omogućuje tuširanje ili kupku;
  • Budući da je kupka ima mnogo dimenzija, onda je cijela tuš kabina prostrana;
  • Ova vrsta konstrukcije je pouzdanija od kabine s malom paletom.

Minusi:

  • Na ulazu u kabinu treba otplatiti veliku stranu palete;
  • Cijena ovog modela uvijek je veća u usporedbi sa standardnim tušem.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Ukupna visina uključuje veličinu kade i zavjese za tuširanje, dakle, obično visina takvog modela je od 2,1 metara do 2,4 metra. Za ugodan boravak u ovom modelu treba uzeti u obzir "korisnu" visinu, koja se mjeri s dna kupelji do gornje točke zavjese.

Također možete koristiti kombiniranu tuš kabinu, koja se također kombinira s kupaonicom. Tipično, širina takvog dizajna je od 0,7 do 0,75 metara, a duljina može varirati od 1,5 do 1,7 metara. Na kadi je instalirana posebna zavjesa, tako da možete podesiti duljinu.

Veličine tuš kabine - Mogućnosti za odabir

Ako imate sve potrebne informacije o veličini tuš kabina, možete odabrati jeftinu, sigurnu i udobnu opciju koja je pogodna za vašu kupaonicu.

Ali ako znanje nedostaje, trebate koristiti usluge stručnjaka na ovom području. Oni se mogu naći u trgovinama koje se bave distribucijom sanitarne opreme ili na internetu pronalaze korisne informacije za odabir savršen tuš.

Pročitajte još jedan naš članak o skupštini tuš kabine.

Čitaj više